Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Όλοι στους δρόμους. Όλοι στον αγώνα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ.Σ. ΤΗΣ Κ.Ν.Ε.

Για τη δολοφονία του 15χρονου

Καταδικάζουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια.
Οι ευθύνες της ηγεσίας της αστυνομίας και της κυβέρνησης είναι πάρα πολύ βαριές.
Το γεγονός είναι αποτέλεσμα του προσανατολισμού και της διαπαιδαγώγησης των σωμάτων ασφαλείας ενάντια στον «εχθρό λαό», ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στους νέους που αγωνίζονται.
Η κρατική καταστολή πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας στη δουλιά, στην παιδεία, στο ωράριο, με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Στόχος της είναι να φοβίσει τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους μαθητές-φοιτητές και σπουδαστές, τη νεολαία.
Ο εμπρησμοί, οι καταστροφές, καμία σχέση δεν έχουν με το μαζικό λαϊκό κίνημα. Το σκηνικό αυτό νομιμοποιεί το κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού. Είναι άλλοθι στην πολιτική της ΝΔ, όπως ήταν άλλοθι και στην πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, για να κρύψουν ότι ο στόχος της καταστολής είναι το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Αποτελούν πολύ περισσότερο άλλοθι γα να χτυπηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα.
Μόνη απάντηση μπορεί να είναι το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, η αγωνιστική, οργανωμένη και περιφρουρημένη κινητοποίηση της νεολαίας. Να μην συγκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι ευθύνες, όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις (πχ βασανιστές των μεταναστών στα αστυνομικό τμήμα, υπόθεση του φοιτητή στη Θεσσαλονίκη κοκ). Καλούμε την νεολαία σε ένδειξη αγανάκτησης, διαμαρυρίας, καταδίκης, με οργανωμένο αγώνα να απαιτήσει να αποδωθούν ευθύνες πολιτικές και ποινικές. Να κλείσει τα σχολεία και τις σχολές, τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, τα ΙΕΚ, και τις σχολές του ΟΑΕΔ, τα Νυχτερινά σχολεία. Οι μαζικοί φορείς να πάρουν αποφάσεις καταδίκης, να οργανώσουν συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις. Η νεολαία, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα, μαζικά και περιφρουρημένα να πάρει μέρος:
Στα αυριανά συλλαλητήρια ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό που διοργανώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αύριο σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα, στις 6 μμ, στην Ομόνοια.
Στην Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 10/12, στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, σε 63 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα, στις 10.30 στην Ομόνοια.

Αθήνα, 7-12-2008
Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ελλας ελληνων αστυνομικων κρατος χουλιγκανων και υποκριτων....αλητες μπάτσοι χουλιγκάνοι αλητες και ρουφιανοι ....τερμα ρε κκε δειχνει το δρόμο....

Ανώνυμος είπε...

να βγήτε στους δρόμους(όπως λέει και το ΚΣ) άλλα προσέξτε μην κόψετε κανένα δάχτυλο απο τον πολύ αγώνα.

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Θα προσέχουμε. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.