Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Παλιά του τέχνη κόσκινο


Ο γνωστός λασπολόγος-προβοκάτορας Κουρής χτύπησε πάλι με ξεδιάντροπό πρωτοσέλιδο εφάμιλλο του ρωμαλέου αυριανοτομπρισμού-κατακιτρινισμού της δεκαετίας του ’80. Τότε που αράδιαζε κωμικοτραγικές αλήτικες συκοφαντίες για τις βίλες, τα κότερα, τις «γκόμενες» και τις «εκατοντάδες γραβάτες» (!) του Χαρίλαου Φλωράκη.


Είναι γνωστός ο παπατζίδικος ρόλος του. Είναι πασίγνωστος ο εργολαβικός αντιΚΚΕδισμός του. Ενώ «έφαγε τα νιάτα του» να υπερασπίζει τους Αντρέα Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα και Σία, τα τελευταία χρόνια «γλύφει» τον Καραμανλή.
Δε βαριέσαι, όπου υπάρχει φαΐ…

Όπως και να’ χει, αυτός την δουλειά του κάνει, εν χορώ με όλο το εκδοτικό-επιχειρηματικό κατεστημένο, είναι στην απέναντι μπάντα, στο στρατόπεδο της αστικής τάξης.


Καθήκον των εργαζομένων στο από ‘δω μετερίζι, είναι να εντείνουν την λαϊκή πάλη και με συντονισμένο-οργανωμένο αγώνα να φέρουν την αντεπίθεση και την ανατροπή.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι να βρεί τον μπελά του τώρα ο ...Κουρής!!!
Έλεος!
Αν δεν είχε κάνει η Παπαρήγα τις γνωστές προβοκατόρικες δηλώσεις και δεν ταυτίζονταν με Καραμανλή και Καρατζαφέρη, θα τολμούσε η Αυριανή να γράψει κάτι τέτοιο;
Αν ναι, γιατί δεν το έκανε τόσο καιρό;

Τώρα που βλέπει την ηγεσία του ΚΚΕ να προσπαθεί να απομακρύνει ότι αριστερό υπάρχει στο κόμμα και να στηριχθεί στα αντιδραστικότερα στρώματα της κοινωνίας (μικροαστούς "νοικοκύρηδες"), τώρα βρίσκει ευκαιρία να σπεκουλάρει (ο Κουρής). Αυτός είπαμε την δουλειά του κάνει.
Όσο περισσότερο ενισχύει την προσπάθεια της ηγεσίας (του ΚΚΕ) για ένα απονευρωμένο και συντηρητικό ΚΚΕ, τόσο καλλίτερα υπηρετεί τούς εντολοδόχους του.
Προσωπικά, μέλος του κόμματος δεν υπήρξα ποτέ. Μιά ψήφο όμως την έριχνα χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτή τη φορά όμως θα το σκεφτώ πολύ καλά.
Ελπίζω να είμαι η εξαίρεση!

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Είναι μεγάλο το παραμύθι ότι συμπορεύεται το ΚΚΕ με τους αντιδραστρικούς Καραμανλή-Καρατζαφέρη. Και ο Καρατζαφέρης "βρίζει" του Αμερικανούς εδώ και χρόνια, τι πάει να πει ότι ταυτίζεται με το ΚΚΕ;
Η δηλώσεις της Α.παπαρήγα ήταν ξεκάθαρες. Ουδέποτε καταδίκασε το σύνολο του κόσμου που βγήκε στον δρόμο. Το αντίθετο μάλιστα, ζήτησε να ενταθεί και να μαζικοποιηθεί η πάλη. Είναι όμως και σαφής η καταδίκη του Κόμματος στους μηχανισμούς που θέλησαν να συκοφαντήσουν και να προβοκάρουν τον αγώνα. Είναι επίσης σαφές ότι η "στήριξη" του Κουρή γίνεται ακριβώς για να περάσει στον κόσμο την εικόνα συμπόρευσης με τα λαμόγια της ΝΔ και αυτό αποτελεί λάσπη μεγατόνων.

υ.γ. "Αριστερές" απομακρύνσεις δεν έχω υπ' όψιν επί "ηγεσίας Παπαρήγα". Όσοι έφυγαν είναι τώρα στον Συνασπισμό ή στο ΠΑΣΟΚ (Κοψίδης και Σία)

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς κανέναν απ' το ΚΚΕ δεν είδα να διαμαρτύρεται για τα κοινά πρωτοσέλιδα των ακροδεξιών φυλλάδων (Στόχος, Ελεύθερος, Εστία, Αυριανή κ.τ.λ), με τον Ριζοσπάστη. Κανέναν δεν είδα να διαχωρίζει την θέση του. Πως θα μπορούσε άλλωστε όταν χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε ο Πολύδωρας και ο Καρατζαφέρης, πρίν απο λίγους μήνες στις κινητοποιήσεις για το άρθρο 16.
Αυτό στο δικό μου (φτωχό) μυαλό, λέγεται συμπόρευση.
Όταν κάποιος αρχηγός κόμματος κάνει δηλώσεις μετά απο συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, οι δηλώσεις αυτές πάντα σχετίζονται με το θέμα που συζητήθηκε.
Η Παπαρήγα λοιπόν έκανε το λάθος να αποκαλύψει οτι στη συνάντηση της με τον Καραμανλή συζήτησαν απο κοινού την επίθεση τους σε μία άλλη αριστερή δύναμη!
Για άλλη μία φορά ελπίζω να είμαι ο μοναδικός που βλέπει έτσι τα πράγματα!

Ανώνυμος είπε...

Eγώ πάλι το έριχνα πάντα Συνασπισμό, αλλά μια και με τις μλκίες τηα παρέας του Αλαβάνου δεν βλέπουμε κυβέρνηση, λέω να το ρίξω Γιωργάκη - ν'αδειάσει κι η Κουμουνδούρου απ'τους ύποπτους και βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

Qui bono? (ποιος οφελειται?).
Αυτή είναι η μόνη ερώτηση που βάζει συνέχεια το ΚΚΕ στον εαυτό του και στο λαό.
Αν ο Καραταφλερης σήμερα βρίσκει πάτημα για να μιλάει για "νεο ιδιώνυμο" και για "εισαγγελέις μέσα σε κάθε ΑΕΙ", το δικαίωμα αυτό του το δωσαν όσοι μέσα στο κίνημα αναγόρευσαν τους ασφαλιτοκουκουλοφόρους σε "λαϊκους αγωνιστές" που "οφείλουμε να κατανοήσουμε". Αυτοί είναι που στρώνουν το δρόμο των Καρατζαρουραίων..

Λαϊκό Στρώμα είπε...

@ τελευταίο Ανώνυμο

Το "οφελείται" είναι "ωφελείται".

Κατα τ' άλλα συμφωνώ επί της ουσίας.

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε... εδώ εγραψα τον Καρατζαφέρη κάτι ανάμεσα σε Καραταϊδη και Φλέρυ Νταντωνάκη το "ο" σε πείραξε?

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Παραξενιές της ηλικίας.

Ανώνυμος είπε...

Την Αλήθεια λέει ο άνθρωπος.
Εδώ βλέπεις Κανέλλη στην τηλεόραση και νομίζεις ότι έχουμε χούντα.
Εδώ δημοσιεύονται "διηγήματα" στο ριζοσπάστη που δεν κατάφερε να τα επινοήσει ούτε ο Κούγιας.
Εδώ διαδηλώνουν δεκα χιλιάδες κατά της χούντας και την ίδια ώρα το ΚΚΕ κάνει πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία με χίλια άτομα .
Εδώ κοντέυει να μας γ....σει ο Καραμανλής και εσείς στάζεται χολή κατά των αναρχικών του ΝΑΡ και του Σύριζα για κάποιο ημερολόγιο με ταραξίες του μελλοντός μας.
Εδώ καταρέουν οι μεγαλύτερες πολυεθνικές του Καπιταλισμού και εσείς τρέμετε μην χάσετε την αντιπροσωπεία των μικρονοικοκυραίων στο κοινοβούλιο του.
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!