Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Γλυκόπικρος Αποχαιρετισμός


Μία πορεία σχεδόν ενός έτους κλείνει άδοξα.

Το Φιλολαϊκό blog αποχαιρετά τους αναγνώστες του με μια γλυκόπικρη είδηση.

Ο υποφαινόμενος, laiko stroma, σταματά την διαδικτυακή του παρουσία, καθώς θα κοσμήσει με το όνομα του, όντας επικεφαλής, το ψηφοδέλτιο της ενωτικής κίνησης ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιούνη. Το ΚΚΕ δεν φτουράει πια, είναι Tres Banale. Άλλωστε αποτελεί το δεξί χέρι, το αριστερό πόδι και το κεντρώο συκώτι, της κυβέρνησης Καραμανλή.

Η απόφαση αυτή, ήταν μια απόφαση δύσκολη (όπως και του χωρισμού η ώρα) γι’ αυτό και αποφάνθηκα με πολύ σκέψη και περίσκεψη. Σε τέτοιες στιγμές ευθύνης δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχος μπροστά σε αυτά που διαδραματίζονται στον τόπο μας. Άλλωστε, όπως είχε πει και ο μεγάλος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής «καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες.»

Ευχαριστώ τους γονείς μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τα ξαδέρφια μου, τον Πάνο Γκαργκάνα του ΣΕΚ και τον Γιάννη Ελαφρό του ΝΑΡ για την τιμητική αυτή πρόταση που με τιμά, όντας ανεκτίμητη, και αυτό φυσικά τιμά τους ανθρώπους που με προσέγγισαν, και τους τιμώ γι’ αυτό, αφού τους εκτιμώ.

Ειλικρινά δικός σας,

laiko stroma

υ.γ. η εικόνα αυτή που βρίσκεται στο προσωπικό μου αρχείο, απεικονίζει τον αρχικαπετάνιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιώργη Δελαχιώτη, προσωπικό μου φίλο (άντρα κι αδερφό)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι να βρεις και άλλους 6, να βάλετε κείμενο στο Πριν και να γίνει αντάρα!

Ανώνυμος είπε...

Άντε και καλή ... αποτυχία !!!

Καλημέρααααα και Καλό Μήνα !

spiti tou laou είπε...

Στο παρασκήνιο πάντως λέγεται ότι η επιλογή του Laikou Stromatos στην πρώτη θέση του ευρωψηφοδελτίου έγινε για να "κάψει" τη συμμετοχή του απ' τις λίστες της "καυτής" Α' Θεσσαλονίκης, όπου στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές θα πέσουν κορμιά (προς το παρόν δεν λέμε ονόματα).
Το νεκροταφείο ελεφάντων στις Βρυξέλλες άλλωστε λειτούργησε και σαν πολιτικό νεκροταφείο για όσους βουλευτές απέδρασαν απ’ το φρούριο του Περισσού για να πλεύσουν στις ανοιχτές θάλασσες του εξωκοινοβουλίου (πάλι ονόματα δεν λέμε).
Στα παραπολιτικά πηγαδάκια πάντως, συζητείται έντονα η άλλη φήμη: Ήταν η κρυφή μέχρι πρότινος σχέση με τη Μαίρη Ματσούκα που έκανε το πληθωρικό και παθιασμένο Laiko Stroma να βάλει «λυτούς και δεμένους», «ελαφρούς και βαρείς», ώστε να πάρει εισιτήριο για Βρυξέλλες. Τα της εκεί διαμονής του νέου ευρωβουλευτή κανόνισε ήδη ο έτερος προσωπικός φίλος, Αλέξανδρος Αλαβάνος, παλιός κάτοικος στη βελγική πρωτεύουσα, κλείνοντας ένα δυαράκι με μπαλκόνι και σαλοτραπεζαρία - σε ημιόροφο όμως, γιατί η αποζημίωση πρέπει να τρέφει πλέον δύο εφημερίδες (λέγεται ότι έχει και σοκολατάκια Leonidas από κάτω).