Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Ούτε δεξιά, ούτε αριστερή


Δεν με ενοχλούν οι «αριστεροί με δεξιά τσέπη», με ενοχλούν οι «δεξιοί με αριστερή τσέπη».

Το ζήτημα δεν είναι γιατί η Κανέλλη και ο Γκλέτσος είναι ΚΚΕ, αλλά γιατί ο Μήτσος ο νταλικέρης, ο Βάγγος ο περιπτεράς, ο Γιούρι ο οικοδόμος, ο Φώντας ο αγρότης και ο Τσίου ο ντελιβεράς ΔΕΝ είναι ΚΚΕ, ή για να ακριβολογούμε, δεν έχουν ταξική συνείδηση και αντίστοιχη πολιτική στράτευση, όντας ΚΚΕ ή όχι.

Δεν με ενοχλούν οι «αριστεροί με δεξιά τσέπη», με στεναχωρούν οι «δεξιοί με αριστερή τσέπη».

Το δίχτυ της υποταγής τους υφαίνεται κάθε μέρα από την τρομοκρατία στη δουλειά και την αποβλάκωση της τηλεόρασης και ξανάμανά την επόμενη μέρα στο μίξερ βάσης-εποικοδομήματος.

Δεν με ενοχλούν οι «αριστεροί με δεξιά τσέπη», παλεύω ν’ αλλάξουν συνείδηση οι «δεξιοί με αριστερή τσέπη».

Όσο οι εργαζόμενοι, θα μπαίνουν στον αγώνα, τόσο θα «ξεψαρώνουν», τόσο θα μπολιάζονται με το πνεύμα της ταξικής αλληλεγγύης, τόσο θα ξεκαθαρίζονται οι άμεσοι στόχοι και θα ξεπροβάλλουν οι λιγότερο άμεσοι.

Δεν με ενοχλούν οι «αριστεροί με δεξιά τσέπη», θα ‘ρθει η μέρα που δεν θα υπάρχουν «δεξιοί με αριστερή τσέπη».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εδω εγκειται το μυστικο.για να αλλαξει το μυαλο δηλαδη η συνειδηση θελει πολυ δουλεια.

spiti tou laou είπε...

Λάθος πάλι.
Ο Τσίου απ' όσο ξέρω ψηφίζει ΕΑΑΚάρα.
Άντε πια, τα έχουμε ισοπεδώσει όλα.

αριστερό εξτρέμ είπε...

Ας περιμένουμε λιγάκι.
Όσο για τον Τσίου, επιβεβαιώνεται το «είναι παντού». Παράγγειλε πίτσα και μόλις έρθει, κάποιος να κόψει τη ντίζα από το πίσω φρένο του παπιού. Στατιστικά και πρακτικά αυτό πατάνε πρώτα. Κατά προτίμηση, παραγγείλτε από σπίτι με μεγάλη κατηφόρα. Η φυσική θα κάνει τη δουλειά της. Κρατήστε μου και κανένα κομμάτι...

Ανώνυμος είπε...

Kάνοντας μια περιήγηση στο blog σου διαπίστωσα αναρτήσεις μικρά διαμάντια που κάποτε θα τις διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία. Συνέχισε να κρατάς ψηλά τη σημαία του αγώνα.

Ρόι Τάρπλεϊ

Ανώνυμος είπε...

Ούτε εμένα με ενοχλούν οι αριστεροί με δεξιές τσέπες. Είναι τραγικό όμως να έχεις πρόγραμμα την συμμαχία μαζί τους, σε ένα σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο λαικής εξουσίας!

Λαϊκό Στρώμα είπε...

@red mat

Ενώ το να μην έχεις κανένα πρόγραμμα καμιάς συμμαχίας (ντεμέκ "εργατικό μέτωπο" τη στιγμή που το 90% των οργανωμένων μελών σου είναι μικροαστοί, διανοούμενοι και ευκατάστατο φοιτηταριάτο που κάνει το μεταπτυχιακό του στην ξε%$#λωτική εξεγερσιολογία, συνεργαζόμενο με πασόκους κάθε λογής (συμπεριλαμβανομένου του ΣΕΚ) ενώ ψάχνεις τους εργάτες με το κυάλι, να υποθέσω ότι είναι λιγότερο τραγικό.

@Ρόι Τάρπλει

Να 'σαι καλά. Στείλε τα χαιρετίσματα μου στον Γουόλτερ τον Μπέρι.