Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Φοιτητικές Εκλογές. Πανσπουδαστική Κ.Σ. Τελεία.


Σε λίγες μέρες έρχονται φοιτητικές εκλογές.
Μη μασάς! Πάρε στροφές!


Η ΔΑΠ αποτελεί το αντιδραστικό απόσπασμα της αστικής τάξης σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Τα στελέχη της διαπρέπουν στην αλήτικη τραμπούκικη βία, με σκοπό την υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ. Τα μεγαλοστελέχη της είναι ΟΝΝΕΔίτες πρώτης διαλογής, ΑΑ αστικής ποιότητας (σαν αυτούς που σκότωσαν τον Ν. Τεμπονέρα) που νομίζουν όλοι (όλοι!) ότι θα βολευτούν κάποτε στο δημόσιο (με την όρεξη θα μείνουν). Αν είσαι παιδί εργατικής-λαϊκής οικογένειας, σήκω φύγε από ΄κει, μη βάζεις μόνος σου το κεφάλι στον τορβά, που λέει και ο πατέρας μου.

Η ΠΑΣΠ είναι το εναλλακτικό υπομόχλιο της πλουτοκρατίας στα πανεπιστήμια. Το ότι είναι λιγάκι φλώροι, και έχουν χάσει σε δύναμη τα τελευταία χρόνια, μη σε ξεγελά. Είναι ίδιας πάστας με τη ΔΑΠ, απλά πουλάνε τρέλλα («αριστερή»), κυρίως επειδή βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Χρησιμοποιούν τα ίδια μέσα με τους γαλάζιους φίλους τους και προμοτάρουν το ξεπάτωμα της δημόσιας παιδείας. Γύρνα τους την πλάτη.

Τα ΕΑΑΚ, είναι η γλυκόξινη σάλτσα των πανεπιστημίων. Με την ντεμέκ επαναστατική ρητορεία και κυρίως με τις περιβόητες «συγκρουσιακές λογικές» βάζουν, ανεξάρτητα από προθέσεις, βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και ρίχνουν νερό στο μύλο των αντιδραστικών της επιλογών. Συνεργάζονται (τυπικά ή άτυπα) με κάθε λογής αναρχοειδή-απάλευτη-αντικομμουνιστική γκρούπα, και ξερνάνε αντιΚΚΕ χολή με κάθε ευκαιρία.

Η ΑΡΕΝ (Δίκτυο, Αρ.Σχήματα κ.α) αποτελεί τον αποπροσανατολιστικό βραχίονα του Σύριζα στις σχολές. Λουστράρει την εικόνα του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ και συναγωνίζεται με τα ΕΑΑΚ στις αντιΚΚΕ εξυπνάδες. Εμφανίζει «κινηματικό», «ενωτικό» και ενίοτε «επαναστατικό» προσωπείο ίσα-ίσα για να οδηγεί τους φοιτητές στην λογική της ενσωμάτωσης. Προσπέρασε τους.


Η Πανσπουδαστική Κ.Σ. αποτελεί την σταθερή αξία για γερό οργανωμένο φοιτητικό κίνημα που παλεύει στο πλευρό του εργατικού κινήματος, για την σύγχρονη παιδεία των λαϊκών αναγκών. Με προωθημένους στόχους και με όλες τις μορφές πάλης, συμβάλλει στην μαζικοποίηση-ισχυροποίηση-αποτελεσματικότητα των φοιτητικών και λαϊκών αγώνων, μπλοκάρει αντιδραστικές επιλογές, αποσπά κατακτήσεις και τελικά βάζει λιθάρι και στην προοπτική για την ανατροπή του καπιταλισμού, για την οικοδόμηση της λαϊκής εξουσίας, του Σοσιαλισμού.

5 σχόλια:

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Κρίμα που τα αποτελέσματα δεν βγαίνουν από το γκάλοπ σου... ε;

Να ρωτήσω κάτι; Ανάμεσα στον Αδόλφο και στον Στάλιν θα διάλεγες τον Στάλιν; Γιατί εμείς οι δεξιοί θα διαλέγαμε τον Ρούσβελτ...!!!

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Μπα, και τότε οι Ρεπουμπλικάνοι και οι ντόπια Δεξιά έβριζαν τον "Δημοκρατικό" Ρούσβελτ σαν ...κομμουνιστή(!) ή τουλάχιστον "πολύ υποχωρητικό απέναντι στους κομμουνιστάς".

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρούσβελτ πάντως τον χίτλερ θα διάλεγε, άλλο που δεν τυ βγήκε.

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Πες το ψέματα.

mamihlarinatapai είπε...

βλεπω πως οταν ειναι να μιλησεις για κκε και πκς χανεις το χιουμορ σου, κριμα...
ας θυμιθουμε λιγακι την επαναστατικοτητα και συνεπεια του κομματος λοιπον..
μμμ συγκυβερνηση με την νδ
και η λεξη βαρκιζα;; θυμιζει κατι;;
πλακα εχεις..