Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ο "Αριστερισμός". Μέρος 2ο. Οι Μεγάλοι (και σίγουροι)



1. Ν.Α.Ρ.
Τι είναι τούτο: Νέο Αριστερό Ρεύμα

Νεολαία: ν.Κ.Α. ήτοι Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση («απ’ τα κάτω κι απ’ τα αριστερά»)

Φοιτητική παράταξη: συμμετέχει στα Ε.Α.Α.Κ. (ξέρω-ξέρω, τα ΕΑΑΚ δεν είναι παράταξη…)
Όργανο: Πριν (το Πριν δεν είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα το Πριν δεν είναι μπουζούκι)
Ιστορικά στοιχεία: Το ΝΑΡ δημιουργήθηκε στις αρχές του 1990 κυρίως από πρώην μέλη της ΚΝΕ και κάποια του ΚΚΕ που διαφώνησαν με τον σχηματισμό της κυβέρνησης Τζανετάκη, το 1989. Έστι δε κυβέρνηση Τζανετάκη, η τρίμηνη κυβέρνηση ΝΔ, ΔΗΑΝΑ (Κ. Στεφανόπουλος) και Ενιαίου Συνασπισμού (ΚΚΕ και ΕΑΡ-Κύρκος), τον Ιούνιο του ’89 με σκοπό να μην απαλλαγεί ο Ανδρέας Παπανδρέου από τις κατηγορίες του σκανδάλου Κοσκωτά (έφαγε φράγκα κλπ.) Προηγουμένως φραξιόνιζαν ασύστολα (όλη τη δεκαετία του ’80). Ηγέτης της φράξιας και του ΝΑΡ ήταν ο ίδιος ο τότε γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιώργος Γράψας. Το ΝΑΡ πρωτοστάτησε στην δημιουργία των ΕΑΑΚ το 1991 (μας υποχρέωσε), στο «ελπιδοφόρο» εγχείρημα της Μαχόμενης Αριστεράς, το 1993, στο ακόμη πιο «ελπιδοφόρο» εγχείρημα του ΜΕΡΑ, το 1998, και στο σούπερ-ντούπερ «ελπιδοφόρο» εγχείρημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το 2009, οπότε και «νύχτωσε» για το ΜΕΡΑ και το έφαγε το μαύρο σκοτάδι (ΣΕΚ). Το ΝΑΡ μετά τα πρώτα μεταβατικά χρόνια, υπέστη αρκετές αποχωρήσεις από τις γραμμές του και πολύς κόσμος του επέστρεψε κριτικά (ή και ανεπιφύλακτα) στον χώρο του ΚΚΕ (όπως ο πρώην βουλευτής Κ. Κάππος), πέρα από τον κόσμο που πήγε σπίτι του απογοητευμένος από τις ναρίτικες προσδοκίες, πέρα βέβαια και από το εξέχον στέλεχος του ΝΑΡ, Ν. Κοτζιά, που έγινε μυστικοσύμβουλος του Γιωργάκη. Ακολούθησε μια μεγάλη περίοδος, μέχρι πριν 2-3 χρόνια όπου στο εσωτερικό του κυριαρχούσε η συμμαχία της κεντριστικής με τη φουλ αριστερίστικη τάση του. Μετά το 2ο συνέδριο (2006), η συμμαχία αυτή ουσιαστικά εξανάγκασε, αγωνιστές (μη χυδαίους αντιΚΚΕ) που βρίσκονταν στις τάξεις του και δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις ιδεολογικοπολιτικές ακροβασίες του Ρεύματος να αποχωρήσουν (βλ. μεταξύ άλλων «Δήλωση των 7», στον Ριζοσπάστη 25/07/2006). Σήμερα, το ΝΑΡ αποτελεί βασική συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Βασικές ιδεολογικές θέσεις: Βασικές ΤΙ ;;; Ε, χμμμ, τέλος πάντων. Το ΝΑΡ πιστεύει στην «Κομμουνιστική Απελευθερωτική Προοπτική» και γι’ αυτό εργάζεται πυρετωδώς για την «Κομμουνιστική Επαναθεμελίωση», δηλαδή το πλήρες ξεπάτωμα κάθε κληρονομιάς του κομμουνιστικού κινήματος. Με άλλα λόγια το ΝΑΡ ίσως και να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία καθώς είναι ένα κόμμα ιδεολογικά αγνωστικιστικό. Δηλαδή ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει (ποιες «νομοτέλειες» και κουραφέξαλα). Δεν του αρέσει η λέξη σοσιαλισμός, δεν του αρέσουν οι λέξεις «λαϊκό» και «φιλολαϊκό» (filolaiko ?) ενώ και η «δικτατορία του προλεταριάτου» τους πέφτει λίγο βαριά γι’ αυτό τη λένε «εργατική δημοκρατία», αφού πρώτα της αλλάξουν τα φώτα. Δεν τους αρέσει ο Στάλιν ενώ με το ζόρι υποφέρουν τον Λένιν (καλά πάτε παιδιά, keep walking). Για τη Σοβιετική Ένωση η θέση τους έχει περίπου ως εξής: «Καλές βρε παιδάκι μου οι 10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, αλλά από την 11η στράβωσε το πράμα». Αν τους κρίναμε μόνο απ’ τη θέση τους αυτή θα τους κατατάσσαμε στη χειρότερη αριστερίστικη γκρούπα αφού ουσιαστικά δεν αποδέχονται τίποτα απ’ τη σοβιετική εμπειρία, ούτε καν τα πρώτα χρόνια (όχι ότι αυτό θα έλυνε το πρόβλημα). Την επανάσταση σύμφωνα με το ΝΑΡ παίζει να την κάνουν οι εργάτες παίζει να την κάνει και κανένα νέο και άγριο λούμπεν επαναστατικό υποκείμενο. Σε περίπτωση που είχατε φαγούρα, το ΝΑΡ το 1998, στο πρώτο του Συνέδριο (8 χρόνια μετά την ίδρυσή του…) απεφάνθη πομπωδώς (αλλά ατυχώς) και βαρύγδουπα (αλλά άστοχα) ότι ο Ιμπεριαλισμός μας τέλειωσε (ναι, ναι, καλά ακούσατε!) και την θέση του έχει πάρει ο λεγόμενος «Ολοκληρωτικός Καπιταλισμός» (μεγαλειώδης παπάντζα). Στα πλαίσια αυτά έχει πάψει τα υπάρχει ξεχωριστή θέση κάθε χώρας στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Ακόμα, στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας το 1999, το ΝΑΡ πήρε θέση «και κατά των βομβαρδισμών και κατά του «χασάπη» Μιλόσεβιτς», θέση για την οποία κάθε παλιότερος ναρίτης που έχει λίγη τσίπα κοκκινίζει ακόμα και σήμερα από ντροπή. Στο 2ο Συνέδριο (2006, πολύ …αμεσοδημοκρατία πέφτει, για να κάνουν κάθε 8 χρόνια συνέδριο) η αριστερίστικη και απογειωμένη φρασεολογία μειώθηκε και «ίσιωσε» ελαφρώς. Μεταξύ άλλων οι ναρίτες αποφάσισαν ότι «άμα μπουκάρουν οι Τούρκοι, πολεμάμε».
Δομή-λειτουργία: Ρεύμα είναι-τάσεις θα έχει, ας είναι καλά ο Αλέξανδρος ο Βολτ. Όχι φράξιες ρε παιδιά, τάσεις λέμε (ουσιώδης διαφορά...). Έχουμε και λέμε:
1)Διοικούσα-κεντριστική τάση, που παλινδρομεί ανάμεσα στον υπεραριστερισμό και τον τσιπρισμό (με σαφή τάση τώρα τελευταία προς τον δεύτερο).
2)«Δεξιά» τάση, ντεμέκ μαρξιστική-λενινιστική, με ντεμέκ λιγότερο αντικουκουεδισμό,
3)Μεταμοντέρνα-φουλ αριστερίστικη ελευθεριακή τάση με «αντιθεσμούς» λέει και αρκετά φιλοαναρχική (ή μήπως …ψιλοαναρχική).
Βεβαίως θα ήμουν βλάσφημος αν έλεγα ότι υπάρχουν μόνο αυτές οι τάσεις. Υπάρχουν και κάμποσες υπο-τάσεις που τέμνουν οριζοντιοκαθετοδιαγώνια τις παραπάνω, ενώ συχνά γίνονται τράμπες, με απώτερο στόχο την σύνθεση σε ανώτερο επίπεδο (Τσαϊκόφσκι ας πούμε…) Ακόμη υπάρχουν προσωπικότητες που μεμονωμένα εκφράζουν θέσεις δεξιότερες και του Συνασπισμού (και των πάντων) ακόμα (βλ. δ/ντή «Πριν» Γ. Δελαστίκ κ.α.) Αυτή την στιγμή κουμάντο στο ΝΑΡ κάνει η συμμαχία της κεντριστικής με την λεγόμενη δεξιά τάση, και οι έξαλλοι «τέντα»-αριστεριστές βρίσκονται στο περιθώριο, κάποιοι εξ αυτών έχουν αποχωρήσει κι όλας (χμ… καλό μου ακούγεται). Ή μάλλον καλό θα μου ακουγόταν, αν η εκτόπιση των μεταμοντέρνων δεν οδηγούσε στο άλλο άκρο, την υποταγή στην ηγεμονία των ολικά πασοκοποιημένων δυνάμεων της πρώην ΕΝΑΝΤΙΑ (καπελαδούρα ΣΕΚ).
Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός; Θα αστειεύεστε βέβαια. «Δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος» διακηρύσσουν περήφανα στo ΝΑΡ. Στο οποίο ΝΑΡ που λέτε, οι άνθρωποι ψηφίζουν και η πλειοψηφία αποφασίζει και δρα. Η δε μειοψηφία όχι μόνο δεν δρα, άλλα άμα γουστάρει βγαίνει δημόσια και λέει και την αποψάρα της. Άμα δεν πιάσει αυτό, τότε «συνδιαμορφώνουν», δηλαδή μετά από διεξοδική συζήτηση καταλήγουν (με πολύ κόπο είναι η αλήθεια), σε αποφάσεις μετά από διαδικασία σύνθεσης σε «ανώτερο επίπεδο», όπως προανέφερα. Αποφάσεις που οι μισοί εφαρμόζουν με βαριά καρδιά και οι άλλοι μισοί βαριούνται να εφαρμόσουν (πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο). Τρόπος λειτουργίας που υπάρχει και μέσα στα ΕΑΑΚ, αφού αν δεν πειστεί και ο τελευταίος μέσα στην αίθουσα, μπορούν να συζητάνε για μέρες, οι εαακίτισσες να μαλλιοτραβιούνται για τα αηλάηνερ κλπ. Το ΝΑΡ οδεύει ολοταχώς προς το 3ο του Συνέδριο (τους είπαμε πως καθυστερούν τα συνέδρια και τώρα τα κάνουν δυο-δυο) στο οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί η «κεντρο-δεξιά» συμμαχία καθώς και η προσήλωση στο εγχείρημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ («δεξιά» στροφή). Παράλληλα έχει τεθεί ο στόχος της «μετεξέλιξης του ΝΑΡ σε κομμουνιστικό φορέα με αντίστοιχη μετονομασία» (ε, ρε γλέντια που θα κάνουμε, κερνάω μπύρες...) Αναμένεται επίσης να «ισιώσουν» περισσότερο κάποιες ιδεολογικές και πολιτικές εκτιμήσεις (με τον ρυθμό αυτό σε καμιά 5.000 χρόνια θα έχουν γίνει άνθρωποι). Από αριθμητική άποψη, το ΝΑΡ κατατάσσεται στις πρώτες σε μέγεθος εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις (έχει και μερικούς μεσήλικές εκτός απ’ τα παιδαρέλια).
Πολιτικές θέσεις και δράση στο σήμερα: Το ΝΑΡ παλεύει, λέει, για την συγκρότηση του ΑΕΜ (Αντικαπιταλιστικό Εργατικό Μέτωπο), δηλαδή μη μέτωπο. Σαν αριστερίστικο που είναι δεν χωνεύει τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα (αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαία αγροτιά κλπ), αλλά όχι ότι προκόβει και για λογαριασμό του εργάτη. Το ΝΑΡ συνηθίζει να βγάζει ανακοινώσεις «μακρυνάρια» όπου κατεβάζει όλη την γραμμή του (η λεγόμενη «βερμπάλα» του ΝΑΡ), το ίδιο κάνουν και τα «σχήματα» των ΕΑΑΚ που αυτό ελέγχει. Συμμετέχει λοιπόν, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ηγέτιδα δύναμις) και στα ΕΑΑΚ (αφού δεν τους καβαλίκεψαν ακόμα «οι άλλοι δύο», πάλι καλά). Στην μεν ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει με το ΣΕΚ για ποιος φοράει το καλύτερο καπέλο, στα δε ΕΑΑΚ παλεύει «με τους άλλους δύο» για την ηγεμονία μέσα σε αυτά. Οι ναρίτες μάλιστα χρησιμοποιούν την λέξη «Η» ΕΑΑΚ (αντί για «ΤΑ»), για να τονίσουν το «ενιαίο» των σχημάτων (κούνια που σας κούναγε), και την πάλαι ποτέ «ηγεμονία» τους σε αυτά (κούνια που σας κούναγε vol.2) Η ακριβής φράση που χρησιμοποιείται είναι ότι «η ΕΑΑΚ είναι πτέρυγα» (φτερούγα). Το ΝΑΡ δεν θέλει την ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ (όπως και η ΑΡΑΣ), θέλει να πέφτει λιγότερο ξύλο (όπως και η ΑΡΑΝ), αλλά θέλει ξεχωριστές πορείες (δηλαδή ξεχωριστή προσυγκέντρωση, απόσταση 30 μέτρων απ’ τη ΓΣΕΕ και ιστορίες γι’ αγρίους). Μνημειώδεις έχουν μείνει και οι αγώνες της νΚΑ για την μη ένταξη της Γένοβας (ΣΕΚ) στα ΕΑΑΚ. Τελικά οι ναρίτες έφαγαν το λεγόμενο «άκυρο». Για όλα τα παραπάνω μεταξύ των τριών περνιούνται και για η πιο «αριστερή» δύναμη στα ΕΑΑΚ (είναι). Οι στρατευμένοι ναρίτες συμμετέχουν στο λεγόμενο «Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων-Σπάρτακος», μια συσπείρωση που, παρά το όποιο έργο της, λασπολογεί χυδαία και ξεδιάντροπα ότι «οι κνίτες κρύβονται στην θητεία τους» και άλλα ανέκδοτα, ενώ είναι γνωστό (και επιβεβαιωμένο από την δική μου στρατιωτική θητεία) ποιοι σφυρίζουν αδιάφορα και ποιοι βυσματικά μετατίθενται. Όσον αφορά το συνδικαλιστικό πεδίο, οι δυνάμεις του ΝΑΡ ουδέποτε ντράπηκαν να κάνουν κοινά ψηφοδέλτια ή προεδρεία μαζί με συνασπισμένους (πρόσφατα και με άλλους, βλέπε εργοδοτικούς πασκίτες στο Πέραμα), στο όνομα μιας κάποιας «ενότητας της αριστεράς» την οποία κατά τα άλλα καταδικάζουν. Πολλές φορές η κριτική που ασκείται από το «Πριν» απέναντι στον Σύριζα είναι πολύ πιο ήπια απ’ αυτήν που ασκείται στο ΚΚΕ, ένα χαρακτηριστικό και άλλων αριστερίστικων οργανώσεων. Μάλλον θα πρέπει να θεωρούν όμορο χώρο αυτόν της Κουμουνδούρου. Στον δε διεθνή χώρο διατηρούν σχέση με το υπεροπορτουνιστικό αριστεροδέξιο «Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα» Γαλλίας, ένα κόμμα πρώην τροτσκιστικό, που το ‘ριξε πρόσφατα στον φλου αντικαπιταλισμό και αγνωστικισμό (ο Χάιζενμπεργκ ζει και σπέρνει εφιάλτες ...ενδεχομένως). Όσον αφορά τα «μπάχαλα» και τους αναρχοαπάλευτους η στάση τους είναι έξυπνα σχεδιασμένη. Ενώ αρκετές επίσημες ανακοινώσεις Ρεύματος και Νεολαίας κινούνται στην λογική του «νερού στον μύλο» κλπ., ταυτόχρονα εναγκαλίζονται με αμφίβολης πάστας αναρχικές-αντιεξουσιαστικές ομάδες (κοινές πορείες κλπ.), ενώ σκόρπιος κόσμος του περιστασιακά συμμετέχει (μόνο στα μεγάλα αγωνιστικά events και διακριτικά, είναι η αλήθεια) στα light μπάχαλα, δίπλα στους ανθρώπους που υποτίθεται πως καταγγέλλουν.
Έχει δύναμη: Σε πρωτοβάθμια σωματεία (πχ. Μισθωτών Τεχνικών, Βιβλίου-Χάρτου), σε δασκάλους-καθηγητές, στους φοιτητές ΑΕΙ (μα… φυσικά!), και κάτι ψιλά στα ΤΕΙ (όχι που θα είχε χοντρά).
Στάση απέναντι στο ΚΚΕ:
1)Διοικούσα τάση: «Το ΚΚΕ είναι γραφειοκρατικό και απομονωμένο βοηθώντας αντικειμενικά την κυβέρνηση να περνάει τα μέτρα» (ποιος «γκουρού» της σκέψης, το έβγαλε αυτό;)
2)Τάση «Τζιζ» (μεταμοντέρνα-αριστερίστικη): «Το ΚΚΕ είναι καθεστωτικό κόμμα, στα αριστερά του αστικού πολιτικού συστήματος» (καθεστωτικό είναι το μάτι σου…)
3)Τάση ντεμέκ μη πολύ αντιΚΚΕ: «Κρίμα, το ΚΚΕ δεν δέχεται την κοινή δράση με δυνάμεις στα αριστερά του» (όταν λέμε «αριστερά του»;)
Γνωστές «μούρες» (Πανελλαδικά): Ευτύχης Μπιτσάκης (διανοούμενος), Άγγελος Χάγιος (2,5%), Γιώργος Δελαστίκ (διπλή σκέψη), Δημήτρης Γράψας (τσικό, ότι πρέπει για τα συσσωρευμένα οιστρογόνα «χαμουτζούς» ναρίτισσας)
Γνωστές «μούρες» (Θεσσαλονίκη): Θ. Αγαπητός (τρώγεται), Γ. Κρεασίδης (δεν τρώγεται), Κώστας Γούσης («μα δεν τα λέει φοβεράααααααα…» = αναστεναγμός μέσης σαλονικιάς ναρίτισσας), o «Τσίκ» (άνθρωπας)
Πιθανές παπάντζες απέναντι σε μέλη ΚΚΕ-ΚΝΕ:
Ερώτηση: «Και γιατί το ΠΑΜΕ δεν προκήρυξε απεργία στις 18 Οκτώβρη;»
Απάντηση: «Διότι μωρή «ρόζα λούξεμπουργκ», κήρυξε στις 17, στις 19, αυτού, του προηγούμενου και του επόμενου χρόνου και βρίσκεται σε κάθε χώρο δουλειάς οργανώνοντας τους εργαζόμενους καθημερινά απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία».
Συνήθη Συνθήματα:
«Ζει-Ζει, ο Τεμπονέρας Ζει»
«Το Μέλλον μας δεν είναι ο Καπιταλισμός, είναι η Επανάσταση και ο Κομμουνισμός»
«Με Ρεύμα Αριστερό, Ριζοσπαστικό, στον Πόλεμο νικάμε τον Κοινωνικό»
Προτεινόμενα Συνθήματα:
«Ούτε ΑΡΑΝ ούτε και ΑΡΑΣ, τον δρόμο τον δείχνει ο Πι ο Προμπονάς»
«Το Μέλλον μας δεν είναι ο Ολοκληρωτικός, είναι ο Νέος Κόσμος ο Αντιθεσμός»
Βαθμός «Πασοκότητας», δηλαδή «Πόσο πασόκοι είναι;» : 5/10 (πιάσανε την βάση, στο ρελαντί)
Συμπερασματικά: Δεν αμφισβητεί κανείς ότι στα τέλη της δεκαετίας του ’80 επιχειρούνταν, με ευθύνη της αντικομματικής «ανανεωτικής» φράξιας (Φαράκος ως γεν. γραμματέας, Ανδρουλάκης, Δαμανάκη κλπ. αλλά και Αλαβάνος, Λαφαζάνης κ.α.) να διολισθήσει το ΚΚΕ σε ευρωκομμουνιστικές θέσεις και ότι η συγκρότηση του Ενιαίου Συνασπισμού έγινε πάνω σε σαθρές βάσεις. Είναι κατανοητή (αν και όχι συμμεριζόμενη) η απογοήτευση ενός νέου ανθρώπου από τη σύντομη στήριξη της κυβέρνησης Τζανετάκη και οι διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορεί κάποιος να έχει γι’ αυτήν. Όμως, η «αντίστροφη» φράξια Γράψα υπήρχε από το ’84 τουλάχιστον και με την στάση της έδινε πάτημα στους «ανανεωτικούς». Οι ίδιοι οι αποχωρήσαντες είχαν προηγουμένως κατηγορήσει την ηγεσία του ΚΚΕ για «σταλινικές πρακτικές» και ότι «δεν αντιλαμβάνεται πλήρως το «νέο πνεύμα» της περεστρόικα». Η ιστορία πάντως απέδειξε ότι οι φόβοι ενδεχομένως τίμιων μελών της ΚΝΕ που έφυγαν το ’89, δεν επαληθεύτηκαν. Το ΚΚΕ, πέταξε τα σοσιαλδημοκρατικά βαρίδια που επιχειρούσαν την διάλυσή του και στο 14ο Συνέδριο του έβαλε τις βάσεις για την ανασυγκρότησή του. Επαναβεβαίωσε τον μαρξιστικό-λενινιστικό χαρακτήρα του και μπήκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Στο 15ο Συνέδριο, προχώρησε, έβαλε μπρος την μελέτη για τις αντεπαναστάσεις στην Ανατολική Ευρώπη. Διαμόρφωσε σαφές πρόγραμμα αντιμονοπωλιακό-αντιιμπεριαλιστικό και σε τελευταία ανάλυση (όπως αρέσει στους ναρίτες να χρησιμοποιούν αυτή την λέξη) αντικαπιταλιστικό. Πρόγραμμα συμμαχικό-μετωπικό αλλά χωρίς μεσοβέζικες προτάσεις, χωρίς κεντροαριστερές ή ευρωενωσιακές αυταπάτες. Όσον αφορά το περιβόητο «’89» το ΚΚΕ ούτε έκανε την λεγόμενη «συγκυβέρνηση» προμετωπίδα της ιστορίας του, ούτε την παρουσίασε ως το απόγειο της αγωνιστικής δράσης του, ενώ παράλληλα η πολιτική του στάση έκτοτε έχει αποκλείσει κάθε σκέψη για οποιαδήποτε παρόμοια πράξη στο μέλλον. Όλα τα παραπάνω τα συνυπολόγισε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που διαφώνησε τότε και έχει επιστρέψει σταδιακά στο χώρο του ΚΚΕ (κριτικά ή και ανεπιφύλακτα), αφού δεν είδε «χαΐρι» με το ΝΑΡ. Αλλά οι πρώην σύντροφοι του ΝΑΡ είχαν διαλέξει έναν διαφορετικό δρόμο. Την συνολική απάρνηση της κομμουνιστικής κληρονομιάς σε ιστορικό, πολιτικό, ιδεολογικό, οργανωτικό επίπεδο. Οι ναρίτες διατείνονται ότι είναι «με τις καλύτερες παραδόσεις του Οκτώβρη, της Αντίστασης, του Πολυτεχνείου». Τις «κακές» τις φόρτωσαν σε άλλους. Έκαναν «delete» και «ξεμπέρδεψαν». Αντ’ αυτών: Νεοαριστερή ελευθεριακή φρασεολογία, ιδεολογική απογύμνωση, ιστορική απαξίωση, αντιΚΚΕ χυδαιότητες, πολιτικές παλινδρομήσεις, (αν)οργανωτική «ξεχειλώτητα». Αν αυτό είναι το επαναστατικό υποκείμενο του 21ου αιώνα, κλάφτα Χαράλαμπε. Συμπερασματικά και συμπυκνωμένα: τα όποια «στραβά» του ΚΚΕ του ‘80 δεν δικαιολογούν την παραμονή κανενός στο ΝΑΡ του 2010.

2. ΚΚΕ (μ-λ)
Τι είναι τούτο: Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)
Νεολαία: δεν έχει ξεχωριστή οργάνωση νεολαίας
Φοιτητική παράταξη: Αγωνιστικές Κινήσεις
Όργανο: Προλεταριακή Σημαία
Ιστορικά στοιχεία: Το ΚΚΕ (μ-λ) ιδρύθηκε το 1976 σαν αποτέλεσμα διαφωνιών στους κόλπους της ΟΜΛΕ, διαδόχου της «Αναγέννησης». Τι; Δεν καταλάβατε Χριστό; Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα. Στις αρχές τις δεκαετίας του ’60 σημειώνεται ρήγμα στις σχέσεις του ΚΚΣΕ με το ΚΚ Κίνας. Αφορμή γι’ αυτό είναι ότι ο Μάο Τσε Τουνγκ (αργοπορημένα) παίρνει χαμπάρι (στρεβλά) ότι το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ σηματοδότησε οπορτουνιστική στροφή και αρχίζει να κάνει κριτική στο δόγμα της «ειρηνικής συνύπαρξης» του Ν. Χρουτσώφ. Μέχρι εδώ «καλά» θα έλεγε ίσως κάποιος. Αμ δε, που ήταν καλά. Το ’63 το Κινέζικο Κόμμα στέλνει το «Γράμμα προς την ΚΕ του ΚΚΣΕ». Το Σοβιετικό Κόμμα απαντά στέλνοντας το «Ανοιχτό Γράμμα προς την ΚΕ του ΚΚΚ» (το άλλο γράμμα ήταν «κλειστό»). Η διάσπαση επισημοποιείται και οι σχέσεις ΕΣΣΔ-Κίνας διακόπτονται. Παράλληλα ο Μάο ξεσαλώνει και ξεφτιλίζει κάθε έννοια σοβαρής κριτικής χάνοντας και το όποιο ντεμέκ «δίκιο» είχε. Το κινέζικο ΚΚ κάνει λόγο για οριστική «παλινόρθωση του καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ» και πετάει την προβοκατόρικη γελοιότητα ότι η Σοβιετική Ένωση είναι κράτος «σοσιαλιμπεριαλιστικό-σοσιαλφασιστικό» προσφέροντας με αυτές τις μπαρούφες μέγιστη υπηρεσία στις ΗΠΑ (τις οποίες αρχίζει να προσεγγίζει) και τον Ιμπεριαλισμό. Στο ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα η κατάσταση δεν είναι επίσης ανέφελη. Έχει προηγηθεί η 6η Ολομέλεια του ’56 όπου ο Ν. Ζαχαριάδης καθαιρείται και η 7η όπου διαγράφεται από το ΚΚΕ, με συμμετοχή σε αυτό το γεγονός παραγόντων του ΚΚΣΕ. Στο ΚΚΕ είναι ισχυρή η παρουσία της αναθεωρητικής ομάδας που αργότερα (το ’68) θα επιχειρήσει να μεταλλάξει-διαλύσει (εν τέλει διέσπασε) το Κόμμα. Στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα το 1976 οι διαδικασίες επιταχύνονται. Ο Μάο πεθαίνει και τα πράγματα αρχίζουν να ζορίζουν. Η ιδεολογικοπολιτική (και καρεκλοκενταυρική) διαπάλη στους (δια)δρόμους του Πεκίνου οξύνεται ανάμεσα στους φουλ αντισοβιετικούς, κρυφοφιλοαμερικανούς Χούα-Τένγκ (γράφω μόνο τα μικρά τους ονόματα γιατί άμα αρχίσουμε τα κινέζικα γλωσσοδετικά ονοματεπώνυμα δεν θα ξεμπερδέψουμε) και τους ομοίως αντισοβιετικούς αλλά πάνω-κάτω αντιαμερικανούς της «Συμμορίας των Τεσσάρων» (πιασάρικα χολιγουντιανά ψευδώνυμα είχαν οι σύντροφοι σχιστομάτηδες) με την χήρα του Μάο κ.α. Οι δύο πρώτοι λανσάρουν την διαβόητη μούφα μεγατόνων με τίτλο «Θεωρία των Τριών Κόσμων» την οποία αποδίδουν στον Μάο (θα μιλήσουμε παρακάτω για αυτό το αντιμαρξιστικό αίσχος, στην παρουσίαση του κεφαλαίου «Μ-Λ» και του ΕΚΚΕ). Η χήρα του Μάο και οι δικοί της αρνούνται ότι η «Θεωρία» είναι του αποθανόντος συζύγου της και κατηγορούν τον Χούα ότι πλαστογράφησε, έβαλε «σάλτσες» κλπ. στα γραπτά του Μάο. Ομοίως επιφυλακτική στάση κρατάει και ο Εμβέρ Χότζα και το Κόμμα Εργασίας Αλβανίας που επρόσκειτο στον μαοϊσμό. Και μπαίνει λοιπόν το κομβικό ερώτημα. Ποιά κατεύθυνση θα πάρει η Κίνα και αντίστοιχα οι «μ-λ» ομάδες παγκοσμίως; «Έλα μου ντε» μοιάζει να λέει και η ελληνική ΟΜΛΕ (Οργάνωση Μαρξιστών Λενινιστών Ελλάδας) που εν μέσω οξύτατης φραξιονιστικής διαπάλης συνέρχεται τον Νοέμβρη του ’76 στο 1ο (Ιδρυτικό) Συνέδριο του λεγόμενου «Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (μαρξιστικού-λενινιστικού)». Εκεί η πλειοψηφία της οργάνωσης παρ’ ότι δεν ήθελε αρχικά να ιδρυθεί «κόμμα», ιδρύει «κόμμα». «Έτσι είστε; Θα σας δείξουμε εμείς...» απαντά η μειοψηφία υπό τον Ισ. Ιορδανίδη και αντεπιτίθεται σθεναρά ιδρύοντας το κεφαλαίο «Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας» (μύλος....) Έκτοτε το καραγκιοζιλίκι με τα πολλά «μουλού» θα αποτελεί σήμα κατατεθέν του εξωκοινοβουλευτικού χώρου, αντικείμενο σάτιρας και χλευασμού. Το μικρό «μ-λ» κερδίζει κατά κράτος στην ενδομαοϊκή διαπάλη, η αναλογία μελών «μ-λ» προς «Μ-Λ» είναι τον καιρό εκείνο 10 προς 1 τουλάχιστον. Το ΚΚΕ (μ-λ) κράτησε τον τίτλο της φοιτητικής παράταξης ΠΠΣΠ (Προοδευτική Πανσπουδαστική Συνδικαλιστική Παράταξη) που έπαιρνε 6-8% στα ΑΕΙ τότε, ενώ το κεφαλαίο «Μ-Λ» κράτησε την εφημερίδα «Λαϊκός Δρόμος». Σε λίγο το μικρό «μ-λ» καταγγέλλει ανοιχτά την νέα κατεύθυνση της Κίνας και συντάσσεται εν μέρει με την Αλβανία του Εμβέρ Χότζα. Όμως νέα κρίση δεν αργεί να προκύψει. Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 γράφεται ο επίλογος της ακμής του αριστερισμού στην Ελλάδα. Μετά το φοιτητικό κίνημα του ’79 ενάντια στον ν.815 και την συμμαχία «μ-λ» οργανώσεων με τροτσκιστές, αναρχοαυτόνομους, μέρος του «ΚΚΕ Εσωτερικού» κλπ. ο διακόπτης σβήνει. Με τον καλπασμό του ΠΑΣΟΚ προς την εξουσία συνολικά η «εξωκοινοβουλευτική αριστερά» αντιμετωπίζει κλυδωνισμούς και απομαζικοποίηση. Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται στις 16/11/1980 όταν στην πορεία του Πολυτεχνείου, το αστικό κράτος του Ράλλη (ΝΔ) δολοφονεί άγρια τα μέλη του εξωκοινοβουλευτικού χώρου (ΚΚΕ μ-λ) Ιάκωβο Κουμή και Σταματίνα Κανελλοπούλου. Μετά το γεγονός αυτό οι εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις ουσιαστικά διαλύονται. Η στυγνή κρατική δολοφονία ήταν η αφορμή, η αιτία ήταν η απουσία ταξικής πολιτικής, η φοιτητοκεντρική συγκρότηση, οι ιδεολογικές παλινωδίες, οι προσωπικές κόντρες «ηγετών», ο ξερός αντιΚΚΕ λόγος και η προϊούσα δορυφοροποίηση γύρω απ’ το ΠΑΣΟΚ. Ο τυπικός επίλογος έρχεται στο 2ο Συνέδριο του «μ-λ» το ’80 όπου κυριαρχεί η απογοήτευση και ένα κλίμα «σφύρα να φύγουμε». Το συνέδριο αφήνει τα πράγματα να αιωρούνται, στην πραγματικότητα η πλειοψηφία του προτείνει την διάλυση του κόμματος. Μερικά μέλη προχώρησαν στη δημιουργία άλλων κινήσεων όπως η «Αριστερή Πολιτική», και η εκδοτική ομάδα «Α/συνέχεια» (σημερινή ΚΟΕ) στην οποία θα αναφερθούμε στην συνέχεια. «Και το σημερινό ΚΚΕ (μ-λ);» θα ρωτήσει κάποιος. Το σημερινό «μ-λ» επανασυγκροτήθηκε από τις στάχτες του το 1982 ουσιαστικά από την παλιά οργάνωση Θεσσαλονίκης και συνεχίζει να είναι, γενικά, μια θεσσαλονικιώτικη οργάνωση με ισχνή παρουσία στην νότια Ελλάδα. Οι υπόλοιπες ομάδες βέβαια δεν το αναγνωρίζουν σαν το «παλιό καλό μ-λ» και το θεωρούν κακέκτυπο. Έχει πολύ μικρή παρουσία έκτοτε, παραμένοντας πάντως σταθερά πρώτο σε ψήφους μεταξύ του «χώρου». Συνεργάστηκε με το ΝΑΡ στο εγχείρημα της «Μαχόμενης Αριστεράς» το ’93, έπειτα ακολούθησε μοναχική πορεία (πλην των τοπικών εκλογών), ενώ δεν συμμετείχε καθόλου σε Ευρωεκλογές (αχρείαστος αριστερισμός 3ης διαλογής).
Βασικές ιδεολογικές θέσεις: Το ΚΚΕ (μ-λ) αναφέρει ότι έχει σαν βασικές αρχές τον «Μαρξισμό-Λενινισμό-Σκέψη Μάο Τσε Τούνγκ». Που στην γλώσσα των μουλάδων σημαίνει αποδοχή του μαρξισμού-λενινισμού, όπως τον τροποποίησε (τσίρκο τον έκανε για την ακρίβεια) ο Μάο. Περνιούνται όπως και όλοι οι μαοϊκοί στον κόσμο, για ντεμέκ «σταλινικοί», έχουν αποκληθεί και «σταλινομαοϊκοί». Συγκεκριμένα κινούνται στην μπακαλίστικη λογική του Μάο που είχε πει ότι «ο σύντροφος Στάλιν ήταν 70% σωστός και 30% λάθος» (και μετά μου «την λέτε» εμένα για τα «αριστερόμετρα», εδώ ολόκληρος Μάο πήρε τα κομπιουτεράκια και άρχισε τις άλγεβρες και τις γεωμετρίες με τον Στάλιν, το «αριστερόμετρο» σας πείραξε;). Κομβικό σημείο για το «μ-λ» αλλά με εντελώς ξεκάρφωτο τρόπο είναι το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ. Από τότε, λένε, είχαμε πλήρη, ολοκληρωτική, οριστική και «τα πάντα όλα» παλινόρθωση του καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ με την δημιουργία της ΝΑΤ («Νέα Αστική Τάξη» σημαίνει ο όρος, μη δίνετε σημασία στην συνωνυμία με το γνωστό ασφαλιστικό ταμείο των ναυτικών). Έκτοτε η ΕΣΣΔ μεταβλήθηκε, λέει, σε κράτος «σοσιαλιμπεριαλιστικό» (ατεκμηρίωτες μαοϊκές παπάντζες δηλαδή και μάλιστα ...εις τον κύβο). Τάσσονται υπέρ της «Πολιτιστικής Επανάστασης» (’66) στην Κίνα, δηλαδή ενός οργανωμένου από τα πάνω αριστερίστικου χάους επί δεκαετία. Στα «συν» τους είναι ότι δεν αποδέχονται την ψυχοτρόπα αντιμαρξιστική «Θεωρία των Τριών Κόσμων» (πάλι καλά). Θεωρούν ότι στην Κίνα γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’70 είχαμε επίσης παλινόρθωση του καπιταλισμού «νέου τύπου» (2 στα 2, καλά πάμε...), κατ' αναλογίαν όσων πιστεύουν για την ΕΣΣΔ.
Η βασική παρανόηση που γίνεται με τον μαοϊσμό είναι ότι πρόκειται σύμφωνα με τους ίδιους για ντεμέκ «αριστερή κριτική» στην συνολική πορεία της ΕΣΣΔ και του ΚΚΣΕ, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου Στάλιν (την οποία βασικά αποδέχονται). Είναι αλήθεια ότι η κριτική του Μάο στην μετά Στάλιν ΕΣΣΔ είχε μερικά σημεία της προκοπής όμως ο ίδιος ο Μάο εφάρμοσε στην Κίνα κράμα τυχοδιωκτικού αριστερισμού στα εσωτερικά και καραμπινάτου εθνικισμού στα εξωτερικά. Μίλησε πρώτος για «εθνική αστική τάξη» κλπ. Πήγε να φτιάξει αγροτοβιομηχανικές κομμούνες με ...άροτρα και αξίνες το ’58. Εξαπέλυσε ένα απίστευτο οργανωμένο χάος, την «Πολιτιστική Επανάσταση» με κλείσιμο πανεπιστημίων, αγρότες στα αμφιθέατρα, γιατρούς στα χωράφια, αρχιτέκτονες στα νοσοκομεία κ.ο.κ. σε μια υπερπρόωρη καταστροφικά υπεραριστερίστικη απόπειρα που ξεχαρβάλωσε όλη την Κίνα. Στις διεθνείς σχέσεις, τρις χειρότερα, Αντισοβιετισμός, «τριτοκοσμικός» εθνικισμός κλπ. Η υπεράσπιση των παραπάνω είναι εγγενής σε όλο το μαοϊκό ρεύμα γι’ αυτό και το κατατάσσει στην κατηγορία του «αριστερού οπορτουνισμού».
Το «μ-λ» στην διάρκεια των χρόνων θεωρείτο από τις «συνεπείς» ιδεολογικά δυνάμεις του χώρου. Υπερασπίζεται τον αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ, πράγμα θετικό. Παραμένει πιστό στην ανάλυση ότι «η Ελλάδα είναι εξαρτημένη χώρα», ανάλυση που ναι μεν είναι ιστορικά σωστή, δεν παίρνει όμως υπ’ όψιν τις σύγχρονες εξελίξεις, την ένταξη της χώρας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, την ενεργό συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, το πάρτυ που κάνει το ελληνικό κεφάλαιο στα Βαλκάνια, παράγοντες που κάνουν τη χώρα να έχει ενδιάμεση θέση στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα. Πρόσφατα ψάχνοντας βρήκα ότι και το «μ-λ» επιδιώκει και αυτό, λέει, μια κάποιας «άλφα» μορφής ντεμέκ «επαναθεμελίωση». Ακόμη ήταν από τα πρώτες οργανώσεις που έκοψαν την ενοχλητική, ανώριμη και ψυχολογικοπολιτική συνήθεια να γράφουν το τίτλο του ΚΚΕ (του κανονικού, ντε!) ανάμεσα σε 36 εισαγωγικά, 87 παύλες και 124 αγκύλες. Κρίμα, ακόμα και οι must και σταθερές αξίες, κάποτε χάνουν την αίγλη τους...
Δομή-λειτουργία: Εδώ σε θέλω μάστορα... Το ΚΚΕ (μ-λ) ενώ στον τίτλο του λέει ότι είναι κόμμα και μάλιστα κομμουνιστικό, το ίδιο λέει ότι δεν είναι κόμμα, αλλά οργάνωση. Πάλι καλά. Άλλοι λένε για τους εαυτούς τους πως δεν είναι καν «οργάνωση», αλλά «ομάδα», «συσπείρωση», «συλλογικότητα» (και άλλοι που λένε ότι είναι «οργάνωση», είναι σκορποχώρι). Το «μ-λ» μάλλον ήταν «κόμμα» μέχρι το ’81 και το ’82 επανασυστάθηκε ως οργάνωση, θα σας γελάσω (χα-χα!). Σε κάθε περίπτωση η οργάνωση αυτή λέει ότι πορεύεται με βάση τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Όταν ήμουν μικρότερος, κυκλοφορούσε η άποψη ότι οι «μουλάδες» είναι, λέει, πολύ «διαβασμένοι». Μεγαλώνοντας και γνωρίζοντας τα πράγματα διαπίστωσα ότι είναι μια χαρά αδιάβαστοι (όχι σαν ναρίτες, εντάξει, αυτοί έχουν κάνει την αδιαβασιά ιδεολογία) αλλά έχω ακούσει και από δαύτους ένα σωρό μαργαριτάρια για ιστορικά, πολιτικά και άλλα θέματα). Από άποψη μεγέθους υπάρχει μια φαινομενική αντιφατικότητα. Το ΚΚΕ(μ-λ) δεν έχει μεγάλη (για τα δεδομένα του αριστερίστικου μικρόκοσμου πάντα) οργανωμένη δύναμη, έχει μάλλον «μεσαία». Ωστόσο, εμφανίζεται σταθερά να υπερβαίνει σε ψήφους κάθε άλλο εκλογικό σχηματισμό ακόμα και μετωπικό πολλών οργανώσεων (πχ. ΜΕΡΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ κλπ.) Η αντίφαση αυτή εξηγείται από έναν μικρό αριθμό πολιτικών προσφύγων που ψηφίζουν σταθερά το «μ-λ» αλλά και μιας γενικότερης πεποίθησης που υπάρχει στο «χώρο» ότι «οι μουλάδες είναι συνεπείς, τίμιοι κλπ» και τους προσδίδει ψήφους «ανένταχτων αριστερών» της τελευταίας στιγμής. Τέλος σημαντικό ρόλο παίζει και η ...πρεσβυωπία που οδηγεί ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που επιθυμούν να ψηφίσουν ΚΚΕ (το κανονικό τελοσπάντων !) να ψηφίζουν κατά λάθος ένα απ’ τα δύο «μ-λ». Η δε κατανομή των μελών του είναι πιο ισορροπημένη από άλλες οργανώσεις, δεν έχει δηλαδή μόνο φουλ φοιτηταριό, έχει και μερικούς εργαζόμενους.
Πολιτικές θέσεις και δράση στο σήμερα: Το «μ-λ» έχει θέσεις για μια σειρά ζητήματα που συνοψίζονται στο εξής: «ΟΧΙ». Όχι-Όχι-Όχι. «Οχιά να σε φάει» που έλεγαν και οι παλαιότεροι. Στην πραγματικότητα τα σποτ της Ελληνοφρένειας θα ταίριαζαν περισσότερο στο «μ-λ» παρά στο ΚΚΕ. Επανέρχομαι στα σοβαρά. Το ΚΚΕ (μ-λ) λοιπόν παλεύει σύμφωνα με τα κείμενά του για την «Ενότητα στη δράση» της Αριστεράς και έχει ως τωρινή γραμμή του το «Μέτωπο Αντίστασης στην Αντιλαϊκή Πολιτική». Προσοχή, όχι την «γενική» ενότητα, αλλά την «δραστική» ενότητα. Και προσοχή (2) όχι αντεπίθεση αλλά σκέτη αντίσταση, όπερ σημαίνει ότι είναι στη λογική της «ενότητας πάνω στο πρόβλημα», της ενότητας σε «δυο-τρία βασικά ζητήματα που καίνε τον κόσμο». Κατ’ επέκταση θεωρεί κάθε συγκεκριμένο θετικό αίτημα του κινήματος (πχ. 1400 βασικό μισθό) ως ρεφορμιστικό, τροτσκιστικό, ενσωματώσιμο κλπ. Τώρα πως ένα αίτημα για διπλασιασμό του βασικού μισθού σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες είναι «ρεφορμισμός», αυτό μόνο οι ηγέτες του «μ-λ» γνωρίζουν. Στην λογική της σκέτης μίνιμουμ ενότητας στην δράση αρνούνται την ένταξη σε μετωπικούς σχηματισμούς κριτικάρουν τα μετωπικά εκλογικά εγχειρήματα των λοιπών αριστεριστών (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ.) ως νοητικά κατασκευάσματα γραφείων, στερούμενα βάσης και προϋποθέσεων. Συγκεκριμένα το μότο τους είναι «Συναγωνιστές, εδώ δεν μπορείτε να συμφωνήσετε σε ποια πορεία θα πάτε, άλλος πάει Ομόνοια, άλλος Σύνταγμα, άλλος Πεδίο Άρεως, θα συμφωνήσετε σε εκλογική συνεργασία, στρατηγικά προτάγματα κλπ;» Αυτό είναι πράγματί μια κρυστάλλινη θέση στην οποία θα συμφωνήσω 100%. Βέβαια οι Ανταρσυάτες (κατ’ άλλους «Αντάρτες») για να μην γίνονται αντικείμενο ειρωνείας απ’ τους μουλάδες εσχάτως πηγαίνουν όλοι μαζί πακέτο στη ΓΣΕΕ οπότε πλέον είμαστε (είναι και φαίνονται) όλοι ευχαριστημένοι. Όσον αφορά το φοιτητικό κίνημα οι μουλάδες δεν πατάνε ούτε στα ΔΣ (καλύτερα, γιατί θα τους είχαμε stereo, απ’ το ‘να αυτί εαακίτισσα με «κόκκινες ζώνες» απ’ το άλλο μουλάς με «οχιές διμούτσουνες», να λείπει το βύσσινο) ούτε αποδέχονται όργανα συνδιοίκησης. «Την λένε» γι’ αυτό στους εαακίτες ότι «βρίσκονται ένα κλικ, υποτίθεται, αριστερότερα του ΚΚΕ» (οι ναροεακκίτες πρέπει να το παίρνουν για κομπλιμέντο). Παρ’ όλα αυτά οι μουλάδες συχνά παίζουν το ρόλο του σάκου του μποξ στις «δυναμικές κινητοποιήσεις» εαακιτών κ.α. Με λίγα λόγια όπως λένε άνθρωποι του χώρου «οι Εαακίτες κάνουν την ταρζανιά («μαλακία» είναι η ακριβής έκφραση), οι Μουλάδες τις τρώνε». Σημαντική (συμβιβασμένη) στροφή έκανε πρόσφατα το ΚΚΕ (μ-λ) στο εργατικό κίνημα. Μέχρι πριν 3-4 χρόνια οι «μουλάδες» πχ. στην Θεσσαλονίκη, κατέβαιναν μαζί με λιγοστούς άλλους σε, υπερσεχταριστική και αντιΠΑΜΕτζίδικη μεν - μη ξεπουλημένη δε, ξεχωριστή (3η) πορεία στην Καμάρα. Πλέον, «ΓΣΕΕ και Άγιος ο Θεός». Κρίμα.
Όσον αφορά τα διεθνή, συμμετέχει στην λεγόμενη «Διεθνή Οργάνωση Λαικών Αγώνων» με αγγλικό τίτλο ILPS.
Έχει δύναμη: Σε λίγες σχολές των ΑΕΙ. Σε μερικούς κλάδους εργαζομένων με την συνδικαλιστική του οργάνωση «Ταξική Πορεία» και σε συνεργασία με άλλους αριστεριστές. Επίσης ένα μικρός μέρος πολιτικών προσφύγων, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ πρόσκειται στο «μ-λ».
Στάση απέναντι στο ΚΚΕ: «Το σημερινό ΚΚΕ είναι ρεφορμιστικό «χρουτσωφικό-ρεβιζιονιστικό» κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με το παλιό ηρωικό ΚΚΕ»
Γνωστές Μούρες (Πανελλαδικά): Ο Σαμαράς (ο μεγάλος), ο Σαμαράς (ο μικρός)
Γνωστές Μούρες (Θεσσαλονίκη): Κάτι εύσωμες-ευτραφείς (στρουμπουλές-μπαμπάτσικες) κοπέλες από τις Αγωνιστικές Κινήσεις Ιατρικής
Πιθανές παπάντζες απέναντι σε μέλη ΚΚΕ-ΚΝΕ:
Ερώτηση: «Γιατί προσχωρήσατε στην αριστερίστικη άποψη του ΝΑΡ ότι η Ελλάδα είναι «τα πάντα όλα» ιμπεριαλιστική χώρα;»
Απάντηση: «Η βλαχομπαρόκ αυτή θέση αυτή ενός μέρους του «αριστερισμού», περί αρχιιμπεριαλιστικής Ελλάδας δεν υιοθετείται από το ΚΚΕ, είναι λανθασμένη και οδηγεί σε κατάργηση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Η Ελλάδα είναι στο τελευταίο-ιμπεριαλιστικό στάδιο ανάπτυξης του καπιταλισμού και έχει ενδιάμεση θέση στο διεθνές σύστημα, γι’ αυτό και η επερχόμενη επανάσταση στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική. Από την άλλη, φυσικά η Ελλάδα δεν είναι Γερμανοαγγλία. Η θέση ότι η Ελλάδα είναι φουλ υπερεξαρτημένη ήταν όντως σωστή για μια μεγάλη περίοδο του παρελθόντος, αλλά δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες, οδηγεί μάλιστα σε θεωρίες περί «χούντας ΔΝΤ» και «κατοχής» και λοιπές αερολογίες.»
Συνήθη Συνθήματα:
«Κούκουέ Μουλού, το Κόμμα του Λαού» (καλό αλλά κοπιαρισμένο)
Προτεινόμενα Συνθήματα:
«Ούτε ΠουΚουΣού, ούτε και ΕΑΑΚ, στην Αλβανία του Εμβέρ είχανε και λάκ»
«Το Μουλού μας έσωσ’ απ’ τον Τρότσκυ, θα μας σώσει κι άπο τα ΕΑΑΚ, έχει Πρόγραμμα Λαοκρατία, Ζήτω-Ζήτω-Ζήτω το Μουλού»
Βαθμός «Πασοκότητας», δηλαδή «Πόσο πασόκοι είναι;» : 3/10
Συμπερασματικά: Σταράτα και αντρίκια. Στο ΚΚΕ (μ-λ) υπάρχει και τίμιος κόσμος. Υπάρχουν μεγάλης ηλικίας αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ. Υπάρχουν νεολαίοι που απορρίπτουν το σύγχρονο οπορτουνιστικό (Σύριζα) και νεφελωδώς «αντικαπιταλιστικό» (Ανταρσύα) χυμαδιό. Υπάρχει μία μερική εξήγηση σε αυτό. Το ΚΚΕ (μ-λ) υπήρξε κατά τι λιγότερο χυδαίο στον αντιΚΚΕδισμό τις υπόλοιπες μαοϊκές οργανώσεις. Όμως από την κριτική στην όντως οπορτουνιστική στροφή του ’56 στην ΕΣΣΔ μέχρι τον χαρακτηρισμό της με τους αστείους αλλά πάντως χυδαίους (και σίγουρα αντιεπιστημονικούς) όρους «σοσιαλιμπεριαλιστική» και «σοσιαλφασιστική» υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και αυτόν τον δρόμο τον διάνυσαν όλα τα μαοϊκά-μλ μορφώματα της εποχής μηδενός εξαιρουμένου. Το ότι το ΚΚΕ (μ-λ) είχε κατά μερικά μικρογραμμάρια λιγότερο αντισοβιετισμό σε σχέση με το κεφαλαίο «Μ-Λ» και το ΕΚΚΕ δεν αναιρεί το γεγονός ότι συνέπλευσε μαζί τους στον αντισοβιετισμό και μάλιστα μια εποχή που η ΕΣΣΔ βαλλόταν από όλο το παγκόσμιο αστικό φάσμα. Το «μ-λ», πιστό στην παραδοσιακή ελληνική μαοϊκή ανάλυση, κάνει λόγο για ιστορική ασυνέχεια του κομμουνιστικού κινήματος θεωρεί ότι το ’56 το ΚΚΕ έπαψε να είναι πραγματικό κομμουνιστικό κόμμα, πράγμα πλήρως αστήρικτο και συν τοις άλλοις ιδεαλιστικό, αφού δίνει στην προσωπικότητα ρόλο που δεν κατέχει. Ακόμα και ο ίδιος ο ιστορικός ηγέτης του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδης ουδέποτε έδωσε πολιτική κάλυψη σε αυτές τις απόψεις και καταδίκασε κάθε απόπειρα διάσπασης του ΚΚΕ όπως και τον μαοϊσμό. Όσο για το ΚΚΕ, αυτό έκανε ξεκάθαρη αυτοκριτική για την περίοδο που ακολούθησε το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ σε σχέση και με την μετέπειτα κατεύθυνση της ΕΣΣΔ και με τις επιπτώσεις του στο ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα. Η αποτίμηση αυτή συνεχίζεται και τα συμπεράσματα εμπλουτίζονται. Το σίγουρο είναι ότι η 6η ολομέλεια του ’56 δεν αναιρεί την ιστορική συνέχεια και τον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ. Όσο για το σήμερα, η στάση των μουλάδων, δικαιώνει την θέση ότι δεν έχουν πολιτική πρόταση ανατροπής παρά μόνο ανάσχεσης, επιδίδονται παράλληλα σε διαρκή αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ προπαγάνδα και δράση. Συμπλέουν με τους ξεπουλημένους ΓΣΕΕδες έστω και «χωρίς αυταπάτες». Όποιες και αν είναι οι προθέσεις τους δεν μπορούν να σφετερίζονται τον τιμημένο τίτλο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

3. Μ-Λ ΚΚΕ
Τι είναι τούτο: Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Νεολαία: -
Φοιτητική παράταξη: πολύ θα ‘θελε αλλά δεν έχει (τέλος πάντων, «Πορεία» λέγεται και όποιος την έχει δει ας μας πάρει ένα τηλέφωνο)
Όργανο: Λαϊκός Δρόμος
Ιστορικά στοιχεία: Τι γυρεύει ο έτερος των «μουλάδων» στο παζάρι του «Εγχειριδίου»; Ας δούμε τα πράγματα με μία σειρά. Όπως αναφέρθηκε και στο μικρό «μ-λ», το 1976 απετέλεσε χρονιά-σταθμό στην εξέλιξη του ελληνικού μουλάδικου κινήματος. Η κραταιά ΟΜΛΕ των Χοτζέα, Ιορδανίδη και Σία πάνω στα ντουζένια της, κάνει το πρώτο της συνέδριο και κάπου εκεί ...γράφει τέλος. Στη θέση λοιπόν της μίας Αγίας και Ομοουσίου «Οργάνωσης Μαρξιστών Λενινιστών Ελλάδος», δημιουργούνται δύο «κόμματα» (βασικά, ντεμέκ κόμματα) που διεκδικούν τον τίτλο του αυθεντικού συνεχιστή της. Το «ΚΚΕ (μ-λ)», που παίρνει αποστάσεις από την μεταμαοϊκή Κίνα και το «Μ-Λ ΚΚΕ», που ξεσαλώνει (επηρεασμένο και από το καλπάζον εκείνη την εποχή, πλήρως χυδαίο, ΕΚΚΕ). Και αρχίζει να τσαμπουνάει δεξιά και αριστερά ότι η μόνη μεγαλειώδης, γαμάτη, «τα πάντα όλα» θεωρία του 20ου αιώνα (και βάλε) είναι η φρέσκια μαοϊκή θεωρία, η λεγόμενη «Θεωρία των Τριών Κόσμων», δηλαδή μια από τις μεγαλύτερες αντιμαρξιστικές, αντιεπιστημονικές, αντιδιαλεκτικές, αντιυλιστικές (και λίγα λέω), εκτός τόπου και χρόνου και πλήρως «απάλευτες» θεωρίες στην ιστορία της ανθρωπότητας ever. Σε τι συνίστατο η διαβόητη θεωρία των τριών κόσμων θα διαβάσετε παρακάτω και θα έχετε την ευκαιρία να φρίξετε με την ησυχία σας. Το κατά πόσον η διαφωνία ήταν τόσο ουσιώδης ώστε να γίνει η διάσπαση αμφισβητείται από τους πάντες. Μεγαλύτερο ρόλο φαίνεται να έπαιξαν οι κόντρες για τις καρέκλες και τα οφίτσια μεταξύ των διάφορων «ηγετών» και «ιδεολογικών γκουρού» του χώρου. Το «Μ-Λ» αυτή την εποχή είναι μια στάλα γκρούπα σε σχέση με το αδερφάκι του «μ-λ» που, όντας «δύο στάλες» γκρούπα έχει έναν «άλφα» κόσμο. Παρ' ότι κατά-κράτησε την εφημερίδα, έχασε κατά κράτος την μάχη για την φοιτητική παράταξη ΠΠΣΠ και την συνδικαλιστική ΠΕΑΣ. Η τότε σύνθεση του «Μ-Λ» δεν πολυκαίρισε. Το ’78 ο ηγέτης Ισ. Ιορδανίδης την κοπανάει και φτιάχνει, τι νομίζετε; Αν έχετε τον Θεό σας, φτιάχνει (εντελώς σοβαρά!) το «Μ-Λ ΚΚΕ (Ανασυγκροτημένο)» (σ.σ. !!!). Μαοϊκού καραγκιοζιλικίου συνέχεια λοιπόν. Είναι να μην αρχίσουν οι μουλάδες να διασπώνται και τότε δεν τους πιάνουν ούτε οι τροτσκιστές. Το ρημάδι το «Ανασυγκροτημένο» (και αναθεματισμένο) αντιδρούσε στην σταδιακή προσέγγιση του Μ-Λ με το ΕΚΚΕ («τρίχες» και μάλιστα κατσαρές αλλά συνεχίζω). Το κυρίως «Μ-Λ» λοιπόν προσεγγίζει το έξαλλο αλλά επίσης ξεπατωμένο από διασπάσεις ΕΚΚΕ ώσπου στις αρχές της δεκαετίας του ’80 κάνουν την συνεργασία-συγχώνευση μεγατόνων (ανοησίας), και ενώνονται στο «ΕΚΚΕ-ΜΛ ΚΚΕ». «Ουάου», θα μπορούσα να αναφωνήσω, αλλά δεν θα το κάνω. Μια μερίδα του ΕΚΚΕ (που κατέχει και την σφραγίδα σήμερα) αρνήθηκε την ένωση και συνέχισε αυτόνομα. Το νέο «ενιαίο» Μουλο-Εκκε συνεχίζει τα «τριτοκοσμικά» αντισοβιετικά παραμύθια της χαλιμάς και κατεβαίνει στις εκλογές του ’81. Όμως νέα σύννεφα εμφανίζονται αμέσως. Το εγχείρημα της κακιάς ώρας διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη. Και ακόμη, εμφανίζεται στην χώρα η πιο αντικομμουνιστική, βλακώδης, σιχαμένη, χυδαία, ξετσίπωτη, αλήτικη (και σύμφωνα με πολλούς «ασφαλίτικη», με ή χωρίς εισαγωγικά) γκρούπα όλων των εποχών, η διαβόητη φαρσοκωμωδία που ονομάζεται ΟΑΚΚΕ (θα έχει την τιμητική της στο 3ο μέρος). Η διάσπαση αυτή περιείχε διαρρήξεις γραφείων, σκαρφαλώματα σε μπαλκόνια, κλοπές τυπογραφικών μηχανημάτων κλπ, σκέτος Φώσκολος δηλαδή. Τα απομεινάρια του κεφαλαίου «Μ-Λ» προχωρούν το ‘88 σε επαναξαναμανα-ανασυγκρότηση του «κόμματος» στο ξαναριθμιμένο απ΄ την αρχή «1ο Συνέδριο» όπου ενώνονται με την «Κίνηση για την Ανασυγκρότηση του Μ-Λ Κινήματος» (όπως έχει στο μεταξύ ονομαστεί το ήδη ανασυγκροτημένο «Μ-Λ» ...Ανασυγκροτημένο). Αν είστε ακόμα ζωντανοί, συνεχίζω. Στο συνέδριο τούτο, αποκήρυξε (επιτέλους, αν και δεν σώζονται με τίποτα) το έκτρωμα των «Τριών Κόσμων». Την δεκαετία του ’90 την πέρασε «underground» όμως με την αυγή του 21ου αιώνα είπε να προχωρήσει σε άλλη μία συνεργασία (μια και του πέτυχαν οι προηγούμενες ήταν κρίμα να μην κάνει άλλη μία...). Συμπήσει λοιπόν (δηλαδή «πήζει μαζί», σαν την «γιαούρτη» ένα πράμα) με την Α/συνέχεια (την θυμάστε; και που την θυμάστε δεν τρέχει τίποτα, θα θέλετε να την ξεχάσετε αργότερα) το ενωτικό εκλογικό σχήμα «Μ-Λ ΚΚΕ Αριστερά!», όπου «Αριστερά» με θαυμαστικό (!) είναι το εκλογικό φόρεμα της «Α/συνέχειας». Τι ψάρια έπιασε το σχήμα αυτό το 2000 η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι, το σίγουρο είναι ότι μετά τις εκλογές διαλύθηκε (πρωτότυπο). Έκτοτε, τα γνωστά.
Βασικές ιδεολογικές θέσεις: Το Μ-Λ ΚΚΕ πιστεύει και αυτό στον «Μαρξισμό-Λενινισμό-Σκέψη Μάο Τσε Τουνγκ». Θεωρεί και αυτό ότι το ΚΚΕ ουσιαστικά δεν υφίσταται ως επαναστατικό κόμμα μετά τον Ν. Ζαχαριάδη και ότι μετά το ’56 στην Σοβιετική Ένωση όχι μόνο δεν υπήρχε σοσιαλισμός αλλά υπήρχε «νέου τύπου» καπιταλισμός κλπ κλπ κλπ. Αν κάτι σας θυμίζουν όλα αυτά, ορθώς σας το θυμίζουν (μουλού είναι άλλωστε και αυτό). Όμως ενώ το μικρό «μ-λ» έχει μια «άλφα» αξιοπρέπεια και απολαμβάνει από την αφεντιά μου, το laiko stroma, ένα κάποιο «σέβας» ως μόρφωμα, το μεγάλο «Μ-Λ» αξίζει την σχεδόν πλήρη περιφρόνησή μου (ως παραμόρφωμα). Και αυτό διότι έφτασε, κυρίως τις δεκαετίες ’70 και ’80 στα ανώτατα ύψη αντισοβιετικής αντιΚΚΕδίστικης οργίασης, μερικά μόνο νανομικροχιλιοστά από το (υπερπαρα)μόρφωμα που λέγεται ΕΚΚΕ. Και αυτό διότι αποδέχτηκε και προπαγάνδισε την σιχαμένη μαοϊκή «Θεωρία των Τριών Κόσμων». Τι είναι η «Θεωρία των Τριών Κόσμων»; Βάλτε ένα τζιν με τόνικ, καθίστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σας και απολαύστε (υπεύθυνα). Πρώτα λίγο background (μπακράουντ). Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ο (κάποτε) σύντροφος Μάο, αρχιπρόεδρος της ΛΔ Κίνας, έχει ήδη, ξεφτιλίσει κάθε έννοια κριτικής στην ΕΣΣΔ και το ΚΚΣΕ, έχει αποκαλέσει πολλάκις την σοβιετική χώρα σοσιαλιμπεριαλιστική, σοσιαλφασιστική, έχει καταδικάσει την διεθνιστική επέμβαση στην Τσεχοσλοβακία (’68), έχει καλέσει σε γεύμα τον αμερικανό πρόεδρο Νίξον και υπογράψει σύμφωνα «αγαπουλίνης» (’72) μαζί του, έχει λιγοστέψει την βοήθεια στο Βιετνάμ που ισοπεδώνεται τον καιρό εκείνο από τις ΗΠΑ, έχει «καλέσει τους λαούς» να τρέφουν το ίδιο (Ω, Θεοί!) «μίσος απέναντι στους δύο ιμπεριαλιστές» (ΗΠΑ και ...ΕΣΣΔ !!!), έχει, έχει, έχει κλπ. Αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά. Το ’76 ο Μάο (που φήμες έλεγαν ότι δεν έπλενε τα δόντια του επειδή το θεωρούσε ...αστική συνήθεια) πεθαίνει και αναπαύεται εν ειρήνη. Στο σημείο αυτό τα πράγματα περιπλέκονται. Ο επίσημος αχυράνθρωπος-διάδοχός του, Χούα Κούο Φένγκ και ο κρυφοδελφίνος Ντένγκ Ξιάο Πίνγκ λανσάρουν την νέα Θεωρία (εν μέσω οξύτατης διαπάλης με την χήρα του Μάο και άλλους τρεις τυπάδες για το αν είναι του μακαρίτη ή την κατέβασαν απ΄ το κεφάλι τους). Σε κάθε περίπτωση η διαβόητη θεωρία των τριών κόσμων που λανσαρίστηκε το ’76 από τους διαδόχους του Μάο έχει ως εξής: Ο κόσμος ολάκερος χωρίζεται, λένε, σε «Τρεις Κόσμους» (καμία σχέση με την έννοια του «τριτοκοσμισμού» όπως την εννοούμε στην καθομιλουμένη, να εξηγούμαστε). Τον Πρώτο, που ανήκουν οι «δύο υπερδυνάμεις» ΗΠΑ και ΕΣΣΔ (ασχολίαστο). Τον Δεύτερο, που ανήκουν οι ανεπτυγμένες χώρες, σύμμαχες και «δορυφόροι» τους (πχ. Αγγλία, Γαλλία, Δυτ. Γερμανία κλπ αλλά και Βουλγαρία, Πολωνία, Ανατ. Γερμανία κλπ) και τον Τρίτο (τον μακρύτερο) που ανήκουν όλες μα όλες οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου ανεξαρτήτως ηπείρου, μεγέθους, πληθυσμού, ανάπτυξης (μικροπράγματα). Αν δεν σας έπεσαν ακόμα τα μαλλιά, ακούστε και το άλλο, ακόμα πιο ουγκαντέζικο. Υπάρχουν βέβαια αντιθέσεις, διαφορές κλπ. μεταξύ των χωρών του δεύτερου, μεταξύ των χωρών του δεύτερου και του τρίτου, ανάμεσα σε αυτές του τρίτου, εξακολουθούν μάλιστα να υπάρχουν και ...ταξικές διαφορές (σοβαρά; τι μας λες...) μέσα σε κάθε χώρα. Αλλά το κύριο καθήκον των λαών του δεύτερου και τρίτου κόσμου σήμερα (και των κυβερνήσεων τους άσχετα άμα είναι αστικές, σοσιαλιστικές, φασιστικές, φεουδαρχικές, δουλοκτητικές, ή ...αναρχικές) είναι να παλέψουν όλοι μαζί (πχ. Πινοσέτ, Μακάριος, Χότζα, Φούφουτος, Τσακ Νόρις κλπ. για να δημιουργήσουν «Αντιηγεμονιστικό Μέτωπο» ενάντια στις «δύο υπερδυνάμεις». Και το τελειωτικό χτύπημα στο δόξα πατρί; Από τις δύο υπερδυνάμεις, οι ΗΠΑ είναι «υπερδύναμη σε πτώση», είναι βέβαια «κακοί άνθρωποι, γιάνκηδες κλπ. αλλά δεν φτουράνε, δεν «ιμπεριαλίζουν», δεν μακελεύουν τόσο τους λαούς όσο παλιότερα (αυτά τα έλεγαν οι πυροβολημένοι διάδοχοι του Μάο όταν το Βιετνάμ είχε μόλις μεταβληθεί σε απέραντο νεκροταφείο. αλήθεια, η μυρωδιά της καμένης σάρκας δεν έφτασε ως το Πεκίνο; τέλοσπάντων). Επομένως χρειάζεται να χτυπάμε πιο «λάιτ» τις ΗΠΑ. Επομένως πρέπει να χτυπάμε περισσότερο τον «κύριο εχθρό όλων των λαών» Επομένως «αντικειμενικά κλπ. Κύριος Εχθρός των Λαών και Όλης Της Ανθρωπότητας Είναι η Ε.Σ.Σ.Δ.» Αυτό ήταν λοιπόν το έκτρωμα των «Τριών Κόσμων». Η αντισοβιετική ψύχωσή, με τάχαμ δήθεν «συνεπή κομμουνιστικό» μανδύα στην αρχή, που έφτασε στον πιο χυδαίο, πισώπλατο, αντικομμουνισμό στον νιοστό βαθμό. Έβαλε τόσο «βούτυρο», που δεν έχουν βάλει όλες οι γαλακτοβιομηχανίες παγκοσμίως στα ψωμιά, όλων των αρτοποιείων όλης της οικουμένης από καταβολής κόσμου. Προεκτάσεις της θεωρίας; (του κώλου, με συγχωρείτε για την μη sic έκφραση...). Η λυσσαλέα πολεμική σε όλα τα φιλοσοβιετικά αντιιμπεριαλιστικά αντάρτικα των υπανάπτυκτων χωρών (πχ. Αφρική), υποστήριξη όλων των αντιπάλων ανταρτών και καθεστώτων (ακόμα και αμερικανόθρεφτων, ακόμα και φασιστοειδών) σε αυτές. Χαρακτηριστικά, προσέγγιση της Κίνας με την χούντα του Φράνκο (!) και κολλητιλίκια με αυτήν του Πινοσέτ (!). Αργότερα, στο Αφγανιστάν την δεκαετία του ‘80, πλήρης κινεζική υποστήριξη στους «τελειωμένους» αμερικανόθρεφτους, αμερικανοεξοπλισμένους υπερταλιμπάν της εποχής, τους «Μουτζαχεντίν» (ισλαμιστικά ζόμπι του αισχίστου είδους), απέναντι στην λαϊκοδημοκρατική αφγανική κυβέρνηση και την ΕΣΣΔ. Αυτός ήταν ο βίος και η πολιτεία του μουλαριού υπ' αριθμόν 2 «Μ-Λ ΚΚΕ», του χειρότερου, σε σχέση με το νούμερο 1 «ΚΚΕ (μ-λ)». Βέβαια την ακόμα πιο αδιανόητη, λυσσασμένη και προβοκατόρικη εκμετάλλευση και διάδοση αυτής της τρύπιας από εκατό «μπάντες» θεωρίας την έκανε το άλλο μαοϊκό μόρφωμα της εποχής, το lifestyle (υπερμικροαστικό αποπαίδι, εκτός του «σοβαρού» μαοϊσμού) το ΕΚΚΕ, στην χιλιοραμμένη γούνα του οποίου, θα αναφερθούμε στο 3ο μέρος του «Εγχειριδίου» με τους «μικρούς» του αριστερισμού (αν στο μεταξύ δεν έχετε κοπανήσει το κεφάλι σας στην οθόνη, από τα σημεία και τέρατα που διαβάζετε). Το ότι τα κομματίδια «Μ»-«Λ» «Κ»ΚΕ, το 1988 και «Ε»«Κ»ΚΕ, κάπου εκεί, πήραν πίσω τις «υπερβολές» (και άλλα παραμύθια) σχετικά με την «Θεωρία των Τριών Κόσμων, δεν αναιρεί τον αντικειμενικά προβοκατόρικο, άθλιο ρόλο που έπαιξαν της εποχή της «ακμής» τους.
Δομή-λειτουργία: Α, όλα κι όλα. Το Μ-Λ ΚΚΕ δεν είναι οργάνωση, όπως το ΚΚΕ (μ-λ), είναι κόμμα. Και μάλιστα όπως λέει το ίδιο είναι «ΤΟ ΚΟΜΜΑ της εργατικής τάξης» (το γιαούρτι να το ρίξω τώρα ή αργότερα;). Βέβαια το γεγονός ότι οι εργάτες δεν έχουν πάρει χαμπάρι όχι μόνο την ύπαρξη του ως δικού τους κόμματος αλλά και την ύπαρξη τους ως κόμματος εν γένει, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους ιθύνοντες του «Μ-Λ». Τέλος πάντων, τα «μ-λ» και «Μ-Λ» μπορούμε να τα κατηγορήσουμε για πολλά, όμως τουλάχιστον έχουν μία, σε αναλογία με το μέγεθός τους πάντα, μεγαλύτερη εργατική βάση δηλαδή το ποσοστό κανονικών ανθρώπους (εργαζόμενοι κλπ.) προς μαλλιάδες, φοιτηταριά κλπ. είναι υψηλότερο του μέσου, αριστερίστικου, όρου. Και μια που πιάσαμε κουβέντα για μεγέθη, το Μ-Λ έχει και αυτό «μεσαίο» (για τον αριστερισμό στην Ελλάδα μιλώντας πάντα) μέγεθος. Γενικά περνιέται για πιο νοτιοελλαδίτικο «φρούτο» σε σχέση με το πιο «μΠΑΟΚτζήδικο» ΚΚΕ (μ-λ). Πχ. έχω ακούσει ότι έχει καμιά ντουζίνα νοματαίους στην Κρήτη. Λειτουργεί, υποτίθεται, με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό.
Πολιτικές θέσεις και δράση στο σήμερα: Το Μ-Λ ΚΚΕ παλεύει, λέει, «με νύχια και με δόντια» για την «Ενότητα των Μαρξιστών-Λενινιστών» (να υποθέσω ότι εξαιρείται το ΚΚΕ; το υποθέτω λοιπόν) και αυτό την ίδια ώρα που είναι το «δογματικότερο» εξωκοινοβουλευτικό μόρφωμα. Τα άρθρα του «Λαϊκού Δρόμου» αποτελούν μνημείο από καθ’ έδρας κριτικής προς τους πάντες. Την λέει στο ΚΚΕ, στον Συνασπισμό, στο ΝΑΡ στο ΣΕΚ, στον μπήξε στον δείξε αλλά σε αντίθεση με το ΚΚΕ (το κανονικό, για να συνεννοούμαστε) που όταν κριτικάρει αυστηρά δεν συνεργάζεται, το Μ-Λ δεν χαλιέται να συνεργάζεται κιόλας. Αυτό βέβαια αν ρωτήσετε κανέναν μουλά, θα σας πει ότι είναι «μέγιστη και ιδιοφυής σύλληψη της διαλεκτικής», δηλαδή αέρας κοπανιστός. «Συκοφαντίες», θα πει κάποιος. Δεν νομίζω και να γιατί. Στο συνδικαλιστικό πεδίο το «Μ-Λ» έχει γενικά ισχνή παρουσία. Εκεί που όμως η παρουσία είναι και μόνιμη και σταθερή και (σχετικά) ψιλο-ισχυρή και υπερσυμβιβασμένη βεβαίως-βεβαίως αλλά και φουλ αντιΠΑΜΕ-αντιΚΚΕ είναι στους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, σε τελική ανάλυση στην ΟΛΜΕ. Εκεί υπάρχει μία συνδικαλιστική παράταξη (συνεργασία ανεξάρτητων σχημάτων, την λένε οι ίδιοι) οι γνωστές σε μερικούς Παρεμβάσεις («Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις» είναι το πλήρες όνομα, δηλαδή ΠΚΣ, που θα έλεγε και ένας κακεντρεχής, εγώ, για παράδειγμα) Η συνδικαλιστική αυτή παράταξη περιλαμβάνει δυνάμεις σχεδόν από όλο το φάσμα του αριστερισμού. Ναρίται, Αρανίται και γενικά όλοι οι απόφοιτοι καθηγητικών σχολών πρώην Εαακίται και λοιποί γίνονται μετά το πτυχίο «Παρεμβάσεις» (αυτό, όταν δεν πάνε μετά το εαακιτιλίκι τους σπίτι ή στον Τσίπρα ή, λέμε τώρα, γενικά μιλάμε, θεωρητικά εντελώς, χωρίς να θίγουμε υπολήψεις, στο ΠΑΣΟΚ). Θα μου πείτε «τι σχέση έχουν βρε αδερφέ όλα αυτά με το «Μ-Λ»; Ε, λοιπόν αρχιπρόεδρας και εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ είναι, εδώ και χρόνια, ο φερόμενος ως γραμματέας του «Μ-Λ» Θ. Τσιριγώτης. Και είναι αυτός που κάθε χρόνο κάνει μίνιμουμ προεδρεία πότε με την ΔΑΚΕ και πότε με την ΠΑΣΚΕ. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, προεδρείο με ΔΑΚΕ, κυβέρνηση ΝΔ, προεδρείο με ΠΑΣΚΕ. Σε κάθε περίπτωση η «Συνεργασία» (παράταξη Συνασπισμού) πρόθυμη να κρατήσει το δοξάρι στο αντιΠΑΜΕ βιολί των Παρεμβάσεων και τανάπαλιν. Πέρυσι μάλιστα ψήφισαν και κείμενο της ΠΑΣΚΕ για «γκόλντεν μπόις» και πράσινα άλογα (κυριολεκτικά «πράσινα». Και όλα αυτά με τον μανδύα των «αγωνιστικών», «αριστερών» και «αντικυβερνητικών» προεδρείων. Άντε και του χρόνου. Στο δε θέμα των εργατικών συγκεντρώσεων όπως είναι φυσικό, το «Μ-Λ» είναι αταλάντευτα με την ΓΣΕΕ, κατηγορώντας το ΠΑΜΕ για «σεχταρισμό» κλπ. Γενικά, ανήκει και αυτό στην κατηγορία των οργανώσεων του «ΟΧΙ», αυτών που δε προβάλλουν θετικά αιτήματα πάλης, παρά μόνο αιτήματα ανάσχεσης και αντίστασης (τουλάχιστον δεν είναι υπέρ της ΕΛΕ (Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου) όπως μερικά σούργελα στην Ανταρσύα).
Στις πρόσφατες τοπικές εκλογές, ο φερόμενος ως γραμματέας του, Θ. Τσιριγώτης κατέβηκε για βλαχοδήμαρχος Πετρούπολης (υπερσέχτα της σέχτας, αφού υπήρχε και άλλο ψηφοδέλτιο απ’ την ...Ανταρσύα). Όπως αποδείχτηκε, δύο «αντικαπιταλιστικά» ψηφοδέλτια δεν χωράνε στην ίδια πόλη και έμειναν both εκτός δημοτικού συμβουλίου. Παντού αλλού το «Μ-Λ» καλούσε για άκυρο και την 1η και την 2η Κυριακή (και αν υπήρχε και 3η θα έκανε το ίδιο). Βέβαια οι εργαζόμενοι της Πετρούπολης αγνόησαν όλους τους παραπάνω και εξέλεξαν για δήμαρχο τον Κοτσαμπά απ’ την «Λαϊκή Συσπείρωση» αλλά αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τιτανοτεράστιους (δεξιο)αριστεριστές όπως οι του «Μ-Λ».
Και θετικά; Δεν έχει ούτε ένα θετικό αυτό το ρημαδιασμένο το «μουλάρι» ν.2; Μόνο χαρακτηριστικό που «τρώγεται» είναι, μια πάνω-κάτω «παλευτή» αντίθεση στον Ιμπεριαλισμό και την ΕΕ (παραδοσιακά μουλάδικα χαρακτηριστικά) που όμως λόγω της απαρχαιωμένης προσέγγισης για υπερεξαρτημένη Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα, ακυρώνει κάθε καλή πρόθεση, (αν υπήρχε) σχετικά με το «Μ-Λ».
Έχει δύναμη: Σε καθηγητές (ΟΛΜΕ), σε μερικούς κλάδους εργαζομένων, σε μερικούς αγωνιστές του ΕΛΑΣ-ΔΣΕ.
Στάση απέναντι στο ΚΚΕ: «Το σημερινό ΚΚΕ είναι ρεφορμιστικό «χρουτσωφικό-ρεβιζιονιστικό» κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με το παλιό ηρωικό ΚΚΕ»
Γνωστές Μούρες (Πανελλαδικά): Θ. Τσιριγώτης (η απόλυτη αλήθεια)
Γνωστές Μούρες (Θεσσαλονίκη): τους ψάχνω με το κυάλι αλλά δεν βρήκα τίποτα
Πιθανές παπάντζες απέναντι σε μέλη ΚΚΕ-ΚΝΕ:
Ερώτηση: «Και γιατί δεν ψηφίζει το ΠΑΜΕ τις απεργίες στους καθηγητές;»
Απάντηση: «Γιατί στα κείμενα καλέσματος γράφει μέσα για «Γκόλντεν Μπόις», και ότι φταίει η Τζέι Πι Μόργκαν, η Μόργκαν Στάνλεϊ, η Μόργκαν Φρήμαν και η Αντόνιο Μπαντέρας.»
Συνήθη Συνθήματα:
για να φωναχτούν συνθήματα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι να τα φωνάξουν. Εφ’ όσον εδώ στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει μουλάς (κεφαλαίος) ούτε για δείγμα, πως θέλετε να ξέρω τι σόι συνθήματα φωνάζει το «Μ-Λ»;
Προτεινόμενα Συνθήματα:
«Τρεις οι κόσμοι, Τέσσερις εμείς»
«Μουλού-Μουλού, Μουλού-Μουλού και μια καρφίτσα μαύρη»
Βαθμός «Πασοκότητας», δηλαδή «Πόσο πασόκοι είναι;» : 6/10
Συμπερασματικά: Σαν κομμάτι ενός ρεύματος, που αναγνωρίζει την οικοδόμηση του σοσιαλισμού της ΕΣΣΔ τις πρώτες δεκαετίες, που τιμά τον αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ, που έχει μια κάποια θεωρητική αντίθεση στον Ιμπεριαλισμό και διατείνεται ότι είναι «αντίEE», δέχομαι ότι αξίζει τίμιας αντιμετώπισης. Σαν κομμάτι όμως που αναιρεί, πλήρως μεταφυσικά και αντιεπιστημονικά, τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα της Σοβιετικής Ένωσης, ήδη απ’ την δεκαετία του ’50, σαν κομμάτι που υπηρέτησε τον μαοϊσμό, στην πιο χυδαία του μορφή, δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζεται με την πλήρη καταδίκη. Το ότι ο Μάο στα νιάτα του, οργάνωσε την πράγματι μεγαλειώδη κινεζική επανάσταση του 1949, δεν αναιρεί το γεγονός ότι μεταβλήθηκε στα γεράματά του σε σφοδρό πολέμιο του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στην ιστορία. Εφ’ όσον ο μαοϊσμός (ως θεωρία και πρακτική) αποτελεί σε αρκετό βαθμό διαστρέβλωση του μαρξισμού-λενινισμού, δεν μπορεί παρά και οι οργανώσεις που τον έχουν «εικόνισμα», να εντάσσονται στην ίδια κατηγορία. Τα υπαρκτά λάθη στην διαδικασία οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, δεν προσφέρονται για μηδενιστική κριτική από το μαοϊκό ρεύμα. Πολύ περισσότερο, σε οργανώσεις που και σήμερα, πρωτοστατούν στην αντιΠΑΜΕ και αντιΚΚΕ ρητορεία και πρακτική. Οι χειροκροτητές της ΓΣΕΕ, δεν μπορούν να γίνονται τιμητές «απ’ τα αριστερά» του ΚΚΕ. «Δεν μπορείς να μπεις σε καινούργιο λεωφορείο, με παλιό εισιτήριο» (τώρα με τις αυξήσεις των εισιτηρίων ακόμα περισσότερο...)

4. ΑΡ.ΑΝ.
Τι είναι τούτο: Αριστερή Ανασύνθεση
Νεολαία: Τομέας Νεολαίας Αριστερής Ανασύνθεσης (Τομέας Ενηλίκων;)
Φοιτητική παράταξη: συμμετέχει στα Ε.Α.Α.Κ.
Όργανο: Εκτός Γραμμής
Ιστορικά στοιχεία: Τι είναι η ΑΡΑΝ; Το ναυτικό της ΑΡΑΣ λένε μεταξύ τους οι εαακίτες αστειευόμενοι. Το τι είναι όμως στα αλήθεια η ΑΡΑΝ, σε τι και γιατί διαφέρει από την ΑΡΑΣ θα επιχειρήσω να το απαντήσω στο παρόν κεφάλαιο σηκώνοντας τα μανίκια και βάζοντας τα πράγματα πάνω στον τάπητα, διότι είναι μεγάλη η στεναχώρια που «δέρνει» τον κόσμο (και δεν τον δέρνει μόνο η στεναχώρια όπως θα δούμε παρακάτω).
Το μακρινό 1979 γίνεται το σώσε στην εξωκοινοβουλευτική αλλά και την ευρωκομμουνιστική ροζ αριστερά. Η μεν πρώτη ψιλοδιαλύεται. Η δε δεύτερη διασπάται. Και για όσους δεν κατάλαβαν η δεύτερη είναι το πολιτικό ανέκδοτο που τότε λεγόταν «ΚΚΕ Εσωτερικού», ο «Συνασπισμός» των 70’s και 80’s, τρόπος του λέγειν, για όσους δεν γνωρίζουν ντηπ τίποτα για την περίοδο εκείνη. Τι γίνεται λοιπόν στα 1979. Το φοιτητικό κίνημα δίνει αγώνα για να μην περάσει ο καραμανλικός νόμος 815 (που προωθούσε εντατικοποίηση, ν+2 και άλλες αναδιαρθρώσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση). Πρωτοστάτης σε εκείνο τον αγώνα ήταν η ΕΦΕΕ (τότε που λειτουργούσε) με πλειοψηφία διαμορφωμένη από Πανσπουδαστική Σ.Κ. (ΚΚΕ), ΠΑΣΠ (που το έπαιζε ντεμέκ αριστερή τότε) και Δημοκρατικό Αγώνα («ΚΚΕ Εσωτερικού»). Όμως στην ΕΦΕΕ και γενικά στο φοιτητικό κίνημα υπήρχε και μία θορυβώδης μειοψηφία αποτελούμενη από ΠΠΣΠ (ΚΚΕ μ-λ) και ΑΑΣΠΕ (ΕΚΚΕ) συνεπικουρούμενη και από άλλες δυνάμεις (τροτσκιστικές, αναρχοαυτόνομες, αεροκοπανιστές κλπ). Σχηματικά και αντιδιαλεκτικά θα λέγαμε ότι ήταν τα «ΕΑΑΚ» της εποχής, καλή (ή μάλλον κακή) ώρα. Η δε ΔΑΠ (ΝΔ) τότε έπαιρνε τα «τρία», υπήρχε μία «άλφα» τσίπα τότε στον φοιτητόκοσμο και γενικά στον κόσμο, ντρεπόταν τότε κάποιος να πει ότι είναι «δεξιός» (και ορθώς ντρεπότανε). Στον κακό χαμό που γίνεται λοιπόν, η νεολαία του «Εσωτερικού», δηλαδή η «ΕΚΟΝ-Ρήγας Φεραίος» διασπάται «από τα αριστερά». Μέρος της, συγκαλεί την λεγόμενη «Β’ Πανελλαδική Συνδιάσκεψη» (ανεπίσημα, διότι το «Εσωτερικού» δεν την αναγνώρισε) όπου συγκροτείται σε ξεχωριστή οργάνωση. Το σημείο της διαφωνίας ήταν ότι ήθελε περισσότερα κολλητιλίκια με τους αριστεριστές και το λοιπό χυμαδιό, πολυήμερες καταλήψεις, ελαφριά «μπάχαλα» κλπ. Άσε που είχε και «ιδεολογικές αναζητήσεις». Η Β’ Πανελλαδική λοιπόν, δηλαδή, μια πιο αριστερή έκδοση του αρχιερέα του οπορτουνισμού Ρήγα Φεραίου, συμμαζεύει γύρω της τα απομεινάρια του μ-λ χώρου, τροτσκιστές, αυτόνομους, «ανένταχτους αριστερούς» φτιάχνοντας στις σχολές τις λεγόμενες «Συσπειρώσεις». Από εδώ ξετυλίγεται το κουβαριασμένο νήμα μέχρι σήμερα. Η πρώτη φουρνιά των «Συσπειρώσεων» κρατάει 2-3 χρόνια και σβήνει. Το ’84 όμως οι πολιτικοί απόγονοι τους όμως δημιουργούν στις σχολές τις «α-σου-φου-σου». Ήσαν δε, οι ΑΣΦ-Σ οι λεγόμενες «Αριστερές Συσπειρώσεις Φοιτητών-Σπουδαστών». Και ποιος δεν πέρασε απ’ τις ΑΣΦ; άστεγοι πρώην μουλάδες, τροτσκιστές (ΟΣΕ), νεομαοϊκοί (Α/συνέχεια), περίεργοι (Γ. Καραμπελιάς) και πλήθος «ανένταχτων». Όταν λέμε «πλήθος» μη φανταστείτε τίποτα φοβερό. Οι ΑΣΦ έπαιρναν την δεκαετία του ’80 δύο, τρία, άντε 4%. αποτελώντας έναν μάλλον περιθωριακό και εύκολο «αντίπαλο» (σε σχέση με το πρήξιμο που τρώμε σήμερα απ’ τους «διαδόχους» τους, εαακίτες). Το ’88 οι οργανωμένες αριστερίστικες ομάδες αποχωρούν και μένει μόνο μια άμορφη μάζα ανένταχτων και μερικοί «ηγέτες» της όλης φάσης. Η «τομή» όμως θα έρθει το 1991 όταν τα απομεινάρια των ΑΣΦ συγκροτούν μαζί με την λεγόμενη ακόμα «ΚΝΕ-ΝΑΡ» (δηλαδή το ΝΑΡ) την (ή «τα», θα σας γελάσω) «Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση», την γνωστή σε όλους μας (σε «όλους μας» κάτω των 40 ετών πρώην ή νυν φοιτητές εννοώ) ΕΑΑΚ. Τώρα μάλιστα. Ψωνίσαμε «από σβέρκο»...
Το ‘92 οι «Συσπειρωσάδες», ισχυριζόμενοι ότι μεγάλωσαν πια και δεν είναι πλέον 20χρονα αμούστακα (ή ολιγομούστακα) παιδαρέλια, μετεξελίσσονται από αμιγώς φοιτητική οργάνωση, σε καθ’ αυτό πολιτική (παραμένοντας κατά βάση πάλι φοιτητική), τις «Αριστερές Συσπειρώσεις», εν συντομία ΑΣΥΣ ή ΑΡΣΥΣ ή απλώς Συσπειρώσεις. Το ’97 μια μικρή ομάδα ανήσυχων και ζωηρών νέων αποχωρεί «απ’ τα αριστερά» (οι πιο «ντεμέκ» διασπάσεις γίνονται πάντα «απ’ τα αριστερά», οι «δεξιές» διασπάσεις είναι τουλάχιστον πιο συνεπείς με τον οπορτουνιστικό εαυτό τους) δημιουργώντας την «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση», γνωστή και ως ΑΡΑΣ, για την οποία υπάρχει ψωμί (με βούτυρο) παρακάτω. Φήμες λένε ότι υπήρξαν «κολοσσιαίες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές», το πιθανότερο βέβαια είναι ότι υπήρξαν γιγαντιαίες παραγοντίστικες συμπεριφορές, προσωπικές κοντρίτσες πασπαλισμένες με ιδεολογικοπολιτική άχνη. «Έτσι είστε;» είπε η πλειοψηφία των Συσπειρωσάδων. «θα σας δείξουμε εμείς. Θα φτιάξουμε και ‘μεις οργάνωση που να αρχίζει από «ΑΡΑ». Και φτάνει η άγια τούτη ώρα (2003) που, μετά την ένωση με την «Αριστερή Κίνηση» Πάτρας, δημιουργείται η «Αριστερή Ανασύνθεση», κατά κόσμον ΑΡΑΝ. Η Αρανούλα μας, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε εκλογές στο αριστεροδέξιο «ενωτικό» εγχείρημα με το όνομα ΕΝΑΝΤΙΑ (Ενωτική Αντικαπιταλιστική Αριστερά), το 2007. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη την δεκαετία του ’90 και 2000, όταν ο βασικός τους σύμμαχος στα ΕΑΑΚ, το ΝΑΡ, χαροπάλευε με διάφορα μέτωπα (πχ. ΜΕΡΑ), οι Συσπειρωσάδες (ενωμένοι ή διασπασμένοι) αδιαφορούσαν πλήρως και τις Κυριακές των εκλογών πήγαιναν για μπάρμπεκιου, για ψαροντούφεκο, για πουρνάρια, για οτιδήποτε εκτός από την κάλπη (άμα έχεις τέτοιους συμμάχους, τι να τους κάνεις τους αντιπάλους....) Ακόμη η Αρα(χ)νίτσα μας θα γίνει αυτή που θα κουβαλήσει (με κόπο) το ΣΕΚ στα ΕΑΑΚ, ενώ το 2009 θα πρωτοστατήσει (αρχικουμπάρος έγινε δηλαδή) στην ενοποίηση των δύο μετωπικών σχημάτων ΜΕΡΑ και ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά από εντατική κοπτοραπτική. Σήμερα συνεχίζει το θεάρεστο έργο της.
Βασικές ιδεολογικές θέσεις: Ας ξεκινήσουμε απ’ τα πιο βατά μονοπάτια. Οι αρανίτες είναι μαοϊκοί. Σωστά; Λάθος. Οι αρανίτες, σαν οργάνωση της «νέας αριστεράς» είναι «ντεμέκ μαοϊκοί» δηλαδή δεν ανήκουν στο παραδοσιακό μουλάδικο ρεύμα. Δεν αποδέχονται την σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ (ούτε επί Στάλιν ούτε αργότερα), δεν αποδέχονται «κόμμα νέου τύπου», δεν αποδέχονται καίρια σημεία της μαρξιστικής-λενινιστικής ιδεολογίας. Από τον μαοϊσμό αποδέχονται τον βολονταρισμό (βουλησιαρχία) δηλαδή δεν πολυδίνουν πολύ σημασία σε αντικειμενικές συνθήκες κλπ, τις θεωρίες του «για τις αντιθέσεις» και «περί μαζών» και δίνουν μεγάλη σημασία στην κινεζική Πολιτιστική Επανάσταση, το αριστερίστικο μπάχαλο του ‘66-’76 που αναλύσαμε νωρίτερα.
Αν λοιπόν δεν είναι μαοϊκοί, όντας μόνο με «πτυχές» της μαοϊκής παπαντζολογίας, τότε τι νέο «κομίζουν» στο ιδεολογικό γίγνεσθαι της χώρας, γιατί υπάρχουν αυτόνομα και δεν αποτελούν μέρος άλλων οργανώσεων;
Τις δεκαετίες του ‘60 και ‘70 σε Ευρώπη και Αμερική (‘70-‘80 στην Ελλάδα, όλα τα φρούτα έρχονται καθυστερημένα στη χώρα μας, το αβοκάντο πχ. έφτασε το 1968) αρχίζει (ή και «αρχινίζει») να εμφανίζεται μια νέα γενιά φιλοσόφων και ανησυχούντων στοχαστών με ποικίλες στοχαστικές ανησυχίες. Ήταν τότε στη μόδα διάφοροι πχ. Μαρκουζέηδες, Ζαν Πωλ Σάρτρηδες και Σία. Κοινός παρονομαστής, ο αντισταλινισμός και ο αντισοβιετισμός. Από ‘κει και πέρα άλλοι έψαχναν το νέο επαναστατικό υποκείμενο, άλλοι για τον «πρώιμο» Μαρξ, άλλοι για τον «ώριμο» Μαρξ, άλλοι αντιπαρέθεταν τον Μαρξ στον Ένγκελς, και τους δύο στον Λένιν και πάει λέγοντας. Όλα αυτά με σκοπό τον απεγκλωβισμό από τον «επίσημο σοβιετικό μαρξισμό». Βέβαια, ο απεγκλωβισμός από τον οπορτουνισμό που έλαβε χώρα στο 20ο Συνέδριο είναι ένα πράγμα (και σημασία έχει προς ποια κατεύθυνση γίνεται), ο απεγκλωβισμός από τον μαρξισμό-λενινισμό είναι ένα άλλο. Στα πλαίσια του «απεγκλωβισμού», και με το αιτιολογικό της «συνάντησης» μεταξύ τους, διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων (υπαρξισμός, στρουκτουραλισμός και άλλοι -ισμοί του κοπανιστού αέρα) εμφανίστηκαν κάθε λογής μίγματα αστικών, σοσιαλδημοκρατικών, οπορτουνιστικών αντιλήψεων. Οι φιλόσοφοι αυτοί γενικά χωρίζονταν, πολύ χοντρικά, σε δύο στρατόπεδα (με τον οπορτουνισμό να σουλατσάρει και στα δύο). Τους «ανθρωπιστές» (Μπερξόν, Σαρτρ κ.α.) και τους «αντιανθρωπιστές» (απ’ το όνομα φαίνονται τι «κουμάσια» ήταν). Ηγέτης αυτής του δεύτερης ομάδας υπήρξε ο Λουί ο Αλτουσέρ, ο εκ Γαλλίας ορμώμενος βαφτισμένος Λουδοβίκος (ο οποίος να σημειωθεί ότι στραγγάλισε την γυναίκα του, δικάστηκε και αθωώθηκε διότι του βρέθηκε το «ακαταλόγιστο», λόγω ψυχασθένειας, και πέρασε τα τελευταία του χρόνια στο ψυχιατρείο. Αν είχε έρθει στην δική μας «Σταυρούπολη» εδώ στην Θεσσαλονίκη είμαι σίγουρος ότι θα είχε βρει την υγειά του, άσε που θα είχαμε περισσότερους αρασο-αρανίτες στην πόλη μας, ήδη από την δεκαετία του ΄80, που το πας αυτό;)
Ο Αλτουσέρ, μαζί με τους δικούς του (Ετ. Μπαλιμπάρ, Σ. Μπετελέμ κ.α.) επηρεασμένος από τον «ντηπ για ντηπ» απάλευτο λεγόμενο «στρουκτουραλισμό» (δομισμό) των Λεβί-Στρως, Λακάν και άλλων πυροβολημένων μεταμοντέρνων Γάλλων της εποχής θα δημιουργήσει ένα νέο φρούτο, τον «δομικό μαρξισμό» ή «μαρξιστικό δομισμό» ή «δομομαρξισμό». Το να πω εγώ βέβαια ότι κατάλαβα τι σόι πράγμα είναι αυτός ο άτιμος δομημένος μαρξισμός θα είναι ψέμα, αμφιβάλλω βέβαια και αν έχουν καταλάβει «γρι» και οι αρανίτες ειδικά οι μικρότερης ηλικίας (δηλαδή όλοι). Σαφή άποψη δεν φαίνεται να είχε και ο ίδιος ο Λουδοβίκος ο οποίος κάθε 7-8 χρόνια έγραφε και μια αυτοκριτική, στην οποία αναιρούσε όσα έγραφε προηγουμένως. Σε τελική ανάλυση το ζουμί του «αλτουσεριανισμού» συνίσταται στο ότι στον Μαρξ υπάρχει, λέει, μια «επιστημολογική τομή», (ότι ο Μαρξ μικρός έγραφε άλλα απ’ όταν μεγάλωσε). Ακόμη στα κιτάπια του Αλτουσέρ υπάρχει μια αποθέωση στο «αυθόρμητο» με παράλληλη άρνηση της δυνατότητας ύπαρξής του, διότι υπάρχουν οι «δομές» που το αποτρέπουν. Η αντίφαση της αντίφασης, ώ αντίφαση. Η μόνη ενδιαφέρουσα πτυχή είναι ένα «χαίρω πολύ» κατασκεύασμα σχετικά με τους «Ιδεολογικούς Μηχανισμούς του Κράτους», μια θεωρητική σύλληψη που όμως καταλήγει σε ιδεαλιστικά συμπεράσματα, επηρεασμένη σαφώς από τον Γκράμσι. Εν ολίγοις η όλη φάση είναι μια μεταμοντέρνα νεοαριστερή σούπα γεμάτη από αντιφάσεις, αλληλοαναιρέσεις, και παροιμιώδεις γραμματιζούμενες κοτσάνες που πλασάρεται ως «επαναστατική ανανέωση του μαρξισμού». Ότι πρέπει δηλαδή για μικροαστούς επιστήμονες, διαβασμένους χασομέρηδες και ξαγρυπνισμένους μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες. Αν προσθέσεις και τις τζούρες Μάο που προαναφέραμε, πας «αδιάβαστος». Προσωπικά, θεωρώ ότι το όλο concept αποτελεί μία μεταμοντέρνα εκλεκτικίστικη συρραφή υψηλού διανοουμενίστικου επιπέδου, άμα καταλάβει τίποτα κανένας εργάτης στο γιαπί, εμένα να μου γράψετε.
Βασικός ιδεολογικός «γκουρού» της οργάνωσης είναι ο Γ. Μηλιός, ο «πάπας» του αλτουσεριανισμού στην Ελλάδα, διευθυντής του περιοδικού «Θέσεις» και, ως «προσωπικότητα», στέλεχος του Σύριζα. Κάτι λέει αυτό βέβαια, για την οργάνωση/σεις που ο ιδεολογικός τους «ογκόλιθος» είναι στον Σύριζα. Άλλος ένας διανοητής που εμπνέει την ΑΡΑΝ είναι ο Ν. Πουλαντζάς, ο οποίος, τι σύμπτωση, υπήρξε επίσης ο «πάπας» του ελληνικού ευρωκομμουνισμού. Όποιος μοιράζεται την ίδια απορία με εμένα δηλαδή γιατί οι τύποι είναι σε ΕΑΑΚ και Ανταρσύα και όχι σε ΑΡΕΝ και Σύριζα ας επικοινωνήσει με τον αρανίτη στης γειτονιάς του. Τι; Δεν υπάρχουν αρανίτες στις γειτονιές; τελοσπάντων, ας επικοινωνήσει με έναν οποιονδήποτε αρανίτη όπου τον βρει. Στα πιο πεζά ιδεολογικά, σχετικά με την θέση της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα η απόψή τους προσεγγίζει αυτή του ΝΑΡ, δηλαδή ότι η Ελλάδα είναι σούπερ ιμπεριαλιστική χώρα κλπ.
Ε, λοιπόν ψάχνοντας και ξαναψάχνοντας ανακάλυψα ότι η ΑΡΑΝ έχει και ένα «καλό». Ένα δήθεν «καλό» δηλαδή που είναι ότι δεν θεωρεί τον εαυτό της ως την πιο «γαμάτη» αριστερή οργάνωση (ακολουθεί «θεμελίωση» του οργανωτικού διαλυτισμού). Αντίθετα πιστεύει ότι στην «πορεία των αγώνων», των «θεωρητικών αναζητήσεων» κλπ. θα προκύψει «διαλεκτικά» η «Ανασύνθεση της Αριστεράς», όπου κομμάτια με διαφορετικές καταβολές θα συναντηθούν για να φτιάξουν ...ότι θέλουν να φτιάξουν. Άμα δεις τα παιδιά πες τους μόνο ένα γεια. Καλά ξεμπερδέματα.
Δομή-λειτουργία: Δεν υπάρχει ούτε κόκκος δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Πως θα μπορούσε άλλωστε. Αυτά τα «δογματικά» είναι «ξεπερασμένα» (καθώς προστάζει η σύγχρονη νεοαριστερή μόδα) και για τους αρανίτες, Τι υπάρχει λοιπόν; Υπάρχουν μαζώξεις, συνδιασκέψεις, κεντρικό συντονιστικό όπου γίνονται ψηφοφορίες. Η μειοψηφία μπορεί όχι μόνο να εκφράσει την αποψάρα της δημοσίως, όχι μόνο να μην υλοποιήσει ντηπ-τίποτα-τελείως από τις ειλλημένες αποφάσεις αλλά και να δράσει ψιλοδιαφορετικά από την απόφαση αρκεί να μην υπάρχει «ανταγωνιστικό πολιτικό σχέδιο». Πάλι καλά που δεν επιτρέπει στους διαφωνούντες να βάλουν μπουρλότο στα γραφεία, να τεμαχίσουν τους πλειοψηφίσαντες σε ίσα τεμάχια και να κάνουν τα έντερά τους κοκορέτσι. Αυτό θα πει εσωοργανωτική δημοκρατία, όχι παίζουμε...
Υποτίθεται ότι υπάρχουν τρεις, και καλά, ντεμέκ φράξιες. Μία «αντικαπιταλιστική-εαακοανταρσίτικη» (προφανώς), μία φιλοσύριζα (ακόμη πιο προφανώς) και μία μικροσκοπική-μινιατούρικη απροσδιορίστως ντεμέκ, τάχαμ δήθεν ψιλο-φιλόΚΚΕ ή μη πολύ αντιΚΚΕ τελοσπάντων. Τώρα, τι απ΄ αυτά ισχύει; ο Θεός κι η ψυχή τους....
Στην αριστερίστικη κλίμακα μεγέθους η ΑΡΑΝ βρίσκεται κάπου στην μέση. Εντός ΕΑΑΚ είναι ή πρώτη ή δεύτερη, εγώ λέω δεύτερη, οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ λένε πρώτη, σε κάθε περίπτωση ήταν δεύτερη ενώ προσφάτως φαίνεται να ψιλοξεπερνάει την Ναράρα. Όχι στην Σαλόνικα πάντως. Εμείς είμαστε ή χαρά του «μεταλλαγμένου» (με πιάνεις;)
Πολιτικές θέσεις και δράση στο σήμερα: Η ΑΡΑΝ είναι συσπειρωσιακή οργάνωση, δηλαδή δεν προωθεί το «αυτόκεντρο-κομματικοκεντρικό» μοντέλο ανάπτυξης, αλλά την «γραμμή μαζών». Δεν την ενδιαφέρουν τα γενικά πολιτικά ζητήματα πάρα μόνο σε «τελική ανάλυση» (κοτσάνες του Αλτουσέρ). Του αρανίτη (και αρασίτη) δως του «χώρο» και πάρ’ του την ψυχή. «Αιχμιακός» φοιτητοσυνδικαλισμός και ξερό ψωμί. Πανεπιστήμιο και πάλι πανεπιστήμιο. Ναι, δεν είναι «Ούφο», το ξέρουν ότι υπάρχει και πραγματική ζωή εκτός απ’ τους φραπέδες στο τραπεζάκι και τις ανακοινώσεις στα αμφιθέατρα, αλλά αυτά είναι για όταν θα μεγαλώσουμε, τώρα είμαστε 18-22 ετών, οπότε το πιο προωθημένο αίτημα μπορεί να είναι να σπάσουν οι «αλυσίδες» και οι «οροφές» στα μαθήματα, καμιά υλικοτεχνική υποδομή, από δίπλα και μια ταχυδακτυλουργική «επανάσταση». Τι; Συμπόρευση με εργάτες; Αν εννοείται «εργάτες», τους πασκίτες συνδικαλιστές του τοπικού Εργατικού Κέντρου, τότε κάτι μπορεί να γίνει για σας.
Στα κιτάπια τους, ο βασικός και διακηρυγμένος στόχος είναι, λέει η «αντικαπιταλιστική επανάσταση» (άμα ντρέπεσαι να πεις «σοσιαλιστική-κομμουνιστική» αξίζεις την γενική «γιούχα»). Την αντικαπιταλιστική τους αυτή επανάσταση σκοπεύουν να την υλοποιήσουν συγκεντρωνόμενοι μαζί με τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ, άλλωστε διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους ότι δεν θέλουν «η Ανταρσύα να γίνει μικρό ΠΑΜΕ» (αλοίμονο, είστε ήδη μικρός Σύριζα, μη σας ξεβολεύουμε).
Επειδή μέχρις στιγμής δεν έχει προκύψει κάποια «αλτουσεριανή διεθνής», η ΑΡΑΝ δεν έχει επισήμως διεθνείς σχέσεις. Τώρα πως βρέθηκαν πέρσι σε κάμπινγκ «σταλινοζοτζικών» στην Τουρκία, μην με ρωτάτε. Άβυσσος η ψυχή του (αντι)ανθρώπου. Τελευταίο τους επίτευγμα (πήρανε το «κουραδόκαστρο») είναι το κουβάλημα του ΣΕΚ στα ΕΑΑΚ και η ένωση ΜΕΡΑ-ΕΝΑΝΤΙΑ δηλαδή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η ΑΡΑΝ, σύμμαχος και των δύο πόλων, του ντεμέκ αριστερίστικου ΝΑΡ και του σίγουρα δεξι-ίστικου ΣΕΚ σε φοιτητικό και κεντρικό εκλογικό πεδίο αντίστοιχα κατέβαλε σοβαρές προσπάθειες για την «Ενότητα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς», όχι χωρίς αντίσταση. Σημαντικό ρόλο στο ΑντιΣΕΚίτικο Μέτωπο έπαιξαν οι Νεολαίοι Κομμουνιστές Απελευθερωτές («νουκουίτες» ή ναρίτες εν συντομία) Θεσσαλονίκης. Το ‘ξερα ότι η πόλη μας βγάζει παλικάρια (της φακής) αλλά αυτή την φορά η προσδοκία μου ξεπέρασε κάθε όριο. Έρχεται που λέτε μια ωραία πρωία και οι αρανίτες (παρέα με τους αρασίτες) χτυπάνε την πόρτα του ΝΑΡ και τι λένε; «Γεια σας σύντροφοι, καλημέρα». «Καλημέρα, τι θέτε;» λέει το ΝΑΡ. «Να, εδώ, φέραμε κάτι συναγωνιστές να μπουν στα ΕΑΑΚ. Σεκίτες λέγονται και είναι και γαμώ τα παιδιά». «Δεν τους θέλω», λέει το ΝΑΡ. «Θα τους πάρεις» λένε ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ. «Άλλα λόγια λέτε βρε παιδιά. Τι καμώματα είναι τούτα; Με το ζόρι παντρειά;», λέει το ΝΑΡ. «Με το ζόρι» λένε οι Συσπειρωσάδες, «η ενότητα της ντεμέκ αντικαπιταλιστικής αριστεράς πρέπει να λάβει σάρκα και οστά» «Άντε εντάξει, ας έρθουν τα παιδιά αλλά με έναν όρο μόνο. Να διαλύσουν την Γενοβέφα τους» «Πες ότι την διέλυσαν ήδη» λένε οι αρανοαρασίτες και προσθέτουν «Deal ?», «Deal», λέει ανόρεχτα ξεφυσώντας και το ΝΑΡ. Όμως το πράγμα δεν έμελλε να μείνει εκεί. Τον επόμενο χρόνο αρχίζουν οι συζητήσεις για ενοποίηση ΜΕΡΑ και ΕΝΑΝΤΙΑ και ποιος είδε τους ναρίτες και δεν τους φοβήθηκε. Βασικά κανένας δεν τους φοβήθηκε αφού ήδη «ο εχθρός βρισκόταν μέσα». Το ΜΕΡΑ ως πιο αριστερό (αριστερίστικο) δεν ήθελε την άνευ όρων συμμαχία με το πιο «δεξιό» (τσιπροπασοκικό) ΕΝΑΝΤΙΑ. Φτάσαμε έτσι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με σαφή τη ιδεολογικοπολιτική ηγεμονία των δυνάμεων της ΕΝΑΝΤΙΑ (λέγε με ΣΕΚ) και την εκπαραθύρωση των υπεραριστεριστών συμμάχων του ΝΑΡ (ΕΕΚ και εν μέρει σκέτη ΟΚΔΕ).
Η ΑΡΑΝ θέλει κοινές πορείες με τη ΓΣΕΕ (όπως και η ΑΡΑΣ), θέλει λιγότερο ξύλο με τους «μπάτσους» (όπως και το ΝΑΡ) αλλά θέλει , άκουσον-άκουσον (ώ, μοντιέ!) την ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ (vamos αρ(ι)ανάρα!). Μαζί με την ΑΡΑΣ (αλλά πιο λάιτ) πρήζουν τα συκώτια των ναριτών για το αυτόνομο, το ανεξάρτητο, το δικτυακό, το μη ενιαίο, το πολύμορφο, το πολυδύναμο, το πολύμπριζο, το πολύφωτο των ΕΑΑΚ. Σκοτώνονται (μεταφορικά) με τους ναρίτες γιατί θεωρούν πρωτεύουσα πτυχή των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων την εντατικοποίηση και όχι την ιδιωτικοποίηση-επιχειρηματικοποίηση των πανεπιστημίων. Προσωπικά, αν και έχω μια ροπή προς την δεύτερη άποψη, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί γίνεται τόσος εσωτερικός ντόρος αφού συμβαίνουν και τα δύο. Αγωνία διαφοροποίησης και ασκήσεις ενδοσυμμαχικού συνδικαλισμού στο τετράγωνο.
Ο αρανίτης διαφέρει απ’ τους λοιπούς εαακίτες στο ότι είναι πιο κυριλέ. Ο αρανίτης γενικά δεν ρέπει τόσο προς το καραγκιοζιλίκι όπως ο αρασίτης (πρακτικά) ή ο ναρίτης (λεκτικά), είναι πιο σοβαρός, φοράει και κανένα πουκάμισο, πίνει λιγότερο, ρεύεται λιγότερο μπροστά σε γυναίκες, ανοίγει και κανένα βιβλίο, είναι με αυτό που λέμε «πολιτικό πολιτισμό». Οι κακοπροαίρετοι θα τον ονόμαζαν «φλώρο» και «εκτός φιλοσοφίας ΕΑΑΚ». Εγώ πρωτοτυπώντας θα τον ονόμαζα ίσα-ίσα εντός φιλοσοφίας ΕΑΑΚ ακριβώς για τον παραπάνω λόγο. Επίσης ο αρανίτης «σέβεται τις διαδικασίες» (είπαμε είναι «οργάνωση μαζών», δεν κολλάει μπρίκια). Δηλαδή το «σέβεται» είναι σχήμα λόγου. Πχ. σε μια σχολή με 500 ψηφίσαντες οι «μαζικοί» αρανίτες θα βαφτίσουν μία μάζωξη ως συνέλευση με 60 παρόντες και οι «άμαζοι» ναρίτες με 40 παρόντες. Όσο για τους επίσης «μαζικούς» αρασίτες, δεν τους απασχολεί και πολύ. Αρκεί να έχουν προσέλθει δυο-τρεις (έστω και χωρίς τον κούκο) πχ. ο Μπάμπης ο σουγιάς, ο Στέλιος ο πεταλούδας κλπ.
Έχει δύναμη: σε σωματεία δασκάλων, καθηγητών, μηχανικών, σε ΑΕΙ
Στάση απέναντι στο ΚΚΕ: μη καλή
Γνωστές «μούρες» (Πανελλαδικά): ο Πί Σωτήρης
Γνωστές «μούρες» (Θεσσαλονίκη): ο συμπαθής κτηνίατρος (και άλλοι, πιο politically correct)
Πιθανές παπάντζες απέναντι σε μέλη ΚΚΕ-ΚΝΕ: οι αρανίτες δεν χρησιμοποιούν «παπάντζες», έχουν «επιχειρήματα», «αρθρώνουν πολιτικό λόγο» (μα είναι αριστεριστές της προκοπής τώρα αυτοί;)
Συνήθη Συνθήματα: δεν βρήκα (μάλλον πρέπει να αρχίσω να κάνω παρέα (και) με αρανίτες)
Προτεινόμενα Συνθήματα:
«ΕΦΕΕ δομιστών, Όχι των παλιοκνιτών»
«Ούτε ΝΑΡ, ούτ’ αγνωστικισμός, απόψε υπερισχάει ο Δομομαρξισμός»
Βαθμός «Πασοκότητας», δηλαδή «Πόσο πασόκοι είναι;» : 8/10
Συμπερασματικά: Η ΑΡΑΝ ανήκει ιδεολογικά στον αριστερό ευρωκομμουνισμό, είναι δηλαδή, τηρουμένων των αναλογιών, μια ξαναζεσταμένη διανοουμενίστική εκδοχή ενός «καλού και πιο αγωνιστικού «ΚΚΕ Εσωτερικού» του 21ου αιώνα μπολιασμένου με Μάο, Αλτουσέρ και Σία. Πολιτικά, πλήρως ευθυγραμμισμένη με την αντιΠΑΜΕ συριζική γραμμή της συμπόρευσης με ΓΣΕΕ κλπ, θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στον Σύριζα. Είναι οργάνωση απ’ τις ναυαρχίδες του δεξι-ισμού και το δήθεν αντικαπιταλιστικό προσωπείο της είναι μούφα. Φοιτητοκεντρική, δεν έχει να προσφέρει τίποτα σε κάποιον άνω των 22 ετών, ούτε βέβαια και κάτω, παρά μόνο σαν αντικείμενο μελέτης για τον ιστορικό του μέλλοντος, ως ιδιάζον φρούτο του αριστερισμού, που μπορούσε να πλασάρεται σαν «αντικαπιταλιστικό-επαναστατικό» ενώ δεν ήταν παρά οπορτουνιστικό-ενσωματώσιμο.

5. ΑΡ.Α.Σ.
Τι είναι τούτο: Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση
Νεολαία: γιατί, έχει και μεγαλύτερους;
Φοιτητική παράταξη: συμμετέχει στα Ε.Α.Α.Κ.
Όργανο: Αριστερή Συσπείρωση
Ιστορικά στοιχεία: Γιατί έχω συμπεριλάβει την ΑΡΑΣ στο 2ο μέρος αφού δεν είναι ούτε μεγάλη ούτε και σίγουρη; Ας όψεται η κατά δίδυμο παράθεση. Αφού έβαλα την ΑΡΑΝ δεν μπορούσα παρά να βάλω δίπλα της και την ΑΡΑΣ. Η ΑΡΑΣ λοιπόν αποτελεί γνήσιο τέκνο των Συσπειρώσεων και κουβαλάει όλα τα χούγια και τα κουσούρια του χώρου, τα οποία μάλιστα έχει αναπτύξει επί τα χείρω.
Βρισκόμαστε στο 1997. Το μόρφωμα που λέγεται ΕΑΑΚ και αποτελείται από ναρίτες, συσπειρωσάδες και ανένταχτους έχει ήδη φτάσει στο peak, στο απόγειο της επιρροής του στα πανεπιστήμια. Όσο «παπά» πούλησε-πούλησε, όσους ψήφους πήρε-πήρε, όση αντιΚΚΕδίλα ξέρασε-ξέρασε και αρχίζει να παίρνει την κατηφόρα. Όπως ο ψεύτης και ο κλέφτης, έτσι και ο εαακίτης, τα πρώτα 5-6 χρόνια χαίρονται. Μετά έρχεται η κρίση. Το ΝΑΡ εκείνη την εποχή βρίσκεται στον κόσμο του, απογειωμένο, κάπου μεταξύ στρατόσφαιρας και Σελήνης, τσαμπουνάει «ολοκληρωτικούς», «άγριες νεολαίες», σχέσεις με αναρχία κλπ. έχοντας πάντως κυριαρχήσει πλήρως μέσα στα ΕΑΑΚ. Στις Συσπειρώσεις (ΑΣΥΣ) τον άλλο εαακίτικο πόλο, αναπτύσσεται μια μουρμούρα με θέματα 1) Όσο είμαστε φοιτητές καλά περνάμε. Σεξ, κραιπάλες, «ξύδια», Ποσείδι, ρέγκε, Αγγελάκας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου κλπ., όταν θα πάρουμε πτυχίο, πολιτικά «τι σκατά θα κάνουμε;» 2) τι γίνεται με το συσπειρωσιακό μοντέλο; είμαστε καλοί συσπειρωσάδες ή πρέπει να γίνουμε πιο συσπειρωσιακοί εντελώς μέχρι το μεδούλι; και (άτυπα) 3ο θέμα (και μακρύτερο): εσωτερικές κόντρες ανάμεσα σε ηγετίσκους, γκρούπες, υπογκρούπες κλπ.
Μια μέρα εκεί που λέτε, καμιά 10αριά μέλη των Συσπειρώσεων την κοπανάνε και πάνε να φτιάξουν την «ΑΡΑΣ». Γιατί ήταν ντεμέκ πολύ «δεξιές» οι ΑΣΥΣ για τα γούστα τους. Φτάνει πια λένε στον δεξιό συσπειρωσιασμό. Εμπρός για συσπειρωσιασμό πιο αριστερό, μαχητικό, κινηματικό. Δυστυχώς ο Αλτουσέρ δεν κατέβηκε από τον άλλο κόσμο να τους πει να σοβαρευτούν, να τους τραβήξει κανένα αυτί κλπ. Σε συνομιλία μου με μέλος της ΑΡΑΝ (με «Ν») μου ειπώθηκε το εξής εκπληκτικό. Ερώτηση: «Και γιατί τους διώξατε;» Απάντηση: «Γιατί κρύβανε τις αντιθέσεις, ενώ εμείς τις αποκαλύπταμε». Ε, άμα τις κρύβανε καλά τους κάνατε. Που πας ρε καραμήτρο (Σαραφιανέ) με κρυμμένες τις αντιθέσεις; «Πάω να κάνω τις Αριστερές Συσπειρώσεις ακόμα πιο αριστερές». Και πήγε. Έτσι τον Μάη του ’97 ιδρύεται χωρίς όνομα η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση», η ΑΡΑΣ. Το ’98 αποκτά και ονοματάκι (το «ΑΡΑΣ» ντε!) Η οργάνωση αυτή παραμένει στα ΕΑΑΚ και ακολουθεί σχεδόν κατά πόδας τις πολιτικές επιλογές της μητρικής της οργάνωσης. Όμως εμφανίζεται πιο «κινηματική», πιο «φασαριόζικη». Το 2007 συμμετέχει, ανετότατα, στην ΕΝΑΝΤΙΑ (Ενωτική Αντικαπιταλιστική Αριστερά) μαζί με ΣΕΚ, ΑΡΑΝ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος. Ενδιάμεσα είχε προλάβει να ρίξει (και να φάει) δυο-τρία «μπουκέτα» με (και από) τους παλιούς της συντρόφους (έτσι για γούρι). Εκείνο τον καιρό έβαλε και αυτή ένα λιθαράκι (κοτρώνα) στην είσοδο του ΣΕΚ στα ΕΑΑΚ, όπως και στην δημιουργία της Ανταρσύας. Πρόσφατα μαθεύτηκε ότι 37 μέλη της ΑΡΑΣ (τα μισά δηλαδή, ίσως και τα 2/3, για να μην πω τα 3/4 , δηλαδή το 97% για να ‘μαι μέσα) αποχώρησαν. Τώρα, αποχώρησαν «από τα αριστερά»; αποχώρησαν «από τα δεξιά»; δεν ξέρω και ούτε θέλω να μάθω δηλαδή.
Βασικές ιδεολογικές θέσεις: Ενώ το ιδεολογικό της προφίλ, ταυτίζεται πάνω-κάτω με αυτό της μεγάλης «φίλης, γυναίκας κι αδερφής» ΑΡΑΝ, στο «κίνημα» (ή και στο κίνημα) περνιέται για πιο ντεμέκ αριστερή. Σημειώνω εδώ ότι η όποια αριστεροσύνη της μιας η της άλλης οργάνωσης είναι επί εδάφους του λεγόμενου δεξι-ισμού, όπως τον έχω ορίσει. Αλλά οι αρασίτες είναι πολύ λίγοι και πολύ θορυβώδεις ώστε να ασχολούνται με θεωρίες. Έχουν βέβαια για «μπούσουλα» αυτά που ανέφερα παραπάνω για την ΑΡΑΝ δηλαδή το εκλεκτικίστικο μιλκ σέικ με ψιλοκομμένο Μάο, τρεις μεζούρες Αλτουσέρ, δυο σταγόνες Μπαλιμπάρ κλπ. αλλά οι ιδέες είναι για ξεκάρφωμα. Τέλος πάντων απ’ ότι έχω καταλάβει οι αρασίτες είναι με τις μαζικές «απευθύνσεις» και τα συναφή, αλλά άμα δεν πιάσουν και πολύ δεν χάθηκε κι ο κόσμος. μπορούμε και μόνοι μας. Ακολουθούν και αυτοί το μοντέλο του οργανωτικού διαλυτισμού, το λεγόμενο «συσπειρωσιακό» μοντέλο δηλαδή σφιχτεναγκαλισμός με τον χώρο και προβολή αιχμιακών ζητημάτων. Για δουλειά; Δε βαριέσαι; Μετά τα 22...
Δομή-λειτουργία: Τι σόι δομή μπορεί να έχει μια οργάνωση που η πανελλαδική «τα πάντα όλα» ολομέλειά της δεν θα γέμιζε ούτε σχολική αίθουσα λυκείου (με καθιστούς στο πάτωμα και ορθίους, να εξηγούμαστε).
Έχει «πυρήνες», δεν έχει όμως δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, τι τους περάσατε για τίποτα «σταλίνες»; Στο δε καταστατικό τους ενημερώθηκα ότι υπάρχει η πρόβλεψη για αυτοδιάλυση της οργάνωσης μόλις αυτή επιτύχει τους στόχους της. Ποιοι είναι οι στόχοι της; Ψιλοπράγματα μωρέ, «η επανάσταση και ο κομμουνισμός». Αυτά τα ολίγα (για ορντέβρ).
Για φράξιες δεν έχω ακούσει τίποτα, αν υποψιαστώ ότι υπάρχουν τίποτα φλώροι, που ξυρίζονται συχνότερα και ρεύονται αραιότερα, θα πεθάνω.
Μέσα στα στα cult (κάλτ) της υπόθεσης, το γεγονός ότι η ΑΡΑΣ δεν έχει ούτε site, ούτε blog, ούτε facebook, ούτε myspace, ούτε twitter. Δεν έχω εξακριβώσει ακόμα αν έχει φως, νερό ή τηλέφωνο, αλλά που θα μου πάει… Το ότι τα γραφεία της ΑΡΑΣ βρίσκονται στην Χαριλάου Τρικούπη, θα το θεωρήσω απλή σύμπτωση. Εντός ΕΑΑΚ είναι η τρίτη (και κοντύτερη). Στο σύνολο της έξω αριστεράς είναι απ’ τις πολύ μικρές έως απλώς μικρές σε μέγεθος. Μην παραξενεύεστε απ’ τον θόρυβο τον οποίο δημιουργεί, μέσω των ΕΑΑΚ στα πανεπιστήμια. Και η μύγα όταν ζουμάρει πάνω της ο φακός, φαίνεται σαν ελέφαντας (με φτερά).
Πολιτικές θέσεις και δράση στο σήμερα: Οι αρασίτες ξεχειλίζουν από τεστοστερόνη. Πρόσφατες μάλιστα έρευνες, τους θέλουν να φέρουν μόνο το χρωμόσωμα y (ψι), ακόμα και οι γυναίκες, γι' αυτό και έχουν αποκληθεί από τους ανθρώπου του χώρου, «σεξιστές», βρισιά που οφείλω να σας ενημερώσω ότι αποτελεί μέγιστη προσβολή την σήμερον ημέρα. Γνωστά αρασίτικα «σχήματα» των ΕΑΑΚ (τίγκα σε σεξισμό και ρεφορμο-ουγκανισμό και με ευφάνταστα ονόματα) είναι τα ΑΧΜΕΤ, ΑΝΑΦΗ, ΧΑΜΑΣ και άλλοι ανίατοι. Στην μπουγατσούπολή μας μια «εσάνς» αρασότητας υπάρχει επίσης στο Πολυτεχνείο.
Φημίζονται για «ξύλα». Ο αρασίτης ζει, αναπνέει για την σύγκρουση. Απ’ όλες τις συγκρούσεις ηδονίζεται περισσότερο με αυτή στα Λουλουδάδικα της Βουλής. Σημαντική θέση στο «ξυλολόγιό» του έχει ο Αστέρας στην Βουλιαγμένη. Ο αρασίτης είναι ον ξυλοκοπικό. Στον βούρκο της ακολασίας προσπαθεί να παρασύρει και τους συντρόφους του αρανίτες και τους λιγότερο συντρόφους του ναρίτες. Έχουν υιοθετήσει την λεγόμενη «συγκρουσιακή λογική», που συνίσταται σε συνεχείς τυχοδιωκτισμούς. Προσπαθούν να τσιμεντάρουν θεωρητικά αυτή τους τη στάση με το αιτιολογικό ότι έτσι «οξύνονται οι αντιθέσεις» και «πηγαίνει μπροστά το κίνημα», κατάλοιπο από την (στρεβλή) κατανόηση του μαοϊσμού που τους διακρίνει. Αυτό όμως που δεν κάνει διακρίσεις είναι το που απευθύνεται το ξύλο.
Φέτος μάλιστα είπαν να δείρουν τους παλιούς τους συντρόφους αρανίτες στην Πάτρα γιατί «παρέβησαν τις αρχές των ΕΑΑΚ περί μη ονομαστικής εκπροσώπησης στα ΔΣ» (που να τους καεί το βίντεο...)
Πως ακριβώς έχει το concept (κόνσεπτ). Στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, στην σχολή Μηχανολόγων-Μηχανικών δραστηριοποιείται από το 4.000 π.Χ. το εαακίτικο σχήμα «Αντίλογος». Καλά; («Καλάθια και πανέρια» αλλά συνεχίζω). Ο Αντίλογος, αν θυμάστε, (σιγά μην θυμάστε) ήταν ο βασικός κορμός της «Αριστερής Κίνησης» που το 2003 ενώθηκε με τις ΑΣΥΣ και έφτιαξαν την ΑΡΑΝ. Οι κακές γλώσσες λένε ότι είναι σχήμα πολύ «δεξιό-διαχειριστικό-κομπρεμίστικο» για τα δεδομένα των ΕΑΑΚ, ότι είναι φιλοσυριζικό κλπ, πράγμα το οποίο δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω (άλλωστε δεν είναι οι μόνοι εαακίτες που παραγοντίζουν, συνδιαλέγονται μεγαλοκαθηγητάδες κλπ.) Την πλειοψηφία στα ΕΑΑΚ εκεί λοιπόν την έχουν οι αρανίτες, οι οποίοι ήθελαν να έχουν και τις δύο εαακίτικες θέσεις στο ΔΣ της σχολής. Οι αρασίτες χαλάστηκαν (ήθελαν την μία καρεκλίτσα), έκαναν μανούρα και τις ψιλοέφαγαν «συντροφικά» πάντα. Ε, δεν ήθελε και πολύ, μαζεύτηκαν (σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους) καμιά 60αριά νταβραντισμένοι αξύριστοι brutal αρασίτες (με τον απαραίτητο εξοπλισμό) απ’ όλη σχεδόν την χώρα και πήγαν στην Πάτρα να ξεκαθαρίσουν την όλη φάση έτσι αντρίκια, σένια, παντελονάτα, μαγκιώρικα, μόρτικα και καραμπουζουκλίδικα. Και τι έγινε; Πέσανε οι σχετικές «μάπες», άνοιξαν οι σχετικές μύτες, μαύρισαν τα σχετικά μάτια (τους έσπασαν στο ξύλο, εν ολίγοις) και στείλανε μερικούς στο νοσοκομείο. Όλα αυτά δημοσίως, μπροστά στους φοιτητές, την ημέρα των εγγραφών, σε ένα κωμικοτραγικό σουρεαλιστικό σκηνικό. Και θα ήταν σκέτα κωμικοτραγικό αν δεν ήταν σκέτα τραγικό, ενδεικτικό της κατάντιας ενός πολιτικού χώρου που βαυκαλίζεται ισχυριζόμενος ότι είναι «όχι άλλη μια αριστερά, αλλά μία άλλη αριστερά», ότι είναι η «πρωτοπορία του φοιτητικού κινήματος», το κάτι «νέο», το «επαναστατικό», το «ακηδεμόνευτο», το «από τα κάτω». Τέτοιες «πρωτοπορίες» της χαλιμάς που πλακώνονται αναμεταξύ τους για τις καρέκλες να τις βράσω (και μετά προσβάλλονται, σαν μωρές παρθένες, όταν τους κατηγορούμε για «εκφυλισμό», οι εύθικτοι). Ακολούθησαν καμιά 700αριά (ολογράφως: εφτακοσαριά) ανακοινώσεις εκατέρωθεν όπου οι δύο οργανώσεις αλληλοεβρίζοντο και αλληλοεπροβοκάροντο. Διαιτητικές παρεμβάσεις στην διαμάχη υπήρξαν και από άλλες οργανώσεις του χώρου. «Γηπεδική γκρούπα», «χουλιγκανίστικη συμμορία», «απόγονοι του Καλαμπόκα», «ομάδα μπράβων του υποκόσμου». Οι χαρακτηρισμοί δεν είναι δικοί μου, αλλά άλλων εαακιτών, και μάλιστα όχι μεμονωμένων, όχι κακεντρεχών, όχι στα ψιθυριστά, όχι στα κουτσομπολίστικα. Είναι επίσημοι χαρακτηρισμοί, επίσημων ανακοινώσεων, «επίσημων» οργανώσεων. Είναι το «κεκτημένο» που λέγαμε, της «συντροφικότητας», της «αλληλεγγύης», της «συνδιαμόρφωσης» κλπ. Κατά τα άλλα, «η ΚΝΕ δρά στο κίνημα «πυροσβεστικά». Προφανώς τα «μπουκέτα» μεταξύ εαακιτών δρουν στο κίνημα «εμπρηστικά». Και αν δεν μπει μπουρλότο, δεν χάθηκε και ο κόσμος, θα κατεβάσουμε καμιά πλακέτα νεκρής. Σιγά το πράγμα. Κι αν τις φάμε, θα πούμε πως «το ΚΚΕ μπετονάρει τον κόσμο του». Τσιμέντο να γίνει...
Σταδιακά οι εκατέρωθεν και οι συμμαχικές ανακοινώσεις λιγόστεψαν. Ύστερα ήρθαν οι δημοτικές εκλογές και ένα καλό ποσοστάκι της Ανταρσύας. Και μετά; Δε βαριέσαι, πλακωθήκαμε-ξεπλακωθήκαμε, πάλι σύντροφοι είμαστε, «εμπρός για νέες ήττες, για νέες συντριβές». Όλα αυτά μεταξύ δύο οργανώσεων όχι απλά σύμμαχων, όχι απλά στην ίδια φοιτητική παράταξη, όχι απλά στον ίδιο εκλογικό σχηματισμό, όχι απλά με την ίδια ιδεολογία, όχι απλά με την ίδια καταγωγή, αλλά ουσιαστικά δύο δίδυμων οργανώσεων-καρμπόν με την ίδια ιδεολογία και ίδιες (95%) πολιτικές επιλογές (ευρωμαοϊσμός, ΕΑΑΚ, ΕΝΑΝΤΙΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΓΣΕΕ, «Συσπειρωσιασμός»), δύο οργανώσεων που δημιουργήθηκαν μάλλον για να διπλασιάσουν τον πονοκέφαλο στους ναροεαακίτες παρά για ουσιώδεις πολιτικούς λόγους. Η εκ των υστέρων ντεμέκ «όξυνση» των διαφορών τους στην καθημερινή πολιτική δράση ήρθε να καλύψει αυτό ακριβώς το κενό (πχ. μια διάσπαση Γιαχωβάδων θα πρέπει να τριχοτομήσει τις (κατσαρές) τρίχες που πενταχοτόμησαν οι Γιαχωβάδες όταν διασπάστηκαν απ΄ τους Προτεστάντες και πάει λέγοντας).
Ένας πρώην εαακίτης (πρώην επειδή πήρε πτυχίο, όχι επειδή αποχώρησε, που σημαίνει ότι πρέπει κάποτε να βάλει μυαλό, το τσουτσέκι) μου είχε πει την κολοσσιαίας μεγατονικής βαρυασημαντότητας φράση ότι η βασική του αρχή στο κίνημα είναι «βαδίζουμε χώρια-χτυπάμε μαζί». ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ έχουν πετύχει το ακατόρθωτο αναβαθμίζοντας και εμπλουτίζοντας την θεωρία του εν λόγω εαακίτη. Πλέον το μοτίβο είναι «Βαδίζουμε μαζί-Χτυπιόμαστε αναμεταξύ μας». Η μετατροπή δηλαδή της ποσότητας (του ξύλου) σε ποιότητα (ΑΧΕΠΑ, ΚΑΤ, Άγιος Ανδρέας κλπ.)
Θα μου πείτε, γιατί αναφέρομαι τόσο πολύ στα ΕΑΑΚ αφού αυτό το κεφάλαιο έχει τίτλο «ΑΡΑΣ». Μα γιατί αγνοώ την (μη) ύπαρξη αρασιτών οπουδήποτε αλλού. Οι αρασίτες είναι ή φοιτητές πολυτεχνείου ή απόφοιτοι πολυτεχνείου (πολυτεχνίτες και ερημοσπίτες που λέει και το τραγούδι). Και για να ‘χουμε καλό ερώτημα, οι Αρασίτες θέλουν ΕΦΕΕ; Κοιτάξτε να δείτε. Οι αρασίτες δεν είναι ότι δεν θέλουν ΕΦΕΕ. Απλά δεν την θέλουν τώρα. Την θέλουν σε «τρία τέρμινα» που λέμε, μέχρι τότε πάντως λένε δημοσίως ότι δεν την θέλουν. Βέβαια δεν λένε αυτά τα gothic/death metal, νεκρόφιλα, δρακουλίστικα που λένε οι ναρίτες όπως «Όχι σε οποιαδήποτε απόπειρα νεκρανάστασης της ΕΦΕΕ» (παναγία μου, αγριεύτηκα νυχτιάτικα...), καλύπτουν την χρονική τους αυτή απροσδιοριστία όσον αφορά την οργάνωση του φοιτητικού κινήματος; με πολύπλοκα ντεμέκ διαλεκτικά τερτίπια και ακροβατικές αναλύσεις σχετικά με το αν «έχουμε τους όρους» (ποιοί να έχουμε; ποιούς όρους; και το βασικό ερώτημα είναι: όταν θα τους έχουμε θα ...«τους έχουμε;;;») Η ΑΡΑΣ ψιλοθέλει (αλλά δεν χολοσκάει) λοιπόν κάποτε στο μέλλον μια ΕΦΕΕούλα, θέλει επίσης προσκόλληση στις πορείες της ΓΣΕΕ (όπως και η ΑΡΑΝ), αλλά θέλει πολύ ξύλο (διαβάζεται και με τις δύο αναγνώσεις, δηλαδή και θέλει να δίνει ξύλο και θέλει η ίδια «ένα χέρι ξύλο» που λέμε στην καθομιλουμένη). Τα δε ΕΑΑΚ τα βλέπει ως «Δίκτυο» (Άντε «σύντροφοι» συμπληρώστε την φράση σας, μην ντρέπεστε: «Δίκτυο» «Αυτόνομων» (τι αυτόνομων-τι ανεξάρτητων το ίδιο είναι) «Ριζοσπαστικών» (ριζοσπαστική αριστερά δεν «τσαμπουνάτε»;) «Αριστερών» (πολύ σούπα αλλά το έχετε και αυτό στο αρκτικόλεξο) και last but not least «Σχημάτων» (φουλ του άσσου και μάλιστα, τι σύμπτωση, με ...Ρηγάδες) δηλαδή τι Δ.A.Ρ.Α.Σ., τι E.A.A.K. (γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει (μη) αγαπητοί (δ)αρασίτες).
Έχει δύναμη: Στα Πολυτεχνεία. Αλλού; Μα, σας είπα, στα Πολυτεχνεία.
Στάση απέναντι στο ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ αποφεύγει την σύγκρουση όπως ο διάολος το λιβάνι»
Γνωστές «μούρες» (Πανελλαδικά): Δ. Σαραφιανός (ο «δικηγορίσκος» κλπ.), Μαριάννα Τσίχλη (άγριο μωρό, δαγκώνει)
Γνωστές «μούρες» (Θεσσαλονίκη): Οι αρασίτισσες της αρχιτεκτονικής που κυκλοφορούν με κάτι κίτρινες βράκες, πράσινες τζίβες στα μαλλιά και πορτοκαλί εσάρπες (και αυτά είναι τα καθημερινά τους ρούχα, που να δείτε και τα «επίσημα»)
Πιθανές παπάντζες απέναντι σε μέλη ΚΚΕ-ΚΝΕ:
Ερώτηση: «Και πότε συγκρουστήκατε τελευταία φορά με τα ΜΑΤ;»
Απάντηση: «Αν εννοείς «σύγκρουση» τα ξεγκαυλωτικά αρχοντοβλαχικά χριστιανικά εθιμοτυπικά πεσίματα των 2 μπροστινών σειρών μπρουτάλ εαακιτοπατέρων, σας τα χαρίζω.»
Συνήθη Συνθήματα: Κάτι για εργοστασιακά πανεπιστήμια και πράσινα άλογα (λαχανί, πετρόλ, κυππαρισσί)
Προτεινόμενα Συνθήματα:
«ΑΡΑΣ με λένε και τα παιδάκια κλαίνε»
«Άλλοι ΑΡΑΣ και άλλοι με το ΜΑΣ»
«ΑΡΑΣ-ΑΡΑΣ, βάρα μας κι Εμάς»
Βαθμός «Πασοκότητας», δηλαδή «Πόσο πασόκοι είναι;» : 7/10
Συμπερασματικά: Η ΑΡΑΣ αποτελεί εκείνο το επικίνδυνο μίγμα οπορτουνισμού στην θεωρία-τυχοδιωκτισμού στην πράξη. Ενώ οι βασικοί του εταίροι στα ΕΑΑΚ (ΝΑΡ και ΑΡΑΝ) μπορούν να καταταχθούν, πάνω-κάτω, στα δύο ρεύματα (ΝΑΡ, σύγχρονος αριστερισμός και ΑΡΑΝ, σύγχρονος «δεξι-ισμός») που πραγματεύεται το «Εγχειρίδιο», η ΑΡΑΣ είναι βασικός φορέας αυτού που έχω ονομάσει «ρεφορμισμός με ξύλο». Είναι δηλαδή οργάνωση που την «δεξι-ότητα» των κεντρικών της πολιτικών επιλογών (από που ν’ αρχίσω) προσπαθεί να την καλύψει με τραβηγμένες απ΄ τα μαλλιά εξαλλοσύνες-αριστεροσύνες σε χώρους όπου είναι ψιλο-υπαρκτή δύναμη, (βλέπε πανεπιστήμια)
Με λίγα λόγια, δεν είναι μόνο δεξιοί, είναι και αδέξιοι. Ιδεολογικά δεν διαφέρουν από την συριζοειδή ΑΡΑΝ. Νεοαριστερός νεοευρωκομμουνισμός με «ούγκανους» εν έτει 2011; Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Ενδεχομένως να υπάρχουν μεμονωμένοι αγωνιστές με διάφορες προσεγγίσεις, άλλωστε αυτό είναι κοινός τόπος σε όλες τις οργανώσεις του εξωκοινοβουλευτικού χώρου. Αλλά η ελάχιστη «μεμονώτητα» δεν εξασφαλίζει την προκοπή της ολότητας. Είναι οι δομές που υπερκαθορίζουν την δράση του υποκειμένου, έτσι δεν είναι «σύντροφοι»;

6. Σ.Ε.Κ.
Τι είναι τούτο: Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
Νεολαία: -
Φοιτητική παράταξη: Πρωτοβουλία Γένοβα στις Σχολές (κάποτε), συμμετέχει στα Ε.Α.Α.Κ. (με το στανιό)
Όργανο: Εργατική Αλληλεγγύη
Ιστορικά στοιχεία: Τι σχέση έχει το ΣΕΚ με τον αριστερισμό; Καμία απολύτως. Και απ’ αυτή την άποψη έπρεπε να πεταχτεί κακήν κακώς εκτός «Εγχειριδίου». Όμως εμείς (εγώ) στο Φιλολαϊκό blog δεν τα παρατάμε στα δύσκολα (απλά καθυστερούμε έναν-δύο-πέντε μήνες να τα δημοσιεύσουμε). Παρ’ όλα αυτά οι σεκίτες έχουν κερδίσει επάξια μια θέση στο πάνθεον του ελληνικού ντεμέκ (μα πολύ ντεμέκ, όμως) αριστερισμού και θα τιμηθούν δεόντως. Όταν ετοίμαζα το 1ο μέρος του «Εγχειριδίου» και είχα την φαεινή ιδέα να περιγράψω μέρος των φερόμενων ως «αριστεριστών», ως «δεξι-ιστές», το ΣΕΚ είχα κυρίως στο μυαλό μου ως ναυαρχίδα του δεξι-ισμού. Αν υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει ένας σχηματισμός ο οποίος θα όφειλε να αποκαλείται Πασοκικός και τα μέλη του οι θρυλικοί ΠΑΣΟΚΟΙ, αυτός είναι το ΣΕΚ. Το ΣΕΚ είναι το «Ανώτατο Στάδιο του Πασοκισμού» που θα ΄λεγε σήμερα ο Λένιν.
Ας περάσουμε όμως στην ιστορία του ΣΕΚ. Το ΣΕΚ λοιπόν δεν ελέγετο ανέκαθεν ΣΕΚ. Όταν ιδρύθηκε λεγόταν ΟΣΕ (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση) (χμ, αρκετά αισιόδοξο όνομα για πασόκους...) Για την ιστορία του πράγματος οφείλουμε να πούμε ότι ΣΕΚ (Σιδηρόδρομοι Ελληνικού Κράτους) λεγόταν παλιά ο ΟΣΕ (Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος). Με λίγα λόγια, όταν ο ΣΕΚ γίνεται ΟΣΕ, τότε η ΟΣΕ γίνεται ΣΕΚ (για να μην μπερδευόμαστε). Η ΟΣΕ ιδρύθηκε λοιπόν κάπου στα τέλη της χούντας-αρχές μεταπολίτευσης και τότε είχε από ιδεολογικής απόψεως μια πιο χύμα ψιλοαυτόνομη-ψιλομαοική-ψιλονεοαριστερή-ψιλοσυσπειρωσιακή ψιλοκάτι τελοσπάντων κατεύθυνση. Με την πτώση της χούντας καταλαμβάνει μία (ελάσσονα) θέση στον φοιτητικό αριστερισμό ενώ δεν συμμετέχει σε βουλευτικές εκλογές. Το ’81 περνάει την γνωστή κρίση του αριστερισμού (ΠΑΣΟΚ γαρ) ενώ το ’83 με την επανασυγκρότηση των Συσπειρώσεων ως ΑΣΦ-Σ μπαίνει στο σχήμα τούτο με πρωταγωνιστικό ρόλο (μαζί με την Α/συνέχεια). Το ’87-’88 οι ΑΣΦ-Σ το διαλύουν το μαγαζί και η ΟΣΕ φτιάχνει την/τις ΕΣΟΦ-Σ (νομίζω «Επαναστατικές Σοσιαλιστικές Ομάδες Φοιτητών-Σπουδαστών» αλλά δεν παίρνω και όρκο) και πορεύονται έτσι έκτοτε. Πορεύονται όμως και κάπως αλλιώς. Ο χαρακτηρισμός «πασόκοι» δεν αποτελεί ευφημισμό, ούτε είναι «τρόπος του λέγειν», όπως για άλλους αριστεριστές. Βασίζεται σε ατράνταχτα στοιχεία. Έχουμε και λέμε. Το 1993 το ΣΕΚ/ΟΣΕ καλεί για «Ψήφο στο ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες». Καλά είναι για αρχή. Το 1994 στις δημοτικές κραυγάζει για Πάγκαλο ως δήμαρχο Αθήνας (πέτυχε διάνα), πάλι χωρίς αυταπάτες, ενώ το 1996 ωρύεται για το καταπτυστότερο ΠΑΣΟΚ που έβγαλε ο τόπος, αυτό του Σημίτη, χωρίς (σωστά μαντέψατε και αυτή την φορά) ...αυταπάτες. Μα με τόση ψήφο που έριξα στο ΠΑΣΟΚ ρε «σύντροφοι» και να μην είχα αυταπάτες, τις απέκτησα! Απ’ το 2000 κι έπειτα το στρίβει το νόμισμα «Ψήφος στα κόμματα της Αριστεράς» τους έβγαλε η γυάλινη σφαίρα. Όπου «αριστερά», βάλτε ότι λαχταράει η ψυχή σας. Να φανταστείτε ότι κάποιοι σεκίτες (ένας-δυο, δε θα 'ταν παραπάνω) μπορεί να έριξαν και το τρισκατάρατο ΚΚΕ. Ναι, ναι εκείνο το «σταλινικό», το «απολιθωμένο»...
Ήδη από το ’98 τα πράγματα σοβαρεύουν και ωριμάζουν (αυγάτισε φαίνεται και ο τραπεζικός λογαριασμός) και η καθοδήγηση της ΟΣΕ κρίνει ότι «ανέβηκε η παρέμβαση της οργάνωσης και πλέον είναι έτοιμη να μετεξελιχθεί σε κόμμα». Συγχαρητήρια παιδιά, μας υποχρεώσατε! Έτσι, η ΟΣΕ μετονομάζεται στο γνωστό διαβόητο, πασκιτοειδές σημερινό «Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα», ευρέως γνωστό στον υπόκοσμο και ως ΣΕΚ. Όπου «πασκιτοειδές» βάλτε δεξί (ναι «δεξί», υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;;) χέρι της ΠΑΣΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Το ’99 στο Σηάτλ ξεκινά η σαπουνόφουσκα των Κοινωνικών Φόρουμ (παγκόσμιο, ευρωπαϊκό, ελληνικό). Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις όντως υπήρξαν (Σηάτλ, Γένοβα κλπ.) όμως συνολικά το δήθεν αυτό «κίνημα», ήταν ότι πρέπει για σαλτιμπάγκους του εξωκοινοβουλευτισμού σαν το Σεκιτόπουλο. Πολύ κατσαρόλα, πολύ τύμπανο, πολύ βουβουζέλα, πολύ καραμούζα και κομφετί, πολύ αντισεξισμός και από ζουμί τίποτα.
Το 2001 μετονομάζει την φοιτητική του παράταξη σε «Γένοβα 2001» (αργότερα «Πρωτοβουλία Γένοβα στις Σχολές»). Το 2003 με αφορμή τον πόλεμο στο Ιράκ το ΣΕΚ ανυψώνει τον «ΑντιΜπουσισμό» σε νέα επίπεδα και διαδίδει και στην Ελλάδα την γραφικότητα με τις ταμπελίτσες του Τζωρτζ Ντάμπλογιου Μπους, συρρικνώνοντας το πολιτικό περιεχόμενο του αντιπολεμικού κινήματος μέχρι αηδίας, σε σημείο μέχρι και ο εκ των χυδαιότερων πασόκων πολιτικάντηδων που έβγαλε ποτέ η χώρα, ο Λαλιώτης, να καλεί στην αντιπολεμική πορεία της ψευδομετωπικής οργάνωσης του ΣΕΚ «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο». Το 2004 όμως γίνεται κάτι το εκπληκτικό. Μετά από 11 χρόνια πασοκικής διακυβέρνησης (με την ευγενική χορηγία και του ΣΕΚ) η χώρα αποκτά πλέον «δεξιά» κυβέρνηση-μπουμπούκι, αυτή του «χοντρού», δηλαδή του Καραμανλή. Και τότε ρίχνεται στις μάζες το μεγαλύτερο σύνθημα που ζυμώθηκε ποτέ παγκοσμίως, διαγαλαξιακά, και ηλιακοσυστημικά, μεγαλύτερο και από το «Προλετάριοι Όλων των Χωρών Ενωθείτε» και το «Όλη η Εξουσία στα Σοβιέτ», το μεγαλειωδώς σουρεαλιστικό αλλά συνάμα σουρεαλιστικά μεγαλειώδες «Κάτω η Χούντα του Καραμανλή». Το σύνθημα «Κάτω η Χούντα του Καραμανλή» αποτελεί μια κολοσσιαία θεωρητική σύλληψη. Εδράζεται στο ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια «χούντα» και ότι αρχηγός της είναι ο Καραμανλής. Το να υπάρχει αστική δημοκρατία και πρωθυπουργός να είναι ο αρχηγός του νεοφιλελεύθερου-συντηρητικού κόμματος δεν φαίνεται να τους απασχόλησε. Αφού λοιπόν έπρηξαν ότι συκώτι υπήρχε στην αγορά για την «χούντα» του Καραμανλή, το ΣΕΚ κατεβαίνει το 2004, ως «Αντικαπιταλιστική Συμμαχία». Νωρίτερα, το 2003 κάνει «αριστερή στροφή» (?$%&#@?!!!). Αποφασίζει να σταματήσει τον «προπαγανδιστικό-καμπανιακό» του αγώνα και την «αυτόκεντρη ανάπτυξη» και να προσανατολιστεί προς τα «πλατιά αντικαπιταλιστικά μέτωπα». Την στροφή αυτή δεν την αποδέχεται μία πτέρυγα του και φεύγει φτιάχνοντας την ΔΕΑ και μπαίνοντας στον Σύριζα. Κατηγορεί δε η ΔΕΑ το ΣΕΚ ότι η «αριστερή στροφή» του ΣΕΚ είναι στην πραγματικότητα «δεξιά» και ότι η «δεξιά στροφή» της ΔΕΑ είναι πέρα για πέρα «αριστερή» διότι ναι μεν μπήκε στο δεξιό σχήμα «Σύριζα» αλλά διατήρησε την οργανωτική αυτοτέλειά της ενώ το ΣΕΚ ζελεδοποιήθηκε με τον «αντικαπιταλισμό». Το ΣΕΚ λοιπόν το 2007 μαζεύει τα ασυμμάζευτα και συγκροτεί την «Ενωτική Αντικαπιταλιστική Αριστερά», την ΕΝΑΝΤΙΑ. Λίγο μετά μπήκε με το στανιό στα ΕΑΑΚ. «Βρε, δεν σας θέλουμε, είστε υπερβολικά πασόκοι για τα γούστα μας» έλεγαν οι ναρίτες. «Όχι θα μπούμε, μια χαρά, ελαφρώς μόνο πασόκοι, σαν κι εσάς, είμαστε κι εμείς» έλεγαν αυτοί. Το ΝΑΡ δεν τους ήθελε με το αιτιολογικό (σωστά μαντέψατε: ότι ...είναι Πασόκοι (κατά τα άλλα, όταν λέμε τον χώρο αυτό «πασόκοι», τότε είμαστε «κνίτες»). Το ένα έφερε το άλλο και έτσι το 2009 συνίδρυσε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού πρώτα εξόργισε τους υπεραριστεριστές του ΜΕΡΑ (ΕΕΚ, ΟΚΔΕ σκέτη) που την κοπάνησαν για να διατηρήσουν ντεμέκ την αντισεκίτικη «αξιοπρέπειά» τους και πράσινα άλογα.
Βασικές ιδεολογικές θέσεις: Οι σεκίτες λοιπόν δεν αυτοαποκαλούνται τροτσκιστές, αλλά «επαναστατική μαρξιστική οργάνωση με αναφορές στους Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν, Τρότσκυ (και Ρόζα νομίζω, αλλά θα σας γελάσω, αν δεν γελάσετε από μόνοι σας). Δεν νομίζω βέβαια ότι αυτό κάνει τον Λέοντα να στριφογυρίζει λιγότερο στον τάφο του, για να μη μιλήσω για τα ακροβατικά που κάνουν μέσα στην κάσα οι άλλοι τέσσερις. Το ΣΕΚ λοιπόν δεν είναι καθαρή τροτσκιστική οργάνωση (όπως δεν είναι καθαρή εν γένει). Ανήκει στην στην νεοτροτσκιστική γκρούπα του «κλιφισμού», που βασίζεται στις αναλύσεις του βρετανού διανοητή Τόνι Κλιφ (Αντώνης Λόφος, στα ελληνικά). Αν και δεν είναι του παρόντος η αναφορά στις διασπάσεις και τις αιρέσεις του τροτσκισμού (θα αναφερθούμε στο 3ο μέρος για τις δύο «ΟΚΔΕ»), είναι απαραίτητο να δώσουμε μερικά στοιχεία. Υπάρχουν κατά βάση (και στην Ελλάδα) δύο ειδών τροτσκιστές. Οι παραδοσιακοί (ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, εν μέρει το ΕΕΚ) και οι κλιφικοί (ΣΕΚ, ΔΕΑ). Δύο είναι και τα βασικά ζητήματα που εδράζονται οι διαφωνίες τους. Η άποψη τους για την σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ο αιώνα και η ανάγκη ύπαρξης ή μη 4ης υπερντεμέκ «Διεθνούς». Οι παραδοσιακοί τροτσκιστές θεωρούν ότι η ΕΣΣΔ από τα τέλη της δεκαετίας του ’20 είναι «εκφυλισμένο εργατικό κράτος» ενώ οι κλιφικοί ότι ήταν «κρατικός καπιταλισμός» (εύκολα αποδομήσιμη αντιεπιστημονική μπαρούφα). Όπως και να’ χει δηλαδή φτάνουμε εδώ στο κωμικοτραγικό γεγονός μία τροτσκιστική οργάνωση να έχει, τρόπος του λέγειν, «καλύτερη» θέση σχετικά με την Σοβιετική Ένωση εν αντιθέσει με πιο σοβαρούς σχηματισμούς όπως τα πχ. τα «μ-λ» (πως τα φέρνει ο χρόνος). Ο Κλιφ λοιπόν δουλειά δεν είχε φαίνεται και είπε το 1947 «Δεν βγάζω κανένα βιβλίο που να λέω και εγώ το μακρύ μου και το κοντό μου για την ΕΣΣΔ;» Ήταν ωραία εποχή τότε (αρχή ψυχρού πολέμου) και ο Κλιφ είχε μια πελώρια λαχτάρα όχι για Nesquick, αλλά να μην μείνει εκτός αντικομμουνισμού που ήταν στην μόδα. Τι λέει λοιπόν ο «συναγωνιστής» ή «σύντροφος» (μπλιάχ) Κλιφ; Ότι, λέει, η παλιά θεώρηση του Λέοντος (όχι αυτού με τα έμπλαστρα, του άλλου) ότι η ΕΣΣΔ είναι «εκφυλισμένο εργατικό κράτος» ή «εργατικό κράτος με γραφειοκρατικές παραμορφώσεις» και ότι χρειάζεται μόνο «η πτώση του Στάλιν απ’ την εξουσία» δεν φτουράει, δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες. Η ΕΣΣΔ πλέον δεν έχει «σοσιαλιστική παραγωγική βάση με σταλινικό εποικοδόμημα», το σύστημα που υπάρχει στην ΕΣΣΔ είναι ο «κρατικός καπιταλισμός». Δηλαδή; Δηλαδή, δεν μας ενδιαφέρει, που δεν υπάρχει αγορά, δεν μας ενδιαφέρει που δεν υπάρχουν κρίσεις, δεν μας ενδιαφέρει που δεν υπάρχουν αστοί, δεν μας ενδιαφέρει που δεν υπάρχει ατομική ιδιοκτησία, δεν μας ενδιαφέρει που οι εμπορευματοχρηματικές σχέσεις δεν παίζουν πρωτεύοντα ρόλο. Γίνεται, λέει, ο παπάρας ο Κλιφ, Το κράτος λέει ολόκληρο είναι καπιταλιστής, η γραφειοκρατία κυβερνάει κλπ. Είναι φανερό πως το αντιμαρξιστικό καραγκιοζιλίκι, που αξιοποιήθηκε δεόντως από τους αστούς, περί «κρατικού καπιταλισμού» είναι αυτό ακριβώς, αντιμαρξιστικό καραγκιοζιλίκι.
Θα μπορούσε να πει κάποιος «Μα αυτά για την ΕΣΣΔ είναι του παρελθόντος, τι μας σκοτίζεις με παλιατζούρες ρε laiko stroma; Τίποτα πιο φρέσκο; Μπορεί οι σημερινές τους ιδεολογικές αναζητήσεις να είναι και γαμώ».
«Και γαμώ;» Δεν θα το έλεγα.
Ενώ και ο τελευταίος αρχοντόβλαχος απολιτίκ τρέντουλας που μόνη του ενασχόληση είναι ο ΜΠΑΟΚ και οι εξατμίσεις αυτοκινήτων και η έσχατη ξιπασμένη κυράτσα τσιφτετελού, θεατής λαμπιροτατιανών και μενεγάκηδων ξέρουν, έχουν πάνω-κάτω ξεκάθαρο στο μυαλουδάκι τους, ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι «τα ίδια σκάτα», το ΣΕΚ επανακαλύπτοντας την Αμερική λέει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αστικό κόμμα»! Είναι, λένε τα σούργελα, «σοσιαλδημοκρατικό-ρεφορμιστικό κόμμα», δηλαδή «κόμμα της εργατικής τάξης που δεν έχει επαναστατικό προσανατολισμό». Μπράβο ξεφτέρια μου! Οι σεκίτες (και οι φίλοι τους σε άλλες χώρες ) δεν φαίνεται να πήρανε χαμπάρι ούτε την χρεοκοπία του κεϋνσιανισμού, ούτε ότι η σοσιαλδημοκρατία από το ‘60 στην Ευρώπη και από το ‘80 στην Ελλάδα έχει ξεπουλήσει «τα πάντα όλα», χάνοντας μαζί όποιο φιλολαϊκό ίχνος ή προσωπείο είχε και έχει μεταβληθεί διεθνώς σε πρωτεργάτη της αντιλαϊκής επίθεσης όπου γης. Και έχουν και το θράσος να παρουσιάζουν αυτή την ιδεολογική τους παπάντζα ως αποθέωση της εφαρμογής της «λενινιστικής θεωρίας και τακτικής». Και την ξετσιπωσιά να κατηγορούν το ΚΚΕ για δογματισμό-σεχταρισμό. Αλλά ποιος έχασε την τσίπα για να την βρει το ΣΕΚ;
Δομή-λειτουργία: Και όμως, ίσως να μην το περιμένατε αλλά το ΣΕΚ έχει, λέει, «δημοκρατικό συγκεντρωτισμό». Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό για πασόκους, δηλαδή σοσιαλδημοκρατικό συγκεντρωτισμό, πρώτη φορά βλέπω και υποψιάζομαι ότι και ο Λένιν θα τράβαγε τις τρίχες απ’ το μούσι του απ’ τα νεύρα του. Το ΣΕΚ είναι η οργάνωση με την μεγαλύτερη ανακύκλωση μελών. Όλοι οι δήθεν ή κανονικοί αριστεριστές μπορούν να σου πουν ότι πέρασαν έστω «ένα φεγγάρι» από το ΣΕΚ. Και οι περισσότεροι ενδεχομένως να έφυγαν πριν καν ξημερώσει. Και δεν τους αδικώ. Παρ’ όλα αυτά, το ΣΕΚ είναι έτσι όπως τα βάζω σε μια σειρά, η δεύτερη σε αριθμό μελών εξωκοινοβουλευτική οργάνωση στην Ελλάδα. Βέβαια με τις «οργανωτικές» του ΣΕΚ δεν πρέπει να παίζει κανείς. Μπορεί να σου βγάλει λαγούς με πετραχήλια. Άσε που τα μισά ονόματα μπορεί να είναι μεταναστών, οπότε άντε να ξεχωρίζεις τον Αχμέτ Σαϊφ, από τον Μαχμούτ Γιουσούφ και πάει λέγοντας.
Πολιτικές θέσεις και δράση στο σήμερα: Το ΣΕΚ αποτελεί, μέσα στο εργατικό κίνημα, την πέμπτη, την έκτη και την δεκατηέβδομη φάλαγγα της σοσιαλδημοκρατίας, δηλαδή του ενός από τους δύο πυλώνες της αστικής τάξης. Συνδιαλέγεται, συναλλάσσεται και συναγελάζεται με το χυδαιότερο φύραμα, την πιο άθλια πάστα υποκειμένου, με αυτούς που κουρέλιασαν και συκοφάντησαν ξετσίπωτα την έννοια του συνδικαλισμού στην Ελλάδα όσο κανείς άλλος, τους εργατοκάπηλους συνδικαλιστοπατέρες της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, της διαβόητης ΠΑΣΚΕ. Έχει κατασκηνώσει στη ΓΣΕΕ. Το να πάρεις το ΣΕΚ απ’ τη ΓΣΕΕ είναι σαν να παίρνεις το γλειφιτζούρι απ’ τα χέρια του παιδιού. Ακόμα και όταν οι φίλοι του στην Ανταρσύα θέλουν να κάνουν ξεχωριστή πορεία, το ΣΕΚ δεν μασάει. Παίρνει το πανό «Ανταρσύα» και δρόμο. Σιγά μην κολώσει. Χρόνια στην πηλικίωση (καπέλωμα). Η «μαγκιά» του ΣΕΚ είναι ότι έχει καταφέρει να γίνει γνωστό σε όλη την οικουμένη. Αν αυτό γίνεται με χλευασμό και απαξίωση (συνήθως) ή θετικά (σπανίως) δεν τους απασχολεί, και η αρνητική διαφήμιση είναι διαφήμιση γι αυτούς. Συνηθίζουν σε όλους τους δεύτερους γύρους όλων των εκλογών, από τις δημοτικές εκλογές της ορεινής Καλαμπάκας μέχρι τις εκλογές για το «Σωματείο Υπεράσπισής της Αυτοδιάθεσης της Κοκκινωπής Ακρίδας της Βορειοδυτικής Ουγκάντας» να ψηφίζουν ανέμελα, αγόγγυστα και ανερυθρίαστα τους πασόκους κάθε είδους. Δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε πρωτεύοντα ζητήματα για τον μέσο εργάτη, ανθρακωρύχο, μεταλλεργάτη, ηλεκτροσυγκολλητή κλπ. όπως το δικαίωμα στην ομοφυλοφιλία. Συμεριλαμβάνονται και οι καθαρίστριες, καπνεργάτριες κλπ. που, ναι μεν μπορεί να μην έχουν μισθό, ένσημο, 7ωρο και 5ήμερο αλλά το ΣΕΚ παλεύει για να ασκούν ελεύθερα το δικαίωμα στην λεσβιακότητα. Οι σεκίτες έχουν επίσης ιδρύσει ένα σωρό οργανώσεις-φαντάσματα που λανσάρονται και ως μέτωπα, γύρω από τον εαυτό τους. Μια απ’ αυτές είναι η λεγόμενη «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο», η οποία εισήγαγε το Αντιμπούς μέτωπο στον πόλεμο του Ιράκ και φλόμωσε τον τόπο ταμπελίτσες με την φάτσα του εν λόγω μπούλη, κάνοντάς με τότε να θέλω να ιδρύσω την «Συμμαχία Σταματήστε το Κάρβουνο». Άλλο, καπελωτικό μόρφωμα είναι το επονομαζόμενο «Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ), που αναλαμβάνει να «σηκώνει» άλλα δύο θέματα που ιεραρχεί ψηλά, το μεταναστευτικό και το «αντιφασιστικό-αντιακροδεξιό». Ειδικά στο τελευταίο, με τον τρόπο που το διαχειρίζεται, γίνεται ρόμπα ακόμα και μπροστά στους ταγματαλήτες Χρυσαυγίτες. Από διεθνούς απόψεως συμμετέχει στο μόρφωμα «International Socialist Tendency» (IST). Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να πανηγυρίζουν σαν παρτσακλά για «την εκλογή αντικαπιταλιστών βουλευτών στην Γερμανία με την Die Linke και στην Πορτογαλία με το «Μπλόκο», δύο ακραιφνή τσιπρικά (βασικά σχεδόν «κουβελικά») κόμματα της «ευρωπαϊκής αριστεράς».
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του μέσου σεκίτη σήμερα είναι και η ΔΕΑ (και η μεγάλη ιδέα που έχει για τον εαυτό της). Τις προάλλες (πραγματικό περιστατικό) πήγα στο μπουγατσατσίδικο της γειτονιάς μου να πάρω ένα «Τοπίνο» (Milko, για τους Αθηναίους). Επιστρέφοντας με σταματάνε στην γωνία δύο σεκίτες με «Εργατικές Αλληγεγγύες» στα χέρια και μου λένε «το και το», «θες εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη;». «Όχι», λέω εγώ, ορθά-κοφτά, και προσθέτω «είμαι στην ΔΕΑ», και κάνω να φύγω. Δεν προλαβαίνω να κάνω δυο βήματα και ακούω πίσω μου μια φωνή «Εμάς δεν μας φοβίζει αυτό!» (!?)
Έχει δύναμη: Με βάση τις ταμπέλες στις πλάτες των σεκιτών που βλέπω δεξιά κι αριστερά, μάλλον ...παντού. Σοβαρά μιλώντας τώρα, αυτό είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετώπισα στην «έρευνά» μου. Μα τι διάολο; Φοιτητές δεν έχει (η Γένοβα έπαιρνε τα ρέστα των ρέστων), εργάτες δεν έχει (δηλαδή όσο και να οργώσω» τα γιαπιά, μπετατζή σεκίτη το κόβω λιγάκι δύσκολο να πετύχω), αγρότες, δεν έχει (να δω τον σεκίτικο κλώνο του Μπούτα με το τρακτέρ και πανό «κάτω ο σεξισμός» και ας πέσω χάμω), επαγγελματοβιοτέχνες, τέλος, επίσης δεν έχει. Τελικά, τι στο καλό έχει; Έχει και παραέχει μερικούς γιατρούς, δημοσιογράφους, δημόσιους υπαλλήλους, έχει και μερικούς ιδιωτικούς.
Στάση απέναντι στο ΚΚΕ: Το ΚΚΕ είναι σταλινικό κόμμα (μια ζωή μες την πρωτοτυπία αυτοί οι τρότσκες...)
Γνωστές «μούρες» (Πανελλαδικά): Πάνος Γκαργκάνας, Πέτρος Κωνσταντίνου (αντιμιχαλολιάκος), Ανδρέας Παπανδρέου (συγνώμη, λάθος, μπερδεύτηκα)
Γνωστές «μούρες» (Θεσσαλονίκη): οι σεκίτες της γειτονιάς μου, η Αλεξάνδρα απ’ τα ΜΜΕ
Πιθανές παπάντζες απέναντι σε μέλη ΚΚΕ-ΚΝΕ:
δεν γεννήθηκε ακόμα σεκίτης που θα έχει το θράσος να «την πει» σε κνίτη
Συνήθη Συνθήματα:
«Αντί-Αντί-Αντίκαπιταλίστα» (εμπρός να υποστηρίξουμε και του ΠΑΣΟΚ την Λίστα)
«Κάτω η Χούντα του Καραμανλή» (με ταμπελίτσα στην πλάτη και δε συμμαζεύεται)
«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΔ, ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ» (Μ Ο Υ Ν Τ Ζ Α στο ΣΕΚ)
«Γκέι, Λεσβίες υπάρχει λύση, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»
«Ομοφυλόφιλοι-ομοφυλόφιλες, ψηφίσουμε-στηρίζουμε ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α.»
Προτεινόμενα Συνθήματα:
«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, και θα βάλει και μυαλό»
«Ένα-δύο-τρία, Σοσιαλ-δημο-κρατία»
Βαθμός «Πασοκότητας», δηλαδή «Πόσο πασόκοι είναι;» : 11/10 (σπάσαμε τα κοντέρ...)
Συμπερασματικά: Κάποτε, ένας ΚΟΕτζής (συριζαριό του κερατά, αλλά ντεμέκ με «κριτικό μάτι») μου είχε «εκμυστηρευτεί» ότι «Είναι γνωστό ότι το ΣΕΚ χρηματοδοτείται από το ΠΑΣΟΚ και τον Λαλιώτη». Ε, λοιπόν, ξέρετε κάτι; Δεν γνωρίζω αν το ΣΕΚ «τα παίρνει» από τον Λαλιώτη. Αλλά δεν με ενδιαφέρει (και τόσο) κι όλας. Αν τα έπαιρνε δηλαδή τι παραπάνω θα έκανε; Θα έβαζε για σήμα του τον πράσινο Ήλιο; Ή θα νοίκιαζε όροφο στην Χαριλάου Τρικούπη; Για να μην βυζαντινολογούμε, το γεγονός ότι το ΣΕΚ είναι η ντροπή της «εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς», δεν έχει να κάνει τόσο με θεωρίες περί υπόγειας συνεργασίας και χρηματοδότησης από το ΠΑΣΟΚ (που έχουν πάντως μια δόση αλήθειας) όσο περί «υπέργειας» και εξόφθαλμης προσπάθειας να γίνει το πλυντήριο του κάθε ξεπουλημένου εργατοπατέρα και το «αριστερό» δεκανίκι της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Αν για μερικές άλλες ομάδες μπορεί να υπάρξει μία τροποντινά «συγκατάβαση» και «κατανόηση», για το ΣΕΚ υπάρχει πλήρης και ξεκάθαρη περιφρόνηση.
Στο κάτω-κάτω αν κάποιος θέλει σώνει και καλά να γίνει αριστεριστής, το τελευταίο πράγμα που θα του συνιστούσα είναι να πάει στο ΣΕΚ. Θες ρε παιδί μου να γίνεις αριστεριστής; Θες σώνει και καλά να ρίχνεις νερό στο μύλο της αστικής τάξης; Τράβα γράψου σε κανένα μουλού (μικρό) να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Πήγαινε γίνε ναρίτης μπας και μάθεις καινούργιε λεξούλες (πρόταγμα, προβληματικές, συγκυρία). Έστω σαν έσχατο μέτρο (δεν το συνιστώ) γίνε «συσπειρωσάς» και κάτσε καμιά 17 χρόνια φοιτητής να χορτάσεις ολοήμερο φραπέ στο τραπεζάκι και μπανιστήρι φοιτητριουλών με το τσουβάλι. Σε τελευταία ανάλυση, έχεις λυσσάξει να γίνεις τροτσκιστής «ντε και καλά»; Πάνε γράψου σε καμιά σέχτα (παραδοσιακού «κανονικού» τροτσκισμού) τύπου ΟΚΔΕ (σκέτη) και από δω (δεν) παν κι άλλοι. Δηλαδή «ντεμέκ» σε όλα σου; Ντεμέκ κομμουνιστής (σίγουρα), ντεμέκ αριστεριστής (παίζεται) αλλά και ...ντεμέκ τροτσκιστής; Ο ρόλος του αριστεριστή είναι να πάει κάπου όπου όλοι να βρίζουν το ΚΚΕ, και το ΚΚΕ (δικαίως) να βρίζει εσένα. Αν είναι να πας κάπου που εκτός από το ΚΚΕ, θα σε βρίζουν και τα 9/10 όλων των υπολοίπων αριστεριστών, τότε βρε αδερφέ/φη τι κάνεις; Μια τρύπα στο νερό.

7. ΔΕΑ
Τι είναι τούτο: Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Νεολαία: σάμπως έχει και «γηραλέα»;
Φοιτητική παράταξη: Φοιτητές/τριες Ενάντια στο Σύστημα, συμμετέχει στην ΑΡ.ΕΝ.
Όργανο: Εργατική Αριστερά
Ιστορικά στοιχεία: Αν σας θυμίζει κάτι το σήμα, καλώς σας το θυμίζει. Διότι η/ο ΔΕΑ είναι διάσπαση (άλλοι/άλλες λένε απ’ τα «αριστερά», άλλοι/άλλες λένε απ’ τα «δεξιά», θα σας γελάσω) του ΣΕΚ, το 2002. Είναι γεγονός ότι κάθε ένας/μία εν τέλει συνεπής με την/τον κοινή λογική σεκίτης/τρια, θα ήθελε, μόλις αντιλαμβανόταν σε ποιον/ποια λάκκο με την/τον φάβα βρισκόταν να φύγει μακριά. Αλλά, για τον/την Θεό, όχι για να φτιάξει την/τον ΔΕΑ ! Δηλαδή εκεί που είχαμε ένα/μία ΣΕΚ, να μας προκύψουν δύο; (και που να δείτε παρακάτω πόσοι/πόσες κλώνοι/νες ξεφύτρωσαν).
Μόλις παρακολουθήσατε ένα τυπικό κείμενο (λεγόμενης) αριστερίστικης οργάνωσης με έμφαση στον «αντισεξισμό». Δεν καταλάβατε «γρί», λόγω του βλακώδους συντακτικού, που αλλάζει τα γένη σε κάθε άρθρο, αντωνυμία, επίθετο και ουσιαστικό; Δεν πειράζει, θα σας περάσει. Μάλλον είστε τριχωτοί, μαυριδεροί, «μικροτσούτσουνοι», κομπλεξικοί άντρες που δεν κατανοείτε την σημασία που έχει το «έμφυλο ζήτημα» σήμερα. Μια σημασία ίση (αν όχι μεγαλύτερη) με την αντιλαϊκή επίθεση, την φτώχεια, την ανεργία. Όταν σαν οργάνωση της «ριζοσπαστικής αριστεράς» αδυνατείς να κάνεις μια στοιχειώδη ιεράρχηση και πάνω απ’ την πείνα, την «λόρδα» που κόβει τον εργάτη βάζεις το δικαίωμα της σεξουαλικής απελευθέρωσης της καμποτζιανής σαρανταποδαρούσας τότε αξίζεις μια μεγαλειώδη ριζοσπαστική «έμφυλη» μούντζα.
Βρισκόμαστε στο όχι μακρινό 2001. Στους κόλπους της άτυπης νεοτροτσκιστικής «τονικλιφικής» «διεθνούς» IST (International Socialist Tendency) μαίνεται ένας πόλεμος δίχως αρχές και τέλος. Οι δύο ναυαρχίδες του παγκόσμιου κλιφοτρoτσκισμού SWP (Socialist Workers Party) Αγγλίας και ISO (Internationalist Socialist Organization) των ΗΠΑ είναι στα μαχαίρια. Το SWP λέει ότι πρέπει «να σταματήσουμε την αυτόνομη δράση και την στήριξη των ΠΑΣΟΚ κάθε χώρας και να κάνουμε αριστερή στροφή». «Αριστερή στροφή» λέγοντας, κρατήστε μικρό καλάθι. «Να σταματήσουμε την αυτόκεντρη ανάπτυξη και να μπούμε χύμα στις πλατιές αντικαπιταλιστικές οργανώσεις» όπου «αντικαπιταλιστικές» στην Αγγλία εννοούν τον Σύριζα-φάση (όπερ και εγένετο στο νησί-ντροπή της Ευρώπης, την Βρετανία με την δημιουργία του παλαιοπασοκικού-τσιπρο-δημαράς φάση μορφώματος «Respect»). Όλα αυτά διατηρώντας τους καραγκιοζίστικους ακτιβισμούς, τα φόρουμ, τις ντουντούκες και όλο το τσίρκο Medrano. Γιατί; Διότι η κλιφική «διεθνής» εκτιμούσε ότι «η δεκαετία του 2000 θα είναι η δεκαετία των εξεγέρσεων και των επαναστάσεων» (τρικυμία εν κρανίω). Απ’ την άλλη οι Αμερικάνοι της ISO, που έχουν να δουν κίνημα στις ΗΠΑ από την εποχή του Ρούζβελτ και της ποταπαγόρεσης, κατεβάζουν μειοψηφική πλατφόρμα-καρότσα-νταλίκα (κάτι τέτοιο τελοσπάντων) η οποία συνοψίζεται στα εξής. «Τι χαζαμάρες είναι αυτά περί επαναστατικής περιόδου; Το καθήκον μας είναι να προχωρήσουμε αργά και μεθοδικά στην οικοδόμηση του επαναστατικού κόμματος που εν καιρώ θα κάνει την επανάσταση». Η ISO Αμερικής λοιπόν τον πετάει και μια φράξια στο ΣΕΚ τον πιάνει (τον παλμό) και διακηρύσσει την ανεξαρτησία της από το ΣΕΚ. Επικυρώνει την ανεξαρτησία της με γράμμα που στέλνει στην «Διεθνή»-σφραγίδα, την σημαδιακή, προσέξτε, ημερομηνία 25 Μαρτίου 2001, 180 χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση. Όμως ο Παλαιών Πατρών Βρετανός (Άλεξ Kαλίνικος, λες να ‘χει ελληνική ρίζα; αρχιγραμματέας του SWP) αρνείται να ευλογήσει την «επανάσταση», σε αντίθεση με τα γένια του. Και καθώς όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια, η «Διεθνής»-καρικατούρα διαγράφει το αμερικάνικο κλιφόνι και διακόπτει κάθε σχέση με το φρέσκο ελληνικό. Μετά το σχετικό τριήμερο πένθος που τηρήθηκε, η ζωή πήρε τον δρόμο της. Για την ιστορία, η διάσπαση ΣΕΚ-ΔΕΑ έγινε περίπου σε κλίμακα 70%-30% από πλευράς μελών. Το 2004 η ΔΕΑ κοροϊδεύοντας ξετσίπωτα όλη την νεοτροτσκιστική οικουμένη, και ακυρώνοντας τους λόγους για τους οποίους διασπάστηκε μπαίνει με τα τσαρούχια στον Σύριζα. Ομοίως κοροϊδεύοντας την κοινωνία, το ΣΕΚ, ενώ το αδερφό κόμμα του είναι στον αντίστοιχο Σύριζα Βρετανίας, το ίδιο μπήκε σε αριστεριστικό «επαναστατικό» μόρφωμα (Ανταρσύα) καταγγέλλοντας τη ΔΕΑ ότι μπήκε σε «δεξιό-ρεφορμιστικό». Το αριστεροδεξι-ίστικο καραγκιοζιλίκι σε όλο του το μεγαλείο. Κάποια στιγμή το 2005 μια ομάδα ΔΕΑτζήδων αποχώρησε και σκάρωσε την Δημοκρατική Σοσιαλιστική Παρέμβαση (ΔΣΠ) η οποία δεν πολυκαίρισε καθώς προσχώρησε στην ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, μια κίνηση που (δεν) έκανε πάταγο.
Το 2006 αποχώρησε μια ομάδα και ίδρυσε τον πιο light (λάιτ) σχηματισμό «Κόκκινο», ο οποίος παρέμεινε στον Σύριζα. Τώρα, άμα σας πω ότι και από το «Κόκκινο» πρόπερσι αποχώρησαν 29 μέλη υπό τον ευρέως άγνωστο Γ. Σαπουνά και ίδρυσαν άλλη γκρούπα, θα νομίζετε ότι σας κάνω πλάκα. Ε, λοιπόν δεν σας κάνω ούτε πλάκα, ούτε ουλίτιδα, ούτε τερηδόνα. Το 2010 όσοι έφυγαν δημιούργησαν το γκρουπάκι ΑΠΟ (Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα) που επίσης παρέμεινε στον Σύριζα (κόβεται το συριζιλίκι; όχι. το καραγκιοζιλίκι; ούτε κι αυτό).
Βασικές ιδεολογικές θέσεις: Η ΔΕΑ λοιπόν προέκυψε από σεκίτες που «δεν βολεύονταν με λιγότερο ουρανό», από σεκίτες που δεν υπέκυψαν στην, αν έχετε τον θεό σας (εγώ δεν τον πολυέχω) «αριστερή στροφή» (!!!) του ΣΕΚ προς τα «πλατιά αντικαπιταλιστικά» (δηλαδή αεροχυμαδίστικα) σχήματα. Όχι μόνο απέρριψε την στροφή αυτή του ΣΕΚ αλλά την κατηγόρησε και για «δεξιά» στροφή. Συγκεκριμένα είπε ότι το ΣΕΚ μπαίνοντας χύμα σε ΕΑΑΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλοιώνει τον επαναστατικό χαρακτήρα (τον οποίο δεν είχε ποτέ αλλά ας μην ταράσσουμε τον ύπνο των δεατζήδων). Η ΔΕΑ όμως που αποφάσισε να κρατήσει τον «επαναστατικό χαρακτήρα» και να οικοδομήσει το «επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης» (και να φανταστείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν όλα αυτά...) μπήκε στον Σύριζα. Α, όλα κι όλα, οι σεκίτες είναι απευθείας πασόκοι, οι δεατζήδες είναι με μεσολάβηση. Η ΔΕΑ (που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της) έχει ακριβώς ίδια (μα ίδια όμως;) ιδεολογία με το ΣΕΚ, τον νεοτροτσκισμό του Τόνι του Κλίφωνος («κρατικοκαπιταλιστικές» μπαρούφες). Πλην της ιδεολογίας, έχει και άλλα κοινά. Συμμετέχει με ακριβώς τον ίδιο τρόπο στα παζάρια με τους εργατοπατέρες, εγκλωβίζει με ακριβώς το ίδιον τρόπο τον κόσμο στην ουρά των ξεπουλημένων της ΓΣΕΕ, χρησιμοποιεί τις ίδιες ντουντούκες (μια οκτάβα πάνω, μια οκτάβα κάτω, δεν θα τα χαλάσουμε) στις πορείες της.
Δομή-λειτουργία: Όμοια με την σεκίτικη επί το χυμαδέστερο. Διότι η ΔΕΑ έχει ένα δημοκρατικό συγκεντρωτισμό «μούφα». Και γιατί μούφα. Διότι «είναι θεμιτή η ύπαρξη και μάζωξη φραξιών πριν από κάθε συνδιάσκεψη, που όμως διαλύονται αυτόματα μόλις η συνδιάσκεψη αποφασίσει». Ένα οργανωτικό ανέκδοτο δηλαδή αφού κανείς δεν πρόκειται να πει, «εντάξει σύντροφοι, φραξιονίσαμε όσο φραξιονίσαμε αλλά τώρα τους ζυγούς λύσατε».
Πολιτικές θέσεις και δράση στο σήμερα: Αν σας έλεγα ότι η ΔΕΑ κρατά ψηλά την σημαία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος τι θα λέγατε; Ότι έχω πιει δυο-τρία τσίπουρα και δεν ξέρω τι λέω. Και καλά θα κάνατε.
Η ΔΕΑ υπήρξε από τους πρωτεργάτες της λεγόμενης «Ενότητας της Αριστεράς» και του Σύριζα και σήμερα αποτελεί μία από τις βασικές συνιστώσες του. Επειδή όμως οι δεατζήδες δεν είναι δα και τίποτα «δεξιοί», ανήκουν μαζί με ΚΟΕ, ΚΕΔΑ στην κλίκα Αλαβάνου, δηλαδή στην αριστερή (με περίπου πέντε έως εφτά εισαγωγικά) πτέρυγα του. Τρέφουν βαθύ και ασίγαστο μίσος για τους κουβέληδες αλλά και τους εναπομείναντες κουβελικούς του Συνασπισμού (Παπαδημούλης και Σία), κρούουν κώδωνες (σε ποιόν, στον εαυτό τους;) για «δεξιές στροφές» Τσίπρα, για «ατολμίες» Συνασπισμού και άλλες καραμπινάτες βλακείες. Επιθυμούν «εμβάθυνση» του Σύριζα και τρίχες κατσαρές. Στην προσπάθεια εμβάθυνσης εντάσσεται και το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» που συνέπηξαν με τον «σύντροφο Αλέκο».
Ανήκουν στην μεγάλη οικογένεια των οργανώσεων που βρίσκεται σε παντοτινό έρωτα με την ΓΣΕΕ. Ανήκουν επίσης στον περιβόητο «αντισεξιστικό χώρο», και καταγγέλλουν σθεναρά όλους τους «φαλλοκράτες-σεξιστές» σαν την αφεντιά μου. Έχει ιδρύσει τη οργάνωση «Απελάστε τον Ρατσισμό» (κόπια του σεκίτικου ΚΕΕΡΦΑ) και συναγωνίζεται με το ΣΕΚ στο ποια έχει περισσότερους πακιστανούς ή μπαγκλαντεσιανούς συμπαθούντες. Διευκρίνιση προς αντιlaikostromaτικούς. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι κακό μια αυτοαποκαλούμενη «αριστερή» ομάδα να έχει σχέσεις με μετανάστες εργάτες στη χώρα μας, είναι όμως κακό να τους χρησιμοποιεί στα γκρουπουσκουλίστικα μικροπολιτικάντικα τερτιποπαιχνίδια της. Είναι αδερφή οργάνωση με το αμερικανικό «κόμμα» Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση (Internationalist Socialist Organization-ISO 9002)
Έχει δύναμη: από δω κι από ‘κει
Στάση απέναντι στο ΚΚΕ: Το ΚΚΕ είναι «σταλινικό» κόμμα (αυτό είναι μάλλον κομπλιμέντο, τίποτα αρνητικό έχετε να προσάψετε;)
Γνωστές «μούρες» (Πανελλαδικά): Αντ. Νταβανέλλος (φερόμενος και ως γραμματέας)
Γνωστές «μούρες» (Θεσσαλονίκη): Κάτι φουσκωτοί ΑΡΕΝίτες (αντίφαση)
Πιθανές παπάντζες απέναντι σε μέλη ΚΚΕ-ΚΝΕ:
Ερώτηση «Γιατί είστε τόσο σεξιστές;»
Απάντηση: «Δεν είμαστε «σεξιστές». Εσύ έχεις ανάγει, αναγάγει και αναγαγάγει την σεξουαλική σου προτίμηση σε μείζον θέμα που πρέπει να απασχολεί το προλεταριάτο ιεραρχικά το ίδιο με την φτώχεια και την αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ και το κακό συναπάντημα»
Συνήθη Συνθήματα:
«Λιτότητα-Ανεργία-Σεξισμός, Αυτός Είναι ο Καπιταλισμός» (φιλάω σταυρό, είναι πραγματικό σύνθημα, υπάρχει και φωτογραφία)
Προτεινόμενα Συνθήματα: -
ΔΞ/ΔΑ
Βαθμός «Πασοκότητας», δηλαδή «Πόσο πασόκοι είναι;» : 10/10 (γκαραντί)
Συμπερασματικά: Η ΔΕΑ αποτελεί ένα κακέκτυπο του ΣΕΚ, άλλωστε μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν το ίδιο κόμμα, κα η απομάκρυνσή τους δεν φαίνεται να τους έκανε σοφότερους. Ιδεολογικά είναι φορές του ίδιου χιλιοπαιγμένου έργου, του τροτσκισμού και μάλιστα στην πιο άθλια μορφή του. Πολιτικά ανήκει στα εξαπτέρυγα του Σύριζα, πιστός υπηρέτης του δεξιού οπορτουνισμού και εγκλωβιστής μαζών σε ΓΣΕΕ και τα τοιαύτα. Όποιος γλίτωσε από τα νύχια του ΣΕΚ καλό είναι να αποφύγει και τα δόντια της ΔΕΑ.

8. ΚΟΕ
Τι είναι τούτο: Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας
Νεολαία: -
Φοιτητική παράταξη: Αριστερά Σχήματα, συμμετέχει στην ΑΡ.ΕΝ.
Όργανο: Αριστερά !
Ιστορικά στοιχεία: Η ΚΟΕ δεν υπήρχε (από) ανέκαθεν. Τίποτα άλλωστε δεν υπήρχε από πάντα πλην της ύλης και της κίνησής της στον χρόνο. Επίσης η ΚΟΕ δεν φύτρωσε απ’ τη γη, σαν τον Κέκρωπα, τον πρώτο αυτόχθονα κάτοικο της Αθήνας, σύμφωνα με τον θρύλο. Τέλος, η ΚΟΕ δεν ήταν μια ζωή «ΚΟΕ», ήταν και αλλιώς. Καλωσήρθατε στον θαυμαστό κόσμο της ΚΟΕ.
Το 1982 το εξωκοινοβουλευτικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα, έχει τα μαύρα του τα χάλια. Οι πάλαι ποτέ κραταιές τροτσκιστικές, «μ-λ», «συσπειρωσιακές» οργανώσεις και κόμματα έχουν ήδη διαλυθεί ή βρίσκονται σε τροχιά διάλυσης, ενώ οι Iron Maiden κάνουν θραύση με το Number of the Beast. Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία έχει παρασύρει σαν σίφουνας ότι κινείται. Το 1980 συνέρχεται το 2ο Συνέδριο του ΚΚΕ (μ-λ) στο οποίο η πλειοψηφία (πρωτοστατούντων των σημερινών αρχικοετζήδων) ουσιαστικά εισηγείται την διάλυση του «κόμματος» διότι «το μ-λ και γενικότερα το αριστερό κίνημα στην Ελλάδα περνάει κρίση, δεν ανταποκρίνεται, έχει κλείσει τον κύκλο του, δεν φτουράει, δεν, δεν, δεν κλπ». Και συνεχίζοντας προτείνει (προσέξτε εδώ υπερδεξιό οπορτουνισμό 19ου αιώνα ανάμικτο με αγιορείτικο αναχωρητισμό υψηλής υποστάθμης) να σταματήσουν, λέει, την πολιτική δράση, και να στρωθούν στο ....διάβασμα (μα τον Χριστό, αυτή ήταν η πρόταση τους!) Δηλαδή, να μεταβληθεί το πρώην κόμμα τους σε φιλολογικό, πνευματικό, εκδοτικό, πολιτιστικό, εξωραϊστικό (και πράσινα άλογα) όμιλο, που «θα τα βάλει όλα κάτω» και θα ξεκινήσει πάλι απ΄ την αρχή, «τσούκου-τσούκου», με μελέτες, σεμινάρια, διαλέξεις, και διάβασμα, μα πολύ διάβασμα, την επαναξαναμανα-αναγέννηση του αριστερού και «τα πάντα-ολικού» κινήματος στην Ελλάδα. Όσο για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα (σαν και εμένα, τον αγέννητο τότε laiko stroma), άστους να κουρεύονται. Το 1981-82 η διάλυση του μικρού «μ-λ» αποτελεί γεγονός. Με τα πολλά (καραγκιοζιλίκια) τον Γενάρη του ’83 ιδρύεται η περιβόητη Α/συνέχεια (κάτι θα θυμίζει στους παλαιότερους, δεν μπορεί), τα μέλη της οποίας αποκτούν βέβαια, καμιά 15αριά βαθμούς μυωπίας απ’ το διάβασμα, προσβάλλονται όμως και από πλήθος καρδιαγγειακά νοσήματα από το πολύ καθησιό και την απόχη απ΄ την, έστω στρεβλή, έστω με «αριστερισμούς», ταξική πάλη (που καταντήσαμε, να παρακαλάμε αντιεπιστημονικά, και με καθυστέρηση 30 ετών τους τότε διαλυθέντες μουλάδες να παραμείνουν, τότε, στο, τότε, αριστερίστικό πόστο τους). Επειδή όμως αριστερισμός (έστω και πρωτόλειος δεξι-ισμός του κερατά εν έτει 1983) χωρίς αιμοδότη δεν υφίσταται, η Α/συνέχεια, μπαίνει, έτσι ψιλοχύμα στις τότε σιγά-σιγά επανασυγκροτούμενες Συσπειρώσεις, ή αλλιώς ΑΣΦ-Σ, διότι χωρίς φοιτηταριό, ο «αριστερισμός» (και ο αριστερισμός) παθαίνει μία αναιμία να την πω; αποξήρανση να την πω; αποστέωση να την πω; κάπως έτσι τελοσπάντων. Το συσπειρωσιακό φοιτητικό πάρτι τούτο δεν κρατάει πολύ καθώς το ‘88 η Α/συνέχεια σκαρώνει τα λεγόμενα «Αριστερά Σχήματα» (και αυτοί σχήματα; τι διάολο; γεωμετρία έχουμε;) και συνεχίζει έκτοτε εντός εκτός και επί τα αυτά των Συσπειρώσεων. Κάπως έτσι, με τούτα και με εκείνα και με την συνεργασία με το κεφαλαίο «Μ-Λ» το 2000 τα χρόνια περνάνε και η εκδοτική-ντεμέκ πολιτική ομάδα Α/συνέχεια εκδίδει, εκδίδει και επανεκδίδει Μαρξ, Λένιν, Μάο, Γκράμσι. Α, να μην το ξεχάσω, και Γιάννη Χοτζέα, τον ιδεολογικό γκουρού και συνιδρυτή της «ιστορικής» ΟΜΛΕ, αν θυμάστε. Το ’98, στη Α’ Συνδιάσκεψη της εν μέσω διακηρύσσει με πομπώδεις και κωμικοτραγικές βαρυγδουπίες την ανάγκη να μετεξελιχθεί επιτέλους σε «κομμουνιστική οργάνωση» με σκοπό «να Αλλάξει τα πράγματα στην Αριστερά» για να «Αλλάξει τα πράγματα και στην Χώρα». «Να γίνει», έλεγε η Α/συνέχεια, «η Α’ Συνδιάσκεψη, ορόσημο για όλη την Αριστερά και την Χώρα». Έγινε; Όχι, αλλά δεν πειράζει. «Υγεία» να υπάρχει «πάνω απ’ όλα» που λέει και η γιαγιά μου.
Ακολούθησε η συμμετοχή της «απ’ τα αριστερά» στο ντόπιο «Κοινωνικό Φόρουμ». Μάλιστα, γνωστός μου κοετζής καμάρωνε σαν «γύφτικο σκεπάρνι» που λέει και ο πατέρας μου για την συμμετοχή τους στο Φόρουμ ως «αντιιμπεριαλιστική συνιστώσα» (και γαμώ τις συνιστώσες να «ούμε»).
Φτάνοντας στο 2003 λοιπόν η Α/συνέχεια (της οποίας το όνομα βρίσκω παρεμπιπτόντως πολύ ενδιαφέρον από φυσικομαθηματικής, νευτώνειας και γαλιλέειας απόψεως, αλλά ατυχές από πολιτικής) μετονομάζεται (αλληλούια) σε «Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος» (σαν πολλοί «κομμουνιστές» μαζευτήκαμε, να αραιώνουμε) και (δεν) κάνει πάταγο. Η αλήθεια είναι ότι μετά την μετονομασία της γνώρισε μια ραγδαία, για τα εξωκοινοβουλευτικά μέτρα, οργανωτική ανάπτυξη (από ποσότητα καλά, από ποιότητα-βράσε ρύζι). Αρχίζει να εντείνει την φρασεολογία περί ενότητας και τα «μέλια» για το πόσο κρίμα είναι που όλοι εμείς οι γαμάτοι αριστεροί δεν είμαστε ενωμένοι κλπ. Το 2004 έρχεται η ώρα του «κεντρικού πολιτικού σκηνικού» και οι ιθύνοντες της ΚΟΕ αρχίζουν να ξερογλείφονται για θεσούλες βουλευτιλίκια και τα τοιαύτα. Προσεγγίζουν τον Συνασπισμό ο οποίος μόλις έχει φτιάξει τον ΣΥΡΙΖΑ, μπας και μπει στην Βουλή, και το ψιλοσκέφτεται για «αριστερή στροφή» κλπ. Για να μην φάνε όμως την «γιούχα» από την λοιπή «εξωκοινοβουλευτική αριστερά» σκαρφίζονται ένα πολιτικάντικο τερτίπι. Δηλώνουν μεν ότι στηρίζουν «τα πάντα όλα» τον Σύριζα (γιατί χρειάζεται η περιβόητη ενότητα κλπ.) αλλά δηλώνουν επίσης και ότι δεν συμμετέχουν στον Σύριζα γιατί θέλει κάτι μικροδιορθώσεις. Μικροδιορθώσεις; Έφτασέεεε-ι! Μετά την παραίτηση του γραβατωμένου «δεξιού» (και όντως δεξιού) Ν. Κωνσταντόπουλου από την προεδρία του Συνασπισμού, αναλαμβάνει ο αγραβάτωτος ξεκουμποπουκαμισάτος υπεραριστερός ενωτιστής Αλέκος Αλαβάνος. Τα κοινοβουλευτικά σάλια της ΚΟΕ πλέον δεν κρύβονται και η οργάνωση σαλταπηδάει με τα μπούνια στον Σύριζα γινόμενη η «κομμουνιστική συνιστώσα» του (άιντε-άιντεεεεεεε, το «χάσαμε» μου φαίνεται...). Έκτοτε η ΚΟΕ είναι ψυχή τε κε σώματι στον Σύριζα, είναι βασιλικότερη (συριζότερη) του βασιλέως (Συνασπισμού) που λέμε. Τον τελευταίο καιρό μετά την (όντως ανεξήγητη από αστικής μικροπολιτικάντικης απόψεως) αποχώρηση του Αλαβάνου απ’ την προεδρία του Συν-Σύριζα και τις «παλινδρομήσεις» Τσίπρα, η ΚΟΕ κάνει κάποια νερά, χωρίς βέβαια να τολμάει να «την κάνει» από τον Σύριζα (είναι πολλά τα λεφτά Άρη, όχι Βελουχιώτη, πάντως). Στα πλαίσια αυτά έχει προσκoλληθεί στον γραφικό πλέον Αλαβάνο με τον οποίο συγκρότησε το (μη) μεγαλειώδες «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» το οποίο στις τοπικές εκλογές Αττικής πέρασε μέχρι και ο Χάγιος της Ανταρσύας (ποιός; Αυτός! 1-0).
Βασικές ιδεολογικές θέσεις: Η ΚΟΕ έχει, πάνω-κάτω για τα προ του ’83 ζητήματα ταυτόσημες θέσεις με τον «πατέρα» της, το μικρό «μ-λ» (παλινορθωμένος καπιταλισμός από το '56 στην ΕΣΣΔ, το ΚΚΕ-κόμμα ρεβιζιονιστικό, η κίνα του μάο ήταν μια χαρά, η θεωρία των τριών κόσμων είναι «μούφα», η Ελλάδα-φουλ εξαρτημένη χώρα κλπ). Για την ακρίβεια λέει ότι η Ελλάδα όχι μόνο είναι φουλ εξαρτημένη χώρα κλπ. αλλά και ότι της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής επανάστασης χρειάζεται να προηγηθεί αντιιμπεριαλιστική, ίσως και εθνικοαπελευθερωτική, επανάσταση, ποιος ξέρει. Χμ, ενδιαφέρουσα γραφική βλακωδία εν έτει 2011. Για τα μετά του ’83 όμως ζητήματα έχει βουτηχτεί μέχρι τον λαιμό στον σύγχρονο δεξι-ισμό, για την ακρίβεια υπήρξε ένας από τους σκαπανείς της υπόθεσης του δεξι-ισμού στην Ελλάδα. Έχει κάνει μια τερατώδη ανάλυση του σημερινού γίγνεσθαι στο οποίο κυρίαρχο ρόλο έχει η παγκοσμιοποίηση, ο νεοφιλελευθερισμός και το κακό συναπάντημα. Με βάση αυτή την ανάλυση είναι που «τσιμεντάρει» θεωρητικά και τα κολλητιλίκια με τον Συνασπισμό, τα συριζιλικια και τα μη πολύ αντι-ΕΕλίκια.
Είναι με λίγα λόγια ένα δεξι-ίστικο ΚΚΕ (μ-λ)? Χμ, και είναι και δεν είναι. Και αυτό διότι ο δεξι-ισμός, υπερισχύει κατά πολύ της «μουλοσύνης». Η ΚΟΕ κρατάει περισσότερο το παρελθόν της ως εικόνισμα και ως συναισθηματικό (και εξ αυτού ελάχιστα πολιτικό) όπλο για να επηρεάζει τους παλιούς μουλάδες ως «η αυθεντική συνέχει του μ-λ κινήματος», ως «το μ-λ κίνημα όπως πρέπει να είναι στην σύγχρονη εποχή», χωρίς «δογματισμούς» και «προσκόλληση στο παρελθόν». Γι’ αυτό και η ΚΟΕ πρωτοτυπώντας δεν λέει ότι είναι μαοϊκή οργάνωση (που είναι), ούτε αυτοπροσδιορίζεται ως «μαρξιστική-λενινιστική» οργάνωση (που τάχαμ δήθεν είναι). Αντιθέτως, υψώνοντας τον όρο επαναθεμελίωση σε νέα υψίπεδα αναφέρει ότι ιδεολογία της είναι ο «επαναστατικός μαρξισμός» (κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε). Με λίγα λόγια μια συγχρονότερη εκδοχή μαοϊσμού με οπορτουνισμό δεξιάς κοπής. Ή, πιο λιανά, «Μάο με Τσίπρα». Εντάξει, γράψτε λάθος, «Μάο με Αλαβάνο»
Δομή-λειτουργία: Στην ιστοσελίδα τους, φαίνεται να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Όμως, κάπου, κάπως, κάποτε (όπως στην Φρουτοπία) το φρούτο που λέγεται ΚΟΕ έχει, λέει, μία ντεμέκ «φράξια» μέσα του (φέρεται στην Πάτρα) που είναι «δυσαρεστημένη», λέει, από τον πολύ Σύριζα και θέλει την απεμπλοκή της ΚΟΕ απ’ αυτόν. Δεν έχω διασταυρώσει όντως την ύπαρξη της εν λόγω φράξιας αλλά, αν υπάρχει, πρέπει να είναι πολύ καταπιεσμένη διότι ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Η παρέμβαση των κοετζήδων θυμίζει σεκιτισμό, η μανιώδης πώληση της εφημερίδας τους «Αριστερά !» είναι βασικό μέλημα του μέσου κοετζή. Όμως τον μεγαλύτερο αποτροπιασμό, τον ένιωσα σε μια πανεκπαιδευτική (κοινή) πορεία στην Αθήνα, στο μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα του 2006-07, όταν είδα μερικούς κοετζήδες με καδρόνι με αφίσα στην πλάτη, σαν κόπια του έσχατου σεκίτη ή δεατζή. Εκεί κάτι ράγισε μέσα μου. «Κρίμα», είπα (πιο) μέσα μου, «Κοετζήδες, «σταλινικοί» άνθρωποι (ανθρώποι, που λέει και η γιαγιά μου) με αφισέτα καδρονοκαρφωμένη στην πλάτη μαζί με σακίδιο; Μόνο οι ντουντούκες και οι κατσαρόλες λείπουνε». Ένα δάκρυ κύλησε στο πρόσωπό μου. Απ’ την στεναχώρια, δεν έφαγα το βράδυ (πλην των χημικών). Από άποψη μεγέθους πρέπει, σύμφωνα με αλγεβρογεωμετρικούς προσδιορισμούς μεγάλης κλίμακας που έχω κάνει, χρησιμοποιώντας πειραματικά μαθηματικά και δοκιμαστικούς σωλήνες, να βρίσκεται στην τρίτη θέση, μεταξύ των αριστερίστικων οργανώσεων πίσω από ΝΑΡ και ΣΕΚ (αυτοί βέβαια λένε ότι είναι πρώτοι, αλλά... εδώ έλεγαν ότι «θα αλλάξουν την Αριστερά στην Ελλάδα», στο μέγεθος της γκρούπας τους θα κολλήσουν...
Πολιτικές θέσεις και δράση στο σήμερα: Ενότητα. Ενότητα. Ενότητα. Ενότητα το πρωί, με τον καφέ, το απόγευμα με το τσάι, το βράδυ, λίγο πριν τον ύπνο, με το γάλα. Ο λόγος; Μα φυσικά η Ενότητα της Αριστεράς με εισαγωγικά στο «ενότητα», στο «αριστερά» και στο «της» άμα λάχει. Η ΚΟΕ παλεύει (και θα συνεχίζει να παλεύει για πολύ ακόμα) για την «Ενότητα της Αριστεράς στην Ελλάδα». Ακουμπά το ιδεολόγημα της αυτό (αυτό δηλαδή της «ανάγκης» μελλοντικής ενότητας του ΚΚΕ με τον Συνασπισμό, για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας) στο ότι «ο κόσμος της Αριστεράς» είναι που λέει «γιατί δεν ενώνεστε;», μια εκτίμηση που δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Άσε που η «ενότητα» νεοσοσιαλδημοκρατών (Συνασπισμός) και κομμουνιστών (ΚΚΕ) είναι ένα ανέκδοτο από τα λίγα, εκτός αν ξανάρθουν οι Γερμανοί ή καλύτερα οι εξωγήινοι, που και πάλι «χλωμό» το κόβω.
Τα τσακάλια τη ΚΟΕ είναι μανούλες πάνω στην μονοθεματική ενότητα και κινηματική καπηλεία, μισό κλικ μόνο πίσω από το ΣΕΚ. Δημιούργησαν παλαιότερα τις λεγόμενες «Επιτροπές Ακρίβεια-Stop», ξεκόβοντας αίτιο-αποτέλεσμα, κουρελιάζοντας κάθε έννοια διαλεκτικής σχέσης κινήματος-συνειδητοποίησης μαζών και σπέρνοντας αυταπάτες για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων στον καπιταλισμό. Το ίδιο κάνουν σήμερα πρωτοστατώντας στην μικροαστικής απόχρωσης αδιέξοδη κίνηση «Δεν Πληρώνω». Η ΚΟΕ βρίσκεται σαφώς στην ουρά της ΓΣΕΕ, αν και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πριν μερικά χρόνια σε μία «ενωτική» συγκέντρωση είχαν πετάξει στον Παναγόπουλο μερικά αυγουλάκια, κάνοντας του, μεταφορικά, την μούρη «κρέας» και στεναχωρώντας τον λιγάκι, που οι χειροκροτητές του υπήρξαν τόσο ασεβείς.
Παρά τις εκκλήσεις για ενότητα και την αγάπη που μοιράζει αφειδώς σε εσωκοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική αριστερά, διεξάγει αταλάντευτη διαπάλη με το ΚΚΕ (μ-λ) σχετικά με το ποιος είναι πιο πολύ με το ΚΚ Νεπάλ (μαοϊκό). Σοβαρά; Αμ τι; «ασόβαρα»; Μια διαπάλη που υπάρχει και εσωτερικά στο μαοϊκό αυτό κόμμα των Ιμαλαΐων, με την μία φράξια του να κάνει λόγο για προκαταρκτικό προμεταβατικό προστάδιο για τον Σοσιαλισμό και την άλλη να κάνει λόγο για προσταδιακή προφεουδαρχική προμετάβαση στον προκαπιταλισμό.
Έχει δύναμη: Έχει μια «άλφα» δύναμη στο φοιτηταριάτο (περνιούνται και για οι πιο σοβαροί της ΑΡΕΝ, σε σχέση με του μααστριχτάκηδες συνασπισμένους) έχει και πέντε-εφτά-δώδεκα-δεκαπέντε εργαζόμενους, με συνδικαλιστική παράταξη την «Ένωση Εργαζομένων» κάτι λίγους επιστήμονες, αυτά.
Στάση απέναντι στο ΚΚΕ: Το ΚΚΕ δεν αντιλαμβάνεται την σημασία που έχει για τον λαό η ενότητα της Αριστεράς (είδες το άτιμο;)
Γνωστές «μούρες» (Πανελλαδικά): Ρινάλντι Ροδόλφος-Νικόλαος-Κωνσταντίνος του Γουλιέλμου (όχι δεν είναι ο Βασιλιάς της Ισπανίας, ο φερόμενος ως γραμματέας της ΚΟΕ είναι), ένας Ν. Γαλάνης και κάποιος Χρ. Κατσούλας (τον διαφήμιζαν κάποτε ως «νέο Τσίπρα», «αντι-Τσίπρα», ελπίζω μόνο να μην έχει καμιά σχέση με τον γνωστό σατανιστή το παιδί...)
Γνωστές «μούρες» (Θεσσαλονίκη): μα …ο Αλέκος απ΄ το ΤΕΙ !
Πιθανές παπάντζες απέναντι σε μέλη ΚΚΕ-ΚΝΕ:
Ερώτηση: «Μα, γιατί δεν ενωνόμαστε;»
Απάντηση: «Γιατί 1) Είσαστε με τον Τσίπρα, 2) Είσαστε με τον Τσίπρα και 3) Χαλόου??? Είσαστε με τον Τσίιιιπρααααα...»
Συνήθη Συνθήματα:
«Έξοδος απ’ την Ευρωζώνη»
«Εμπρός Λαέ, Μη σκύβεις το κεφάλι, με την Αριστερά, Ενότητα και Πάλη»
«Οσφυοκάμπτες» (κάποιος πρέπει να τραβήξει κανένα αυτί στο τμήμα μάρκετινγκ της ΚΟΕ...)
«Βουλευτές ΠΑΣΟΚ ! Καλύτερα να σας διαγράψει ο Γιωργάκης παρά ο λαός (τέτοια αφίσα-ντροπή ούτε το ΣΕΚ δεν τόλμησε να βγάλει…)
Προτεινόμενα Συνθήματα:
Βαθμός «Πασοκότητας», δηλαδή «Πόσο πασόκοι είναι;» : 9/10
Συμπερασματικά: Πρωτεργάτης του «καλοπροαίρετού» αντιΚΚΕδισμού, με το πρόσχημα των διαρκών «επιθέσεων» φιλίας προς το ΚΚΕ. Οι κοετζήδες δεν είναι χαζοί, ξέρουν ότι η ενότητα με τους νέου τύπου σοσιαλδημοκράτες του Συνασπισμού είναι κάτι πρακτικά ανέφικτο και συν τοις άλλοις πολιτικά αυτοχειριαστικό. Ζητούν την «ενότητα» αυτοί που έβαλαν τον Συνασπισμό στην Βουλή, εκεί που θα ξεψυχούσε και το λαϊκό κίνημα θα απαλλασσόταν από τον μεγαλύτερο αριστερό ανάχωμα της χώρας, από αυτούς που κάθε 15-20 χρόνια πασχίζουν να διαλύσουν το Κόμμα και να το κάνουν συμβιβασμένη σοσιαλδημοκρατική «σούπα» τύπου ΚΚ Γαλλίας και Ιταλίας για να καλύψουν τις ανανεωτικές αεροκοπανιστές ανησυχίες τους. Είναι απ’ τους μεγαλύτερους διασπορείς αυταπατών και «ανήσυχοι» χειροκροτητές της ΓΣΕΕ με αγωνιστικό μανδύα. Η ΚΟΕ είναι περισσότερο κατακριτέα από άλλες ομάδες του χώρου γιατί, θεωρητικά, δεν είναι τροτσκιστική, αγνωστικιστική, νεοαριστεροαυτόνομη, αλλά πλασάρεται ως πιο «αριστερή-μαχητική», περνιέται μάλιστα από τα αστικά ΜΜΕ και για ντεμέκ «σκληρή-σταλινική» συνιστώσα του Σύριζα, κάνοντας την έννοια σκληρότητα περίγελο. Το ότι τιμούν τον αγώνα του ΕΛΑΣ-ΔΣΕ δεν τους σώζει, αλοίμονο αν μπορούσαν να «ισοφαρίσουν» την αναχωματική-ενσωματώσιμη δράση τους με κάτι τόσο αυτονόητο. Είναι απαράδεκτοι ακόμα και για τα μέτρα του μαοϊκού ρεύματος, όντας ασαφώς η «δεξιότερη- οπορτουνιστικότερη» οργάνωση του χώρου αυτού σήμερα και μία απ’ τις οπορτουνιστικότερες του συνόλου του «αριστερισμού» στην Ελλάδα.

Αυτό ήταν το 2ο Μέρος του «Συντόμου Εγχειριδίου του Αριστερισμού στην Ελλάδα»
Παρακαλούνται τα μέλη των παραπάνω οργανώσεων και οι φίλοι αυτών, που θεωρούν ότι θίχτηκαν από το 2ο τούτο μέρος του «Εγχειριδίου», να αποστείλουν σχετικό e-mail ώστε να τους αποστείλω με την σειρά μου φωτογραφίες μου, ώστε και αυτοί με την σειρά τους να έχουν την δυνατότητα να πετάνε βελάκια στην φάτσα μου ώστε να εκτονωθούν μην τυχόν τους ανέβει η πίεση και πάθουν τίποτα τέτοιες μέρες που έρχονται, που ανθίζουν τα κλαριά και βγάζει η γης χορτάρι. Για την ακρίβεια το αντίθετο πρέπει να συμβεί, μάλλον πρέπει να μου κάνουν «τάμα» που τους κάνω τόση διαφήμιση, αλλά anyway.
υ.γ. Μ’ αρέσει που έκανα λόγο για «Σύντομο» Εγχειρίδιο. Άμα είναι έτσι τα «σύντομα», ποια είναι τα εκτεταμένα;
Μην χάσετε στις 78 Οκτωβρίου, το 3ο Μέρος του πονήματος-υπερπαραγωγή-Μπεν Χουρ «Σύντομο (ντεμέκ) Εγχειρίδιο του Αριστερισμού στην Ελλάδα» με την παρουσίαση των 17 μικρότερων οργανώσεων (φαντασμάτων και λοιπών) με περιεκτικά στοιχεία για την ιστορική τους διαδρομή και την ύπαρξη τους σήμερα.
στις 78 Οκτωβρίου 2014...
Ο Αριστερισμός. Μέρος 3ο. Οι Μικροί (και θαυματουργοί).

308 σχόλια:

1 – 200 από 308   Νεότερο›   Νεότερο»
drown είπε...

Μου εφαγες ολο (το δαχτυλιδι) το μεσημερι αλλα μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι αξιζε το καθε δευτερολεπτο. Συγχαρητηρια για τον κοπο σου, γιατι αποδειχτηκε οτι ηταν αρκετος.
ps οι φωτο στο κεφαλαιο του ΣΕΚ ειναι ολα τα λεφτα,ειδικη αυτη με τις γυναικες, η απο κατω με το πανο για το σεξισμο οντως υπαρχει η ειναι κανα μονταζ???

Ανώνυμος είπε...

Μια-δυο προσθήκες στο κεφάλαιο ΣΕΚ που μάλλον θα γίνει το αγαπημένο όλων. Πρώτον ότι και το 81 είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και μάλιστα η τότε ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είχε βγει με τίτλο ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ και απ ότι μου λένε κάποιας ηλικίας άνθρωποι έκαναν εξόρμηση στην κεντρική ομιλία του Ανδρέα και πούλησαν 10000 φύλλα. Το επόμενο τεύχος ήταν πανηγυρικό για πάρα πολλούς λόγους.
Και επίσης ξέχασες τη μεγάλη μετωπική συσπείρωση ΠΟΕΚ ή αλλιώς πρωτοβουλία ομοφυλόφιλων ενάντια στην καταπίεση. Είχαν κάνει εξαιρετικές εκδηλώσεις με γρηγόρη βαλλιανάτο και λοιπές περσόνες (μη με πει κανείς σεξίστρια).
Κατέβαινε δε και σε πορείες με το σύνθημα... ΤΡΑΝΣ ΓΚΕΙ ΚΑΙ ΛΕΣΒΙΕΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ και το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟ? απάντηση: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... δυστυχώς οι φωτογραφίες έχουν χαθεί.

Ανώνυμος είπε...

Όντως το πανό Λιτότητα Ανεργία Σεξισμός αυτός είναι ο καπιταλισμός είναι υπαρκτό? Αν ναι θα τους λατρέψω περισσότερο. Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου άξιζε η προσμονή.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν ακόμα είμαι στην αρχή και έχω πέσει πάνω σε μία αντίφαση...εφόσον θεωρείς την ελλάδα μικρο-ιμπεριαλιστική χώρα καταλαβαίνεις ότι ειναι αντιλενινιστικό να λες ότι σε μια ενδεχόμενη επέμβασή της Τουρκίας (προφανώς με την υποστήριξη των ΗΠΑ)στην Ελλάδα θα καλέσεις την εργατική τάξη της χώρας μας στη συμμετοχή της στον πόλεμο(όντας ιμπερεαλιστικός).....

Ανώνυμος είπε...

ησουν κνίτης φοιτητης στις καταλήψεις του 06-07 έτσι; φαίνεται. μπορώ να σε φανταστώ να ψηφίζεις το πλαίσιο τών πασόκων για το κίνημα και εσύ να μην ξέρεις αν ειναι δεξια ή αριστερή στροφή.
ακόμα δεν έχεις καταλάβει πως αυτοί οι αντικειμενικά τρελοί οπορτουνιστές, μέσα σε μερικά χρόνια είναι μέσα σε κάθε κοινωνικό αγώνα, και εσείς το έχετε γυρισει στον σοσιαλφασισμο και στο 1931.
ούτε εμείς ακριβώς έχουμε καταλάβει να σου πω την αλήθεια αλλά μάλλον αυτο σημαίνει κατι για το κομμα και οχι για τον αριστερισμό στην ελλάδα.

όταν μου απαντήσεις στέλνω βιογραφικό.
περαστικός αρανίτης
bonus ερώτηση:με ποια τάση είμαι;
bonus σημείωση:το κκε μεχρι το 89 ήταν πιο ΠΑΣΟΚ και απο έναν πρασινο ήλιο που γράφει πάνω αλλαγή. το ξερει όλος ο κοσμος, μην ντρέπεσαι να το πεις.

Ανώνυμος είπε...

αρανίτη χαλάρωσε λίγο ρε φίλε....αν δεν μπόρεις δεν πειράζει:ΞΥΔΙ

Ανώνυμος είπε...

αρανιτη δεν εσπασε το πληκτρολογιο σου που εγραψες κατηγορια για αλλον πολιτικο χωρο οτι συνεργαζεται με πασοκους??? αντε να στησεις την εξεδρα της ΓΣΕΕ για τις 11 που εχει απεργια μπας και παρεις κανα φιλοδορημα και ασε τα παραμυθια της χαλιμας για το σχημα σου.

Ανώνυμος είπε...

α,αρανιτη,ξεχασα να σου πω οτι χαρηκα για τη γνωριμια,πραγματικα,γιατι εμεις,το 97% του πληθυσμου που δεν σπουδασαμε σε πολυτεχνικη σχολη,η δεν σπουδασαμε καθολου και βγηκαμε αμεσως στην αγορα εργασιας δεν σας εχουμε δει ποτε και φανταζομαι ουτε προκειται.
stoma gera,partoys ta myala...

Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕς Κνιτοθρεμενος και σταλινοπληκτος μιλαει για την ριζοσπαστική Αριστερα.... Χμ... Kinky

Info: Αν κανω ενα search στο κειμενο σου βγάζει το ΠΑΣΟΚ 35 φορές. Τι έρωτας κι αυτός!(Να το κοιτάξεις, ε?)

Ηλίας είπε...

Μια διόρθωση: απ' όσο ξέρω οι αρανίτες δεν είναι με την αντικαπιταλιστική επανάσταση, οι ναρίτες είναι, σύμφωνα με τις θέσεις που βγάλανε για τον προσυνεδριακό διάλογο. Πολύ καλό κατά τ άλλα.

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Με τη σειρά

@ drown

η φωτο με τον σεξισμό για το ΣΕΚ υπάρχει κανονικότατα, γι' αυτό άλλωστε μπήκε αμοντάριστη και ασχολίαστη

@ ανώνυμη των 4.30μμ (5/5)

ευχαριστώ για τις επισημάνσεις

@ ανώνυμε των 4.44 μμ

ναι, το πανό όπως προείπα είναι σούπερ αυθεντικό

@ ανώνυμε των 1.22 πμ (6/5)

από αντιφάσεις βρίθει το κατάπτυστο κείμενο που έγραψα, θα βρεις κι άλλες, σκάψε βαθιά.

@ ανώνυμε των 5.36 το πρωί (χριστός κι απόστολος!) της 6ης Μαΐου 2011

1) Indeed και όντως ήμουν κνίτης φοιτητής στο κίνημα του 2006/07 γι΄αυτό και δεν με φαντάζομαι αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν ψήφισα πλαίσιο πασόκων είτε "πασόκων" αντιθέτως ψήφισα το πλαίσιο της ΠΚΣ και αργότερα ψήφισα (μαζί και οι "πασόκοι" και έπειτα και οι πασόκοι) το πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής. "Ευτύχησα" (ή και ευτύχησα) βέβαια να έχω στην σχολή μου (ΣΤΕΓ-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) εαακίτες που παλεύονταν κουτσά-στραβα και με τα χίλια ζόρια, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των εαακιτών τότε (και τώρα, στο υπόλοιπο ΤΕΙΘ, ΑΠΘ και πάει λέγοντας) που δεν ετρώγοντο με τίποτα.

2)Δεν έχω καταλάβει αυτούς τους τρελούς οπορτουνιστές διότι πρώτον αυτό (το περί "γαματοσύνης" αυτών συμβαίνει μόνο στην αυτοικανοποιούμενη φαντασία σου (με την συνδρομή κάποιας ναρίτικης ρευματικής γραμμής ενδεχομένως, απ' αυτές που αναμασώνται καθημερινά από τα αδιάβαστα "εναλλακτικά" νΚΑ-όπουλα και δεύτερον διότι οι άνθρωποι δεν είναι τρελοί αλλά λογικότατοι οπορτουνιστές "αριστερής" αλλά συχνότατα και δεξιάς παλάντζας (απόκλισης).

2) Το ΚΚΕ του '80 δεν ήταν πιο ΠΑΣΟΚ κι απ' το ΠΑΣΟΚ διότι δεν ψήφιζε συν τοις άλλοις ΠΑΣΟΚ, ψήφιζε ΚΚΕ. Και αυτό παρ' όλο που το τότε ΠΑΣΟΚ ήταν ένα "άλφα" ντεμέκ ΠΑΣΟΚ, ενώ τώρα είναι το υπερ-αρχι-αστικό σοσιαλφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ, πράγμα που θα έπρεπε ενδεχομένως να κάνει τους ασυμπαθείς γκαργκαν-τούες συμμάχους σου να το ψηφίζουν στα '80 και όχι στα '90, αντιστρόφως ανάλογα με ότι έπραξαν στην πραγματικότητα.

υ.γ. Το γιατί κουβαλήσατε (και πρέπει να απολογηθείτε, στα αστεία για εμένα, στα σοβαρά για άλλους) τελικά το ΣΕΚ στα ΕΑΑΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πλαντάξατε-βαλαντώσατε στο κλάμα τους φίλους μου τους ναρίτες θα το απαντήσει κανείς περαστικός, απέραστος ή αξεπέραστος, αλλά και διάτρητα διαπερατός από την κριτική, συμπαθής κατά τα άλλα (ώς λιγότερο καραγκιόζης, αν και περισότερο συριζούλης, σε σχέση με άλλους σχηματισμούς) ΑΡΑΝίτης;

υ.γ.2 Το βιογραφικό θα το στείλεις με φαξ τελικά ή να βγάλω την φαξ-ιέρια από την πρίζα;

@ ανώνυμος-ανώνυμη των 3.50 μμ (6/5)

Αντιλαμβάνομαι την εντεχνότατη απόπειρα αποφυγής της λεγόμενης "λούμπας" στην οποία θα υπέπιπτες αν χρησιμοποιούσες αρχοντοβλάχικους-βλαχομπαρόκ χαρακτηρισμούς όπως "αντικαπιταλιστική-επαναστατική" αναφερόμενος στην "αριστερίστική" αριστερά και συμφωνώ ("συνδικαλιάρικα"-μπαίνοντας στην θέση σου) με τον "νεροζουμέ" χαρακτηρισμό "ριζοσπαστική" που πιάνει από Σάββα Μιχαήλ μέχρι Πάνο Γκαργκάνα και συνεχίζω.
Η ενασχόλησή μου με τον εν λόγω χώρο μάλλον κορυφώνεται και peak-άρει με το παρόν πόνημα, όντως θα πρέπει να λιγοστέψω την (ιντερνετική τουλάχιστον) ενασχόληση με τους δορυφόρους της ταξικής πάλης (ξέρεις, αυτούς που γυρίζουν γύρω-γύρω αλλά δεν προσγειώνονται ποτέ).
Όσο για την αυξημένη παρουσία "ΠΑΣΟΚ" στην κλίμακα διαδυκτιακών Ρίχτερ, νομίζω λαθροχειρείς. Το πρόβλημα δεν είναι ότι εγώ το γράφω, το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι είναι.
Δεν παραλείπω, τέλος να σε ευχαριστήσω για την απονομή έστω και διακωμωδημένων κομπλιμέντων (σταλινόπληκτος κλπ).

@ Ηλίας

Ηλία, όντως δεν είναι πολύ ξεκάθαρο αυτό το θέμα με τους ΑΡΑΝίτες, διάβασα πάντως πως είναι με τον "αριστερό αντικαπιταλισμό", ενδεχομένως να έχω κάνει λάθος στο αν περιέχει επανάσταση ή όχι. Thanks anyway.


@ Γενικό σχόλιο προς τους πάντες

σαν πολύ ανωνυμία έχει πέσει, τι θα γίνει; βάλτε κανένα ψευδώνυμο, έστω και fake χωρίς "open ID", για να σας ξεχωρίζω τελοσπάντων.

Ανώνυμος είπε...

Επειδη ετυχε να παρω κι εγω πληροφοριες πανω στις απαρχες της διασπασης ΣΕΚ-ΔΕΑ προσφατα, αυτα που γραφεις laiko stroma εδω ψιλοισχυουν αλλα δεν ειναι πληρη, για αυτο δινουν και λιγο την εικονα οτι ο καθενας ελεγε οτι ηθελε. Δεν ηταν μονο οι κατηγοριες της ΔΕΑ στο ΣΕΚ περι "μη αυτοκεντρης αναπτυξης του τροτσκιστικου κομματος" και λικβινταρισμου στα διαφορα "αντικαπιταλιστικα μετωπα". Το πρωτευον ειναι να καταλαβουμε πως μετα την πτωση του τειχους, το κλιφικο ρευμα που επι χρονων ειχε θεωρησει την ΕΣΣΔ ως κρατικο καπιταλισμο, διχαστηκε πανω στο εξης προβληματισμο: εαν η καταρρευση της ΕΣΣΔ εν τελει σηματοδοτει μια "πραγματικη επανασταση" των λαϊκων στρωματων, αν δηλαδη πρεπει να το δουμε με θετικο ή αρνητικο ματι. To SWP θεωρησε πως πρεπει να το δουμε ως θετικη εξελιξη, ανακυρηξε τον 20 αιωνα ως εποχη επαναστασεων και προσπαθησε να ξεχυθει στα διαφορα αντικαπιταλιστικα μετωπα, να μαζεψει ολο το διασπαρτο, δυνητικα επαναστικο υλικο που απελευθερωθηκε απο τη χρεωκοπια των "κρατικων και μη καπιταλισμων". Το ISO εδραζομενο και στις ΗΠΑ, στην καρδια του ιμπεριαλισμου, μαλλον ειχε μεγαλυτερη συναισθηση του τι παιχτηκε και το αποτυπωσε ως αρνιτικη εξελιξη, και αρα προτιμησε την πεπατημενη: οχι ακροβατισμους και προωρους ανυπομονους αντικαπιταλισμους, χτισιμο του τροτσκιστικου ρευματος (οπως παλια), με διεισδηση φυσικα και στα ρεφορμιστικα κομματα (εργατικης βασης). Για αυτο τελικα κατεληξε και στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι ειδωμενο, η ΔΕΑ δεν αναιρεσε τον εαυτο της με την εισοδο στον ΣΥΡΙΖΑ, το στοιχημα της διαχυσης/εισοδιμου το ειχε παντα το κλιφικο ρευμα.. Τα αλλα ειναι οπως τα αναφερεις.
Αρανιτης.

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Πολύ χρήσιμο το τελευταίο σχόλιό σου Αρανίτη, είναι γεγονός ότι τα του κλιφικού δεν τα κατέχω πλήρως, και τα ξεκατινιάσματα τους στο ινδημήδεια δεν βοήθησαν ιδιαίτερα. Άσε που δεν έχω και κανέναν γνωστό από δαύτους οπότε δεν έτυχε να έχω πληροφορίες "από πρώτο χέρι"

Υ είπε...

@Μπράβο Stroma!
Ξεκαρδιστικό και παιδαγωγικό αφιέρωμα.

Μια απορία τελείως επι μέρους. Γράφεις:

''το αστικό κράτος του Ράλλη (ΝΔ) δολοφονεί άγρια τα μέλη του εξωκοινοβουλευτικού χώρου (ΚΚΕ μ-λ) Ιάκωβο Κουμή και Σταματίνα Κανελλοπούλου.''

Πιστεύεις ότι το κράτος στοχοποίησε συνειδητά αγωνιστές του Μ-Λ χώρου?

''Μετά το γεγονός αυτό οι εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις ουσιαστικά διαλύονται. Η στυγνή κρατική δολοφονία ήταν η αφορμή,''

Δε κατάλαβα πώς ακριβώς οι δολοφονίες επηρρέασαν την οργανωτική τους κατάσταση. Θα μπορούσαν και να τους είχαν τσιμεντάρει. Τρομοκρατήθηκαν?

Λαϊκό Στρώμα είπε...

@ Y

1. Κοίταξε να δεις, δεν ισχυρίζομαι ότι υπήρξε κρατική εντολή τύπου "σκοτώστε μουλάδες". Απλά είναι γνωστό ότι οι αστυνομικοι (μπάτσοι) είχαν επέμβει τρομερά κατασταλτικά στο αύνολο της πορείας εκείνης και ιδιαίτερα στο μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής που ήταν τηρουμένων των αναλογιών πολύ πιο μαζικό σε σχέση με αντίστοιχα σημερινά. Και εν τέλει φαίνεται μέσα στον χαμό "πήρε η μπάλα" τα δυο αυτά παιδιά του μ-λ (μέλος ο ένας και επιρροή η άλλη, απ' ότι έχω μάθει).

2. Η εκτίμηση ότι η δολοφονία των Κουμή-Κανελλοπούλου επέδρασε καταλυτικά στην αποσύνθεση του εξωκοινοβουλευτικού χώρου είναι κοινός τόπος ανθρώπων της εποχής. Σαν επιπλέον τεκμηρίωση αυτού, έλαβα υπ' όψιν μια πολύ εδιαφέρουσα πτυχιακή εργασία ενός φοιτητή πολιτικών επιστημών που κυκλοφορεί στο διαδύκτιο (δεν θυμάμαι όνομα, αλλά αν θες θα ξαναψάξω) που ουσιαστικά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ιθύνοντες των αριστεριστών, αντί να κάνουν "παντιέρα" το γεγονός και να ξεσηκώσουν "κίνημα" (χοντρικά έτσι το θέτει) φοβήθηκαν τυχόν συλλήψεις και όξυνση καταστολής, και έδρασαν υπερβολικά "νομιμόφρονα", με αποτέλεσμα την απομαζικοποίηση τους. Δεν το μεταφέρω ακριβώς γιατί έχει αρκετές βδομάδες που ασχολήθηκα με το σημείο αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι στην εργασία αυτή ο τύπος το τεκμηρίωνε πολύ καλά.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή μάλλον στις 5.30 το πρωι η ερωτήσεις είναι παντα αντιδιαλεκτικες και μου αρέσει να προβοκάρω συναγωνιστές του ΚΚΕ να απαντάνε δημοσια και το internet ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ξαναρωτάω
1)Η απόφαση για συμμετοχη και εννιαιο αγώνα με άλλες δυνάμεις στο φ.κ. του 06-07 ήταν κατα τη γνώμη σου "αριστερή ή δεξια" στροφή
2)Το ΚΚΕ έχει γυρίσει(ειδικά όσων αφορα το κίνημα της νεολαίας) σε θεσεις του 1931) ή όχι
3)Είναι πραγματικότητα ή οχι οτι ένας χώρος που με πολλα λάθη και πολύ ξινίλα περιγράφεις τις ιστορικές του αντιφασεις και παλινοδίες σήμερα συμμετέχει σε οποια εστία αντιστασης δημιουργείται ενω το ΚΚΕ αδυνατεί. 4)Τελικά ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ Ή Ο ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ( Ή ΤΑ ΞΈΝΑ ΚΕΝΤΡΑ)

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Το ΚΚΕ καθόλη τη διαρκεια τις δεκαετιας του 80 εκανε πλάτες στο ΠΑΣΟΚ απο τα εργατικά( που αρχίσαν να τα σπάνε το 85 με το προγραμμα λιτοτητας του ΣΗμιτη) τα φοιτητικα (ο νομος πλαισιο του 81 αλλωστε ψηφιστηκε απο ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ και εφαρμόστηκε από τις δυναμεις του μεσα στιςσχολες) εξωτερική πολιτικη, κλπ. Το προβλημα ειναι οτι στην ιστορία του ΚΚΕ απο το 91 και μετα αυτό δεν υπηρξε ποτε.
Τελος η Κανελοπουλου απ'όσο ξέρω ηταν μελος του Ρηγα και δολοφονηφκε οταν το μπλοκ του, που ηταν πίσω από την κεφαλη της πορείας που εκανε τη συγκρουση στα λουλουδάδικα, χτυπήθηκε απο ΜΑΤ και αυρες και ήταν τελειως απροετοιμαστοι. Ο Κουμης αντιστοιχα με λιγότερη σιγουριά ήταν επαφή του μ-λ. Δεν έχει σημασία αν ήταν βέβαια που ανηκαν καθώς όπως σωστά κριτικάρεις η ευθύνη μιας τέτοιου μεγέθους αναμετρησης με το κράτος και αδυναμία να την υπερασπιστούν ήταν αυτό που εδειξε τα όρια των ομαδοδοποιήσεων της επαναστατικής αριστεράς του 80

Αρανίτης καινουργια στις νέες τεχνολογίες πο ψήθηκε να μείνει

Ανώνυμος είπε...

*καινουργιος και ηλεκτρονικά αναλφάβητος

Αρανίτης Άλλος είπε...

Άγνοια και αποτυχημένο χιούμορ τα βασικά συστατικά του κειμένου.

Δεν ξέρω ποιος είναι ο βαθμός πασοκότητας των οργανώσεων που ανεφέρεις. Γνωρίζω πάντως πως καμία από αυτές, δεν συμμετείχε σε αστικές κυβερνήσεις.

Το ΚΚΕ (μέσω του Ενιαίου ΣΥΝ) το ΕΚΑΝΕ. Αυτή είναι μια διαφορά μας...

KOMMANTO είπε...

Kαλά, δεν είχαν επέμβει τρομερά κατασταλτικά "στο σύνολο" της πορείας εκείνης. Το ΚΚΕ διαλύθηκε ησύχως στο σύνταγμα και όπως πάντα δεν το ακούμπησε κανείς πριν γίνει το ντου της -ξεχωριστής- πορείας των 2.000 εξωκοινοβουλευτικών.

Αυτό ανάμεσα σ'άλλες πολλές ανακρίβειες σ'όλο το κείμενο.

Θα επανέλθω.

Να με περιμένεις.

Εσω έτοιμος..

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Προς Αρανίτη παρ' άλλον (κυρίως) και ελάχιστα Κομμάντο:

Να υποθέσω ότι η «άγνοιά» μου και το αποτυχημένο χιούμορ μου δεν συμπεριλαμβάνει το ότι κατέβηκαν οι αρασίτες και σας έσπασαν στο ξύλο και ότι μετά βγάζατε ανακοινώσεις αποβολής τους από την Ανταρσύα κατηγορώντας τους σαν συμμορία μπράβων και χούλιγκανς; Τελικά αποφασίστε: είναι «πουλημένα τομάρια-χούλιγκανς» ή «σύντροφοί-το δυναμικό του αγώνα» που συναντιέστε στο δρόμο για την «άλλη κοινωνία» των ονείρων σας; Σιγά μην πάρω απάντηση. Δεν δικαιούμαι άλλωστε, αφού «έκανα το ΄89»...

Το υποθέτω λοιπόν.

Να υποθέσω ότι η άγνοια μου δεν περιλαμβάνει αυτό που δεν έγραψα αλλά είναι κοινός τόπος, ότι σε λίγο ετοιμάζεστε να κάνετε τον υπεργαμάτο φορέα του 21ου αιώνα με αρκετούς από αυτούς που κατηγορείτε ότι «χτύπησαν μια νύχτα στο Χημείο» τους πολιτικούς σας προγόνους, τους Β' Πανελλαδικάριους ως δήθεν «ρεφόρμες κνίτες» που ήταν (και εσύ βέβαια ως στάνταρ υπερεφόρμας νεορηγάς τότε). Δεν θα πάρω απάντηση, διότι εκτός από το «’89» έχω την ατυχία να είμαι απαίδευτος από «διαλεκτική» (της δεκάρας) και δεν κατέχω τα περί ενότητας των αντιθέτων στην αλτουσερομαοϊκή παραλλαγή τους.

Το υποθέτω λοιπόν.

Η από καθ' έδρας βλαχομπαρόκ «κριτική» για '89 επανέρχεται για πολλοστή φορά. Δεν φτάνει που σας έβγαλα «λάδι» (τους αρανίτες εν προκειμένω) ως καθωσπρέπει συριζοειδείς νεοευρωαντικαπιταλιστές αλλά όχι «ουγκανοαριστεριστές», έχετε και παράπονο. Όσο για το «αποτυχημένο χιούμορ» και την «ξινίλα». «Ειρωνεία» λέγεται και αποδίδεται σε αυτούς που δημιουργήθηκαν ως σωτήρες μας από την σκουριά του α-τιμημένου ΚΚΕ, ως ευπρεπής αρνητική κριτική. Άμα σας βρίζουμε: «μα γιατί δεν μιλάτε πολιτικά», άμα σας κάνουμε πολιτική κριτική: «μα γιατί μας ειρωνεύεστε;», άμα βγάζουμε τα εσωτερικά σας άπλυτα (ποια εσωτερικά; αφού τα διαφημίζετε εκατέρωθεν) που αποδεικνύουν την περιθωριακότητα σας, τότε θα επανέλθει πάλι το ΄89 για να σας σώσει πριν χτυπήσει το κουδούνι για τον επόμενο γύρο αντικκεδίστικου-αντικνίτικου εξυπνακισμού του ΕΜΠίτικου (και λοιπού) τραπεζακίου.

«Μια ζωή» (5-10-20 χρόνια) αυτοϊκανοποιείστε παράγοντας νεανικά κομμάτια ποτισμένα με αντιΚΚΕδισμό. «Μια ζωή» «το πολιτικό σχέδιο του ΚΚΕ δεν περπατάει» και «περπατάει» το μη σχέδιο της δήθεν επαναστατικής, ντεμέκ αντικαπιταλιστικής αριστεράς. «Μια ζωή» «δικαιωμένοι» και «μπροστάρηδες των αγώνων», μέσα μόνο (και άν) στο θερμοκηπιακό χώρο του ασύλου και πάλι φτιασιδωμένα με βερμπαλισμούς έτσι ώστε να «ριγούν» από συγκίνηση οι εαακίτες και εαακίτισσες του διπλανού σχήματος και να τις/τους κερδίσουμε (ποικιλοτρόπως).

Μόλις βρεθείτε στα δύσκολα: «μα εσείς κάνατε, το '89 την Βάρκιζα, την Κερκόπορτα, το Μεσολόγγι, τις Θερμοπύλες. Ανασυντίθεστε και ξαναμανα-ανασυντίθεστε κατά περιόδους τρωγώμενοι με τα ρούχα σας, και συνεχίζει να σας φταίει «το ΚΚΕ της ήττας», «νικηφόροι» εσείς ηλεκτρομηχανοαρχιτεκτοχημικολόγοι. Δεν είστε ο κύριος αντίπαλος, ούτε στο φοιτητικό ούτε σε κανένα άλλο κίνημα, ούτε στην ζωή εν γένει αλλά μην ξύνεστε στην γκλίτσα και μην υψώνετε υπεροπτικά τη μούρη κομπάζοντας χάρτινη ανωτερότητα, δηλαδή «πουλώντας τρέλα».

Ζείτε με αναπαραγόμενους μύθους, και default - a priopri δοξασίες ότι το ΚΚΕ είναι μικροαστικό, το ΚΚΕ είναι εθνικιστικό, το ΚΚΕ έχει κέρατα στο κεφάλι και φιδίσια ουρά...

Η αλτουσεριανή «επιστημοσύνη-λεπτολογία-ακριβολογία» και η επαναθεμελιωτική αγνωστικιστική αερολογία σε όλο τους το μεγαλείο.

Συνεχίστε να ψάχνετε γιατί με την λήψη του πτυχίου κλείνει ο διακόπτης της μη δραστηριότητας των μη μελών σας.

Ανώνυμος είπε...

να ξαναρωτήσω γιατι απαντηση δεν πηρα. για τα διαφορα ρευματατου αριστερισμου φταιμε εμεις οι αριστεριστές η το επισημο κομμουνιστικό κίνημα καθ'όλη την δεκαετιατου 90;

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 81 ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΕΙΧΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ "ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ";
ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Η "ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΟΛΟΓΕΡΟΣ, ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ, ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΛΠ; ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΖΑΜΙ Ή ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΟΥΤΣΩΦΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ (ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΚΑΤΑΛΗΞΙΑ)

Red Paradise είπε...

http://www.e-e-e.gr/

κομμάντο Ιούνης '78 είπε...

Λοιπόν, για να σοβαρευτούμε και λίγο, να τελειώσουν οι χαζομάρες με τη Β'Πανελλαδική.
Αν η Πανελλαδική ήταν ρεφόρμες, τότε οι τότε κνίτες ήταν βουδιστές μοναχοί.
Την ποιότητα, την μαχητικότητα και τη θεωρητική συγκρότηση του κόσμου της λεγόμενης 'Β'Πανελλαδικής' η κνε δεν την έχει ονειρευτεί καν -30 χρόνια μετά.
Και να πούμε βέβαια ότι αυτό το ρεύμα -σε αντίθεση με ΟΛΑ τα άλλα εκείνης της εποχής- δεν έβγαλε ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ Λαλιώτη και ούτε μία Δαμανάκη.

(συν το ότι οι Πανελλαδικάριοι δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ. αυτό πάλι πού το πέτυχες?)

Και

ramon merkader είπε...

όντως έχουν πλάκα τα όσα γράφεις φιλολαϊκε,ακριβέ μου σ/φε.
Τις καινούργιες οργανώσεις αραν αρας δεν τις ξέρω - περίεργο μια και όπως μόλις έμαθα πρωτοστατούν σε ό,τι ριζοσπαστικό γεννιέται..
Για τις παλιές μάλλον λίγα λες:ο πρόεδρος Μαο είχε μπάσει απ'το 1945 στο καταστατικό του ΚΚΚ ότι καθοδηγούνται από μαρξισμό -λενινισμό -σκέψη μάο τσε τουνγκ. Έχει δηλ. περισσότερο ζουμί σαν οπορτουνιστικό ρεύμα- και πολύ μεγαλύτερες "πλάτες" από τους ανεκδοτολογικούς που αναφέρεις.
Η Β΄Πανελλαδική ήταν όντως διαβασμενη οργάνωση - αποσεικνύεται ότι κάποιοι ελάχιστοι από αυτούς στηριζουν εδώ και χρόνια το ΚΚΕ.
Με τους σχολιαστές σου, ισχύει ότι είχε πει ο Ζούγας κάποτε για τους έντεχνους καλλιτέχναι:"νομίζουν, έλεγε, ότι επειδή συνεργάστηκαν λίγο ή πολύ με το Χατζηδάκη ότι και οι ίδιοι είναι ο Χατζηδάκης".
Οι "ανώνυμοι" επέλεξαν να είναι αραν κλπ. νομίζοντας ότι το να σε λένε "αλτουσεριανό" θα τους κάνει ψηλούς, γυμνασμένους, με πλούσια μαλλιά, βλέμμα Jim Morrison και την ευρυμάθεια του Umberto Ecco.

Υ.Γ. βεβαίως και ΔΕΝ χρησιμοποιώ ψευδώνυμο

parekklisi είπε...

Το να λέει ένας κουκουές για το κουκουέμουλου ότι είναι "ντεμέκ σταλινικοί" είναι τουλάχιστον θράσος. χεχεχε

ΚΟΕ είπε...

Εγώ ξέρω φίλε εργαζόμενους που έφυγαν απο το ΚΚΕ και ήρθαν στην ΚΟΕ. Είμαι ένας απο αυτούς. Προτιμώ να είμαι σε μία οργάνωση που να μην έχει βγάλει Απόφαση για τον "Σοσιαλισμό" (απλά το αναφέρω γιατί αν αρχίσω ανάλυση δε θα τελειώσουμε ποτέ) αλλά τουλάχιστον σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες του ΣΗΜΕΡΑ είναι παρούσα...

Μαύρο πρόβατο είπε...

Επικός!...
Για μετά το 1992 έμαθα κάμποσα. Για πριν, έχω να προσθέσω μερικά πραγματάκια... αλλά ας μη φορτωθεί κιάλλο...

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ χάρηκα για τη γνωριμία σήμερα πάρε και κάτι για πασατέμπο
http://e-globbing.blogspot.com/2011/05/1918-1948.html
Η δουλειά σου έγινε παρακαταθήκη

Ανώνυμος είπε...

α, κι επίσης καθιερώσαμε τον νεολογισμό "παπάντζα" στα καθ' ημάς. "πολλές παπάντζες μας λες" π.χ. Δεν έγινε αμέσως δεκτός απ' τα πλήθη αλλά τείνει προς καθιέρωσιν

Ανώνυμος είπε...

αχαχαχααχαχαχα,ο ΚΟΕτζης λεει οτι ειναι παρων σε ολους τους κοινωνικους αγωνες του σημερα,και οχι μονο αυτο,αλλα το λεει και σε αντιπαραθεση με το ΚΚΕ. Απο τη μια αναρωτιεσαι αν πραγματικα τα πιστευει (δεν ειναι σχημα λογου,καποιες φορες οντως αναρωτιεσαι αν μερικοι στεκουν καλα) απο την αλλη λες η ΚΟΕ ειναι (αυτοαποκαλειται) κομμουνιστηκη οργανωση αρα λες οτι θα αναγνωριζει την πρωτοπωρια της εργατικης ταξης. Και εκει σου ερχεται ο νταμπλας. Τοσα χρονια, σε τοσες δουλειες, δραση σε διαφορετικα σωματεια, απειρες περιφρουρησεις-εξορμησεις-απεργιες, που ειναι οι ΚΟΕτζηδες οεο? αν δεν ειχα παει μια φορα σε ενα πανεπιστημιο να βρω ενα φιλο θα ειχα αμφιβολιες και αν υπαρχουν. (Και εκει μεσω ενος πανω και 2 αφισων το ειδα,φυσικη παρουσια ακομα δεν εχω τη χαρα...)

prop-agit είπε...

κλαίω ακόμα πιο γοερά!

Ανώνυμος είπε...

Άντε θέλουμε και το τρίτο μέρος με τους μικρούς.

Void είπε...

Πραγματικά αγωνίζεστε για να είστε ηλίθιοι. Από τον αρθρογράφο μέχρι τους σχολιαστές, πάσχετε από σοβαρή ανοία και ζαλίζετε ο ένας τα παπαράκια του άλλου. Φέρετε τσάμπα τις πολιτικές σας ταμπελίτσες και πολλοί από σας έχουν μπει "τύπου" ενταγμένοι σε κάποιον χώρο, αν και ο τρόπος που γράφετε, μάλλον προς το απολίτικο σας πετάει.
Όσο για σένα βρε μπετομαλάκα αρθρογράφε, που το έχεις και σε δυο μέρη το έκτρωμα, για απάντησε σε κάτι. Σε περίοδο βάναυσου καπιταλισμού, εσένα σου φταίνε πέντε γκρούπες, που έτσι κι αλλιώς για φούντο πάνε? (Γιατί αν ξέρεις νσ κάνεις πολιτική ανάλυση, ξέρεις και ότι τέτοιες γκρούπες δεν κρατάνε για πολύ. Κωλοτρώγονται, διασπόνται, αργοσβήνουν από το χάρτη) Εκεί βρήκες να ρίξεις το βάρος της πολιτικής σου υπόστασης? Τέτοια καούρα πια? Μα πόσο αστείο ανθρωπάκι πρέπει να είσαι για να λιώνεις έτσι...
Επίσης "ο Αριστερισμός" (ή "η παιδική αρρώστια του κομμουνισμού") είναι βιβλίο του Λένιν, το οποίο εξηγεί ακριβώς το φαινόμενο και τις αντι-επαναστατικές προεκτάσεις, όταν εμπλέκονται κάτι twilight αριστεροί σαν και την πάρτη σου σύντροφε. Αν θες να μορφώσεις την αγροτία, μήπως να ανέφερες κάπου, ποιανού είναι το εργάκι, μπας και ξεστραβωθούνε λίγο, αντι να κοιτάνε τη blaggara σου...
Το όλο site είναι ένα αστείο και ή δεν έχει καμία επαφή με το ΚΚΕ και γράφουνε τσουτσέκια προβοκάτορες, σαν ασφαλίτες σε πορεία, ή αν υπάρχει έστω και ένα μέλος αυτού του κόμματος εδώ μέσα ας κάνει κάτι για να διαγράψει τον αρθρογράφο λόγω βλακείας, καθώς επίσης και αυτό το αθλιο και απολίτικο site από το χάρτη.
Κατόπιν μπορεί να γυρίσει στον Περισσό και στις επαναστατικές του δάφνες.

KOMMANTO είπε...

Πάνε σε κανα κωλόμπαρο ρε να ηρεμήσεις

Void είπε...

Είπε ο βαθύτατα πολιτικός κομμάντο...Πραγματικά η πολιτική ιδεολογία δίνει και παίρνει εδώ μέσα! Το μπλογκ ενημέρωσης του λαού! Όλοι μαζί είστε ένα αστείο στο όνομα ενός πολιτικού φορέα, που ούτε για φτύσιμο δε θα σας είχε. Φαντάσου δηλαδή ούτε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα δεν είστε άξιοι να προσελκύσετε. Σκότώνεις κομμάντο αγόρι μου. Πραγματικό ψευδώνυμο του κόκκινου στρατού διάλεξες καμάρι μου. Να δω πότε θα απάντήσετε σοβάρά στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ερώτημα του τι είναι αριστερισμός. Ξαναλέω, πως μέχρι τότε μπορείτε να διαβάσετε και το βιβλίο του Λένιν, αν και απορώ που ως μέλη του ΚΚΕ δεν το έχετε ανοίξει ακόμα. Και το ερώτημα παραμένει: Είστε "ασφαλητάκια" της πλάκας ή αποπαίδια αφισοκολλητών που δεν έχουν ιδέα από πολιτική συνείδηση. Προς το πρώτο μάλλον σας βλέπω, αλλά πάντα μπορείτε να δώσετε τα κομματικά σας στοιχεία και να λήξει το θέμα. Αλλά δε σας βλέπω καμάρια μου! Κομμάντα μου! Α ρε κάτι λεβέντηδες κομμουνισταράδες! Τα φιλιά μου στο μπλογκ σας. Σύντομα κλείνετε...

KOMMANTO είπε...

Πάνε youporn να ξαλαφρώσεις αγόρι μου

Void είπε...

Συνεχίζω...πολιτικότατος ο κομμάντο!
Λεβέντη μου, σε ξεσκεπάσανε και ντρέπεσαι? Είσαι και μπετόν αρμέ, ούτε να το διαχειριστείς δε μπορείς! Προδίδεσαι τσολιά μου, προδίδεσαι! Άστο μην απαντάς καλύτερα, εσύ μας χαιρέτησες, πάμε για άλλους, μέχρι να γίνετε όλοι ρόμπες! Πάμε ένας , ένας! Το χόμπι μου θα γίνετε "ασφαλητάκια"! Ένα ένα τα τσουτσέκια, μέχρι να φτάσω στο κεφάλι...

KOMMANTO είπε...

Δεν θα ασχοληθώ άλλο με την εμφανέστατα διαταραγμένη λίμπιντό σου.

Void είπε...

Λίμπιντο? Ουάου! Στρατόκαυλος ή ψυχίατρος? Μπερδεύεσαι τσουτσέκι μου... Πές μου ότι ξέρεις και τι σημαίνει και θα εκπλαγώ ευχάριστα...Τα πολιτικά ερωτήματα μένουν ανοιχτά...όπως και το θέμα της κομματικής σου ταυτότητας! Φιλάκια τσολιά μου...χαιρετισμούς στα συντρόφια. Μια και δεν είσαι κατάλληλος να απαντήσεις άσε κανέναν καλύτερο "ασφ-αλητάκο". Μπορεί και να σε γλιτώσει από το ρεζιλίκι! Τσολιαααααααααααααα μου!

ramon merkader είπε...

Ρε συ Void..
ακριβώς ποιά είναι η πολιτική σου προσφορά στην κουβέντα?
Ότι ο λαικό στρώμα είναι "ασφαλίτης"?
Τί "αποκαλύπτεις" ακριβώς? Ότι το κείμενό του ΔΕΝ είναι το πολιτικό ντοκουμέντο που με μαρξιστική τεκμηρίωση να αποδεικνύει τον αριστερισμό των διάφορων γκρουπόσκυλων? Πράγματι η οξυδέρκειά σου σπάει κόκκαλα.

Χαβαλέ κάνει ο φιλολαϊκός και μια χαρά ξηγιέται. Δεν θα το ψήφιζα σαν πολιτικό ντοκουμέντο το κείμενό του, αλλά σαν πλάκα είναι ό,τι πρέπει.
Θα συμφωνήσω πάντως ότι για όλους αυτούς δεν αξίζει τον κόπο ν'ασχολείσαι.

Void είπε...

Ρε συ ramon...
Αυτό που λέω είναι πολύ απλά, ότι τα πράγματα εδώ μέσα δεν είναι καθαρά. Πολιτικές και κομματικές ταυτότητες δίνουν και παίρνουν. Σωστός ο χαβαλές (κι εγώ μέσα φούλ, πίστεψέ με). Έτσι κι αλλιώς διαδικτυακά, οι τοποθετήσεις είναι δύσκολες. Αλλά υπάρχει κάτι το περίεργο στο δούλεματάκι που προσφέρουμε μεταξύ μας δια του blogging. Και όσο χαβαλέ και να κάνουμε, κάποια πράγματα δρουν ιδιαίτερα αποπροσανατολιστικά και από παρεάκι που τα λέει, καταλήγουμε να χρησιμοποιούμε τακτικές που μόνο σε άλλους χώρους ταιριάζουν. Προσωπικά, αν το θες κι έτσι, και το ΚΚΕ θεωρώ ακατάλληλο, και τις γκρούπες γίδια απ' αλλουνού μαντρί.
Anyway, αυτά έχει το διαδίκτυο. Υπάρχουνε και παπάρες που θα σας τη σπάνε (εγώ δλδ.). Η όλη μου διαφωνία με το θέμα είναι ότι η πολιτική πρέπει να παίρνεται στα σοβαρά, αλλιώς είμαστε είτε ανεγκέφαλοι, είτε βαλτοί. Ή και τα δυο. (ή απλώς απολιτίκ και κλισέ!).
Όσο για το τι προσέφερα...ξέρω γω; Μια τρύπα στο νερό και τον τίτλο ενός βιβλίου που μάλλον κακό δεν κάνει!
Αγωνιστικές φιλούρες!

ramon merkader είπε...

ναι ρε void μέσα..
η πολιτική αντιπαράθεση είναι σοβαρό πράμα. Απλά, επειδή, προφανέστατα το κείμενο του λαϊκού στρώματος δεν ενδιαφέρεται να "πείσει" - η μάλλον δεν έχει αξιώσεις να πείσει - κάποιον για το δίκιο του δικού του πολιτικού χώρου, κι επειδή επίσης προφανέστατα κάνει πλάκα, μάλλον υπερέβαλες.
Θα μου πεις, άμα ο άλλος είναι ΑΡΑΣ ξερωγώ δεν θα τα πάρει? Λογικά, θα τα πάρει. αυτό όμως ούτε σημαίνει ότι η πολιτική κριτική εξαντλείται στο κείμενο του φιλολαϊκού , ούτε ότι ..επειδή θα τα πάρει ο ένας ή ο άλλος δεν πρέπει να γράφει ό,τι του αρέσει ο φιλολάϊκ.

Άγνωστος x είπε...

Έκανα δυο εβδομάδες να διαβάσω το μεγαλύτερο πόνημα στην ιστορία του αριστερισμού στην Ελλάδα. Προφανώς επρόκειτο για μια διαφήμιση των χιουμοριστικών αυτών οργανώσεων, συσπειρώσεων, φράξιων κτλ.
Γέλασα πολύ με το ΣΕΚ και τη ΔΕΑ αλλά έμαθα και λίγα πράγματα για οργανώσεις που είτε αγνοούσα ή δεν είχα κάνει ποτέ
τον κόπο να ασχοληθώ.

Filolaiko stroma
Keep working!

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ !ΟΝΤΩΣ ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ Η ΑΝΑΜΟΝΗ!ΑΚΡΩΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ!ΓΕΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ!ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

H διαφορα επισης ραμον ειναι οτι αμα εγραφε καποιος τα μισα απο ολα αυτα σε τετοιο στυλακι για το κκε,θα ειχαν ξαμοληθει ολοι να λενε για αντικομμουνισμο,οπορτουνιστες, εκοφιτες κλπ και τωρα οι ιδιοι μας το παιζουν χαβαλεδιαρηδες και χιουμοριστες.

Ες αυριον τα σπουδαια...

εκδήλωση κάποιων από τους μικρότερους είπε...

Εκδήλωση-Συζήτηση της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 στην Αθήνα, Πολυτεχνείο (Κτίτιο Γκίνη), Παρασκευή 20 Μαίουυ, 18.30

Ένα χρόνο μετά τη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας, ένα χρόνο μετά την κατοχική οικονομική επιδρομή του τριμερούς ιμπεριαλιστικού διευθυντήριου είναι η ώρα να δούμε το «που βρισκόμαστε», να γίνει αποτίμηση της λαίλαπας, να γίνει αποτίμηση της έως τώρα λαϊκής αντίδρασης, να απαντηθούν σκληρά μα αναγκαία ερωτήματα:

Πως είναι δυνατόν να έχουν τσαλαπατηθεί σε τόσο μικρό διάστημα, τόσες εργατικές και λαϊκές καταχτήσεις, το εργατικό εισόδημα να έχει πιεστεί στα πιο χαμηλά επίπεδα επιβίωσης (μια απώλεια τουλάχιστον 30%), η ανεργία να καλπάζει , η νέα εργατική βάρδια να αντιμετωπίζει το μέλλον ανάμεσα στις συμπληγάδες της ανεργίας που πλησιάζει για τους νέους στο 45% και την επισφαλή-εντατικοποιημένη-ελαστική-αστεία αμειβόμενη «απασχόληση», οι απόμαχοι της δουλειάς να ληστεύονται κατά δυο συντάξεις το χρόνο, οι εργασιακές σχέσεις να τσαλαπατιούνται και να καθιερώνονται «ατομικές συμβάσεις» γαλέρας χωρίς καμιά κατοχύρωση, τα σχολεία της φτωχολογιάς να συγχωνεύονται και να καταργούνται, τα δημόσια νοσοκομεία να υπολειτουργούν και να κλείνουν, η φτωχή αγροτιά και οι μικρο-αυτοαπασχολούμενοι της πόλης να καταστρέφονται, ο δημόσιος πλούτος να ξεπουλιέται στα ξένα μονοπώλια έναντι πινακίου φακής, να ετοιμάζεται κόψιμο ακόμη και του ΕΚΑΣ, να θάβεται στο άμεσο μέλλον το πιο ανεπαρκές επίδομα ανεργίας σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, να μπαίνουν στο στόχαστρο τα ψίχουλα που δίνονται στους πολύτεκνους, στους ανάπηρους στο όνομα της «κοινωνικής δικαιοσύνης», η ακρίβεια να καλπάζει παρόλη τη συρρίκνωση της λαϊκής κατανάλωσης, οι έμμεσοι λαϊκοί φόροι να αυξάνονται................... (και οι «αναθεωρήσεις του μνημονίου», τα νέα αντεργατικά μέτρα, η τρελή κούρσα συνεχούς αύξησης του χρέους με ειδεχθέστερους κάθε φορά όρους να συνεχίζεται, η κερδοφορία των μεγαλοκαπιταλιστών «να αντέχει» και να εκμεταλλεύεται την απόσυρση των αδύνατων που καταρρέουν, όλα αυτά να μην έχουν σταματημό από μια κυβέρνηση υπηρέτη των ιμπεριαλιστών και το σύνολο των αστικών και ρεβιζιονιστικών δυνάμεων πολιτικών δυνάμεων που ανοιχτά ή υπόγεια την στηρίζουν).

εκδήλωση κάποιων από τους μικρότερους είπε...

Πως είναι δυνατόν ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της εργατικής τάξης και της φτωχολογιάς πόλης και χωριού ζει στην απόλυτη εξαθλίωση, όταν χιλιάδες ζουν πραγματικά κατάσταση πείνας, ενώ η απελπισία των πολλών απλώνεται, η λαϊκή αντίσταση ως τώρα να μην έχει καταφέρει να αποτρέψει ούτε ένα μέτρο αυτής της λαίλαπας, να μην έχει κερδίσει ούτε μια μικρή επιμέρους νίκη, να μην έχει «επιστρέψει» στην κυβέρνηση και στα αφεντικά της, κανένα νομοσχέδιο ή ψηφισμένο νόμο του αίσχους?

Η μέχρι τώρα αντίσταση είναι χωρίς μπούσουλα. Η ρεβιζιονιστική αριστερά με επικεφαλής το σοσιαλδημοκρατικό «Κ»ΚΕ, κάνει τα πάντα για να αποκοιμίσει το κίνημα, απέναντι σε μιαν ενιαία αστική τάξη που πέρα από παιχνίδια και φραστικές διαφοροποιήσεις, προασπίζει τη στρατηγική επιλογή της για ΠΑΡΑΜΟΝΗ της χώρας στην ιμπεριαλιστική ΕΕ και σαν κατάληξη, την με κάθε τρόπο «εξυπηρέτηση» του χρέους, απότοκου της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και της καταλήστευσης από τους ιμπεριαλιστές και τους πνιγμένους στα σκάνδαλα- που πάντα καλύπτονται-ντόπιους πολιτικούς της εκπροσώπους.

Η «επίσημη και ανεπίσημη» αριστερά φάνηκε πολύ «λίγη» για τόσο δύσκολες και ζόρικες εποχές. Ακόμη και τώρα δεν παραδέχεται ανοιχτά καν την ύπαρξη της χρεοκοπίας, όπως κρύβει τον απόλυτα εξαρτημένο χαραχτήρα του ελληνικού καπιταλισμού, παίζοντας το παιχνίδι των μεγαλοαστών για να παραλύσει το λαϊκό κίνημα, απέναντι σε κάτι που βιώνεται τόσο επώδυνα, έτσι που είναι εύκολο να οδηγήσει σε απραξία απελπισίας αυτόν, που όντας ήδη αδύναμος χτυπιέται τώρα από παντού. Νεολογισμοί, φτηνές αναλύσεις που υποτιμούν το βάρος και το βάθος της κατάστασης, καμία ανάλυση και καμία αναφορά στον εξαρτημένο χαραχτήρα του ελληνικού καπιταλισμού που αυτός κύρια γέννησε σε συνθήκες της γενικής κρίσης τη χρεοκοπία, τυχάρπαστες αναλύσεις για τη σημερινή ταξική διάρθρωση στην Ελλάδα και αναμάσημα παλαιοτροτσκιστικών αστειοτήτων για δήθεν «μικροιμπεριαλιστική Ελλάδα», ανυπαρξία μιας πολιτικής γραμμής ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, που θα ενοποιεί τα επιμέρους αιτήματα και αγώνες, θα πετυχαίνει την αγωνιστική συνάντηση της εργατικής τάξης, της φτωχολογιάς, των νέων, των απόμαχων της δουλειάς, των ανέργων , των μεταναστών προλετάριων. Που θα έχει ένα ορατό και ενιαίο πολιτικό «δια ταύτα», που θα ενισχύει τα επιμέρους αιτήματα και μάχες και παράλληλα θα ενισχύεται από αυτές και τη νικηφόρα έκβασή τους. Που θα ξετινάζει την ιδεολογία του τρόμου και τα ψέματα περί «μονόδρομου», αφού «η κόλαση» δεν θα έρθει από την απάντηση του κινήματος όπως διατείνονται οι αστοί πολιτευτές και ακολουθητές τους, αλλά είναι ΗΔΗ εδώ τώρα παρούσα και αυτήν πρέπει να χτυπήσουμε, στο πρόσωπο της εξαθλίωσης, της φασιστικοποίησης που τη συνοδεύει, της επιδρομής του ρατσισμού και κάθε αντιδραστικής ιδεαλιστικής δοξασίας.

Μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ που απαιτεί και βοηθά στην ενότητα της εργατικής τάξης, κόντρα στην προδοτική πολιτική της ταξικής συνεργασίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των ρεφορμιστικών ηγεσιών όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων και επιπλέον τις διασπαστικές, δεξιές απεργοσπαστικές κινήσεις του ΠΑΜΕ, που μαζί με όσους «ζηλεύουν τη δόξα του», στηρίζει ανοιχτά το ευκολότερο πέρασμα των μέτρων, που άλλωστε σύμφωνα με τον πολιτικό του πάτρωνα είναι «μέτρα ρουτίνας».

Η Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55, απευθύνεται στην εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα και προτείνει αυτό που μπορεί να είναι η πραγματικά ταξική στάση στις σημερινές συνθήκες:

*

ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΕ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩ
*

ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

εκδήλωση κάποιων από τους μικρότερους είπε...

Καλούμε στη συγκέντρωση-συζήτηση ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΗ 18.30 μμ στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΚΙΝΗ) για να συζητήσουμε: Συγκεκριμένα, με εργαλείο τα πραγματικά στοιχεία, να αντιπαρατεθούμε όπου αυτό είναι αναγκαίο, να προσεγγίσουμε επώδυνα αλλά συγκεκριμένα με όπλο τον επαναστατικό μαρξισμό το «σήμερα» και τις απαιτήσεις του, για να υπάρξει «αύριο», από καλύτερες θέσεις στη ταξική πάλη, που δεν έχει «νεκρούς χρόνους» και αναμονές.

Είναι χρέος των κομμουνιστών να προτείνουν με ευθύτητα και ευθύνη τις θέσεις τους και αυτό κάνουμε, συζητώντας με κάθε αγωνιστή που πιστεύει στην επαναστατική προοπτική.

http://anasintaxi.blogspot.com/2011/04/20.html

Targaryen είπε...

Γράφεις πολλές ανακρίβειες και το κείμενο είναι γεμάτο εμπάθεια! Βρες μου τη θέση του ΝΑΡ το 1999 «κατά των βομβαρδισμών και κατά του «χασάπη» Μιλόσεβιτς» και μετά το συζητάμε. Τουλάχιστον το 1991 ήταν εναντίον της επίσκεψης Μπους το ΝΑΡ στους δρόμους, δεν αντάλλαζε χειραψίες με το χασάπη μέσα στο βουλή σαν το Κ.Κ! Και όσο για την περεστρόικα το ΚΚΕ την υποστήριζε μέχρι τη διάσπαση με τα ορφανά του Φλωράκη όπως και τον Γκόρμπι οπότε δεν σας συμφέρει και τόσο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό Λαϊκό Στρώμα,

συγχαρητήρια για το τιτανοτεράστιο πόνημά σου. Θα ήθελα να σου ζητήσω να περιλάβεις δύο ακόμα άξιες οργανώσεις. ΑΚΕΠ και ΑΣΚΕ.
Ξέρω ότι βγαίνουν λίγο εκτός θέματος. Μπορείς όμως να τους βάλεις σαν παράρτημα.

Λόγοι για τους οποίους πρέπει να μπουν:
1. Είναι δημιουργήματα της μαγικής δεκαετίας του 80 και υπάρχουν ως σήμερα.
2. Όσοι φίλοι είδαν το άρθρο, συμφωνούν μαζί μου, πως ΑΚΕΠ και ΑΣΚΕ είναι απαραίτητα.
3. Το ΑΣΚΕ είναι ΠΑΣΟΚ... ε και; Το ΣΕΚ δηλαδή τι είναι; Χώρια που κατεβαίνει ακόμα σε εκλογές!
4. Το/η/ο ΑΚΕΠ στη δεκαετία του 80 δεν είχε αφήσει τοίχο για τοίχο άγραφο.
5. Το/η/ο ΑΚΕΠ συμμετέχει στο Μέτωπο Α.Α. του Αλαβάνου (δεν κάνω πλάκα)!

Μετά από όλα αυτά πρέπει να σε έπεισα! ΑΚΕΠ και ΑΣΚΕ πρέπει να παίξουν όπωσδηποτε...

Με εκτίμηση Red Ghost

Ανώνυμος είπε...

AΚΕΠ θεοι οντως,δεν υπηρχε κολωνα για κολωνα στην ελευσινα που ειχαν αφησει αβαφη...

KOMMANTO είπε...

http://www.tvxs.gr/userpost/%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%80-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1

Ανώνυμος είπε...

http://ekloges.spoudastes.gr/sygkentrwtikaAEI.html

ΛΥΣΣΑΞΤΕ ΤΣΑΟΥΣΕΣ!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΡΟΣ ΛΑΕ ΣΤΟ ΔΡΌΜΩ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΑΚΚΕ
ΠΟΤΕ ΣΚΆΕΙ 3 ΜΕΡΟΣ ΡΕΕΕ?
ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΟΥΛΉΣΟΥΜΕ ΑΥΓΉ ΕΞΌ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΎΛΗ?
ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Α ΕΘΝΙΚΗ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΙΩΝ
ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Ανώνυμος είπε...

EΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

σαν απάντηση στο ερώτηση "τι θα κάνατε αν ήσασταν αριστεριστής?" μπορείς να βαλεις την επιλογή "να γαμάω κνίτες"??

Κόκκινη αμφισβήτηση είπε...

Χα,χα,χα. Αυτοί οι ανώνυμοι έχουν πολύ χιούμορ.

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμε, δύο σχόλια πριν,
Αν είσαι όντως αριστεριστής (που δεν το κόβω, μάλλον για γαύρος μου κάνεις) και δεν έχεις κάνει στην παρέα σου ένα τουλάχιστον αστείο με Κνίτες, είσαι το λιγότερο ξενέρωτος.
Αν πάλι έχεις κάνει και παρόλα αυτά σε ενοχλεί το χιούμορ των άλλων, τότε απλά είσαι τελείως ΜΑΛΑΚΑΣ.
Ξύδι...

ραμον μερκαντέρ είπε...

Targaryen,

αφίσσα ολοκληρη υπάρχει. Και κάτι ακόμα (όχι-και - τόσο -έκπληξη): αφίσσα από εκδήλωση - διάλεξη μεγαλοκαθοδήγας του ΝΑΡ Βορειας Ελλαδας στο ΠαΜαΚ υπό την αιγίδα του Αμερικάνικου Προξενείου, τον Απρίλη του '99.
Πού'σαι... και ο Ζαχαριάδης γύρισε με εγγλέζικο αεροπλάνο, αυτό πως σου ξέφυγε

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει,κατεβαστε τωρα τον φιλιππακη στο ψηφοδελτιο στην εσηεα και αφηστε τα προξενεια.

Μπορει να εχει και τιποτα καλες πληροφοριες για αυτα που γραφεις.
Ξερεις,inside info που λεμε.

Βεβαια αμα κατεβαινε με αλλο ψηφοδελτιο (ειδικα αριστερο) θα λεγατε,θα λεγατε,θα λεγατε...πλακα πλακα παλι καλα.

Ανώνυμος είπε...

δεν μπηκα στον κοπο ουτε ολες τις 'εξυπναδουλες" που γραφεις να διαβασω αλλα ακόμη περισσοτερο ουτε ολα τα σχολιακια που χαρηκαν με το πσοσ ωραια διακομοδεις πραγματα που δεν γνωριζεις.
4 συμβουλες εξυπνε φιλολαϊκε
1ον)διαβασε το προλεταρικό κομμα νέου τυπου και μετα τις 10 θέσεις συγροτησης των κομματων απο τα πρακτικα της 3ης Διεθνους και πες μου τι απο τα 2 υπηρετει το ΚΚΕ
2)Διαβασε το κρατος και επανασταση και μετα το 1ο συνεδριο του ΝΑΡ και πες μου ποσο παρεκλινει το ΝΑΡ και αν αντι να ανθεωρει εχει μάλλον δωωσει βαση στις ουσιαστικότερες πλευρες της μαρξιστικής λενινιστικης παραδοσης μαζι με την εμπειρια της οχτωβριανης επαναστασης και μια στοιχειωση αναλυση της εποχής.
3)Ψαξε βρες το πρωτοτυπο εξωφυλο του Ιμπριαλισμού που έχει σαν υποτιτλο "ανωτερο σταδιο του καπιταλισμού" και οχι "ανωτατο" όπως μετεπειτα μετεφρασε η συγχρονη εποχη.
4)Σταματα να παπαγαλίζεις οτι σου λένε με αστείο τρόπο και αν θες να σκήσεις κριτική(ή και πολεμικη) στα αριστερά σου (προφανως/ στα δεξια εχεις μαθει να απλωνεις το χερι σου-βλ. συνεργασια με το ΠΑΣΟΚογενες ΔΗΚΚΙ το 2006) μαθε τι λενε αυτες οι οργανωσεις και μετα γραψε και αριστερισμος μερος 4ο αλλα μεχρι τοτε καλλιτερα να σιωπησεις.

Radio Collectiva Team είπε...

Σύντροφε είσαι Τεράστιος . & -

sekitis είπε...

Αγαπητέ ας σε διορθώσω σε μερικά ιστορικά, αφού στα πολιτικά μου φαίνεσαι ανεπίδεκτος... Ξεκινώ από έναν από πάνω όμως: το 1981 η ΟΣΕ δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ αλλά στήριξε το ψηφοδέλτιο για μια Επαναστατική Αριστερά. Η εφημερίδα του τότε δεν λεγόταν Εργατική Αλληλεγγύη αλλά Εργατική Πρωτοπορία. Ειρήσθω εν παρόδω, ας θυμηθούμε ότι το ΚΚΕ τότε δεν καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή...ο δε Χ. Φλωράκης το 1985 επέμενε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να βγει αυτοδύναμο διότι "οι άλλες δυνάμεις της Αλλαγής τι θα κάνουν; Θα διαβάζουν εφημερίδες;". Το 1993 πρότεινε όντως ψήφο στο ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες, όπως ο Λένιν το 1921 ("Αριστερισμός") πρότεινε στο νεοσύστατο ΚΚ Βρετανίας να ψηφίσει τους σοσιαλπροδότες του Εργατικού Κόμματος. Παρεμπιπτόντως ας θυμηθούμε ότι τρία χρόνια πιο πριν το ΚΚΕ μέσω του ενιαίου ΣΥΝ είχε συγκυβερνήσει και με το ΠΑΣΟΚ για ένα εξάμηνο στο οποίο λήφθηκαν φιλολαικές αποφάσεις για ΟΤΕ, ιδιωτική ραδιοτηλεόραση, επιστράτευση απεργών ΟΤΑ κλπ. Όσον αφορά τις πικέτες με τον Μπους (που έγραφαν βέβαια όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και καμιά συμμετοχή της Ελλάδας), ας θυμήσω ότι στον πόλεμο του 1999 είχε κυκλοφορήσει αυτοκόλλητο της ΠΚΣ με διεγραμμένη τη φάτσα του Κλίντον (ήταν η εποχή του "Κυβέρνηση Σημίτη υπάλληλοι του ΝΑΤΟ η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο"... δες ποιος τη λέει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ...). τΟ "ΚΆΤΩ Η ΧΟΎΝΤΑ ΤΟΥ κΑΡΑΜΑΝΛΉ" δεν ειπώθηκε ούτε γράφτηκε ποτέ από το ΣΕΚ. Τώρα πώς το γράφει ένας τύπος σε μπλογκ (και μάλιστα με blog) μόνο αυτός το ξέρει. Υπάρχει πάντως και ηλεκτρονικό αρχείο εφημερίδων και περιοδικών του ΣΕΚ στο σάιτ του για όποιον θέλει. Αν εννοεί ότι πάντως ότι λέγαμε κάτω η κυβέρνηση αυτό ισχύει, όπως το λέμε βέβαια και για αυτήν ως γνήσιοι ΠΑΣΟΚοι... Άλλο ιστορικό λάθος το ΣΕΚ ιδρύθηκε το 1997 και η ΔΕΑ έφυγε το Γενάρη 2001. Βαριέμαι για παραπάνω, περαστικά...

Ανώνυμος είπε...

http://www1.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=3774033&action=print

κόκκινοςδρόμος είπε...

τι γίνεται βρε πλατύ λαικό στρώμα, θα περιμένουμε πολύ ακόμα το τρίτο μέρος; Πότε θα σπάσεις την σιωπή σου;

Ανώνυμος είπε...

ΡΙ-ΣΠΕ-ΚΤ !

Θυμήθηκα τα φοιτητικα μου χρόνια και εμαθα για τα επεισόδια που εχασα!

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά το τρίτο μέρος θα αργήσει;

giorgis είπε...

Τι μου θύμισες τώρα ρε μεγάλε! Ασχετα αν υπάρχουν αστοχίες και υπερβολές στο πόνημα σου έχεις ωραίο τρόπο γραφείς.

sekitis είπε...

Περισσότερες οπορτουνιστικές απόψεις για την κρίση την Πέμπτη 16 Ιούνη 7.30 στην Έκθεση βιβλίου στην παρουσίαση του βιβλίου του Μαριστικού Βιβλιοπωλείου (εκδόσεις του ΣΕΚ)για την οικονομική κρίση με ομιλητές τον Σ. Κοντογιάννη από την Εργατική Αλληλεγγύη και τον Στ. Μαυρουδέα, αν. καθηγητή ΠΑ.ΜΑΚ (ΠΑΜΕ πανεπιστημιακών;;)

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Κοντογιάννης (Σίγμα !) και Μαυρουδέας μαζί. Αυτή κι αν είναι συνάντηση.

υ.γ. το τρίτο μέρος, ναι, θα αργήσει

Ανώνυμος είπε...

Το ψευτοΚΚΕ ασελγεί πάνω στη μνήμη των διεθνιστών αγωνιστών του ΚΚΕ και μαχητών του ΔΣΕ

http://kokkinometerizi.blogspot.com/2011/06/blog-post_09.html

Σε καλή μεριά! Κι όταν με το καλό δημοσιέψεις και το 3ο μέρος με τους λιβέλους που λες ότι ετοιμάζεις, θα πάρεις όμορφη απάντηση - καταχεριά!!

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ αλληλέγγυο στους αριστεριστάς:

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6289485

κόκκινοςδρόμος είπε...

τελείωσε το γκειμ οφ θρονς, σφύξαν οι ζέστες, ψηφίζουν το μεσοπρόθεσμο. Το μόνο φιλολαικό που μας έχει απομείνει είναι το filolaiko, για αυτό στρώμα κάνε τα κουμάντα σου και φέρε το τρίτο μέρος γρήγορα στο οργισμένο όχλο-αναγνώστες του μπλογκ.

Black Bidet είπε...

lstroma μου έβαλες φωτιές....

με κάνεις να ξαναπιάσω μολύβι και χαρτί (για παρόμοιο λόγο) μετά από χρόνια!
Απορροφημένος στους αγώνες στο χώρο δουλειάς είχα ξεχάσει πόσο θεϊκές στιγμές είχα ζήσει στο πανεπιστήμιο... (εμενα η αγάπη μου ήταν η /τα ΕΑΑΚ)

Black Bidet είπε...

μπαι δε γουει κι εγω θέλω τρίτο μέρος του έργου σου.....

sotirelin είπε...

http://www.anasyntaxi.gr/Depository/Documents/politiki_protasi_%5Bk.o.ANASYNTAXI%5D.pdf
Για οποιον ενδιαφερεται...

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΟ... ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ(@#@#%)ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ , ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ - ΔΑΣΚΑΛΑΚΕΩΝ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ-EXTRAVAGANZA ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ !

deatzhs είπε...

Η ΔΕΑ ΔΕΝ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΤΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ (ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΜΟ)ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΧΩΡΟ. ΤΟ ΚΚΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ
Υ.Γ ΤΟ ΟΤΙ Η ΔΕΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΞΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΝΗΜΑ....

mousikestaxiarxies είπε...

η πολιτικη αλαζονεια (εγω "ειμαι" και κανεις αλλος)ξερεις δεν ειναι και ο καλυτερος συμβουλος στο μαρξισμο-λενινισμο που ενστερνιζεσαι. Το δε επιχειρημα σου (χωρις να κανω το δικηγορο των σκορπιων διασπαρμενων εκκλησιων των δογματων του μαρξισμου με ορθοδοξη πιστη το κκε) για καθε "αντικκε" ειναι γελειο και καποιος πρεπει να σας το πει. Διοτι το προβλημα τους δεν ειναι το κκε. Του ασκουν κριτικη μπας και τσιμπισουν κανεναν-μια (μη ξεχναμε το σεξισμο!!!) για το μαγαζακι τους. Και οπως ασκουν κριτικη σε εσας, ασκουν και μεταξυ τους. Βεβαια ολοι μαζι δεν εχετε καταλαβει οτι το κομμα νεου τυπου πεθανε προ πολλου. Το πολιτικο κομμα ως χωρος πολιτικης εκφρασης. Αλλα καποια στιγμη θα τα φερει η ιστορια και θα καταλαβεται οτι ουτε ο μαρξισμος και ουτε ο λενινισμος ειναι ταλμουδ.Περαν τουτου
Κατα τ'αλλα ο νεολαιϊστικος λογος γαλαριας (καμια σχεση με το περιοδικο!) σχολικου λεωφορειου σε συνδιασμο με χαβαλεδισμο και οτινανισμο (στανταρ διαβαζεις ιντυ αρα τον ορο τον ξερεις σιγουρα) απεναντι στην ιστορια της εξωκοινοβουλευτικης στην Ελλαδα τα τελευταια 50 χρονια (στο εθνικο ιδρυμα ερευνων υπαρχουν για το θεμα 2 πολυ καλα διδακτορικα, τα βρισκεις ευκολα και ανετα στο ινετρνετ, αλλιως πας στην μπαντιερα ροζα, ξερεις, στη μελενικου, στο Χαρη τον φωτοτυπα....) ηταν μια χαρα για το μεσημεριανο φαγητο. Γελασα μαλιστα και σε μερικα σημεια . Εχεις πενα. κοψε το χαβαλε και τον "αντικκε" πονο και στρωσου

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΡΙΤΗΣ ΉΜΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΌΝΙΑ. τΩΡΑ ΤΡΑΒΏ ΓΙΑ ΆΛΛΕς ΠΟΛΙΤΕΊΕς , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΏ ΕΔΩ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΌ ΣΟΥ ΈΧΕΙ ΑΡΚΕΤΈς ΑΝΑΚΡΊΒΙΕς ΚΑΙ ΠΑΜΠΟΛΕς ΥΠΕΡΒΟΛΈς ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΛΑΊΣΙΑ ΤΗς ΣΆΤΗΡΑς ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΌ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΈΝΑ.
υ.γ ΧΑΡΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΆΓΙΟ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ 3ο ΜΕΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται ρε φιλολαϊκέ;;

Πολύ το έχεις καθυστερήσει το τρίτο μέρος...

Μπας και φοβάσαι κανέναν;; :-)

Ανώνυμος είπε...

1. Το πλαίσιο που ψήφιζες το 06-07 ήταν ίδιο κ απαραλαχτο το πλαισιο ΕΑΑΚ που μετεξελιχθηκε σε πλαισιο Συντονιστικής που ψηφισαν οι πασοκοι οι κνίτες και...εσυ.Κλαιν μαιν θα με πεις και θα έχεις κ τα δίκια σου αλλα να τα λέμε όλα συμπαθητικέ μικρούλη.
2.οχι μπαοκ ΠΑΟΚ! σοβαρά τωρα.

dkace είπε...

Επιτέλους! Όλα όσα ξέραμε τόσα χρόνια και μεταδίδονταν προφορίκα - τώρα και σε δίτομο!!!

Να ενημερώσουμε τους αναγνώστες-νεοκοπους ΝΑΡίτες ότι το ΝΑΡ στη Θεσσαλονικη για μια βδομα΄δα ταλαντευόταν στο σύνθημα "Εξω το ΝΑΤΟ -ΕΞΩ ο σφαγέας Μιλόσεβιτς". εβγαλε ανακοίνωση στο Πολυτεχνείο που τη μάζεψε κακήν κακώς και απο τότε ...κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του!

Όσοι πρόλαβαν και την πήραν ας την αναρτήσουν γιατί εγώ κάπου σε κάποια κούτα την έχω και δε βρίσκεται εύκολα!!!

Επίσης, να προσθέσω ότι συνθέτης του ιστορικού " 4 χρόνια έχουν περάσει
και οι ΝΑΡίτες δεν το έχουν ξεπεράσει
Πως το Σεπτέμβρη του '89
πήγαν για κόμμα και φτιάξαν μια παρέα"
είμαστε από κοινού εγώ και η Ελευθερία, σε πάρτι του ΝΑΡ(!) τον Ιούνιο του 1993 στο στέκι της Ιατρικής- λίγο πριν μια Πανελλαδική τους στην Αθήνα! Πως περνάει ο καιρός....

Δ.

Ανώνυμος είπε...

Ιδού οι αμαρτωλές υπόγειες συνεργασίες του ΚΚΕ: http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3688616&publDate=
Και τώρα φιλολαϊκέ ένα κουιζάκι όλο για πάρτη σου. Με ποιον μιλούσε στο κινητό ο Στρατής Κόρακας στην έλευση Κλίντον; Ποιος έσπασε την American Express και ποιος την αποτελείωσε με τις πλάτες ποιών; Γιατί ο κακομοίρης ο Στρατής πήγε στην εξορία των Βρυξελλών;

Τάκης Κοκκινιά είπε...

ΚΚΕ λοιπόν και "ξερό ψωμί" και μούγκα στην στρούγκα όπως έλεγε και ο συγχωρεμένος παπούς μου .
Κάνε λίγο πιο κεί να μην σε γρατσουνίσει το σφυροδρέπανο.

Black Bidet είπε...

Έχω σοκαριστεί από τα τελευταία σχόλια. Νομίζω ότι αλλάζουν τον ρου της ιστορίας. Keep it up

christos04 είπε...

Καλό και ενημερωτικό το "πόνημα" του θεματογράφου και με το σωστό ύφος και στυλ. Εμ δεν μπορεί κανείς να παίρνει σοβαρά τις γκρούπες τώρα..!

Το ζήτημα είναι - όπως εγραψε ένας επισκέπτης του φόρουμ - ποιά η κοινωνική αναφορά του "αριστερισμού" , ποια κοινωνικά στρώματα εκφράζει στην Ελλάδα.

Τι εκφράζει:
Είναι γνωστό ότι δεν έχει ΚΑΜΙΑ επαφή με το εργατικό κίνημα.
Έχει κάποια ελάχιστη επαφή με μικροαστικά στρώματα (καθηγητές) και κυρίως επηρεάζει ένα μικρό μέρος των φοιτητών, το οποίο φυσικά απέχει από την ταξικη πάλη, (απεργίες, περιφρουρηση τους, κ.λ.π.)
Τωρα για τα σχόλια κάποιων εδω για το 89' κ.λ.π είναι απλά ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ εν αμαρτίαις.
Συμμετοχή στις γκρούπες απλά σημαίνει χτύπημα στο κίνημα με "αριστερή" μάσκα.
Ο αντικομμουνισμός στην Ελλάδα δεν μπορεί παρά να προέρχεται από το παρακράτος και τις όποιες διασυνδέσεις του δεν είμαστε στο Λουξεμβούργο!! ξέρουμε τι παίζεται.

Αν ο "αριστερισμός" είχε επαφή με την κοινωνία και ειλικρινείς προθέσεις, δεν θα μπορούσε να είναι εκτός ΠΑΜΕ στο κίνημα.

Το να "φτιάχνει" τις πορείες της ΓΕΣΕΕ εδω και πολλά χρόνια, φαίνεται η διασύνδεσή του με το αστικό κράτος, (πιθανη χρηματοδότηση του).

Το να συμμετέχει στο ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ αστικό και θα έλεγα ιμπεριαλιστικό εγχείρημα των aganaktistas προβάλλοντας το ως "κίνημα" αποδεικνύει ΑΠΟΛΥΤΑ την "καταγωγή" του.
( αν διαβασει κανεις το βιβλίο "κρυφά ελατήρια της διεθνούς τρομοκρατίας" θα καταλάβει γιατι η CIA εκεί που δεν μπορεί να διεισδυσει, δημιουργεί κόμματα, ή οργανώσεις παρόμοιες με το Κομμουνιστικό Κόμμα που είναι ισχυρο και φοβάται την επιρροή του στις μάζες.)

φιλολαικό άτομο, εργατης, εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος, που θέλει να δυναμώσει η Κομμουνιστική προοπτική, το Ταξικό κίνημα, Μόνο με το ΚΚΕ θα συστρατευτεί.

Γκρουπούσκουλο και κίνημα δεν νοείται ούτε έχει υπάρξει ποτέ.!!

Μόνο γκρουπούσκουλο + παρακράτος υπάρχει και θα εμφανίζεται όταν το κίνημα δυναμώνει.
Αυτά !!
Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

ti egine antikommounisti provokatora stoy sterepsan oi idees gia na sykofantiseis kai alles aristeres dynameis...poso pasok eisai esy arage?

Black Bidet είπε...

...γιατί σε ποιους από όλους αυτούς ανήκεις; ή μήπως περιμένεις και εσύ το 3ο μέρος για να ακούσεις το ονοματάκι σου; υπομονήηηη :Ρ

Ανώνυμος είπε...

Εχει χιούμορ το λαϊκό στρώμα. Θα μπορούσε κιόλας να είχε και διαλεκτική σκέψη αλλά μην τα θέλουμε και όλα!!

Πχ θα μπορούσε να φτιάξει ένα ανάλογο χιουμοριστικό κείμενο για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, που να εκτείνεται στην ίδια χρονική περίοδο με τα προηγούμενα (1970-σήμερα).

Σε αυτό το κείμενο θα του πρότεινα να αναφέρει το τιτανοτιτάνιο βιβλίο του Γρ. Φαράκου (ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ) για την ηθική διαπεδαγώγηση του νέου ΚΝίτη (με γεύση από τη σχολή των Ουρσουλίνων, του παρθεναγωγείου και ολίγον από αντι/τεντυμποϊσμό και "μακριά από το ροκ" που είναι γέννημα του Σατανά ε, συγνώμη του ιμπεριαλισμού)!

Επίσης θα του πρότεινα να αναφέρει την ανακοίνωση του ΚΚΕ "περί απαγόρευσης της χυδαίας ταινίας του Παζολίνι -Σόδομα και Γόμορρα- που διαφθείρει τα ελληνοχριστιανικά ε, συγνώμη τα αγωνιστικά ήθελα να πω ήθη της ελληνικής νεολαίας)!!

Ακόμα, θα του πρότεινα να αναφέρει την αποδοχή/υποταγή ωχ συγνώμη της τακτικής έντιμων υποχωρήσεων ήθελα να πω του ΚΚΕ, το οποίο υπέγραψε το κείμενο/τελεσίγραφο του Καραμανλλή του '74 προκειμένου να νομιμοποιηθεί. Σε αυτό το κείμενο, το ΚΚΕ αποδέχεται πως δεν σκοπεύει να ανατρέψει (σιγά, αυτοί είναι εξτρεμισμοί και ύποπτοι τυχοδιωκτισμοί) το καπιταλιστικό σύστημα! Ενώ αντιθέτως, προσπαθεί το άμοιρο το ΚΚΕ με σούπερ-ντούπερ τακτική "Βιλαμπάχο ή αλλιώς εμείς στο Perisso's place περιμένουμε την ανατροπή να ωριμάσει σαν το καλό ουίσκι" να... φέρει τον σοσιαλισμό τον 24ο αιώνα!

Συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

Επίσης το λαϊκό υπόστρωμα θα μπορούσε να αναφέρει στον τόμο για το ΚΚΕ (του προτείνω τίτλο: 5.000 χρόνια αγώνα και θυσία, σοσιαλισμό θα δούμε την άλλη χιλιετία!) την στήριξη του ΚΚΕ στο ΠΑΣΟΚ την μακρινή δεκαετία του '80: Τότε που όλα ήτο καινούργια και το ΠΑΣΟΚ ντεμέκ αριστερό! Τότε που το ΚΚΕ δεν άντεχε άλλο τα φλερτ και η καρδιά του φτερούγιζε από χαρά και προσμονή όταν άκουγε το σύνθημα του αιώνα (κάτι σαν την αγορά του αιώνα γιατί μας κόστισε πανακριβα) "άθροισμα των δημοκρατικών δυνάμεων" που έριξε ο μεγάλος παπαρδέλας ο Αντρέας!!

Ανώνυμος είπε...

Εχει και συνέχεια:

Το λαϊκό υπόστρωμα θα μπορούσε επίσης να συμπεριλάβει στο μπεστ σέλλερ "ΚΚΕ: 5.000 χρόνια αγώνα και θυσία, σοσιαλισμό θα κάνουμε την 6η χιλιετία" (βελτιωμένη συμπληρωμένη έκδοση) τα εξής:

- Το κοινό πόρισμα με την γεροντοκόρη του αριστεροαστισμού την ΕΑΡ το '88. Τότες το ΚΚΕ πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας νόμιζε το κακόμοιρο πως χτίζει την τιτανοτεράστια αριστερά. Πλην όμως η βάση συγκρότησης του ενιαίου Συνασπισμού ήτο σαν τη βάρκα που γέρνει μονόπαντα δεξιά και το ευτυχές γεγονός της παντειάς δεν μακροημερευσε!!

Προλαβε το ζευγάρι της συμφοράς ΚΚΕ-ΕΑΡ να πιάσει παιδί μα το παιδί εβγήκε τέρας! Και εγένετο η κυβέρνηση ΕΑΡ-ΚΚΕ-ΝΔ με τον ακατανόμαστο στα παρασκήνια να κερνά ντολμαδάκια τον χαρίλαο που έλεγε και ματάλεγε πως οι νύχτες είναι γκαστρωμένες! Που να φανταζόμασταν βέβαια τι βλαστάρι θα γένναγαν!!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ζεύγος των συφοριασμένων ΚΚΕ και ΕΑΡ έκαμε και 2ο παιδί το αθεόφοβο! Πιο άσχημο από το πρώτο! Εκαμε την οικουμενική ένα θυληκό από αυτά που μια τα βλέπεις και δεν θες να τα ματαδείς! Με μπόλικο ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ- ΝΔ-ΕΑΡ!!

Αν ρωτούσατε ΚΚΕ της εποχής "γιατί τα κάνατε όλα τούτα;" ή που θα σας κοίταγε σαν ηλίθιος (αν ήτο σοβαρός) ή που θα σας απαντούσε το βλακώδες "για να πάει ο κλέφτης φυλακή" ή που ακόμα πιο βλακωδώς "και δεξιά θα σας έλεγε "τώρα η Αριστερά είναι στο κέντρο των εξελίξεων και ρυθμιστής". Θα τον ζορίζατε τον άμοιρο ΚΚΕ αν επιμένατε και τον ρωτούσατε "μα καλά να πάει ο Αντρέας φυλακή αλλά τότες γιατί κάματε με τον κλέφτη κυβέρνηση εθνικής ενότητας;;". Τότες είναι που ο καλός μας ΚΚΕς (και των 3 απαντήσεων ζονγκ) θα σας κοιτούσε με βλέμμα απλανές!!

Συνέχεια..

Ανώνυμος είπε...

Μα, έχει ο καιρός γυρίσματα και η μητρική εταιρεία καταρρέει το '91. Η αντιπροσωπία στην Ελλάδα έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια!

Η Αλέκα έχει κάμει όλες τις κολοτούμπες που μπορεί να κάνει έστω και αγύμναστη!!

Εχει συμφωνήσει μαζί με όλη την παλιοπάρεα την αποδέλοιπης ηγεσίας του ΚΚΕ στο δεξιό κοινό πόρισμα! Πρωταγωνιστεί στην υλοποίηση της συφοριασμένης ΚΚΕδικης γραμμής για συγκευβέρνηση με τη ΝΔ για να πάει ο παπατζας στην ψειρού και 3 μήνες μετά, συμφωνεί σε κυβέρνηση εθνικής ενότητος με τον...αρχικλέφτη!!

Το καλό μας ΚΚΕ έχει δώσει τα οπίσθια του στον ταξικό του "αντίπαλο", έχει ψηφίσει υπέρ της ιδιωτικής τηλεόρασης, έχει ψηφίσει υπέρ της επιστράτευσης των απεργών των ΟΤΑ (αυτά που λέγαμε για τους εξτρεμισμούς αρχικά), και μέσα σε όλα αυτά, του πέφτει και το κλείσιμο της μαμάς εταιρείας στο κεφάλι!!

Τι και αν πήγε η κακομοίρα η Αλέκα στη Μόσχα στα τέλη του '90 να πάρει το χρίσμα για το γραμμ,ατιλίκι από τον Γκορμπατσόφ (ναι, ναι αυτόν τον προδότη), τι και αν έλεγε ύμνους της χαράς το ΚΚΕ υπέρ της περεστρόϊκα πως "η περεστροϊκα είναι ο σοσιαλισμός που βαθαίνει (sic!!) όλα χαράμι πήγαν! Η μαμά εταιρεία τελικά έκλεισε το '91 αφήνοντας το ντόπιο παράρτημα ορφανό...

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια:

Εκτοτε το καλό μας ΚΚΕ έπαθε μια μικρή αμνησία (ή εγκεφαλικό ή αλτσχάϊμερ διαλέγετε και παίρνετε, άλλωστε είναι 90 τόσων χρονών και ως γνωστόν ο γέροντας αν δεν πάει από τα παραπάνω, είτε από πέσιμο είτε από χέσιμο θα πάει):

Αιφνης ξέχασε τα πάντα το γέρικο ΚΚΕ μας και θυμήθηκε με νοσταλγία -και φυσικά παραμορφωμένα και επιλεκτικά γιατί η μνήμη μετά από τόσα χρόνια ξεθωριάζει και θυμούμαστε τα καλά και όχι τις μαλακίες και τα λάθη (ενίοτε και αίσχη) που κάνουμε- τα παιδικά του χρόνια!!

Βέβαια με την αρτηρισκλήρωση του το γέρικο μας ΚΚΕ συμπεριφέρεται σαν τον εσχατόγερο που πολύ θαθελε να τρέξει αλλά δεν τον βαστάν τα πόδια του! Που πολύ θαθελε να φάει αλλά τα δόντια του έχουν πέσει (Ασε δε που παραμονέυουν τα εμφράγματα, τα εγκεφαλικά κλπ).

Και έτσι το καλό γέρικό μας ΚΚΕ κάθεται στην γωνιά του και με χαιρεκακία (λόγω ηλικίας και πάμπολλων προβλημάτων υγείας) βρίζει βλέποντας να ξεσπάνε κινήματα ολοένα και μαζικότερα και ελπιδοφόρα!!

Κάθεται στη γωιά του και προσπαθεί το κακομοίρικο να παραστήσει τον καμπόσο λέγοντας "α, δεν είναι σοβαροί οι σημερινοί άνθρωποι! Εγώ ξέρω! Αυτοί δεν ξέρουν τίποτα!"

Και έτσι περνάν τα χρόνια, περνούν οι δεκαετίες και το καλό μας ΚΚΕ γερνάει και γερνάει και γερνάει...

Και όλο τα αρθριτικά σοβαρεύουν, η πίεση ανεβαίνει, το ζάχαρο επίσης...

Κάπου εδώ η ιστορία μας τελειώνει.

Πιστεύουμε πως δώσαμε πολύ υλικό στο λαϊκό υπόστρωμα για το καινούργιο του βιβλίο. Αν και η αλήθεια είναι πως δεν του αφήσαμε και πολύ δουλειά (μέχρι και τίτλο του βρήκαμε)!

Το να του θέταμε ως ανάγκη την κομμουνιστική επαναθεμελίωση είναι πιστεύουμε περιττό! Το λαϊκό υπόστρωμα δεν έχει ανάγκη από τέτιες απαντήσεις: Είναι αυτοφυές (sui generis) και αυτόφωτο σαν τον ήλιο (αρκεί να μην τον κρύβουν οι τρίχες του -αν δεν απατώμαστε είχε θέσει το κοσμογονικό μλ ερώτημα στο ποίμνιο του σχετικά με αν έπρεπε ή όχι να αφήσει τις τρίχες του να μεγαλώσουν μετά τον στρατό!

Ε, μάλλον έχω άδικο: Οι τρίχες του μεγάλωσαν, και η πιο τρανή απόδειξη για αυτό είναι οι παπαριές που κάθεται και γράφει!

Τέλος

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το μίνι αφιέρωμα στο ΚΚΕ του παραπάνω.

Τι μου θύμησες ρε φίλε.

Θυμάμαι το '87 να βγαίνει η ΚΕ του ΚΚΕ και να καταδικάζει την ΚΝΕ γιατί δεν έφησε τον Πατριάρχη από το Φανάρι (νομίζω) να περάσει στην Σταδίου (επισκέπτονταν την Ελλάδα ο μπαγάσας) και επενέβησαν τα ΜΑΤ και έπεσε βρομόξυλο.

Θυμάμαι μέχρι το '87-'88 να λέει η ΚΕ του ΚΚΕ πως το ΠΑΣΟΚ είναι ιδιόμορφο σοσιαλιστικό/εργατικό κόμμα και να υπονομεύει τις προσπάθειες της ΚΝΕ να σπάσει το "μορατόριουμ" (έτσι το λέγαμε τότες) με το ΠΑΣΟΚ...

Θυμάμαι πως το κοινό πόρισμα ΚΚΕ/ΕΑΡ δεν το συζήτησαν ποτέ οι ΟΒες και οι ΚΟΒες. Φορέθηκε από την ΚΕ στις οργανώσεις αμάσητο.


θυμάμαι πωςτο '89 λέγαμε πως "δεν πρόκειται να δεχτούμε συγκυβέρνηση με αστικό κόμμα" (αυτή ήταν η απόφαση της ΚΕ) και ξαφνικά η ΚΕ γυρίζει τουμπα και δεχτήκαμε ως ΚΚΕ κυβέρνηση με τη ΝΔ (στα πλαίσια της εθνικής συμφιλίωσης που προωθούσε το ΚΚΕ όλη τη δεκαετία του '80) και μετά -άκουσον/άκουσον- με τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ.

Θυμάμαι τέλος πως υμνούσε το ΚΚΕ τον Γκορμπατσόφ "σαν τον μεγάλο κομμουνιστή ηγέτη που αναδομεί τον σοσιαλισμό" και την περεστρόϊκα σαν "τη μεγάλη προσπάθεια εμβάθυνσης του σοσιαλισμού". Και πως έτρεχε η Αλέκα να συναντήσει τον φιλαράκο της τον Γκορμπατσόφ για να πάρει την υποστήριξή του από τον ίδιο και το ΚΚΣΕ για να γίνει γραμματέας του ΚΚΕ.

Σε όλες αυτές τις πολιτικές επιλογές η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ ήταν μέσα με τα μπούνια!

Ανώνυμος είπε...

Καλά ανώνυμοι απο πάνω, εδώ το ΚΚΕ υποστηρίζει με τρέλα τον Στάλιν και την εξόντωση όλων των μπολσεβίκων ηγετών το 1936.

Βρίζει το κίνημα των πλατειών και το συκοφαντεί. Βρίζει τον Δεκέμβρη του '08. Βρίζει και συκοφαντεί καθε ταξικό εργατικό αγώνα που δεν ελέγχει. Βρίζει και συκοφαντεί κάθε νοελαιίστικό αγώνα που δεν ελεγχει (και πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο τα μαζικά κινήματα που ξεσπάνε χωρίς το ΚΚΕ να έχει καμμία σχέση, έχουν όμως οι λοιποί κομμουνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ κλπ).

Σαπίλα!

Βρε λαϊκό στρώμα μήπως θέλεις λιγουλάκι να πάς και άλλες διακοπές;

Βρίσκω λίγο να έχεις πιάσει μούχλα και τυρί στον εγκέφαλο

Black Bidet είπε...

Ζείτε στο Matrix σας χεχεχε καλά κρασά.

Ανώνυμος είπε...

μαύρε μπιντέ μάλλον εσύ ζείς στην κοσμάρα σου και περιμένεις την νεκρανάσταση των ανατολικών καθεστώτων που απέρριψαν οι εργατικές τάξεις των χωρών αυτών διότι ήταν εκμεταλλευτικά και ταξικά.

Δεν πειράζει τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα. Μετά θα συνηθίσεις και ίσως ανακαλύψεις την αδήριτη αναγκη της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης μπας και ξαναπάρει μπροστά το κομμουνιστικό κκίνημα.

Black Bidet είπε...

1. Η νεκρανάσταση είναι αντιδιαλεκτική υπόθεση εργασίας.
2. "Απέρριψαν οι εργατικές τάξεις" ;;; γουάου βγάζεις και λαγούς απ' το καπέλο; Ή απλά δεν θες να ξοδέψει θερμίδες ο εγκέφαλός σου; Τεμπέλη.
3. "Ταξικά" ; ΤΑΞΙΚΟΤΑΤΑ ήταν. Την λέξη την καταλαβαίνεις όμως;
4. "Εκμεταλλευτικά": Βλέπε Νο2. Η οδοστρωτηρωτική τάση σου μου θυμίζει Παπαχελά.

Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι επιθυμώ κάτι παρελθοντικό; Μήπως ξέρεις και τι χρώμα βρακί φοράω;

Define "επαναθεμελίωση".

Τσκ τσκ τσκ, Θέλεις δουλίτσα ακόμα, αλλά μ' αρέσεις.

Ανώνυμος είπε...

μπιντέ μου, το αφιερωματάκι στο ΚΚΕ το διάβασες;

Διάβασέ το, θα σου κάνει καλό!

- Τα καθεστώτα της ανατολικής ευρώπης ασχετούλη μου κατέρρευσαν με την εργατική τάξη να ζητοκραυγάζει για αυτό. Εκτός και αν εσένα σε φτύνουν και συ λές πως βρέχει! Δεν μπορώ να πω είναι και αυτό μια πολιτική αντίληψη!

- Τα καθεστώτα αυτά ήταν εκμεταλλευτικά και ταξικά με την γραφειοκρατία/άρχουσα τάξη στην εξουσία και την εργατική τάξη στον ρόλο της εκμεταλλευόμενης τάξης. Για αυτό βρε, όταν κατέρρευσαν οι εργάτες το καλύτερο, έμειναν απαθείς.

ΥΓ.: Γαμάτος τίτλος για το βιβλίο "ΚΚΕ: 5.000 χρόνια αγώνα και θυσία, σοσιαλισμό θα κάνουμε την 6η χιλιετία"!

Ανώνυμος είπε...

Ωπα!

Καινούργιο σύνθημα για τους εκ των φανατικών ΚΚΕδων:

"Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι τώρα με το ΠΑΜΕ αποτυχία πάλι!"

Ε, μπιντέ και λαϊκό στρώμα που είστε;

Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕ αλλαγή, στον σοσιαλισμό φραγή.

(Ενεκα που είμαστε και στην εποχή των κινητών ναούμ)!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό το αφιέρωμα στο "Κ"ΚΕ. Να προσθέσω μόνο οτι λίγους μήνες πριν την μεταστροφή του παλινορθωμένου καπιταλισμού στην και καλά ΕΣΣΔ η Παπαρρήγα είχε επισκεφτεί τον Γκρμπατσώφ, στον οποίο δώρισε αντίγραφο αγάλματος στου Ηρακλή και τον επάινεσε για την Ηράκλεια προσπάθεια που κάνει για την ανανέωση του σοσιαλισμού μέσω της περεστρόικα και της γκλάσνοστ. Είναι αλήθεια, δεν κάνω πλάκα! Επίσης, να μην ξεχάσουμε τους επαίνους προς τη χούντα Βιντέλα της Αργεντινής, που ματοκύλισε την εργατική τάξη, την οποία αποκαλούσαν "κεντρώο" καθεστώς, και "πάντως όχι φασισμό" μέσα στο αστικό κοινοβούλιο. Ακόμη, την επιστράτευση των απεργών-εργαζομένων των ΟΤΑ από τον Κατριβάνο κατά τη συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα πορίσματα της επιτροπής "σοφών" Αγγελόπουλου την οποία στήριξαν με τα 1000 την ίδια περίοδο, την κατασυκοφάντηση της απεργίας των καθηγητών τότε... Τα υπόλιπα, Πανσπουδαστική Νο8, σκάνδαλο Γερμανός-ΟΤΕ, συνεργασία με τα ΜΑΤ στις 17 Νοέμβρη 1998, επιχορηγήσεις στην Τυποεκδοτική 1 εκατ.ευρώ παράλληλα με απολύσεις προσωπικού κλπ ομορφιές τις ξέρουν όλοι. Είμαι στη δουλειά και δεν μπορώ να τα θυμηθώ όλα, θα επανέλθω...

Ανώνυμος είπε...

Βρε κατακαημενες, στερημενες και θιγμενες θεουσες του αριστερισμου, συνειδητοποιειτε μεσα στην προωρη επαναστατικη εκσπερματωση σας οτι, τις μαλακιες που καναμε εμεις πριν απο 20 και 30 χρονια, τις κανετε (κατ' αναλογια βεβαια γιατι τα μεγεθη ειναι απλα μη συγκρισιμα) εσεις σημερα μες στην τρελη χαρα? Μα ποσο ξεπερασμενοι απο την Ιστορια ειστε....

Black Bidet είπε...

Αναμάσημα από Πάγκαλο (ο οποίος θα παραιτούνταν, ε), Παπαχελά και Μπους; Μπορείτε και καλύτερα βρε παιδιά.
Λειτουργείτε με κουτάκια στον εγκέφαλό σας, δεν έχω καν εκφράσει τις απόψεις μου και παπαρολογείτε με ατάκες-κονσέρβα (ληγμένες κιόλας).
Διαλεκτικά η φιλολογιομουρμούρα σας σας κινείται σαν τον κάβουρα - από αριστερά προς τα δεξιά. Και στα ρηχά ε, μην χαλάσουμε και φαιά ουσία.
Έτσι θα γίνει η επαναθεμελίωση; Ή περιμένετε να την βρείτε έτοιμη;
Το μέλλον δεν χαράσσεται ξεχνώντας το παρελθόν, αλλά εκτιμώντας τις παραμέτρους του. Ιστορικος υλισμός λέγεται. Άντε να μορφωθείτε λίγο.
Στρουμφάκια.

Ανώνυμος είπε...

όσα δεν φτάνει ο μπιντές τα κάνει κρεμαστάρια μου φαίνεται.

Κλασσική αντιμετώπιση απο μπιντε: "Δεν έχω επιχειρήματα, οπότε αρχίζω τις άναρθρες κραυγές και όποιον πάρει ο χάρος".

Δεν πειράζει μπιντέ μου!

Οταν ανακαλύψεις τη διαλεκτική και τον υλισμό, ίσως μπορέσεις να αρθρώσεις κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα για τα χαϊρια του ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια.

Black Bidet είπε...

Βλέπω πως τον ανακάλυψες εσύ και σπάνε τα πλακάκια!!
Αφού δεν είσαι ικανός να διαβάσεις μέσα από τις γραμμές μου άντε διάβασε κάτι χρήσιμο, και στο μεταξύ κάνε καμιά κοινή πορεία με ΠΑΣΚΕ και "300". Ό,τι αντιΚΚε είναι και καλό! Πιτσιρίκο χεχεχε

Ανώνυμος είπε...

Αχ βρε μπιντέ.

Σκέτος μπιντές είσαι! μπιτ για μπιτ.

Και που' σαι! Οταν θα κάνεις επαναστατική γυμναστική στο μεταξουργείο τρέχοντας, θυμήσου και τις απολύσεις στον 902 και την Τυποεκδοτική!

Είναι που είναι και καπιταλιστής εργοδότης το ΚΚΕ, απολύει κιόλας δεκάδες εργαζόμενους!

Οπότε βάλτο και αυτό στο βιβλίο: "ΚΚΕ: 5.000 χρόνια αγώνα και θυσία, όλα θα τα πουλήσουμε για την κερδοφορία"!!

Ανώνυμος είπε...

σιγά ρε black bidet μην είναι αντιΚΚΕδισμός, το να αναλύει κάποιος τις παπαριές που έχει κάνει αυτό το κόμμα!

Δλδ αμ τις έχει κάνει, εμ θα μας την πεις και από πάνω;

Στο κάτω/κάτω ποιος είναι αντιδιαλεκτικός;;

Ενας κομμουνιστής που είτε είναι ενταγμένος σε μια άλλη κομμουνιστική οργάνωση (πχ ΝΑΡ) είτε όχι, και σε απορρίπτει διότι συνεργάστηκες ως ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητικό επίπεδο;;

Ή εσύ που επιμένεις μαζί με το ΚΚΕ 20 χρόνια μετά να θεωρείς σωστή και επιβεβλημένη κίνηση τις 2 κυβερνήσεις εθνικής ενότητας;;

Και απο πάνω κατηγορείς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για...φιλοΠΑΣΟΚ στάση!!

Ημαρτον bidet, μην καταντάς τη διαλεκτική ωσάν στην οπισθοτρυπίδα που έχουν όλοι από μια..

christos04 είπε...

.. λόγια ΠΑΣΟΚων
1) 89'
2) συνεργασια με τη ΝΔ
3) συνεργασία με την Περεστρόικα
4) συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ τα πρώτα χρόνια εμφάνισης του
5)επίσκεψη Παπαρήγα στη Μόσχα πριν την ανατροπή
κ.λ.π...

προσπάθεια να αναχθεί το χτες σε "σήμερα" και να κατηγορηθεί το σήμερα με βαση το "χθες".

για πείτε μας γιά όλα αυτά που "κατηγορείτε" το ΚΚΕ του τοτε,
... οι ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ τι ΘΈΣΕΙς ΕΊΧΑΝ....ΤΟΤΕ
και ποιά η απήχησή τους στην εργατική ταξη της Ελλάδας ΤΟΤΕ !!.

μιλάει κάποιος εδω ανώνυμος για την εργατική Ταξη των χωρών του σοβιετικού συνασπισμού και ταυτίζει το ΚΚΕ με την αναγωγή του σε υποστηρικτή της δήθεν "αστικής Τάξης" των χωρών αυτών, εννοώντας φυσικά ότι αυτός μιλά στο όνομα της Ε.Τ των χωρών αυτών....
....προσπαθώντας να παραστήσει το ΚΚΕ ως δήθεν αστικό κόμμα με αυτές τις ακροβασίες που πιάνουν τόπο..

(δεν λέω καλή δουλειά κάνουν τα επιτελεία, Η Κουκουεδολογία έχει γινει επιστήμη.
πληρώνουν αδρά φαίνεται)

Ας μας απαντήσει ο ίδιος το δικό του κόμμα τι βαθμό επιρροής έχει στην Ε.Τ της Ελλάδας?

με ποιά βαση μιλάει ο κάθε ένας εδω?

Μιλάνε μερικοί για το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ... που μέχρι χτες τρέχανε πίσω από τη ΓΕΣΕΕ
και σε κάθε εργατικό κέντρο πάνε αγκαζε με την ΠΑΣΚΕ τη ΔΑΚΕ και την ΑΠ... όπου ειναι δυνατό το ΠΑΜΕ
π.χ εργατικό κέντρο Πειραια και άλλα πολλά.

σκέφτεσαι όταν διαβαζεις όλη αυτή την "αριστερη" φιλολογία και λες
"ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΌΣ ΜΙΛΑΕΙ"

και για να τελειώνω..

ΚΚΕ δεν ειναι ουτε η Παπαρήγα, ουτε το ΠΓ
ΚΚΕ είναι το κόμμα εκείνο που έχει ΒΑΘΙΕΣ ΡΙΖΕΣ, εκείνες που ειρωνευεστε "ανωνυμοι" (μαλλον ΕΥΠατζήδες)

ναι πάνε 90 και βάλε χρόνια τώρα.
Το αν κάνει λάθη, θα κάνει γιατι ειναι ζωντανο και ΔΡΑ !!!

δεν ειναι κανείς αλάνθαστος.!!

Παλευει όμως..!!!
Το αν δεν κινητοποίησε (όπως υποστηρίζουν μερικοί εδω) τους φορτηγατζήδες και τους Ταξιτζήδες όσο έπρεπε, είναι γιατι δεν έχει δυνάμεις εκει που αναπτύσσεται το μικροαστικό στοιχείο.

Η προσήλωση του όμως και η συμμετοχή του και σε αυτές τις κινητοποιήσεις δείχνει το δρόμο.

Φυσικά εσεις για να ακολουθείτε τις Γκρούπες ΔΕΝ είστε πουθενα. !!
α..είστε ξέρω...!! με τους aganaktistas...!!!!

δηλαδή ... Τους "βολεψίστας"
που χάσανε το βόλεμα τώρα και βγήκαν να παραπονεθούν..!!!

Τέτοιο το επίπεδο της ταξικής σας συνειδησης που σας βλέπω με τις κατσαρόλες και την θεούσα Λουκά αγκαλιά.
Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο η πολιτκή σου άποψη αποτελείται από: 50% μεταφυσική, 30% αστυνομοφοβία, 17% δεύτερη κατανομή και ένα 3% "Δεν ξέρω-Δεν απαντώ"!!

Η τάση του ΝΑΡ αποχώρησε/διεγράφη το '89 αν δεν το έμαθες εδώ μέσα για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω (συνεργασία ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΚΚΕ/ΕΑΡ, υποστήριξη στην περεστροϊκα από το ΚΚΕ ή εναλλακτικά στον Τσαουσέσκου και στην Κίνα της Τιενανμεν)!!

τώρα εσύ αν διάβαζες εκείνο τον καιρό, μόνο εσύ το ξέρεις!

Και βέβαια λάθη θ ακάνει ένα κόμμα. Ουδείς άσφαλτος που λέει και η άντζελα. το ΚΚΕ όμως δεν αναγνωρίζει πως έχει κάνει μια σειρά -και εξακολουθεί- κρίσιμα λάθη, παρά μόνο εάν περάσουν καμμιά 60αριά χρόνια.. Αλλιώς, δυναμιτίζεται η πίστη των μελών του σε αυτό (όπως η δική σου καληώρα που είναι γιομάτη θεολογία)!

τώρα μετά από 60 χρόνια, μπορεί πχ και να αθρώσει ένα δειλούτσικο "ε, ήταν υποχώρηση η υπογραφή της Βαρκιζας", όμως δεν έχει ουτε καν τα κότσια να βγει και να αποκαταστήσει τον Βελουχιώτη αναγνωρίζοντας πως είχε πέρα για πέρα δίκιο!

Απο κει και πέρα, χρηστάρα μου, οι απολύσεις του ΚΚΕ είναι...αλλιώτιές από τις άλλες;;

Black Bidet είπε...

"ανώνυμοι" έχετε χαζέψει πέρα για πέρα, σας συνιστώ να επισκεφτείτε κανα ψυχολόγο, ή μάλλον καλύτερα να βουτήξετε το κεφάλι σας σε κανα κουβά με τζατζίκι να δροσιστείτε.
Πετάτε τις προκάτ ατάκες σας γενικώς και αορίστως, χωρίς να ξέρετε με ποιον συνομιλείτε, χωρίς καν θέμα συζήτησης, περιμένετε απαντήσεις χωρίς ερώτηση, γενικολογείτε και αναμασάτε ό,τι σας πετάει το MEGA o SKAI, δεκάδες σπόντες και ουσία καμία. Κοίτα ψηλέ, αυτό όλο αν το κάνεις σούμα, ήρθατε στο μπλογκ του λαικού στρώματος για να κράξετε, και ναι, λέγεται αντι-ΚΚΕδισμός. Όσο κράζετε τόσο θα σας κράζουν. Για κοίταξε καλά τον μπιντέ. Κοίτα. Κάνε focus, κανε focus...... τι βλέπεις; Είναι ο καθρέφτης σου.
Αλλα και να κράζεις στα @@ μου, η ανάρτηση του laikou προσφέρεται για χαβαλε, και τον απολοαμβάνω.

Ούτε καν ξέρεις τι υποστηρίζω, ούτε ενδιαφέρθηκες να μάθεις. Έρχεσαι "φορτώ" για να "ξεφορτώ" το μυαλουδάκι σου λειτουργεί με προκάτ ταμπέλες.
Πάμε παρακάτω.

Όποιος θέλει να πάρει μια απάντηση-λύση πρέπει να ξέρει να κάνει σωστά και την ερώτηση-εκφώνηση. Βασική αρχή της επιστημονικότητας (ας το ονομάσουμε αυτο μάθημα διαλεκτικής Νο 1). Με αμπλαουμπλα και ουγκ μόνο κράξιμο θα πέφτει. Μίζεροι.

Αν θέλει κανεις να μιλήσει σοβαρα είμαι διαθέσιμος. Αν όχι, σας επιστρέφω τον εμετό σας.


Υ.Γ. Ο τελευταίος "ανώνυμος" έχει επίσης ισχυρή δόση μεταφυσικής στην τοποθέτησή του.

Ανώνυμος είπε...

ρε μπιντέ, διάβασε λίγο το αφιερωματάκι στο ΚΚΕ δεν θα χάσεις τίποτα!

Κι έχεις να κερδίσεις σε γνώσεις και διαλεκτική αντιμετώπιση της ιστορίας!

Ανώνυμος είπε...

Η γνωστή καφρίλα του ΚΚΕ...
Το "άρθρο" θα ήταν απλά γελοίο, αν δεν ήταν ΕΜΕΤΙΚΟ. Ξερνάω εδώ και μισή ώρα.
Ειδικά εκείνο το σημείο που μιλάει για το δικαίωμα στην ομοφυλοφιλία...
Μα τον Μαρξ, οι ΚΚέδες είστε χειρότεροι κι απ' τους φασίστες. Πάρτε το χαμπάρι, υπάρχουμε και οι ομοφυλόφιλοι εργαζόμενοι και δεν ανεχόμαστε κανέναν ρατσιστή και ομοφοβικό ΚΝίτη να μας λοιδωρεί.
Τάχα μου άνδρες...
Το πόσους ΚΚέδες έχω πηδήξει ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ. Σας ξεπερνάνε ΜΟΝΟ οι παπάδες. (Σε αριθμό. Γιατί σε λύσσα για γκέι σεξ, εσείς είστε πρώτοι και με διαφορά)
ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ..........

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ρε παίδες στη λαϊκή επανάσταση θα σπάσει κανένα τζάμι;

Ή θα είναι βελούδινη σαν και του λόγου σας;

Ανώνυμος είπε...

Άντε τώρα που φούντωσε το ενδιαφέρον στα σχόλια βγάλε το τρίτο μέρος να γίνει πάταγος

Ανώνυμος είπε...

Οπα ρε μεγαλε, ποιος εισαι να πουμε? Ο sougar dady για κνιτικα κωλαρακια??????χαλαρωσε ρε ψωλαρα! (και κνιτισσες να γαμουσες τα ιδια θα σου λεγα μη στεναχωριεσαι)

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Θα συνεχιστεί το ξεκατίνιασμα; να φτιάξω φραπέ;

christos04 είπε...

δηλαδή το ΝΑΡ ήταν "τάση" μεσα στο ΚΚΕ και αποχώρησε το 89??? ανώνυμε?

τι λες ωρε ανώνυμε...!! τι έλεγε δηλαδη το "ΝΑΡ" το 1985, το 1980 ..και βάλε, για τον Τσαουσέσκου, για το Βελουχιώτη..κ.λ.π?
έχεις κάποια τοποθέτηση του Δελαστίκ από τότε??

Το λάθος μας είναι ότι καθόμαστε και χάνουμε τον χρόνο μας με τα παιδάκια τω ΠΑΣΟΚων που πάνε πανεπιστήμιο και.. ως "υπερεπαναστάτες" του μπαμπά δεν μπορεί να μείνουν στην ΠΑΣΠ γιατι.. δεν έχει το αναλογο "επαναστατικό" προφιλ (θα πανε μετά πτυχίο στο κανονικο μαγαζι)....
...αλλά "ανακαλύπτουν" τα ΕΑΑΚ και τις Γκρούπες...

....Με μοναδικό σκοπό να παρενοχλουν τη δράση του ΚΚΕ στο πανεπιστήμιο.
Για αυτό και έξω από το πανεπιστήμιο είναι "καλά παιδιά" ..
και πάνε εκει στο καλό εργατικό κέντρο των ΠΑΣΟΚων να "αγωνιστούν"..

και όταν.."ζορίζονται" σε συζητήσεις και στα μπλογκς τότε έχουμε την "κασσέτα"
Βαρκιζα, Άρης, Τσαουσεσκου, Στάλιν,..κ.λ.π
..α..ξέχασα τωρα έχουμε την τυποεκδοτική και τον 902...by Adonis Georgiadis limited editions...!!

βρε σεις ... θέλετε να κυβερνα το ΠΑΣΟΚ και ο μπαμπάς να είναι στα πράγματα να σας βολέψει όταν θα ...αποφοιτησετε...

Ενω τα δικά μας παιδια είναι στοχοποιημένα μιά ζωή και δεν κολώνουν, παλεύουν μαζι με τους εργάτες.
Πήγαινε ωρε με το ΠΑΜΕ να αποκλεισεις την Σινδο που πήγε η κόρη μου πρωτοετής στο ΑΠΘ από τις 3 η ώρα τη νυχτα.!!!!
Αιντε ωρε να πας εκει που δενεται το ατσάλι..
που κάθεσαι και στοχοποιείς το ΚΚΕ κατακαημένε..όπως κάνανε οι Γιωργαλάδες στη χούντα..!!!

Κομμουνιστης ωρε δεν πολεμαει το ΚΚΕ βρώμικα, το κριτικάρει, το βοηθάει να διορθωθεί με βάση την θεωρία μας, προσπαθεί..!!

Δεν τρέχει ωρε "ανώνυμε" πίσω από τη ΓΕΣΕΕ και μετά του φταίει το ΠΑΜΕ...!!
ΑΙΝΤΕ ..τωρα που γινηκατε και "αγωνιστες"..!!
Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο:

- Διάβασε το αφιέρωμα για το ΚΚΕ που βρίσκεται παραπάνω στα σχόλια. Είναι διαφωτιστικό για σένα.

- Η τάση του ΝΑΡ εντός του ΚΚΕ έφυγε για όλα αυτά που λές: Για τον Τσαουσεσκου, τη συνεργασία ΝΔ/ΚΚΕ/ΠΑΣΟΚ, την Κίνα, κλπ. Μην χρεώνεις στην τάση του ΝΑΡ τα χαϊρια του ΚΚΕ. Λυπάμαι, για αυτό, αλλά το ΝΑΡ έκανε δημόσια την αυτοκριτική του, διώχθηκε από το ΚΚΕ για όλα αυτά που σου γράφω.

- Ο σωστός κομμουνιστής δεν λιβανίζει το κόμμα του όπως κάνεις εσύ.

Ανώνυμος είπε...

Και λυπάμαι για το ΚΚΕ, διότι το ΝΑΡ κάνοντας την αυτοκριτική του προχωρά στην επαναθεμελίωση του κομμουνιστικού προγράμματος και προτάγματος.

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Λυπήσου Περσεφόνη (με συγχωρείς, άκουγα το "Persephone" των Wishbone Ash και επηρεάστηκα)

christos04 είπε...

βρε "ανωνυμε" λες:

.."Η τάση του ΝΑΡ εντός του ΚΚΕ έφυγε για όλα αυτά που λές: Για τον Τσαουσεσκου, τη συνεργασία ΝΔ/ΚΚΕ/ΠΑΣΟΚ, την Κίνα, κλπ. Μην χρεώνεις στην τάση του ΝΑΡ τα χαϊρια του ΚΚΕ. Λυπάμαι, για αυτό, αλλά το ΝΑΡ έκανε δημόσια την αυτοκριτική του, διώχθηκε από το ΚΚΕ για όλα αυτά που σου γράφω."

..σε ξαναρώτησα .. για τις τάσεις στο ΚΚΕ...και πάλι φάνηκε οτι δεν κατάλαβες τι ρώτησα..
μου φαινεσαι να έχεις λίγο άγνοια του πως λειτουργεί ένα Κ.Κόμμα..!!

να με συγχωρείς φιλαρακι αλλά ..δεν μου φαινεσαι γνωστης.. μπορει και να κανω λάθος, εξηγησε μου αν δεν καταλαβα.

Τι να διαβασω .. οταν προσπαθείς να αναγάγεις θέσεις του 1946 στο σημερα, ή, θέσεις του 70 - 80 στο σημερα, ειναι όχι μόνο αντιδιαλεκτικό, αλλά και γελοιο.
κάθε εποχη το Κόμμα αντιμετώπιζε καταστασεις και έπρεπε να ακολουθεί αναλογη ταχτική.
άλλη η πολιτικη κατάσταση στην εξορια, άλλη στην νομιμη κοινοβουλευτικη αστικη δημοκρατια..
καταλαβαινεις τι εννοω.
τωρα να μιλάμε για τον Αρη , ναι ο αρης ειχε δικιο. το εχει πει το κόμμα εδω και χρονια.
Τι να το κανουμε τωρα φιλε μου ειτε το πει ειτε δεν το πει, το "παιχνιδι χάθηκε"
και η ιστορια όπως ξέρεις δεν επαναλαμβάνεται...
Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο δεν αναγάγω τίποτε μηχανιστικά. Απλά λέω πως το ΚΚΕ βαρύνεται με σωρεία εγκληματικών λαθών, τόσο μεγάλων στο διάβα της ιστορίας του που δεν δικαιολογεί με τίποτα την έπαρση και αυτοϊκανοποίηση με την οποία λειτουργεί.

Το ΝΑΡ ήταν φράξια μεσα στο ΚΚΕ. Δεν υπήρχε ανοιχτά ως τάση διότι αυτό απαγορεύεται ρητά. Οι διαφωνίες σε ένα κόμμα είναι φυσιολογικές και αναπόφευκτες. Το ίδιο και η συγκρότηση ομαδοποιήσεων με τη μορφή της "πλατφόρμας" όπως γίνονταν σε όλα τα επαναστατικά κόμματα -και τους μπολσεβίκους- μέχρι το '21.

Η απαγόρευση που επιβλήθηκε μετά, αποτέλεσε καταστροφή για το κομμουνιστικό κίνημα. Και ως εκ τούτου το αναποφευκτο και φυσιολογικό γεγονός της διαφωνίας και της συγκρότησης πλατφορμών, αφού δεν μπορούσε να υπάρξει με τη σωστή μορφή που υπήρχε, πήρε τη μορφή του φραξιονισμού.

Φράξια λοιπόν το ΝΑΡ εντός του ανώμαλου εσωκομματικού καθεστώτος στο ΚΚΕ, φράξια οι "ανανεωτικοί" του Λαφαζάνη τότες, φράξια όμως και η Αλέκα: Η Παπαρήγα ήταν τότες από τα ηγετικά στελέχη των "Μορμόνων" μιας σταλινικής φράξιας.

christos04 είπε...

αγαπητέ "ανώνυμε" και εν δυνάμει σύντροφε.

Λες οτι το ΚΚΕ έκανε εγκληματικά λάθη, ναι έκανε.
λες οτι ηταν φράξια το ΝΑΡ αλλά δεν μπορούσε να υπάρχει ως πλατφόρμα..

εγω θα ρωτήσω "αφελέστατα"
..αφού (όπως λες) το ΝΑΡ υπήρχε μέσα στο Κόμμα γιατι δεν έκαναν αυτό που αποφάσισαν το 89 πολυ νωρίτερα?.
Δηλαδη..... αφού το Κόμμα έκανε όπως λες τραγικά λάθη..
γιατι δεν έβγαιναν νωρίτερα οι "Δελαστικ" να τα θέσουν στα συνέδρια του Κόμματος και να βοηθήσουν το Κόμμα να αλλάξει γραμη?.
η, να δημιουργήσουν τέτοια δυναμική μέσα στα όργανα του Κόμματος ώστε πχ να αποφευχθεί...π.χ το "κοινό πόρισμα ΚΚΕ -ΕΑΡ κλπ"??
ή νωρίτερα η στήριξη στο ΠΑΣΟΚ ?

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΌΝ ΟΙ ΤΟΥ ΝΑΡ δεν τα εθεσαν στα όργανα του Κόμματος και δεν διαφώνησαν ανοιχτα - αφού θεωρούσαν ότι αυτα ειναι τραγικά λάθη- όπως λες?.

Το 89 τους ήρθε η επιφοίτηση ?

Α να στο πω και αυτό.
Εγω τότε δεν ειδα με "κακό μάτι" το ΝΑΡ...στην αρχή...
.. έτσι για να μην λες οτι είμαι μονόπλευρος.
Αν το Κόμμα το παίρνανε οι Ανδρουλάκηδες... τωρα θα ημουν με το ΝΑΡ και εγω..

άρα σύντροφακο μην πετάς πέτρες στεκόμενος στην ιδια οχθη με τους Ανδρουλάκηδες, προσπαθώντας να διαχωρίσεις τη θέση σου με αδικαιολόγητη προβολή "διαφορών" που δεν υπάρχουν εδω και χρόνια.

Δυο οχθες υπάρχουν.
ΕΜΕΙΣ
και
οι Ανδρουλάκηδες με τους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-κλπ.

πλησιάστε το ΚΚΕ έστω με τις ξεχωριστές σας απόψεις, τις διαφωνίες σας.
Τι στο καλό θέλετε με τους ΠΑΣΟΚους στα εργατικά κέντρα.
ή με τους ΣΥΡΙΖαίους στα ..πρωτοβάθμια.. που οι αντιπρόσωποί τους στηριζουν ΓΕΣΕΕ...

Στο ΠΑΜΕ, ειναι η θέση σας, ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ..!!

οι ιδεολογικές διαφορές μπορεί να υπάρχουν στις "κορυφες"
αλλά στη βαση, συντροφοι της δουλειάς είμαστε όλοι οι κομμουνιστες.
Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφέ μου, είμαστε στο ίδιο χαράκωμα της ταξικής πάλης.

Το λάθος του ΝΑΡ είναι πως δεν βγήκε νωρίτερα να δώσει την μάχη ενάντια στην υποταγή του ΚΚΕ στην ΕΣΣΔ. Οταν βγήκε, είταν πλέον αργά και έχασε την μάχη εντός του ΚΚΕ. Μην ξεχνάς πως η σημερινή ηγετική ομάδα του ΚΚΕ διέγραψε το ΝΑΡ για αυτά που έλεγε και κατείγγειλε!

Το μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων μπορεί και πρέπει να γίνει με κοινή προγραμματική συμφωνία ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όσων άλλων συμφωνούν μπροστά σε όλον τον κόσμο της Αριστεράς.

Ομως το ΠΑΜΕ θαρρώ πως καθοδηγείται και ελεγχεται μόνο από το ΚΚΕ. Επίσης δεν συμφωνώ με την αντίληψη του ΚΚΕ για τις μετωπικές του συμμαχίες.

Ανώνυμος είπε...

Μετρα ποσοι διαγραφικαν απο την τασκενδη το 56.Μαθε ποιος ηταν ο δανιηληδης,διαβασε το γραμμα του ζαχαριαδη στην ο.μ.λε. ,διαβασε το 10ο 11ο και 12ο (γιατιν δεν ηταν μονο η ο.σ.ε. με την αλλαγη)ακομα και το τελευταιο συνεδριο του ΚΚΕ (με προσοχη) και μετα κανε τον αριστερο στους απολοιμενους της "τυποεκδοτικης"

Ανώνυμος είπε...

Είναι απίστευτο το πόσο ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ οι σταλίνες του ΚΚΕ που το κόμμα τους είναι ΑΚΡΑΙΑ ομοβοβικό.
Και δυστυχώς υπάρχουν ακόμα αριστεροί (βλ. ΝΑΡίτες και μουλάδες) που θεωρούν τους ΚΚέδες ως συντρόφους......
ΕΛΕΟΣ δηλαδή!
Το ΚΚΕ σε πολλά ζητήματα ταυτίζεται με το ΛΑΟΣ και τη ΝΔ. (με κορυφαία ταύτιση την απροκάλυπτη ΟΜΟΦΟΒΙΑ τους)
Θαυμάστε...
http://feleki.wordpress.com/2009/08/04/%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%BA%CE%B5/

Λαϊκό Στρώμα είπε...

@ ανώνυμε των 1.07πμ

από την Τασκένδη διαγράφηκαν περίπου 10.000, η πλειοψηφία της ΚΟΤ. Ο Πολύδωρος Δανιηλίδης ήταν ένα στέλεχος που αντιστάθηκε ανόρεχτα στις επίμαχες ολομέλειες αφού μια ψήφιζε λευκό, μια κατα, μια υπερ, ενώ συμφωνούσε με τα περί "ανώμαλου εσωκομματικού καθεστώτος" (και η Αναγέννηση-ΟΜΛΕ αργότερα). Ο Ζαχαριάδης την ΟΜΛΕ την είχε καταχεριάσει και αυτήν και τον "μαοϊσμό" (χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούσε με την νέα γραμμή του ΚΚΕ). Το 10ο, 11ο και 12ο θα κριθοούν με τα μέτρα της εποχής και τον τότε χαρακτήρα των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Όσο για το 18ο Συνέδριο, μα καλά πλάκα μου (με) κάνεις;

Σε κάθε περίπτωση, μη με βάζεις να αντιδικώ μαζί σου, ειδικά με σιχαμένα, παρόμοια με του Άδωνη, ψευτοεπιχειρήματα τύπου "απολύσεις στην Τυποεκδοτική", γιατί σέβομαι εν μέρει τον μ-λ χώρο (εκτός αν έχεις εξελιχθεί στα ψευτόμ-λ ρεμάλια τύπου ΟΑΚΚΕ, που δεν το νομίζω, γιατί τότε θα ήσουν για φτύσιμο) και δεν σε βάζω στην ίδια μοίρα με τους τρότσκες.

και μια που είπα τρότσκες και μου χάλασε η διάθεση

πάμε στον νεοβλαχομπαρόκ σύγχρονης, ντεμέκ, υφής

@ ανώνυμο των 2.11πμ

Το χαβά σου έχω νομίζεις για το πως γουστάρεις να πηδιέσαι; Είναι πολιτική κριτική αυτό; Εκτός αν είναι παλιμπαιδιστικό αυτοαναφορικό χιούμορ. Τι με ζαλίζεις με τις ίδιες σεκίτικες-δεατζήδικες-οκδίτικες-ροζίτικες αρλούμπες; Και φυσικά πόσο ξετσίπωτος μπορείς να είσαι όταν λες ανερυθρίαστα για "ταύτιση ΚΚΕ και ΛΑΟΣ σε πολλά ζητήματα"; Ναι και ο Άδωνης "σταλίνας" είναι, θιασώτης της βίαιης κολεκτιβοποίησης και του Συντάγματος του 1936, το βρήκες μπαγάσικο. Μάλλον μαζί έχετε τα κοινά σας χούγια, τον αντισταλινισμό-αντισοβιετισμό-αντικομμουνισμό. Να χαίρεστε ο ένας τον άλλο.

Οσο για τους νεοαντισεξιστές μονοθεματικούς "αγωνιστές" που φλερτάρουν με το κλομπλεξ μέχρι τα μπούνια, Πασόκοι με πολιτικά.

Τράβα λοιπόν με καμιά βομβίτσα στην πλάτη να σταματήσεις τον πόλεμο παρέα με τον Λαλιώτη μπας και σου κόψει κανένα κονδύλι το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και παράτα μας ήσυχους.

υ.γ. και πέρνα από τον τάφο του αρχειοτροτσκιστή Δ. Γιωτόπουλου να αφήσεις κανένα λουλούδι σε αυτόν που έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους μοναρχοφασίστες το 1949 για την νίκη επί των κομμουνιστοσυμμοριτών.

Ανώνυμος είπε...

@ "λαϊκό" στρώμα

Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη νεοναζιστική "κριτική" σου. Δε χρήζει απάντησης από μένα. Ο ωμός ρατσισμός σου απαντάει από μόνος του.
Πραγματικά απορώ με τους ΝΑΡίτες και τους μουλάδες που σας θεωρούν και συντρόφους!
Το μόνο που θα κάνω είναι να μετασχηματίσω την αρχική σου ομοφοβική φράση, για να καταλάβουν οι αναγνώστες ΠΟΣΟ ρατσιστές είστε οι ΚΚέδες:
"Το χαβά σου έχω νομίζεις για το χρώμα σου και την εθνικότητά σου;"

Αν και δε νομίζω ότι είστε τόσο ρατσιστές, όσο ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΙ.
:-))))

ΥΓ. Φιλιά πολλά στη τζιβιτζιλού βουλευτίνα σας, που κυκλοφορεί με το ωραίο Θεσσαλονικιό γκομενάκι

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ..........

Λαϊκό Στρώμα είπε...

@ γκαιμπελικό σεκιταριό ξετσίπωτης παλαιοναζιστικής υφής (πάστας)

ή

Όταν η αυτοδιαφημιζόμενη εμμονική εθελοτυφλούσα γελοιότητα φτάνει στο απώγειό της...

Όταν επιστρέψεις από το παράλληλο σύμπαν που ζεις, σάλτα να πάρεις και την δεύτερη δόση σου από τον Παπασπύρο, αν και απ' ότι έχω μάθει 1ον παραιτήθηκε και 2ον στο Λεμπέτι (Σταυρούπολη) κουράρουν δωρεάν.

Εγώ πάλι (ελάχιστα) απορώ με τους ναρίτες πως 1ον σας δέχτηκαν στα "επαναστατικά" (με τριάντα εισαγωγικά) ΕΑΑΚ και 2ον δεν σας έχουν πακετάρει ακόμα συστημένους για τον Καλλίνικο, στα Λονδίνα. Λλλά άμα είσαι ανίκανος για δεξιά στροφή από μόνος σου, χρειάζεσαι και τις τσόντες. (συγνώμη ξέχασα να αυτολογοκριθώ μεγάλε Γκαργκαντούα διότι η λέξη "τσόντα" έχει και δεύτερη σημασία και μπορεί να με παρεξηγήσει το πορνηρό μυαλό σου. Όλα να τα περιμένει κανείς πλέον, μέχρι και πιστοποιητικά α-ρατσιστότητας από κλιφικούς κατσαρολοπαίκτες-εμπόρους μικροπολιτικάντικων ελπίδων για μετανάστες θα χρειαζόμαστε για να μας επιτρέψουν οι λούστροι της ΠΑΣΚΕ να κάνουμε login στο παρένθετο (!) Φιλολαϊκό. Τι σόι χάπια σας δίνει ο Γκαργκάνας ήθελα να ξερα...

υ.γ. την περίπτωση να μην είσαι σεκίτης/ισσα όντως την σκέφτηκα, αλλά δεν έχει σημασία, είσαι του κλίματος

Ανώνυμος είπε...

ναι αλλά για τη λιάνα δεν απαντάς... είναι ή όχι λεσβία; (βέβαια δικαίωμά της, αλλά όχι και να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου...)

Ανώνυμος είπε...

KKE κιας μη ***ήσω ποτέ (το ίδιο φύλο)

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 8 Σεπτεμβρίου 2011 3:06 π.μ. που γράφεις "Το πόσους ΚΚέδες έχω πηδήξει ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ. Σας ξεπερνάνε ΜΟΝΟ οι παπάδες. (Σε αριθμό. Γιατί σε λύσσα για γκέι σεξ, εσείς είστε πρώτοι και με διαφορά)"

Ναι ρε δεν το ξέρες,πλέον στην ΚΝΕ δεν λέμε πρωτοι στα μαθήματα,πρώτοι στον αγωνα

λέμε πρωτοι στο γκέι σεξ,πρώτοι στον αγώνα.....
καλέ ουυυυυυυ......!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Vavi

και μονο αυτο το "καλε ουουου" δειχνει απεριφραστα τι ειστε...τριτοκοσμικοι ΚΚΕδες , υποκριτες, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ με το ΛΑΟΣ και οτι χειροτερο βδελυγμα υπαρχει στην ελλαδα!
Στο ιδιο υφος λοιπον σου απανταω...με την πεινα που θα πεσει ισως βαλετε μυαλο, επισης μπορειτε να "φατε" τα γκέι α_χιδια μας !!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 902 ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ



Είναι αλήθεια ότι τα όσα έχουμε καταγγείλει μέχρι σήμερα σηκώσανε μεγάλο θόρυβο και φέρανε σε πολύ δύσκολη θέση την εργοδοσία 902-ΚΚΕ. Το θέμα έφτασε μέχρι τη συνέντευξη τύπου της Γενικής Γραμματέα του ΚΚΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, και ενώ εδώ και παραπάνω από 10 μέρες δεν έχουμε μιλήσει σαν Απολυμένοι του 902, η εφημερίδα του ΚΚΕ «Ριζοσπάστης» κάθε μέρα δημοσιεύει άρθρα ή σχόλια, στα οποία αφήνονται αιχμές εναντίον μας, ότι συμμετέχουμε σε κάποιου είδους παιχνίδι εναντίον του ΚΚΕ. Μάλιστα, κυκλοφόρησε και μια κατάπτυστη «Ανακοίνωση Εργαζομένων του 902», που είναι τελείως δημιούργημα της εργοδοσίας. Επίσης έχουνε αρχίσει να δημοσιεύονται επώνυμα άρθρα στελεχών του 902-ΚΚΕ στο Ριζοσπάστη για να δικαιολογήσουνε τα αδικαιολόγητα.



Για όλα τούτα, εμείς έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:



1. Καλό θα ήτανε, νομίζουμε, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ να μην αφήνει υπόνοιες ότι οι απολύσεις μας είχανε να κάνουνε με το ότι τάχα ανήκαμε σε άλλα, αντίπαλα του ΚΚΕ κόμματα (!). Το τι ψηφίζει βέβαια ο καθένας είναι δικός του λογαριασμός, αλλά η αλήθεια είναι πως κανείς μας δεν ήταν ούτε μπλε, ούτε πράσινο, ούτε «κόκκινο» παιδί για κομματικά θελήματα, και αυτό πληρώνουμε τώρα, όπως το πληρώνει κάθε άνθρωπος που δε δέχεται να συνδέσει το πολιτικό του πιστεύω με μια θέση εργασίας.



Οι απολύσεις μας δεν είχανε λοιπόν σε τίποτα να κάνουνε με δήθεν υποστήριξή μας σε άλλα κόμματα, κι αυτό το γνωρίζουν όλοι. Οι απολύσεις μας ήτανε καθαρά αποτέλεσμα της πολιτικής του «όποιος σηκώσει κεφάλι του το κόβουμε» και του «συνδικαλισμοί δεν περνάνε στο ΚΚΕ». Δεν γνωρίζει η κυρία Παπαρήγα ότι αυτή τη φράση τη χρησιμοποιούσανε απέναντί μας οι σύντροφοί της, τα «στελέχη» του 902, που μαζεύονται ακόμη στο μικρό δωματιάκι δίπλα στη μεγάλη αίθουσα των δημοσιογράφων; Ποιανού λαμπρού εγκέφαλου του Περισσού ήταν «έμπνευση» αυτό το επικοινωνιακό τερτίπι, ότι δήθεν έχουμε σχέσεις με άλλα κόμματα;;



2. Ίσως θα ήταν επίσης καλό να ενημερώσει κάποιο στέλεχος του 902-ΚΚΕ τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ ότι, εκτός από μας, στον 902 εργάζονταν και εργάζονται ΑΚΟΜΑ και κάποιοι τεχνικοί που είναι κομματικά μέλη του ΚΚΕ-ΚΝΕ, που στήριξαν μάλιστα ενεργά τη θεωρία περί «αναγκαίων απολύσεων για να σωθεί ο σταθμός» (οι γνωστοί που ήρθαν να μας αντιπαρατεθούνε στην ΕΤΙΤΑ πριν μήνες). Και μακάρι να μη χάσουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι, απλά θέλουμε να δείξουμε ποια ήταν τα κριτήρια για το ποιος θα μείνει και το ποιος θα φύγει.



Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά για να μην παραμυθιάζει η εργοδοσία 902-ΚΚΕ τον κόσμο ότι ήταν «εντελώς τυχαίο που απολύθηκαν οι μη κομματικοί, επειδή τυχαίνει να είναι τεχνικοί». Εμείς ξέρουμε ότι άμα πηγαίνεις και στηρίζεις απολύσεις, αν είσαι τίμιος, δέχεσαι να θυσιαστείς και πρώτος, αν σε νοιάζει να «σωθεί ο σταθμός». Αλλιώς, κάνεις εκ του ασφαλούς τον καμπόσο στην καμπούρα των άλλων, που πετάγονται στο δρόμο, ενώ εσύ συνεχίζεις να δουλεύεις. Τελικά, απολυθήκαμε «εντελώς τυχαία» ή επειδή δήθεν «ανήκαμε σε άλλα κόμματα»;; Είναι φανερό ότι η εργοδοσία 902-ΚΚΕ βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.

Ανώνυμος είπε...

3. Ας σταματήσει η εργοδοσία του 902 αυτό το χυδαίο ψέμα, ότι όλα τα ΜΜΕ έχουν δήθεν κάνει «σημαία» τον αγώνα μας. Όλα τα μεγάλα κανάλια, εκτός από ένα και σε ένα μόνο δελτίο ειδήσεων, έθαψαν το θέμα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τα δύο κόμματα που έχουνε την πιο πολλή δύναμη και επιρροή στα μεγάλα ΜΜΕ, κρατήσανε επίσης σιγή ιχθύος. Μάλιστα, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στη Βέροια ΨΗΦΙΣΕ ΛΕΥΚΟ σε πρόταση ψηφίσματος που έβαλε μέλος της (!) στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για συμπαράσταση στους απολυμένους του 902, κι έτσι το ψήφισμα δεν πέρασε.



Μας έχετε έμμεσα κατηγορήσει ότι δήθεν σας πολεμάμε με ύποπτους σκοπούς κι όχι για το δίκιο μας. Εμείς πάλι καλούμε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο να βγάλει τα συμπεράσματά του από αυτό που συνέβη στη Βέροια.



Δυστυχώς όμως για τους κυρίους της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ, το Διαδίκτυο δεν ελέγχεται από τους ίδιους κι έτσι οι μέχρι τώρα καταγγελίες μας έχουνε φτάσει παντού. Αλήθεια, είναι σίγουρη η εργοδοσία 902-ΚΚΕ ότι οι ψηφοφόροι ή και τα μέλη του ΚΚΕ συμφωνούνε με αυτές τις ενάντια στους εργαζόμενους πράξεις και συμπεριφορές που έχουμε καταγγείλει εδώ και δυο βδομάδες;; Γιατί εμείς το αντίθετο βλέπουμε από τις αντιδράσεις του κόσμου στο Ίντερνετ.



4. Σε ένα από τα άρθρα που έχουνε γραφτεί στο Ριζοσπάστη για το θέμα μέχρι στιγμής, που το υπογράφει φαρδιά πλατιά χωρίς ντροπή ένας πρώην «συνάδελφος» (βλ. http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6439336&publDate=16/9/2011 ), λέγεται το ψέμα ότι «στον 902 ενθαρρύνονταν οι εργαζόμενοι να συνδικαλιστούν» κλπ. Οι κύριοι της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ και οι εντεταλμένοι τους κάνουν τους ανήξερους, αλλά ο κόσμος που διαβάζει δεν είναι -όπως οι ίδιοι νομίζουν- χαζός.



Όταν λέμε (και το επαναλαμβάνουμε) ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝΕ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ 902 εννοούμε ότι ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ 902-ΚΚΕ. Και απόδειξη η άμεση απόλυση των τριών πρώτων εκπροσώπων μας που εξελέγησαν από την πρώτη ανοιχτή σύσκεψη των εξωκομματικών εργαζομένων πέρσι το Νοέμβρη.



Όσο για τις βρωμιές του «αρθρογράφου» αυτού (Ζ.Ν.) για «κινητοποίηση – πόζα για το ΣΚΑΪ» και τα όσα μας αποδίδουν η εργοδοσία του 902 και η Γραμματέας του ΚΚΕ (βλ. http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6437212&publDate=15/9/2011 ), ότι δήθεν «δίνουμε διαπιστευτήρια για να βρούμε δουλειά» (ότι δηλαδή κάναμε τη διαδήλωση μπροστά στον Περισσό για να ικανοποιήσουμε το ΣΚΑΪ και έτσι να μας δώσει μεροκάματο), τους απαντάμε ότι μόνο ανέντιμοι άνθρωποι θα μπορούσανε να μας απευθύνουνε τέτοια κατηγόρια. Είμαστε τεχνικοί, άνθρωποι της δουλειάς κι όχι τεμπέληδες, περνάμε δύσκολα, κάνουμε μεροκάματα υπό δύσκολες συνθήκες για να τα βγάλουμε πέρα, χωρίς σταθερή δουλειά, αλλά σαν τα μούτρα μερικών, που συκοφαντούνε απολυμένους συναδέλφους τους για να κρατήσουνε τη ζεστή τους κομματική – επαγγελματική καρεκλίτσα, δε γίναμε ούτε θα γίνουμε ποτέ. Εμείς τους δικούς μας ανθρώπους, τις οικογένειές μας, μπορούμε και τους κοιτάμε στα μάτια χωρίς ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

5. Φτάσανε οι κύριοι της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ να κάνουνε έκκληση αλληλεγγύης στο ΣΥΝ (!) εναντίον μας, και να του επιτίθενται ταυτόχρονα γιατί, ενώ το ΚΚΕ κάλυψε το ΣΥΝ απέναντι στους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού «105,5 - Στο Κόκκινο» και της «Αυγής», η «Αυγή» έγραψε δυο κουβέντες για το θέμα μας.



Δηλαδή, η λογική του 902-ΚΚΕ είναι «εμείς καλύψαμε τις δικές σας, μικρές ή μεγάλες αδικίες απέναντι σε εργαζόμενους. Εσείς γιατί δεν κάνετε το ίδιο;» (βλ. http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6427483&textCriteriaClause=%2B902+%2B%CE%A3%CE%A5%CE%9D ). Αυτοί είναι οι «φίλοι του λαού», δηλαδή η εργοδοσία 902-ΚΚΕ, που ομολογεί κυνικά ότι έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων στα ΜΜΕ του ΣΥΝ, κάνοντάς του πλάτες, και τώρα ζητάει να της κάνει και κείνος. Τώρα, τι σχέση έχουνε όλα αυτά με αριστερές λογικές και πραχτικές, ας ρωτηθεί η εργοδοσία 902-ΚΚΕ. Εμείς το μόνο που βλέπουμε με έκπληξη είναι την τελευταία να ζητάει για πρώτη φορά (!) αλληλεγγύη από αυτό το κόμμα (ΣΥΝ) εκεί που και οι δύο λειτουργούνε σαν εργοδότες και τελικά αδικούνε ανθρώπους!!



Και ας σταματήσει το παραμυθάκι ότι τα μέσα που ανήκουνε σε κόμματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με άλλα κριτήρια. Δε μπορεί ξαφνικά να πετάνε οικογενειάρχες με μωρά παιδιά στο δρόμο, με κριτήριο το ό,τι δεν ήτανε υποταχτικοί τους (όπως δεν είναι και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας στον 902), και να απαιτούνε έπειτα οι απολυμένοι να μη μιλάνε, επειδή «άλλο κομματική επιχείρηση κι άλλο κανονική καπιταλιστική επιχείρηση». Αυτά οι κύριοι της εργοδοσίας ας τα λένε μεταξύ τους στον Περισσό. Παραέξω κανένας δε τα παίρνει στα σοβαρά, γιατί δεν είναι σοβαρά.



6. Η πιο χυδαία πράξη της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ, που κυλάει κάθε μέρα και περισσότερο στον κατήφορο με αυτά που σκαρώνει, είναι μια ανακοίνωσή δικιά της, που την υπόγραψε στα ψέματα ως δήθεν «Ανακοίνωση των Εργαζόμενων του 902» (βλ. http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6428237&textCriteriaClause=%2B902 ). Σε αυτήν, πέρα από τις γνωστές βαρετές ιστορίες ότι «όλα είναι ένα σχέδιο για να χτυπηθεί το ΚΚΕ», κατηγορούμαστε ότι «δίνουμε λαβή με τις συκοφαντίες μας για να χτυπηθεί ο 902» κλπ. Φυσικά αυτά δεν εκφράζουνε ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ την πλειοψηφία των εργαζομένων του 902, που είναι εξωκομματικοί, και οι οποίοι ΔΕ ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ γι΄ αυτή την ανακοίνωση. Είναι μια ανακοίνωση τόσο ξύλινη και ψεύτικη, που έχουμε μεγάλη αμφιβολία αν εκφράζει ακόμα και όλα τα κομματικά μέλη του ΚΚΕ που δουλεύουνε στον 902.



Είμαστε πεισμένοι ότι είναι μια ανακοίνωση της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ που έβαλε σε αυτήν έναν ψεύτικο τίτλο, για να το διαβάσουνε οι αναγνώστες του «Ριζοσπάστη» και να ησυχάσουνε ότι όλα πάνε καλά κι ότι εμείς είμαστε κάτι λίγοι που κυνηγάμε να κάνουμε κακό στο ΚΚΕ. Τέτοια ψευτιά και υποκρισία από την εργοδοσία 902-ΚΚΕ. Αλλά, το ξανάπαμε: Εδώ είμαστε μεις για να λέμε την αλήθεια και να αποκαλύπτουμε το ψέμα. Κι επειδή η αλήθεια είναι πράγματι επαναστατική, απαντάμε στον κύριο Ζ.Ν., ας βγει στην πιάτσα να ρωτήσει ποιος πιστεύει τους Απολυμένους του 902 και τις καταγγελίες τους και ποιος πιστεύει τον ίδιο το Ζ.Ν. και τα κομματικά-επαγγελματικά αφεντικά του.

Ανώνυμος είπε...

7. Τέλος, ξαναλέμε: ας σταματήσουν οι κύριοι της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ το άλλο παραμύθι, για τους «δέκα απολυμένους» που διαδηλώνουνε, που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα κλπ. κλπ. Με αυτό τον τόνο μίλησε και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ στη ΔΕΘ, κι ενώ έκανε την προσπάθεια να φανεί ότι δε μας βρίζει, της βγήκε μια ειρωνεία απέναντί μας: «Μη νομίζουνε ότι έτσι θα βρούνε δουλειά, τα δέκα άτομα που μαζευτήκανε έξω από τον Περισσό» κλπ. Εμείς της υπενθυμίζουμε: ΕΥΤΥΧΩΣ για μας, δεν έχουμε μισθοδοτούμενους από τον Περισσό «συμπαραστάτες», για να τους φέρνουμε ώστε να φαινόμαστε μάζα. Δεν έχουμε ανάγκη τέτοια φτηνά κολπάκια, για να φωνάξουμε για το δίκιο μας. 21 απολυμένοι είμαστε, σχεδόν όλοι ήμασταν εκεί, κι όσοι δεν μπορούσαν να είναι στήριζαν την κινητοποίηση, κι ήρθαν και όσοι συνάδελφοι τεχνικοί από άλλα Μέσα μπόρεσαν, 4 το απόγεμα μιας εργάσιμης μέρας. Αλλά από πότε το δίκιο και το άδικο μετράει με το πόσοι αδικήθηκαν, πολλοί ή λίγοι; Μιλάνε ή σκέφτονται ή ειρωνεύονται αριστεροί άνθρωποι έτσι απολυμένους εργαζόμενους;; Χρειάζεται πολύ οργή, δηλαδή πολύ καταπατημένο δίκιο, για να βγουν μόνο 25 άνθρωποι να διαδηλώνουνε έξω από ένα τεράστιο μπετονένιο κτίριο. Γι’ αυτό και είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την κινητοποίησή μας.



Πρέπει πάντως πολύ να ενοχλήθηκαν οι κύριοι της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ από αυτά τα «δέκα άτομα», από την «κινητοποίηση – πόζα», για να γράφουνε επί δυο βδομάδες κάθε μέρα στην εφημερίδα τους, και τώρα νά ‘χουνε βάλει και κομματικούς εργαζόμενους του 902 να δίνουνε διαπιστευτήρια με κακής ποιότητας άρθρα, μπας και κρατήσουνε τη δουλειά τους. Εμείς -με εξαίρεση ανθρώπους του τύπου του κυρίου Ζ.Ν., που ξέραμε το ρόλο του από παλιά- ακόμα και με αυτούς που αναγκάζονται να γράφουνε άρθρα, δεν είμαστε εχθροί. Τους καλούμε να καταλάβουν ότι γίνονται πιόνια και εκτίθενται επώνυμα για αποφάσεις άλλων, της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ συγκεκριμένα, και μεθαύριο μπορεί να είναι και οι ίδιοι στο δρόμο. Δεν έχει τίποτα το κομμουνιστικό ή το ηρωικό να βρίζεις και να πετάς λάσπη σε απολυμένους συναδέλφους σου που αγωνίζονται μεταξύ άλλων ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να αρνηθούνε να δίνουνε γραπτές εξετάσεις στην εργοδοσία 902-ΚΚΕ, γιατί αυτό είναι εξευτελιστικό για την προσωπικότητά τους. Πρέπει να αρνηθούνε να γίνονται συνένοχοι στο να κόβεται το ψωμί συναδέλφων τους με μωρά παιδιά, επειδή τολμήσανε να σηκώσουνε κεφάλι. Γίνονται συνένοχοι σε ένα έγκλημα και μεθαύριο θα έχουνε να αντιμετωπίσουνε την περιφρόνηση ολόκληρου του κλάδου, των συναδέλφων από τα άλλα ΜΜΕ. Εμείς του καλούμε να αντισταθούνε και να υψώσουνε το ανάστημά τους. Αυτό θα έδειχνε λεβεντιά κι όχι τα ξύλινα, φανερά ψεύτικα άρθρα.



Όποιος ποδοπατάει εργαζόμενους, όχι απλά επειδή απολύει, αλλά επειδή χρησιμοποιεί το ψέμα, την υποκρισία, τη σπιουνιά και τη συκοφαντία εναντίον τους, ποδοπατάει το πιο μεγάλο οχυρό της προοδευτικής κοσμοθεωρίας και της μαρξιστικής ιδεολογίας, το ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.



Θα έπρεπε να ντρέπονται οι κύριοι της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ να μιλάνε λοιπόν για «λαβές που δίνουνε οι απολυμένοι στους αστούς» κλπ. Μα ποιος αστός δε θα πει τώρα: «Γιατί να μην διασπάω τους εργάτες, να μη τους απειλώ, να μη χρησιμοποιώ ρουφιάνους και τσιράκια εναντίον τους;; Εδώ τα κάνει αυτά το κόμμα που μιλάει όλη μέρα για τον εργάτη». Ποιος δίνει λοιπόν λαβές στο κάθε αφεντικό να κάνει κάθε είδους βρωμιά και παλιανθρωπιά στην πάλη του ενάντια στους εργαζόμενους;;



Μήπως τις «λαβές» τελικά τις δίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ η εργοδοσία 902-ΚΚΕ;



Καλούμε για άλλη μια φορά την εργοδοσία 902-ΚΚΕ να ανακαλέσει τις απολύσεις των συναδέλφων που έχουνε μικρά παιδιά, αλλά και οποιουδήποτε άλλου απολυμένου συναδέλφου θέλει να επιστρέψει στον 902. Ταυτόχρονα να ξεκινήσει διάλογο με τους εργαζόμενους στο σταθμό για την οικονομική κατάσταση του 902, το τι λύσεις μπορούνε να βρεθούνε για να μη χαθούνε άλλες θέσεις εργασίας κλπ. Αν τα είχε κάνει όλ’ αυτά από την αρχή, αν δηλαδή έπραττε με βάση αυτά που λέει στα λόγια, όλα τούτα δεν θα είχανε συμβεί. Έστω και τώρα, καλούμε την εργοδοσία να αλλάξει ρότα. Μέχρι τότε, εμείς θά ‘μαστε εδώ και κανείς δεν θα μας φράξει το στόμα.





ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ 902

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Ουάου, θα πρέπει να έχεις μεγάλο κόμπλεξ για να βάζεις αντικκε πενταπλό comment σε άσχετη ανάρτηση. Η μήπως ήταν πολύ σχετική...; Ας είναι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι αντιΚΚΕ κόμεντ. Πρόκειται για ανακοίνωση απολυμένων εργαζομένων του 902.

Ανώνυμος είπε...

Ε, λαϊκό υποστρωμα με λεκέδες!

ΤΙ γίνεται με το βιβλίο/έπος "ΚΚΕ: 3.000 χρόνια αγώνα και θυσία ο σοσιαλισμός θα έρθει τη δευτέρα παρουσία";;;

Το γράφεις; Ή μήπως θες βοήθεια γιατί έχω και άλλο υλικό να σου δώσω!

Μαζί με την ανακοίνωση των απολυμένων του 902 (μπορείς να τη βάλεις ως ντοκουμέντο αποδεικτικό του απύθμενου θράσους της ΚΚΕ Α.Ε.

Αλλά ξέχασα! Ο μαρξισμός που σου μαθε ο Τσολάκης, η Αλέκα και ο Γόντικας έχει ανακαλύψει και έναν άλλο τύπο επιχειρήσεων στον καπιταλισμό: Τις κομματικές, σε αντιδιοαστολή με τις καπιταλιστικές!

Όπως έχει ανακαλύψει και έναν άλλο τύπο απολύσεων: Τις δίκαιες (των κομματικών επιχειρήσεων) κόντρα στις άδικες των καπιταλιστικών.

Σου είπαν βρε τρίχα πως είναι το ίδιο με τους δίκαιους και άδικους πολέμους του Λένιν και συ το πίστεψες!

Μπουουουου! Μπούλη!

Ανώνυμος είπε...

Αν και ο διάλογος που έχει αναπτυχθεί στα τελευταία σχόλια είναι τρομερά ενδιαφέρων θέλουμε το τρίτο μέρος.

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Α, τελικά δεν παριστάνεις τον χαζό, είσαι. ΟΚ, γιατί προς στιγμήν σε είχα παρεξηγήσσει, ανώνυμε των 18/9 11.44μμ ή των 01.03 που μπορεί να είσαι και ο ίδιος αλλά είσαι/είστε από αυτούς που βαριέσαι/βαριούνται να βάλουν έστω και ένα άτυπο ψευδώνυμο χωρίς open ID ή mail για να συνενοούμαστε (μα αφού δεν θέλουν να συννενοούμαστε, να τρολάρουν θέλουν - σωστό κι αυτό).

υ.γ. επειδή τρόμαξα όσο δεν πάει με το "Μπου" οφείλω να ενημερώσω τους αναγνώστες του Φιλολαϊκού blog 1ον ότι αποσύρομαι συντετριμμένος από τον μαρξισμό που μου έμαθε ο Τσολάκης και ο Γόντικας και 2ον ότι ο λόξυγγας μου πέρασε ("τώρα θα σου κόψoυμε και τον βήχα λερωμένο παλιοϋπόστρωμα", ακούστηκε να ψιθυρίζει με γρεζιασμένη φωνη ο αντικκε ψυχάκιας)

υ.γ.2 τώρα που θα κλείσει το "Πριν", τον προτηγανισμένο αντραποδοτικό λίβελλο να τον σερβίρω εδώ ή να τον τυλίξω για το σπίτι

υ.γ.3 ώρες ώρες (επαν)εκπλήσσομαι από το πόσο η "απαλεψιά" στο διαδύκτιο θερίζει

Ανώνυμος είπε...

λαϊκο υπόστρωμα με μπλε και πράσινους λεκέδες από παλιά! (σαν το ταϊντ ένα πράμα).

Δεν έχω καμίαν πρόθεση να σας κόψω το λαιμό. Ούτως ή άλλως μέχρι το λαιμό είστε, διότι το υπόλοιπο δεν υπάρχει.

Διατί εάν -λέω εάν- υπήρχε, δεν θα έγραφες τις σαχλαμάρες που γράφεις!

ΥΓ: Τι θα γίνει με το μπεστ σέλλερ "ΚΚΕ: 3.000 χρόνια αγώνα και θυσία σοσιαλισμό θα κάνουμε τη δευτέρα παρουσία";

Ανώνυμος είπε...

Επίσης λαϊκό υπόστρωμα μπορείτε να γράψετε και μια μπροσούρα δια να βοηθήσετε τον ιδεολογοπολιτικό αγώνα του ΚΚΕ:

"Απολύσεις: Δίκαιες και άδικες και η περίπτωση σπίλωσης της κομματικής αντικαπιταλιστικής επιχείρησης "902 απλήρωτοι στα FM".

Είναι και η άλλη κομματική αντικαπιταλιστική επιχείρηση η "Τυποεκδοτική"! Βάλτην μαζί με τον 902. Ούτως ή άλλως το 1.200.000 σε δραχμούλες που πήρε η Αλέκα και το ΚΚΕ το '92 από τον Μητσοτάκη (μπαξίσι για τη συμμετοχή στη συγκυβέρνηση ΝΔ/ΚΚΕ) για την πώληση του κτιρίου της Μπουμπουλίνας, μαζί με την κρατική επιχορήγηση όλα αυτά τα χρόνια (που μόνο πέρισυ έφτασε τα 5.000.000 ευρώ) συν τις βουλευτικές αποζημιώσεις που φτάνουν περίπου τις 200.000 ε μηνιαίως, συν τις συντδρομές, συν τις διαφημίσεις, συν το ότι εξακολουθεί η Τυποεκδοτική κα ιτυπώνει αστικές εφημερίδες με το αζημίωτο, συν ότι τα περισσότερα γραφεία του ΚΚΕ είναι ιδιόκτητα ε, όλα αυτά δεν επαρκούν, και πρέπει να γίνουν απολύσεις.

ΚΚΕ Α.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Η Τυποεκδοτική εκτός από αστικές εφημερίδες τυπώνει και την Αστυνομική Επιθεώρηση, καθώς και περιοδικές εκδόσεις επιμελητηρίων-συνδικάτων εργοδοτών.

Λαϊκό Στρώμα είπε...

και πιτσαρίες

christos04 είπε...

Το ιδιο κείμενο υπάρχει ως απάντηση σε δικό μου άρθρο στο phorum.gr
http://www.phorum.gr//viewtopic.php?f=80&t=216295

Δεν ασχολήθηκα να απαντησω λόγω φόρτου εργασιας, αλλά σύντομα θα γινει και αυτό.

Πέραν των όσων λένε, ειναι φανερο ότι πρόκειται για προώθηση της προπαγάνδας των καπιταλιστων που την άρχισε ο Καρατζαφέρης,
η οποία τωρα βγήκε με το φερετζε της υποστήριξης.... του "αδικημένου εργατη"

δεν θα πω άλλα επιχειρήματα που εχω στο άρθρο μου θα παραθέσω ένα μερος των λεγομένων τους:
"Καλούμε για άλλη μια φορά την εργοδοσία 902-ΚΚΕ να ανακαλέσει τις απολύσεις των συναδέλφων που έχουνε μικρά παιδιά, αλλά και οποιουδήποτε άλλου απολυμένου συναδέλφου θέλει να επιστρέψει στον 902."

εδω αποκαλύπτεται το μέγεθος της απατης τους, και αποδεικνύεται ότι:
1) το οτι ο 902 δεν ειναι επιχειρηση
2) το οτι ο 902 ειναι πολιτικό εργαλειο παραγωγής ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ !!

Της πολιτικης εκείνης που δουλευει για να καταργησει την ανεργια.

τι θέλει να πει με την ανακοίνωση ο "ποιητής?" ας δούμε λοιπόν...

1) Να επιστρέψουν στον σταθμό οι οργανωτές της προπαγάνδας εναντιον του ΚΚΕ, γινεται?.
δηλαδή να εμπιστευτούν τα μελη του ΚΚΕ τους αντικομμουνιστες να προβάλλουν τις θέσεις του??
Ποιός θα αποφασίσει κάτι τέτοιο?
Αν αυτοί επιστρέψουν τοτε ποιός θα βλέπει 902? ο Πάγκαλος με τον Άδωνι?
επομένως:
το προϊόν της παραγωγής δεν μπορουν να το παράξουν οι εν λόγω γιατι ειναι απλά ΠΟΛΙΤΙΚΟ.. και άρα δεν πρόκειται για εμπορική επιχειρηση, αλλά για ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, κόμμα παραγωγής ιδεολογιας, την οποία θα χειριστει για να: ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ !!!! όταν ερθει στην εξουσία.

2) εργοδοσια σημαινει ιδιοκτητης καπιταλιστης με σκοπό το κέρδος. υπάρχει τέτοιο σχήμα παραγωγής?
οχι, δεν υπαρχει.!!
γιατι η ιδιοκτησια ειναι ανηκει στα μελη.
γιατι τα μέλη δεν ειναι κάτοχοι υπεραξιας, αλλά με το υστερημα της κλεμενης υπεραξιας από τον καπιταλιστη αφεντικό τους που παίρνουν ως μισθό, ή, μεροκάματο, πληρώνουν την ύπαρξη του σταθμού.

Άρα δεν υπαρχει ιδιωτικό κεφάλαιο που γεννήθηκε από την εκμετάλλευση μέρους παραγόμενης υπεραξίας της οποίας το υπόλοιπο επανεπενδύεται από τον καπιταλιστή κ.λ.π , με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας του, αλλά μπορούμε να πουμε συνεργατικό κεφάλαιο που δεν κερδοφορεί...!!!
τέλος πάντων..

όπως εχω ξαναπει: ο συρφετος των διάφορων γκρουπων (τα στελέχη) σιτιζεται από την ασφάλεια !.-
Αυτο το ξερουν και οι πέτρες..χρόνια τώρα.
άρα μην δινετε σημασία στο προβοκατορικαριό.
Μπάτσοι ειναι !! ή, υποψήφιοι μπάτσοι.!!
Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο λές επιεικώς ανοησίες!

- Από πότε τα μέλη του ΚΚΕ είναι ιδιοκτήτες του 902 και της Τυποεκδοτικής;

Δεν ξέρεις βρέ χρηστακούλη μ, πως η τυποεκδοτική κα ιο 902 έχουν μετοχικό κεφάλαιο με μετόχους την Αλέκα, τον Μεντρέκα, τον Γόντικα, κλπ;

Δεν διαβάζεις έστω κα ιμια εφημερίδα πια;

- Από πότε χριστακούλη μ, υπάρχει στον καπιταλισμό ο διαχωρισμός σε καπιταλιστικές και αντικαπιταλιστικές/κομματικές επιχειρήσεις (όπως ισχυρίζεται το ΚΚΕ);

-Από πότε χριστακούλη μ, υπάρχει ο διαχωρισμός σε δίκαιες και άδικες απολύσεις όπως πάλι πιστεύει το ΚΚΕ;

-Τι σόϊ κόμμα εργατικό είναι αυτό, όταν αρνείται μέχρι τέλους να συναντηθεί με την ΕΤΙΤΑ;

-Τι σόι εργατικό (σιγά το εργατικό κόμμα δλδ) κόμμα λέει πως είναι το ΚΚΕ σου, όταν αρνείται να συναντηθεί για να συζητήσει με τους εργαζομένους και το μόνο που έκανε ήταν να τους μαζέψει ο Τσίγκας και να τους ανακοινώσει τις απολύσεις;

- Χριστακούλη μ, δεν απάντησες για τα οικονομιά στοιχεία που σου παρέθεσα παραπάνω!

1.200.000 σε δρχ το κτίριο της μπουμπουλίνας το '92, 5.000.000 ευρώ (μόνο τα περσινά, για πολλαπλασίασε από το '92 και μετά μπουλούκο) κρατική επιχορήγηση, 200.000 ευρώ μηνιαίως η βουλευτική και ευρωβουλευτική αποζημίωση που πάει στο ΚΚΕ, κρατικές διαφημίσεις, συνδρομές μελών, οικονομικές εξορμήσεις και ιδιοκτητα γραφεία του ΚΚΕ σε πάρα πολλές περιοχές.

Ε, Χριστακούλη μπουμπούκο, σαν πολλά δεν είναι για να απολύσει κιόλας η ΚΚΕ Α.Ε.;

Ανώνυμος είπε...

επίσης χριστακούλη μ τι λογιώ ακροβασίες και ταχυδακτυλουργίες είναι αυτές που λές προκειμένου να υπερασπίσεις το ΚΚΕ ΑΕ;

Υπάρχει προϊόν στον καπιταλισμό που να λογίζεται σαν πολιτικό; Και μάλιστα οι εργαζόμενοι του ΚΚΕ ΑΕ που απολύονται και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, δεν μπορούν να ...παράγουν το προϊόν αυτό;

Ανώνυμος είπε...

1 δις 200 εκατομμύρια εισέπραξε το ΚΚΕ από την πώληση του κτιρίου της Μπουμπουλίνας.

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει ρε μάστορα χρήστο "μπάτσοι είναι"; Εσείς έχετε συνδικαλιστική παράταξη μπάτσων και σε ανακοινώσεις του κόμματός σου ή τοποθετήσεις του χόμπιτ που έχετε για γενική γραμματέα, τους ονομάζετε "εργαζομένους των σωμάτων ασφαλείας"... Τα παραμυθάκια στην κόρη σου που ξυπνάει στις 3 το πρωί για μοίρασμα... Μέχρι να σε πάρει χαμπάρι κι αυτή και να σου ρίξει άκυρο...

Μάχιμος είπε...

1 τρις 200 εκατομμύρια εισέπραξε το ΚΚΕ από την πώληση του κτιρίου της Μπουμπουλίνας.

Μάχιμος είπε...

1 τετρακις 200 εκατομμύρια εισέπραξε το ΚΚΕ από την πώληση του κτιρίου της Μπουμπουλίνας.

Μάχιμος είπε...

1 πεντακις 200 εκατομμύρια εισέπραξε το ΚΚΕ από την πώληση του κτιρίου της Μπουμπουλίνας.

Μάχιμος είπε...

Η "παιδική αρρώστια" άπαξ και σε κολλήσει δεν έχει σταματημό, δεν έχει όριο.

Μάχιμος είπε...

Ερώτηση προς σχολιαστές του blog:
Πόσο μεγάλο σε περιεκτικότητα πασόκ είναι τα σχόλια ετούτου του blog;

Ανώνυμος είπε...

Μαχιμε, το ΚΚΕ εισέπραξε 1 δις 200 εκατομμύρια δραχμούλες ζεστό κρατικό χρήμα (επί ΝΔ) για το κτίριο της Μπουμπουλίνας.

ρώτα και θα μάθεις!

- Δεν ξέρω για τα σχόλια αν είναι ΠΑΣΟΚ (που δεν είναι αλλά λέμε τώρα), πάντως οι αναρτήσεις του μπλογκ είναι σίγουρα: 50% ασχετοσύνη, 30% εμπάθεια, 17% δεύτερη κατανομή και 3% δεν ξέρω, δεν απαντώ!

Σε κάλυψα;

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Αλήθεια λέει Μάχιμε, 50% ασχετοσύνη, 30% εμπάθεια, 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, λίγο άνηθο και το βάζω στο φούρνο να ροδίσει. Πως αλλιώς νομίζεις ότι γράφω τις αναρτήσεις μου; Αμ πως;

christos04 είπε...

Προς ανωνυμο 20-σεπτ-2011 3:00

1)Ώστε η ιδιοκτησια ανηκει όπως λες: « Δεν ξέρεις βρέ χρηστακούλη μ, πως η τυποεκδοτική κα ιο 902 έχουν μετοχικό κεφάλαιο με μετόχους την Αλέκα, τον Μεντρέκα, τον Γόντικα, κλπ;»
Ναι ε ?
Δηλαδη αν τα μελη του ΚΚΕ το 92 ψηφιζαν Ανδρουλακη και Δαμανακη,…στο συνέδριο … τωρα ο 902 θα ηταν ιδιοκτησια αυτων που αναφέρεις?
Ή της Δαμανακη , του Ανδρουλάκη και του Καραγκιουλέ?

Αειντε βρε «κατακαημενα» που φορώντας «αριστερη» μάσκα νομιζετε ότι δεν φαινόσαστε….
Που μπαινετε εδώ και γράφετε ότι σας κατέβει… παρουσιαζοντας την «ταυτοτητα» σας …

Ποιος σου ειπε για δικαιες και αδικες απολυσεις? Που το ειδες γραμένο από μενα? Ε?

Από αυτά που λέω καταλαβες γρι ?
Δεν νομιζω !!!

Εστω ότι ισχυει ότι λες για το κτήριο της Μπουμπουλίνας (εγω δεν ξερω το ποσο πουλήθηκε, εσυ από ποιά πηγη το ξερεις? και γιατι δεν την αναφέρεις?)
Βλέπεις πουθενα κατι το παράνομο όπως και στην βουλευτικη αποζημιωση?

Το δικό σου Κόμμα τι λέει για όλα αυτά?
…..δεν μας είπες από ποια μεριά του πολιτικού φασματος κάνεις κριτικη στο ΚΚΕ εσυ?
Εμεις λέμε ειμαστε ΚΚΕ και δεχόμαστε κριτικη.
Εσυ γιατι δεν λες τι εισαι? ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ? …

Από εκει θα ξεκινήσουμε τη συζητηση…

Το «μπουμπούκο» από πού βγαινει ? έτσι από περιέργεια.

Θεωρείς ότι θα κάμψεις την όποια στάση μου βριζοντάς με ?

Αυτό είναι το ηθικό «ανάστημα» των επιχειρημάτων σου?

Έτσι μάθαιναν οι εσατζηδες και οι βασανιστες επί χούντας και οι μπάτσοι.. ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ τους αριστερους και να τους λοιδορούν !!!
προσπαθώντας να μειώσουν την προσωπικότητα του άλλου.
Και εσυ
Ενώ δεν με ξέρεις, βριζεις, θιγεις, προσβάλλεις, μιλώντας προσωπικά.

Τοση «αριστερη» «διαπαιδαγώγηση πήρες από την προφανως αριστερή καταγωγή σου?

Οι αριστεροί δεν θίγουν, δεν προσβάλλουν, δεν βριζουν, έχουν γνώσεις, επιχειρηματα και επίπεδο.
Εσυ δυστυχως ακολουθείς το επίπεδο του Αδωνι, του Πάγκαλου και του Καρατζαφέρη..
..άρα ο όμοιος τον όμοιο ..κ.λ.π
Δηλαδή
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ οτιδηποτε αριστερο.
Χρήστος

christos04 είπε...

Προς ανωνυμο 20-σεπτ-2011 3:00

1)Ώστε η ιδιοκτησια ανηκει όπως λες: « Δεν ξέρεις βρέ χρηστακούλη μ, πως η τυποεκδοτική κα ιο 902 έχουν μετοχικό κεφάλαιο με μετόχους την Αλέκα, τον Μεντρέκα, τον Γόντικα, κλπ;»
Ναι ε ?
Δηλαδη αν τα μελη του ΚΚΕ το 92 ψηφιζαν Ανδρουλακη και Δαμανακη,…στο συνέδριο … τωρα ο 902 θα ηταν ιδιοκτησια αυτων που αναφέρεις?
Ή της Δαμανακη , του Ανδρουλάκη και του Καραγκιουλέ?

Αειντε βρε «κατακαημενα» που φορώντας «αριστερη» μάσκα νομιζετε ότι δεν φαινόσαστε….
Που μπαινετε εδώ και γράφετε ότι σας κατέβει… παρουσιαζοντας την «ταυτοτητα» σας …

Ποιος σου ειπε για δικαιες και αδικες απολυσεις? Που το ειδες γραμένο από μενα? Ε?

Από αυτά που λέω καταλαβες γρι ?
Δεν νομιζω !!!

Εστω ότι ισχυει ότι λες για το κτήριο της Μπουμπουλίνας (εγω δεν ξερω το ποσο πουλήθηκε, εσυ από ποιά πηγη το ξερεις? και γιατι δεν την αναφέρεις?)
Βλέπεις πουθενα κατι το παράνομο όπως και στην βουλευτικη αποζημιωση?

Το δικό σου Κόμμα τι λέει για όλα αυτά?
…..δεν μας είπες από ποια μεριά του πολιτικού φασματος κάνεις κριτικη στο ΚΚΕ εσυ?
Εμεις λέμε ειμαστε ΚΚΕ και δεχόμαστε κριτικη.
Εσυ γιατι δεν λες τι εισαι? ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ? …

Από εκει θα ξεκινήσουμε τη συζητηση…

Το «μπουμπούκο» από πού βγαινει ? έτσι από περιέργεια.

Θεωρείς ότι θα κάμψεις την όποια στάση μου βριζοντάς με ?

Αυτό είναι το ηθικό «ανάστημα» των επιχειρημάτων σου?

Έτσι μάθαιναν οι εσατζηδες και οι βασανιστες επί χούντας και οι μπάτσοι.. ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ τους αριστερους και να τους λοιδορούν !!!
προσπαθώντας να μειώσουν την προσωπικότητα του άλλου.
Και εσυ
Ενώ δεν με ξέρεις, βριζεις, θιγεις, προσβάλλεις, μιλώντας προσωπικά.

Τοση «αριστερη» «διαπαιδαγώγηση πήρες από την προφανως αριστερή καταγωγή σου?

Οι αριστεροί δεν θίγουν, δεν προσβάλλουν, δεν βριζουν, έχουν γνώσεις, επιχειρηματα και επίπεδο.
Εσυ δυστυχως ακολουθείς το επίπεδο του Αδωνι, του Πάγκαλου και του Καρατζαφέρη..
..άρα ο όμοιος τον όμοιο ..κ.λ.π
Δηλαδή
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ οτιδηποτε αριστερο.
Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

Χριστακούλη μ, είσαι και μπουμπούκος και μπουλούκος!

- Ειπες βλακείες για τα μέλη του ΚΚΕ πως είναι συνιδιοκτήτες του ...902 και της...τυποεκδοτικής και τώρα πας να τα μαζέψεις!

Βρε μπουμπούκο, σου είπα πως οι ιδιοκτήτες των καπιταλιστικών επιχειρήσεων του ΚΚΕ είναι το ΠΓ συν κάποια άλλα στελέχη.

Τα υπολοιπα μέλη του ΚΚΕ δεν έχουν καμμία σχεση με την ιδιοκτησία αυτών των καπιταλιστικών επιχειρήσεων!

- Χριστακούλη τζουτζούκο, είπες και κάτι άλλες βλακείες σχετικά με τις απολύσεις και δικαιολόγησες το ΚΚΕ ΑΕ για τις απολύσεις! Ε, στις βλακείες σου, απάντησα με επιχειρήματα και συ πέρα βρέχει!

- Το κτίριο της μπουμπουλίνας πουλήθηκε στο υπουργείο πολιτισμού (με υπουργό τη μπακογιάννη) το '92 στην απίστευτη τιμή του 1 δις 200.000.000 δρχ!! Ψάξε σε δημοσιεύματα της εποχής, κα ιθα το βρεί! Μην τα θές και όλα στο πιάτο!

ΥΓ: Επίσης λές πως δεν αποκαλύπτομαι! Κομμουνιστής είμαι.

Μόνο που δεν είμαι χρεοκοπημένος, χαφιεδολόγος και μεταφυσικός σαν κι εσένα.

Ανώνυμος είπε...

Και είσαι τόσο καραγκιόζης χρήστο, που .... προσβλήθηκες για τον χαρακτηρισμό "μπουμπούκος" και "μπουλούκος", λέγοντας πως σε βρίζω (που το είδες αυτό;;) ενώ εσύ έχεις ήδη αποκαλέσει τις υπολοιπες κομμουνιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα, προβοκατόρικες και χαφιέδικες.

κανονικά θα πρεπε να σαι μοναχός στο Αγιο Ορος με τη μεταφυσική σου αντίληψη!

Ομοφυλόφιλος προλετάριος είπε...

Vavi, τους τα λες στο ύφος που τους αξίζει, αλλά διαφωνώ σ' αυτό που λες ότι θα πεινάσουν. Τώρα τα σταλιναριά θα βγουν και θα πουν τα γνωστά: "Η ομοφυλοφιλία είναι αστική εκτροπή", "Ομοφυλόφιλοι είναι μόνο κάτι πλούσιοι αστοί" κλπ

Καταλαβαίνεις τί εννοώ. Τώρα στην κρίση δε πεινάσουν τόσο οι ΚΚέδες γραφειογράκτες, όσο εμείς οι άνεργοι και εργαζόμενοι ομοφυλόφιλοι...

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Κρατάω (έχω γαντζωθεί για την ακρίβεια) στο γραφείο με χερια και με ποδιά αλλιώς θα σου λεγά καμμιά κουβέντα "ομοφυλλόφιλε", λες και ο σεξουαλικός σου προσδιορισμός θα σου προσδώσει (ή αφαιρέσει) ιντερνετικό πολιτικό κύρος. Γιδοτύρι!

Έχεις έρθει στο σπίτι μου να δεις τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα δυο μαζεμένα εκκαθαριστικά; Ή μήπως ήρθες απ' την 4ωρη δουλειά μου να δεις πως παλεύουμε την τήρηση του ωραρίου, τα ένσημα, την εργοδοτική τρομοκρατία; Μήπως κατά τύχη έπεσε στα χέρια σου το βιβλιάριο υγείας του ημισακατεμένου πατέρα μου που δεν θα σφραγιστεί φέτος, χάνοντας η μάνα και ο αδερφός μου κάθε ένοια γιατρού και περίθαλψης, και αν τυχόν ο πατέρας μου ΨΟΦΗΣΕΙ δεν θα 'χουμε ούτε τα ναύλα μέχρι το νεκροταφείο να πάμε να τον θάψουμε ; Ε, τρικαλινό Λογάδι;

Βγάλανε και γλώσσα με ύφος χιλίων γκαργκανδιναλίων τα Φεϊσμπουκόπαιδα και Τουϊτεραριά πέμπτης διαλογής...

Ομοφυλόφιλος προλετάριος είπε...

Καλά τώρα, αμφιβάλλεις ότι τα χιλιάδες επαγγελματικά στελέχη του κκε ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να πεινάσουν;
Εσύ μπορεί να μην είσαι επαγγελματίας (όπως λες), αλλά το κόμμα σου έχει χιλιάδες τέτοιους. Αυτούς εννοώ γραφειοκράτες και αυτοί είναι που διαμορφώνουν το ακραία ομοφοβικό πρόγραμμα του ΚΚΕ, που στρέφεται εναντίον των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων. (δικαίωμα ομόφυλου γάμου και συμφώνου συμβίωσης, προστασία από απολύσεις λόγω ομοερωτικού σεξουαλικού προσανατολισμού, εισαγωγή του μαθήματος σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία με παρουσίαση της ομοφυλοφιλίας ως φυσιολογική και αποδεκτή ερωτική συμπεριφορά κλπ κλπ)

"Σύντροφε", εμείς οι άνεργοι και εργαζόμενοι ομοφυλόφιλοι εκτός από απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ, μαζεμένα εκκαθαριστικά και ασφράγιστα βιβλιάρια υγείας έχουμε να αντιμετωπίσουμε ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ την ομοφοβία της κοινωνίας, της εκκλησίας, του αστικού κράτους και του κόμματός σας απέναντί μας. Γι' αυτό και ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ από εμάς αποκαλύπτουμε δημοσίως το σεξουαλικό μας προσατολισμό. Ζούμε διπλές ζωές και παίζουμε θέατρο σε όλη μας τη ζωή, προκειμένου να αποφύγουμε την ομοφοβία σας.
ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ...
Δες εδώ το εξαιρετικό κείμενο του GSH: http://gayrightsgreece.blogspot.com/2011/07/blog-post_12.html

Ορίστε και οι (τουλάχιστον) ...γελοίες απόψεις του κόμματός σας για το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, με τις οποίες σας "καθοδηγούν" να μας χλευάζετε, όπως κάνεις και εσύ στο παρόν άρθρο. (στο σημείο που "παρουσιάζεις" το ΣΕΚ και τη ΔΕΑ)
http://gaynewsingreek.blogspot.com/2008/10/blog-post_3739.html

Μα καλά ρε "σύντροφοι", την παλεύετε καθόλου; Είναι δυνατόν να λέει το κόμμα σας ότι αν νομιμοποιήσουμε το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, τότε θα πρέπει να νομιμοποιήσουμε και το κουαρτέτο και το σεξτέτο;;; (δηλώσεις στη Βουλή του Αλλυσανδράκη, βουλευτή του ΚΚΕ)
Ώρες-ώρες, πραγματικά αναρωτιέμαι πώς γίνεται ένα (αυτοαποκαλούμενο) "κομμουνιστικό" κόμμα να έχει τέτοιες απόψεις!
Αυτός είναι ο κομμουνισμός τον οποίο οραματίζεστε; Με τους ομοφυλόφιλους χωρίς δικαιώματα και εξοβελισμένους και χλευασμένους ως ανώμαλους, όπως μας χαρακτηρίζει ο Ριζοσπάστης;;;
http://feleki.wordpress.com/2009/08/04/%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%BA%CE%B5/

christos04 είπε...

(ανώνυμος λέει: 21 Σεπτεμβρίου 2011 3:42 μ.μ. και στις 3:45 μ.μ.

.."Και είσαι τόσο καραγκιόζης χρήστο,..."

".... ενώ εσύ έχεις ήδη αποκαλέσει τις υπολοιπες κομμουνιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα, προβοκατόρικες και χαφιέδικες.

Η ταύτιση της πολιτικής οργάνωσης με το πρόσωπο θεωρείται πολιτικη κριτική και δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό "καραγκιόζης". Προτείνει δε και την "θεραπεία"..
οχι, δεν λέει Μακρόνησο, ή, ... Γιούρα, Άγιον όρος λέει ..παρακάτω...

"κανονικά θα πρεπε να σαι μοναχός στο Αγιο Ορος με τη μεταφυσική σου αντίληψη!.. "

Θυμάται κανείς ποιό το επιχείρημα του Πατακού για τους εξορίστους?.

Και το κερασάκι στην τούρτα...
".....ΥΓ: Επίσης λές πως δεν αποκαλύπτομαι! Κομμουνιστής είμαι....."

ε ναι.. και ο Καρατζαφέρης πριν εκλεγει βουλευτης πήγε στην Κούβα και δηλωνε Κομμουνιστής !!!!!

Για να ακριβολογούμε:
1) ο Κομμουνιστης δεν ντρέπεται να πει, ούτε κρυβει το Κόμμα του.
2) Στις παραπάνω τοποθετησεις μου χαρακτηριζονται ως χαφιέδικες από μένα οι διάφορες γκρούπες, σέχτες και σια ως χαφιέδικες. Οι γκρούπες και οχι τα πρόσωπα, (γκρούπες εννοείται οι ομαδούλες των ελαχίστων).
3) Στις παραπάνω τοποθετήσεις μου (1) και (2) στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 3:00 π.μ. δεν πήρα απάντηση που να καταρρίπτει τα επιχειρηματα μου, εννοείται απάντηση με οικονομικοπολιτικούς όρους όπως τουλάχιστον τοποθετούμαι εγώ.

4)Η "μαγκιά" μέσα από το πληκτρολόγιο είναι ευκολη όταν αναφέρεσαι στο πρόσωπο κάποιου. Θα ήθελα να ηξερα έτσι απαντάς στον πχ 1.90 μπρατσωμένο οικοδόμο ΚουΚουΕ στο καφενείο της γειτονίας σου?..
..ή, ότι δεν το μπορείς στην πραγματική σου ζωή, το.."πετυχαίνεις" με το πληκτρολόγιο??.
λέω εγω τώρα...
Πάντως.. εμενα δεν εχει "τολμήσει" να με πει κανεις στην πραγματική ζωή ..."μπουμπούκο" ..
και ξέρεις γιατι..
Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

..ο διάλογος για τον 902είναι χαρακτηριστικός για το ποίον αυτού που (οι ΚΚΕδες) λένε "αριστερισμός":
1. Εμμονή σε αμεσοδημοκρατικές και αυτοδιαχειριστικές λογικές (εξού και η εμμονή με την "επάρατη" ηγεσία του ΚΚΕ" και οι διαρκεις διασπάσεις μόλις ξεπεράσουν τα..χίλια άτομα),άρνηση υπέρβασης του εγώ σε μεγαλύτερες και μαζικότερες δομες με πειθαρχία
2. Η προσπάθεια εγλωβισμού σε ένα προσωπικό ιδεατό μικροκοσμο εντός συστήματος, τουτεστιν σοσιαλιστικές νησίδες (αχ τι καλά να ήταν και η Τυποεκδοτική μια τέτοια και σιγά σιγάόλοι να εργαζόμεθα σε συνεργατικές επιχειρήσεις, εντός καπιταλισμού βεβαίως..) αντί της έκθεσης στην μαζική ταξική πάλη και στις δυσκολίες, αντιφάσεις κτλ αυτής..
3. Ακρατος φορμαλισμός και τακτικισμός (η σύγκρουση με τους μπάτσους, η μη εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο ..κι ας παίρνουν μέρος στις εκλογες!!!!!, ακόμα και το εσκεμμένα "ατιμέλητο¨λουκ κτλ) που θεωρούνται αποδείξεις "εργατικότητας" και "επαναστατικότητας". Την ίδια ώρα είναι μονίμος απών απο τις εργατικες κινητοποιήσεις (όπου πρωτοστατεί το ΚΚΕ, τι να κάνουμε;) και το βασικότερο: στην πιο μεγάλη μεταπολεμική κρίση του καπιταλισμού αντί να θέσουν ζήτημα εξουσίας και ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής (όπως κάνει το Κόμμα της εργατικης τάξης) εστιάζουν στην διαφθορά, στην Βουλή, στο χρέος,στα λαμόγια κτλ
4. Και βέβαια όλα αυτά πασπαλισμένα με αυταρέσκεια,επαναστατικές κορώνες κι άκρατη εχθρότητα και ειρωνία απέναντι στους δεκάδες χιλιάδες αγωνιστες που συσπειρώνονται στο ΚΚΕ (ξέρετε..αυτούς που κάνουν και πετριφρουρούν τις απεργίες) την ίδια ώραπου δεν έχουν πρόβλημα να γλύφουν τους "αγανακτισμένους" φλερτάροντας ανοιχτά με τον φασισμό..
Μάνουελ

Ανώνυμος είπε...

Ρε μπουμπούκο χρηστακούλη μ, διατί λές σαχλαμάρες;

Και βέβαια είσαι συνωμοσιολόγος όταν βγάζεις χαφιέδικες όλες τις κομμουνιστικές οργανώσεις πλην ΚΚΕ.

Και βέβαια είσαι μεταφυσικός όταν προσπαθείς με έωλα επιχειρήματα να μας παρουσιάσεις τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις του ΚΚΕ ως.. κομματικές/αντικαπιταλιστικές!

Εγώ δεν μίλησα για ...Γιούρα! Σαν κομμουνιστής αγωνίζομαι για την ουσιαστική δικτατορία του προλεταριάτου η οποία είναι πολυκομματική και επιτρέπει την ελευθερία λόγου και έκφρασης!

Άλλοι πρέπει να σφίγγονται! Στην ΕΣΣΔ λόγου χάρη τους διαφωνούντες κομμουνιστές ή τους έστελναν στο απόσπασμα, ή στα γκούλαγκ, ή στο ψυχιατρείο! Μην τα ξεχνάς αυτά μπουμπούκο, γιατί απο δω και πέρα θα σε αποκαλώ και ξεχασιάρη μπουμπούκο!

Για τον 902 και το παραλήρημα του αποπάνω ανώνυμου, ούτε φίδι στον κόρφο του! Εμ τους απέλυσε η ΚΚΕ ΑΕ, εμ τους ζητά και τα ρέστα! Χμ, καλή αυτή η λεγόμενη "λαϊκή εξουσία", αρκεί να έχει την κουτάλα το ΚΚΕ. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε! Ή δικτατορίς του προλεταριάτου που λέν πολλοί κομμουνιστές και κομμουνιστικές οργανώσεις (τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ κλπ) ή γραφειοκρατική χούντα του ΚΚΕ.

Διαλέγουμε το πρώτο!

christos04 είπε...

ΠΡΟΣ χαφιέ ανώνυμον ΕΝΤΑΥΘΑ

Έχω πει:

«όπως εχω ξαναπει: ο συρφετος των διάφορων γκρουπων (τα στελέχη) σιτιζεται από την ασφάλεια !.-
Αυτο το ξερουν και οι πέτρες..χρόνια τώρα.
άρα μην δινετε σημασία στο προβοκατορικαριό.
Μπάτσοι ειναι !! ή, υποψήφιοι μπάτσοι.!!
Χρήστος
20 Σεπτεμβρίου 2011 3:00 π.μ.

"Οι γκρούπες και οχι τα πρόσωπα, (γκρούπες εννοείται οι ομαδούλες των ελαχίστων).
22 Σεπτεμβρίου 2011 6:56 μ.μ.»

1) Ο χαφιές λέει στις 22 Σεπτεμβρίου 2011 9:50 μ.μ.:
«Και βέβαια είσαι συνωμοσιολόγος όταν βγάζεις χαφιέδικες όλες τις κομμουνιστικές οργανώσεις πλην ΚΚΕ.»

Προφανής η λαθροχειρία και η φτηνή κάθε απόχρωσης προπαγάνδα ταύτισης της ολιγομελούς γκρούπας και των στελεχών της με Κόμματα και αριστερές Οργανώσεις.


2) λέει ο χαφιές:
«Και βέβαια είσαι μεταφυσικός όταν προσπαθείς με έωλα επιχειρήματα να μας παρουσιάσεις τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις του ΚΚΕ ως.. κομματικές/αντικαπιταλιστικές!»

Τον έχω καλέσει επενελειμμένα να αποδείξει με έστω οικονομικοπολιτικά επιχειρήματα και να ανατρέψει τους δικούς μου συλλογισμούς για τον 902 και.. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ!!!
Εμ … στο χαφιεδαριό δεν μαθαίνουν «απ΄ αυτά», τι να απαντήσει ένας χαφιές.!!

3) Δείτε εδώ πως φαίνεται ο χαφιές
Όσοι ξέρετε τουλάχιστον τα βασικά, καταλαβαίνετε ότι δεν έχει «μυρουδια» από την Μ/Λ θεωρία και «καρφώνεται» … το χαφιεδακι:
«Εγώ δεν μίλησα για ...Γιούρα! Σαν κομμουνιστής αγωνίζομαι για την ουσιαστική δικτατορία του προλεταριάτου η οποία είναι πολυκομματική και επιτρέπει την ελευθερία λόγου και έκφρασης!»

Έτσι τους μαθαινουν στην ασφάλεια από τα εγχειριδια « αγωγής του πολίτου» χο χο χο…
… μιλάμε για πολύ γέλιο !!!

Βλέπω αν συνεχιστεί η «πίεση» θα βγάλουμε λαυράκια εδώ μέσα… χο χο χο

Να και ένα απόσπασμα από ομιλίες του Αδωνι, ή του Γεωργαλά.. δειτε πόσο μοιάζουν τα «επιχειρήματα» του «κομμουνιστή» με αυτά του Άδωνι…

«Στην ΕΣΣΔ λόγου χάρη τους διαφωνούντες κομμουνιστές ή τους έστελναν στο απόσπασμα, ή στα γκούλαγκ, ή στο ψυχιατρείο!»

Και όσον αφορα τον Κομμουνισμό και την δικτατορία του προλεταριάτου διαλέγουν.. λέει αυτήν του …πως το λέει??
Να πως ..!!
«Ή δικτατορίς του προλεταριάτου που λέν πολλοί κομμουνιστές και κομμουνιστικές οργανώσεις (τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ κλπ) ή γραφειοκρατική χούντα του ΚΚΕ.

Διαλέγουμε το πρώτο!»

Εδώ κραταμε την κοιλιά μας απ τα γέλια.
Βρε χαφιέ πες στον προϊστάμενο σου να σας κάνει λίγο «εντατικά» μαθήματα… καρφώνεστε ωρε..
Χο χο χο..
Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

Χριστακούλη μ, τα πολλά ναρκωτικά που παίρνεις θα σε κάνουν σε λίγο ...φυτό!

Προς ώρας, σε κατάντησαν έναν φτηνό χαφιεδολόγο, αλλά καλά το πάς!

Σε λιγο θα βλέπεις χαφιέδες μέχρι και το κρεβάτι σου!

Βρε μπουμπούκο, τι να σου απαντήσω; Στο αν ειναι καπιταλιστικη ή όχι επιχείρηση ο 902 και η τυποεκδοτική;

Γελά ο πάσα εις με τις τοποθετήσεις σου εδώ μέσα!

Και βέβαια είναι καπιταλιστική επιχείρηση ο 902 και η τυποεκδοτική. Ξέρεις, οι εργαζόμενοι δεν ελέγχουν τη διαδικασία της παραγωγής, την ελέγχουν οι διευθυντές, η επιχείρηση έχει εν ισχύ το διευθυντικό δικαίωμα, υπάρχει κάθετη ιεραρχία, παράγει κέρδος από την υπεραξία των εργαζομένων και άλλα τέτια που φυσικά τα προσπερνάς!

Και τα προσπερνάς τοποθετώντας στη θέση τους κκάτι γρυλλίσματα περί "κομματικότητας", περί "πολιτικού χαρακτήρα" και άλλα τέτια που αν τα κουγε ο κάρολος και ο βλαδίμηρος θα σε ξαπόστελναν να κάνεις παρέα με τον λασσάλ βρέ άχρηστο πράγμα!

Αμ το άλλο; Δεν έχεις επιχειρήματα και μιλάς για σιτιζόμενους από την ασφάλεια! Οσα δεν φτάνει ο χριστακούλης τα κάνει χαφιεδολογία!

Λέγε κι άλλα για να καταλαβαίνει ο πάσα εις εδώ μέσα πόσο ίδιος είσαι και συ και όσοι έχουν τη νοοτροπία τη δική σου, πόσο ίδιος είσαι λοιπόν, με τον καπιταλισμό που λές πως αντιμάχεσαι!

Μια τέτια αντίληψη είχαν και οι κολλητοί σου από τα ΚΚ της ανατολικής ευρώπης και οικοδόμησαν τελικά, τον οριτζιναλ καπιταλισμό!

Εβίβα Χρήστο και σ' ανώτερα!

Ανώνυμος είπε...

Α, και να μην το ξεχάσω: Εϊ Χρήστο, την ιδιοκτησία των επιχειρήσεων του ΚΚΕ δεν την εχουν προφανώς οι εργαζόμενοι σε αυτές έτσι; Ούτε φυσικά το εργατικό μισο-κράτος που ακόμα δυστυχώς δεν υπάρχει!

Αλλά τι λέω; Αυτά είναι ψιλά γράμματα για σένα. Αρκεί που στην ταμπέλα γράφει "επιχείρηση του ΚΚΕ" και είναι όλα οκ.

Για τέτια κατάντια μιλάμε. Τράβα να διαβάσεις κανά βιβλίο του Μαρξ του Ενγκελς και του Λένιν, διάβασε και Γκράμσι, Μπετελέμ καλό θα σου κάνει!

Ανώνυμος είπε...

Και μια και λές αυτά που λές για πε μας και μας κάποιο ονοματάκι από τα στελέχη αυτών των ομάδων που είσαι τόσο σίγουρος πως σιτίζονται από την ασφάλεια!

Για πες βρε όρνιο, και κατέβασε και καμμιά απόδειξη για αυτά!

Αλλιώς είσαι ένας απλός ψεύτης απατεώνας.

christos04 είπε...

Νάτος ο χαφιές !!! θελει και …ονόματα !! χο χο χο

Ε ρε γλέντια!!

Χαφιές is ..talking.. προσέξτε… με προτρέπει να .. «μορφωθώ» τουλάχιστον να μπορώ να τον… «αντιλαμβάνομαι», … αφού ξέρει απ’ όξω τον Λένιν τον Μαρξ κλπ τουλάχιστον… νατος το λέει κιόλας…

« Για τέτια κατάντια μιλάμε. Τράβα να διαβάσεις κανά βιβλίο του Μαρξ του Ενγκελς και του Λένιν, διάβασε και Γκράμσι, Μπετελέμ καλό θα σου κάνει!
23 Σεπτεμβρίου 2011 1:08 π.μ. ..»

Α.. ρε μεγάλε ..τούτο δω πού’γραψες ωρέ χαφιέ που το λέει ο Λένιν, και ο Μαρξ ωρε?
« …… Σαν κομμουνιστής αγωνίζομαι για την ουσιαστική δικτατορία του προλεταριάτου η οποία είναι πολυκομματική και επιτρέπει την ελευθερία λόγου και έκφρασης!»
22 Σεπτεμβρίου 2011 9:50 μ.μ.

Πολυκομματική «δικτατορια του προλεταριάτου» ..αυτά σας μαθαινουν στην ΚΥΠ ωρε χαφιέ ???
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

Ρε χαφιέ μπάτσος εισαι ή υπάλληλος στην ΚΥΠ??
(..έπεσε το επίπεδο ρε γαμωτο με μέσον τον πήρανε..!!!)

Βαλτε ωρε χαφιέδες κανεναν άλλον να απαντά στο «φιλολαϊκό»… τούτος 'δω τα μπέρδεψε..!!
Χο χο χο χο
Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

χρηστακούλη μ, το επίπεδό σου είναι για τα μπάζα!

Δεν απάντησες: Με ποιά στοιχεία βγαζεις χαφιέδες τα στελέχη των άλλων κομμουνιστι΄κων οργανώσεων πλην του ΚΚΕ;

Εάν δεν απαντήσεις, το επαναλαμβάνω είσαι ένας δειλός ψεύτης αντικομμουνιστής που λερώνεις τον κομμουνισμό με τα κόμπλεξ σου.

ΚΑι αφού το θές σου ξαναθέτω και για τις επιχειρήσεις του κκε:

Είναι οι υπαλληλοι/εργαζόμενοι της τυποεκδοτικής και του 902 ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων; Οχ!

Μήπως τουλάχιστον έχουνβ τη διέεύθυνση της παραγωγής; Οχι!

Παράγουν υπεραξία; Ναι!

Οι επιχειρήσεις του κκε έχουν κάθετη ιεραρχία; Ναι!

Ισχύει σε αυτές το διευθυντιμό δικαίωμα της εργδοσίας ΚΚΕ; Ναι!

Ποιός είναι το αφεντικό και κάνει κουμάντο σε αυτές τις επιχειρήσεις; Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Δλδ 10-15 μέλη του ΠΓ.

Οι επιχειρήσεις του κκε είναι καπιταλιστικές και το κκε ένας εργοδότης που απολύει.

Οσον αφορά τη δικτατορία του προλεταριάτου βρε χάχα, ο Μαρξ δεν έζησε για να δει την ξεφτίλα των καθεσ΄τωτων που συκοφάντησαν τον κομμουνισμό και που τα υπερασπίζεσαι και συ και το κκε.

Ναι, πολυκομματική δικτατορία του προλεταριάτου ή αλλιώς μονοκομματική χούντα του κκε επί του προλεταριάτου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαρξ έλεγε και αγωνίζονταν για να αποδείξει πως η απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι έργο της ίδιας.

Θεωρούσε δε, την ελευθερία λόγου και έκφρασης ως έναν πολύ σημαντικό παράγοντα διαπαιδαγώγησης της εργατικής τάξης.

Αντιθέτως τα δικτατορικά καθεστώτα του δήθεν σοσιαλισμού, δεν είχαν καμμία σχέση με τον σοσιαλισμό. Ηταν δικτατορίες των γραφειοκρατικών ΚΚ πάνω στην εργατική τάξη.

Τώρα, ο ΚΚΕς του μπλογκ ανακαλύπτει παντού χαφιέδες. Δυστυχώς αυτή είναι η νοοτροπία "ΚΚΕ". Οταν στριμώχνεται, βγάζει καφρίλες για χαφιέδες και άλλα τέτια φαιδρά.

Θα ήθελα όμως και εγώ να πει ο φίλος από το ΚΚΕ με ονόματα, ποιούς θεωρεί χαφιέςδες στις άλλες κομμουνιστικές οργανώσεις της χώρας μας.

Φίλε από το ΚΚΕ έχεις υποχρέωση να στηρίξεις αυτή την τόσο σοβαρή κατηγορία. Με ονόματα και στοιχεία.

Δημόσια.

Εδώ σε αυτό το μπλογκ.

Εάν δεν το κάνεις, σε παρακαλώ πολύ να ζητήσεις δημόσια συγνώμη απέναντι στον κόσμο των κομμουνιστικών οργανώσεων και κομμάτων τα οποία κατηγορείς.

Και για να μην αφήνω αμφιβολίες, οι κομμουνιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα είναι πέρα από το κκε, οι εξής:

ΝΑΡ, ΚΟΕ, ΚΚΕ μλ, ΜΛ ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως μέτωπο της κομμουνιστικής Αριστεράς σύμφωνα με τον τίτλο του.

Λοιπόν, φίλε από το ΚΚΕ ποιοί είναι οι χαφιέδες;

christos04 είπε...

Τι έγινε ρε "αριστερο"-χαρούμενα σας κόπηκε το «μπουλουκος» και το «μπουμπούκος» ?

Από που ωρε χαϊβάνια είσαστε Κομμουνιστές ? Ε ?

Το ότι το λέτε σημαίνει και ότι είσαστε κιόλας?... ε? σας το ξαναπα βρε πιο πάνω ότι…. Και ο Καρατζαφύρερ έλεγε ότι είναι Κομμουνιστής …!!!
Τωρα το τι είναι Κομμουνιστής, άστε το καλύτερα … το ξέρει ο Άδωνις και ο «καθοδηγητής» σας, ρωτάτε τους.

Ωρε «ανώνυμε» θα πεις τελικά σε ποιο κόμμα/παράταξη/ οργάνωση/γκρούπα / είσαι?
Ναι ή ου?

Να διαβάζετε καλά τι γράφω και μετά να γράφετε. Διαβάστε καλύτερα τις προηγούμενες απαντήσεις μου και μετά να ρωτάτε σαν χαφιέδες για «ονόματα».
..."Κομμουνισταράδες" μου..!!!

«Θεωρούσε δε, την ελευθερία λόγου και έκφρασης ως έναν πολύ σημαντικό παράγοντα διαπαιδαγώγησης της εργατικής τάξης.

Αντιθέτως τα δικτατορικά καθεστώτα του δήθεν σοσιαλισμού, δεν είχαν καμμία σχέση με τον σοσιαλισμό. Ηταν δικτατορίες των γραφειοκρατικών ΚΚ πάνω στην εργατική τάξη.»

Αφού έτσι σας είπανε ότι ο Μαρξ και ο Λένιν εννοούν την δικτατορία του προλεταριάτου…
ετσι θα είναι ωρε,!!! κάνουν ποτέ λάθος οι δικοί σας?? εκείνο το απόσπασμα που περιμένω από το Μαρξ και το Λένιν..χάθηκε στο δρόμο??..!

....πάντως συνεχιστε να πιστευετε ότι θέλετε, εγω μαθηματα σε "αριστερο"-χαρούμενα .. δεν κανω, εξάλλου ειστε και βαρετοί μωρέ....

... Άσε που θέλετε και πολλή δουλεια,για να μαθετε...(που να βάλεις σε τάξη το μπουρδούκλωμα που έχετε υποστεί στον εγκέφαλο)...αντε τωρα να σε πεισω ότι το παραπάνω που γραφεις ... δεν στέκει.. !! θα αρχισεις να φωναζεις με τα γνωστά του Άδωνι... (κόκκινοι φασίστες κ.λ.π)

Πάντως το παραπάνω απόσπασμα το έλεγε και ο Γεωργαλάς το 1969-70 κάθε βραδυ στις 8:10 .. (όπως και κάθε φασιστας αντικομμουνιστης πάντα)

Τώρα πως γίνεται κομμουνιστές εσεις να συμφωνείτε με τους ιδεολογικούς απολογητές της χούντας …. Μόνο μέντιουμ θα το’βρει.
αντε και καλά κρασά

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο, πες μας τι παίρνεις!

Τι ναρκωτικά παίρνεις και σου έχουν κάνει τον εγκέφαλο τυρί!

Προχώρα έτσι, δεν έχεις πάτο.

Εβίβα χρήστο και ας μη μας λές τι πίνεις, τι ενέσεις βαράς κλπ.

Στην υγειά σου, να τα λές πάντα, να μας κάνεις να γελάμε.

Μπουμπούκο αντικομμουνίσταρε!!

Λαϊκό Στρώμα είπε...

τι θα γίνει; ξεμείναμε από πολιτικό πολιτισμό;

λαμογιος είπε...

λοβοτομη και απ τις 2 πλευρες.

παραδεχτειτε μπρε τα λαθη εκατερωθεν.

λες και η μαλακια του ενος(μιλαω για κομματα και γω οχι για προσωπα τοσο) αναιρει την μαλακια του αλλου.
αλλιως δεν προκειται να γινει τιποτα.

λαμογιος είπε...

στρωμα ο ραφαηλιδης ειναι στην φωτο σου?

Ομοφυλόφιλος προλετάριος είπε...

Το παρόν "άρθρο" (ο ...Μαρξ να το κάνει) άρεσε τόοοοσο πολύ στους ΚΚέδες που το αναδημοσίευσε και άλλο blog, ονόματι Tasos Nastos. Στα σχόλια αυτού του blog τα ομοφοβικά ξεράσματα έχουν ξεπεράσει ΚΑΘΕ όριο. (μόνο Χρυσαυγίτες εκφράζονται έτσι για εμάς τους άνεργους και εργαζόμενους ομοφυλόφιλους).
Και οι διαχειριστές του προαναφερθέντος blog, ακολουθώντας τη γνωστή σταλιναράδικη τακτική της ΦΙΜΩΣΗΣ κάθε διαφορετικής άποψης, ΔΕ δημοσιεύουν την απάντησή μου στα υβριστικά ομοφοβικά σχόλια. Δημοσιεύω λοιπόν εδώ την απάντηση μου στο blog Tasos Nastos, μήπως και εδώ έχει καλύτερη τύχη :-ο
http://tasosnastos.blogspot.com/2011/05/blog-post_31.html#comment-form

@ Ανώνυμος 11:38

Για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα κάτι ΚΝΙτες της τότε σχολής μου με είχαν πείσει ότι το ΚΚΕ είναι "που κάνει συνεπή αγώνα" κλπ κλπ.
Ευτυχώς γρήγορα κατάλαβα τί σέκτα είναι το κόμμα σας και πόσο ομοφοβικοί, έως και ρατσιστές είστε...
(πως αλλιώς να σχολιάσω τη φράση "άντε να ξεχωρίζεις τον Αχμέτ Σαϊφ, από τον Μαχμούτ Γιουσούφ" και την ειρωνική αναφορά: "δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε πρωτεύοντα ζητήματα για τον μέσο εργάτη όπως το δικαίωμα στην ομοφυλοφιλία").

Και από τότε, εννοείται ότι έχω βγει από την ομοφοβική παράγκα σας.Δεν χρειαζόμουν την ρατσιστική-ομοφοβική βρισιά σου....
(Ευχαριστώ πάντως για τον ομοφοβικό οχετό σου, τον οποίο με μεγάλη ευχαρίστηση δημοσίευσε αυτό το ΚΚέδικο blog, σε αντίθεση με 4(!!) δικά μου σχόλια που έχουν κοπεί...)


@ Ανώνυμος 11:45
Οι ομοφυλόφιλοι εννοείται ότι διαβάζουμε τις θέσεις του κόμματός σου. Σου παρέθεσα ήδη ένα δημοσίευμα του Ριζοσπάστη που μας χαρακτηρίζει ανώμαλους. Τί έχεις να πεις γι' αυτό;

Δες και αυτό το κείμενο του GSH:
http://www.10percent.gr/stiles/h-gnwmh-tou-10/851.html?task=view
Επίσης και αυτό:
http://gaynewsingreek.blogspot.com/2008/10/blog-post_3739.html

"Σύντροφοι" του ΚΚΕ: Οι ομοφυλόφιλοι άνεργοι και εργαζόμενοι απαιτούμε να ψηφιστούν ίσα δικαιώματα για εμάς σε ό,τι αφορά το γάμο κα το σύμφωνο συμβίωσης. Αλλά το κόμμα σας στέκεται εναντίον μας και ενίοτε μας βρίζει και ως ανώμαλους (όπως στο προαναφερθέν δημοσίευμα του Ριζοσπάστη).

ΜΙΣΟΣ ΤΑΞΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟ.....

Ανώνυμος είπε...

Το σκατό μου έχει γίνει παξιμάδι και ακόμα βλέπω μέλη του κκε να ασχολούνται και να αναγάγουν σαν μέγιστο θέμα τους αριστεριστές. απογοητευομαι. γιατι γίνονται όλα αυτα? μήπως για ψήφους? μπας και τσακώσεται κανα ψήφο από το ανταρσια?ελεος ρε παιδια. 20.000 ψηφους παιρνουν οι τυποι. τοση εμπαθεια δεν αξιζουν δλδ. εγω στις επομενες εκλογες θα στηριξω συριζα (πρωτη φορα). τουλαχιστον εκει που δουλευω εχουν παρουσια και δεν ασχολουνται με τους πουθεν

λαμογιος είπε...

φιλε ομοφοβικε,σαφως και η ιδιαιτεροτητα σου και το πως αντιμετωπιζεται απο τους αλλους ειναι μειζον θεμα,αλλα μην μας σπας τα ουμπαλα περι ομοφοβιας.εχει σοβαροτερα πραγματα να ασχοληθει ο κοσμος-και ενα κομμουνιστικο κομμα.

χεστηκαμε αν εισαι ομοφυλοφιλος,ετεροφυλοφιλος,αμφισεξουαλικος,ερμαφροδιτος ή τραβεστι.

και γιατι γραφεις την σεξουαλικη σου ταυτοτητα και δεν βαζεις και τις προτιμησεις στην μουσικη,το φαι,το ποδοσφαιρο κλπ?

να βαζουμε για ονομα τοτε ροκας αστος,μακαρονας μικροαστος,παρτουζιαρης γαυρος λουμπερ προλεταριος που του αρεσουν τα λαντα κλπ

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημοσίευσε και τις θέσεις του ΚΣ για το οργανωτικό.

Προχωρά στην 1η πανελλαδική Συνδιάσκεψη με εκλεγμένους αντιπροσώπους από τις τοπικές κινήσεις, η οποία θα ψηφίσει πολιτική απόφαση, οργανωτική συγκρότηση και θα εκλέξει νέο ΚΣ.

Ταυτόχρονα, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν και στηρίζουν το συνδικαλιστικό μέτωπο (ΔΕΝ χρωστάμε, ΔΕΝ πουλάμε, ΔΕΝ πληρώνουμε) το οποίο αναπτύσσει σημαντική δουλειά στους εργασιακούς χώρους!

http://www.antarsya.org/index.php?option=com_content&view=article&id=458:2011-09-25-20-38-26&catid=62:2009-05-03-17-02-46&Itemid=119

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Μπράβο στην Ανταρσύα που κρατάει ψηλά τη σημαία του something.

κοκκινοςδρόμος είπε...

Ένα σχόλιο από το λινκ που παρέθεσε ο "ομοφιλόφιλος προλετάριος". Όχι πως είναι είναι κανένα μεγάλο ζήτημα, αλλά αμα σε πρίζουν τα αρχ/ια αναγκάζεσαι να απαντήσεις.

"Θα μου επιτρέψετε, ως gay να εκφράσω τις δικές μου σκέψεις στο θέμα:
καταρχήν, θέλω να πω ότι είμαι εναντίον κάθε γκετοποίησης. Με την έννοια αυτή, θεωρώ φυσιολογικό το ότι είμαι gay, και όχι κάποιο “κατόρθωμα” ή κάτι για το οποίο οι άλλοι πρέπει να μου δώσουν ιδιαίτερη προσοχή. Με την ίδια έννοια λοιπόν, θεωρώ όλες αυτές τις οργανώσεις που υποτίθεται ότι προστατεύουν τα δικαιώματα των gay, μάλλον εκ του πονηρού ορμώμενες. Αν λέμε ότι έχουμε ίσα δικαιώματα με όλους, πως περιχαρακωνόμαστε πίσω από οργανώσεις, κλπ;
Στο θέμα του γάμου, αφού σας υπενθυμίσω ότι ακόμη και ο Τσε ήταν κατά των ομοφυλοφίλων και τους δίωκε κιόλας, θα σας πω ότι το θεωρώ εντελώς βλακώδες θέμα.
Λύσαμε δηλαδή όλα τα προβλήματα που έχουμε ως gay, και καταλήξαμε στο ότι θέλουμε να παντρευόμαστε κι εμείς κατά τα μικροαστικά πρότυπα των straight; Γιατί τόση υποκρισία; Δηλαδή τι ακριβώς εμποδίζει 2 ανθρώπους του ίδου φύλλου, να ζήσουν μαζί; Χρειάζεται δηλαδή να ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία κάποιων υπεφύλαλλων να βάλουν βέρες ή ακόμη και νυφικά και τέτοιες αηδίες;
Τα δικαιώματα κατακτούνται με την συμπεριφορά μας κάθε μέρα. Θέω να με σέβεται ο άλλος γι’αυτό που είμαι, όχι για το ότι είμαι gay."

υγ να και ένας γκέι που... τιμάει τα παντελόνια του χεχε

Ανώνυμος είπε...

μετά απο 6-7 χρόνια απέκτησε (!!!) ΠΟΡΕΙΑ και η φιλοσοφική μας...μεγάλες μέρες για τα σοβιέτ των φοιτητών-σπουδαστών και καθηγητών καθώς και για τους αντιπροσώπους τους...

τρολει είπε...

χαχαχ εγώ έλιωσα στο γέλιο! πολυ μαρεσε! ειδικά το μέρος με τις "γνωστες μούρες"

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΑΜΕ ΠΛΑΚΑ . ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ . ΧΑΦΙΕΣ Ο ΕΝΑΣ, ΑΣΦΑΛΙΤΗΣ Ο ΑΛΛΟΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Ο ΤΡΙΤΟΣ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΜΠΡΑΒΟ , ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ , "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ" ΞΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλώσεις του κ. Θανάση Παφίλη στο newsbomb.gr:

«Δεν θα ανεχτώ καμία συκοφαντία της κ. Διαμαντοπούλου για το ΚΚΕ αλλά και για μένα.

Το κόμμα μου είναι γνωστό ότι πάντα περιφρουρεί σωστά και άρτια τις πορείες διαμαρτυρίας στις οποίες συμμετέχει, χωρίς να δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

Εμείς είμαστε καθαροί και το αποδεικνύουμε με τον πολιτικό μας αγώνα καθημερινά στον ελληνικό λαό.

Είμαστε κατά της βίας, την οποία πάντα καταδικάζουμε. Δεν μπορεί να μιλάει με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο η κ. Διαμαντοπούλου, την στιγμή που είναι η αποκλειστική υπεύθυνη για το γεγονός των καταλήψεων στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια!

Ελπίζω σύντομα αντί για ψέματα να ασχοληθεί με το τεράστιο θέμα της έλλειψης βιβλίων που έχουν οι μαθητές στα περισσότερα σχολεία της Ελλάδας, γεγονός που απαξιώνει την Παιδεία στη χώρα μας.»

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ε το ΚΚΕ δεν είχα ούτε έχω ανοιχτούς λογαριασμούς. Ούτε μπορούσα ποτέ νάχω. Απόλη μου την ψυχή εύχομαι σ’ αυτούς που φορτώθηκαν το πολύ δύσκολο έργο να ξαναστήσουν το κουκουέδικο στα πόδια του, να πετύχουν απόλυτα και ολοκληρωτικά, έγραφε ο ζαχαριάδης στο τελευταίο του γράμμα.

Ανώνυμος είπε...

Χριστακούλη μ, που χάθηκες;

Κυνηγάς τους ζαχαριαδικούς χαφιέδες, ως κολλιγιαννικός, ή σε κυνηγάν οι ζαχαριαδικοί μήπως, σαν χαφιέ του Κολλιγιάννη;

Γιατί δεν ξέρω, με τόση χαφιεδολογία και ανθρωποφαγία που πέφτει αιώνια σε αυτό το κόμμα, ο κομμουνισμός κάπου έχει εξοριστεί, στο πύρ το εξώτερον!!

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Έπεσα τυχαία στο blog σου. Το μόνο που έχω να παρατηρήσω ότι μάλλον είσαι εντελώς άσχετος για την ιστορία του μ-λ χώρου και ιδιαίτερα για το ΚΚΕ(μ-λ). Ούτε το πως και από ποιούς εμφανίστηκε η ΟΜΛΕ,και στις χώρες εξορίας αλλά και στο εσωτερικό, ούτε για την ιστορία και την εξέλιξή του γνωρίζεις πολλά, μάλλον φαντάζεσαι αυτά που γράφεις και διαστρεβλώνεις πλήρως την πολιτική του αλλά και την ιδεολογική του ταυτότητα.

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Ναι, έγινε, είμαι παντελώς άσχετος. Ντηπ άχετος λέμε. Επίσης η γη είναι επίπεδη. Ντηπ κι αυτή.

υ.γ. Επίσης αυτό ήταν το 200στό σχόλιο (ουάου!)

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 308   Νεότερο› Νεότερο»