Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Ξύλινη Γλώσσα


Χρόνια τώρα από εχθρούς αλλά και μερικούς όντως καλοπροαίρετους προοδευτικούς ανθρώπους και φίλους ακούω ότι το ΚΚΕ είναι «κολλημένο», με «ξεπερασμένη ιδεολογία» και «ξύλινο» πολιτικό λόγο.
«Όλο για ιμπεριαλισμούς και καπιταλισμούς λέει», ανέφερε κάποιος.

Θα αντιστρέψω το ερώτημα.

Είναι «ξύλινη γλώσσα» το ότι υπάρχει φτώχεια;
Είναι «ξεπερασμένες ιδεολογίες» το ότι μας κλέβουν κάθε μέρα απ’ το μισθό, απ’ τα ένσημα, απ΄ τη ΔΕΗ κλπ;
Είναι «κόλλημα του ΚΚΕ στο παρελθόν» ότι οι τράπεζες τρώνε τα φράγκα των λαϊκών στρωμάτων;

Μα, υπάρχει πιο φυσική, ανθρώπινη, λαϊκή, κατανοητή, «μή ξύλινη» γλώσσα από την παραπάνω;

Τι σόι «εκσυγχρονισμό» του ΚΚΕ περιμένουν μερικοί; Υπάρχει μεγαλύτερος «εκσυγχρονισμός», μεγαλύτερη συμπόρευση με τις σύγχρονες εξελίξεις , από το να παραμένεις, παρά την μαυρίλα του σημερινού κόσμου, αντικαπιταλιστής, κομμουνιστής; να παλεύεις όχι μόνο για την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των μαζών αλλά για την οριστική κατάργηση της ταξικής εκμετάλλευσης;

Και ας υποθέσουμε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον το ΚΚΕ τη λεγόμενη «ξύλινη γλώσσα». Τέρμα πια οι «ιμπεριαλισμοί», και οι «πλουτοκρατίες». Τότε τι; Παύει να υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο; Παύουμε να δουλεύουμε για 550 ευρώ και να νομίζουμε ότι μας κάνουνε και χάρη; Παύει να πληρώνει ο γονιός φροντιστήρια και νοίκια για να σπουδάσουν τα παιδιά του;

Και αν δεν μιλάει το ΚΚΕ για τα λαϊκά προβλήματα, για την φτώχεια, την ανεργία, την κρατική βία κλπ, γιατί θα μιλάει τότε; Για την κατάθλιψη της τίγρης της βορειοδυτικής Ουγκάντας; Ή για το δικαίωμα της ταϋλανδέζικης κάμπιας στην ομοφυλοφιλία; Δε λέω, καλή η «εναλλακτική» και τρέχα γύρευε θεματολογία, αλλά υπάρχει και μια στοιχειώδης ιεράρχηση.

5 σχόλια:

Μαίρη είπε...

Για την κατάθλιψη της τίγρης της βορειοδυτικής Ουγκάντας; Ή για το δικαίωμα της ταϋλανδέζικης κάμπιας στην ομοφυλοφιλία;

--------------------------


χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

έγραψες!!! χαχαχαχα

make love not work είπε...

Γιατί διαφωνείς ότι η τίγρης της βορειοδυτικής ουγκάντας έχει κατάθλιψη λόγω του ότι υπαρχει ένας νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός που βάζει τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους στην χώρα αυτή?
Αλλά βέβαια. Όλα στο σοσιαλισμό τα παραπέμπετε. Άχρείοι ΚΚΕδες...

ckoutros είπε...

Αν θελουν να μας πουν μερικα συνωνυμα με μη χρησιμοποιουμε ξυλινες λεξεις

ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπέρα φίλτατε καί αγανακτισμένε σύντροφε μέ τήν άδεια σου θά αποτολμήσω μία προσέγγιση μετρίου έως βαρυ γλυκού προσανατολισμού.
Λοιπόν κατ'αρχήν ό λόγος δύναται νά γίνει βρεγμένος, σάν κάτι σανίδες, γιά τίς έδρες τών φαιδρών αναλυτών πού έχουν λύσει άπαντα τά θέματα καί ενοχλούνται από τήν ορολογία,λές καί δέν ενοχλούνται από τά περιτώμματα πού τούς ταϊζουν καθημερινά αλλά από τά λόγια πού χρησιμοποιεί τό τελευταίο έρεισμα ενάντια στό κύμα τού απόλυτου εξευτελισμού τής ύπαρξης τους,γιά νά τά περιγράψει,αυτό δείτε το ώς μέτριο.
Βέβαια υπάρχει πάντα καί η σιδερένια γλώσσα ή οποία δύναται νά χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως,αυτό δείτε το ώς βαρύ γλυκό, γιά τούς κύναιδους πού ασελγούν ασέμνως καί βιαίως πάνω μας.
Αυτά είχα νά καταθέσω διά τήν πρόοδον τής συζητήσεως ευχαριστώ διά τήν φιλοξενία.