Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Στις 7 Ιουνίου κρίνουμε και αποφασίζουμε...


Εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ, αλλά καθώς έχουμε αστική δημοκρατία, σύγχρονου δυτικού τύπου, ας δούμε λοιπόν ποιές είναι οι επιλογές ενός απλού αθώου Έλληνα πολίτη...

1) Νέα Δημοκρατία
Το παλιότερο αστικό κόμμα της χώρας, μια ζωή συνεπές στην αντιλαϊκή πολιτική και την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην υποστήριξη βιομηχάνων-εφοπλιστών. Ξεζουμίζει τον ελληνικό λαό με σταθερότητα και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι την Δευτέρα Παρουσία.

2) ΠΑΣΟΚ
Το δεύτερο παιδί του ελληνικού κεφαλαίου, συνεχίζει επάξια στα χνάρια της ΝΔ να υπηρετεί το κεφάλαιο, να φτωχαίνει τους εργαζόμενους και να στηρίζει την ιμπεριαλιστική ΕΕ. Θα γίνει φιλολαϊκότερο όταν βγάλει ο ήλιος κέρατα.

3) ΚΚΕ
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Το κόμμα των εργατών που εκφράζει αντικειμενικά και παλεύει για τα συμφέροντα και των μικρομεσαίων αγροτών και μικροκαταστηματαρχών, αυτοαπασχολούμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Έχει καθαρή θέση απέναντι στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και προτείνει την πάλη εναντίον της έως την αποδέσμευση και τον Σοσιαλισμό, χωρίς να αφήνει την καθημερινή αντίσταση και αγώνα. Καλεί την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που ξεπατώνεται από την πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ να στηρίξει το ΚΚΕ παρά τις τυχόν επιμέρους διαφωνίες και από το πρωί της 8ης Ιουνίου θα βρίσκεται πάλι στους δρόμους.

4) ΣΥΡΙΖΑ
Επιφανές ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου με οπορτουνιστικές θέσεις πασπαρτού. Μπορεί και ντύνεται «αντι-ΕΕ» πχ. μέσω της οργάνωσης ΚΟΕ, ενώ μπορεί θαυμάσια να παλεύει για την ενίσχυση των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω των καθαρά σοσιαλδημοκρατών «ανανεωτών» τύπου Παπαδημούλη.

5) ΛΑΟΣ
Ακροδεξιό-ρατσιστικό κόμμα του κεφαλαίου με εθνικιστικές και αντιλαϊκές θέσεις που ακροβατεί ανάμεσα στον κλασσικό φασισμό και στην παραδοσιακή συντηρητική «δεξιά».

6) Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κίνημα - ΑΣΚΕ
Μικρό υπόκομμα διαγραφέντων πασόκων από τη δεκαετία του ’80, με αχταρμά «εθνικό-λαϊκών» θέσεων.

7) Κόμμα Φιλελευθέρων
Γραφικό αστικό κομματίδιο «συνεχιστών», λέει, του Ελευθερίου Βενιζέλου και τρίχες κατσαρές.

8) Έλληνες Οικολόγοι
Γραφικό μανιτάρι του βλακώδους Βεργή με ανύπαρκτες θέσεις κλπ.

9) ΕΕΚ-Τροτσκιστές
Γνωστοί στους παλαιότερους ως ΕΔΕ-Τροτσκιστές. Αφού καταδίκασαν τα πάντα στην ΕΣΣΔ, χειροκρότησαν τον Γκορμπατσόφ ως μέγα ανανεωτή του σοσιαλισμού. Αποχώρησαν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατηγορώντας την ως «σοσιαλδημοκρατικό εγχείρημα». Ο ηγέτης τους Σάββας Μιχαήλ αντιμετωπίζεται με κρυφό χαμόγελο ακόμα και από τον «χώρο» του, της «εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς», λόγω των ουτοπικών υπερεπαναστατικών μεγαλοστομιών του.

10) Φιλελεύθερη Συμμαχία
Κραγμένοι αστοί, νεοφιλελεύθεροι που θέλουν ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα των πάντων και έχουν απροκάλυπτα θατσερικό-ρηγκανικό πρόγραμμα ξεπατώματος των εργαζομένων.

11) Ένωση Κεντρώων
Γραφική γελοιότητα του «συμπαθούς» Λεβέντη με μικροαστικές και άλλες αστείες «θέσεις» της κακιάς ώρας.

12) Χρυσή Αυγή
Αλήτικη και ασφαλίτικη φασιστική-ναζιστική συμμορία χουντικών και άλλων πουλημένων τομαριών που τρομοκρατούν και βαράνε μετανάστες, εργαζόμενους κλπ. Φυτοζωούσαν μισό-παράνομοι μέχρι πρότινος, όταν μετά την «αριστερή» (!) στροφή Καρατζαφέρη είπαν να ξαναμπούν στο προσκήνιο με την χιτλερική τους δράση.

13) Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο - ΠΑΜΜΕ
Εθνικο-χριστιανικό εναλλακτικό όνομα της «Δημοκρατικής Αναγέννησης», με Παπαθεμελή-Ζουράρι και στόχο την «κατοχύρωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας» και άλλα τινά.

14) Κοινωνία
Έτερο «χριστιανοδημοκρατικό» γραφικό εγχείρημα «συνεχιστών», και καλά, του Ιωάννη Καποδίστρια και παραμύθια της χαλιμάς.

15) Λευκό
Ημιγραφικό κομματίδιο των τελευταίων ετών με μικροαστικό περιεχόμενο. Αν δεν το ξέρατε, το «Λευκό» αποτελεί ακρωνύμιο με τίτλο «Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων». Τώρα που το μάθατε, ησυχάσατε, να υποθέσω.

16) Μ-Λ ΚΚΕ
Παλαιό αριστερίστικο μόρφωμα μαοϊκής κατεύθυνσης, με μηδαμινή παρουσία στο λαϊκό κίνημα πλην της καθιερωμένης αντιΚΚΕ στρατηγικής στην ΟΛΜΕ.

17) Ουράνιο Τόξο
Κόμμα ορισμένων από την Φλώρινα που αυτό προτείνονται ως δήθεν εκπρόσωποι «μακεδονικής μειονότητας» κλπ.

18) Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών
Μονοθεματικό μικροαστικό κόμμα χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.

19) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)
Εναλλακτικό όνομα: Trotsky and Friends. «Εκρηκτικό» μείγμα αριστερίστικων αλλά και …δεξι-ίστικων οργανώσεων με υπερεπαναστατικά αεροδιαστημικά συνθήματα. Αδυνατεί να κριτικάρει τον Συνασπισμό και τον θεωρεί «αγωνιστικότερο» από το ΚΚΕ! Συμμετέχουν από «Αρειανές-κομμουνισταράδικες» οργανώσεις όπως το ΝΑΡ έως κραγμένες ξετσίπωτες ουρές του ΠΑΣΟΚ όπως το διαβόητο ΠΑΣΚιτοειδές ΣΕΚ.

20) Πατριωτικό Ανθρωπιστικό Κίνημα - ΠΑΝΑΚ
Άγνωστο δήθεν κόμμα που δεν υπάρχει ούτε στο Internet.

21) Κόμμα Νέων
Κόμμα «μη-κόμμα» που δεν κολλάει αφίσες διότι θα καταστραφεί ο Αμαζόνιος. Μπράβο ξεφτέρια μου!

22) Δράση
Κλασσικό αστικό «διαμάντι» των νεοφιλεύθερων Μάνου-Ανδριανόπουλου, με σάλτσα προσωπικοτήτων τύπου Μπουτάρη, Μαρκουλάκη κλπ. Πρόγραμμα του έχει όπως λέει την «Κοινή Λογική» και εδώ σταματώ κάθε αναφορά γιατί δεν γελάω με τέτοια κρύα αστεία.

23) Οικολόγοι Πράσινοι
Αργοπορημένο αστικό ευρωενωσιακό μόρφωμα «έτοιμο για όλα» με τον δικομματισμό αρκεί να μπει λίγη πρασινάδα στην ταξική εκμετάλλευση. «Μούγκα» για την αντιλαϊκή πολιτική και γενικόλογες απαντήσεις πασπαρτού που δεν θίγουν ούτε τρίχα του καπιταλιστικού συστήματος.

24) Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ - ΟΑΚΚΕ
Κλασσικό προβοκατόρικο αντικομουνιστικό δημιούργημα απίστευτης γελοιότητας με πρόγραμμα συνταγμένο από τους Μάνο-Ανδριανόπουλο.

25) Οικολόγοι Ελλάδας
Ακόμα ένα κόμμα καραγκιόζηδων και πρώην κολλητών του Βεργή.

26) Ελληνική Ενότητα - ΕΛΕΝ
Ακόμα ένα φασιστικό υπόκομμα, σαν να μην έφταναν τα υπόλοιπα. Συμμετέχει μεταξύ άλλων, στην 22η «τιμητική» θέση ο απριλιανός Ντερτιλής.

27) Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Αστικό ημιγραφικό υπόκομμα προϊόν συνεργασίας αρχαιοελληνιστών «αμεσοδημοκρατών» και λοιπών απάλευτων.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΜΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΗΠΙΟΙ

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Τι ήπιοι;
Δήθεν μειονότητες κλπ. Είναι γνωστοί οι τύποι, αρκετοί αμερικανόθρεφτοι, νατοϊκοί κλπ.

-=IMAGINOS=- είπε...

Εγώ πάντως θα ψηφίσω ΛΑΟΣ γιατί μου αρέσει ο φασισμός και ο ρατσισμός του Στάλιν και ελπίζω να στείλουμε επιτέλους προς εξολόθρευση τους λαθρομετανάστες στη Σιβηρία.

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Καλύτερα Χρυσή Αυγή κατευθείαν. Τι; Με ημίμετρα; Δεν γίνεται δουλειά έτσι...

Aneprokopos είπε...

Γιατί ΚΚΕ ρε φίλε;

- Γιατί λένε έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ; (αλλά θέλουν και ευρωβουλή;)

- Γιατί δεν δείχνουν από που παίρνουν φράγκα; (μπας κι είναι μαύρα;)

- Γιατί λένε όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά στέλνουν τα παιδιά τους στα καλύτερα κολέγια;

- Γιατί κάποτε μιλούσαν για ανεξάρτητη Μακεδονία; (Σήμερα τα τσεπώνουν άλλοι για τον ίδιο σκοπό)

- Γιατί μιλάνε για βασικό μισθό 1400 ευρώ ενώ στους υπαλλήλους τους δίνουν μισθούς πείνας; (τα βασικά δηλαδή) και σου λέει "είναι υποχρέωσή σου να προσφέρεις στο κόμμα" (εδώ γελάμε)

- Γιατί οι συγκεντρώσεις της ΚΝΕ δεν διαφέρουν σε τίποτε από τις συγκεντρώσεις της κάποτε Ναζιστικής νεολαίας; (ναι οκ, ήταν λιγότερο στρατόκαυλοι)

- Γιατί αντί να πούνε εργοστάσιο λένε «φάμπρικα» και αντί να πούνε διαφήμιση λένε «ρεκλάμα»; (και όλες τις άλλες ελληνικές λέξεις που αντικαθιστούν με σλάβικες για να δείχνουν πιο cool)

- Γιατί οραματίζονται κουμουνιστικό καθεστώτα Κίνας σε Ελληνική έκδοση; (εκεί δουλεύουν 12 ώρες και χωρίς ρεπό – πως θα το κάνεις αυτό συντρόφισσα Αλέκα;)

- Γιατί ψάχνεις να βρεις Ελληνική σημαία με το τουφέκι στις συγκεντρώσεις – ομιλίες τους;

- Γιατί κρεμούν ταμπέλες όπως «φασίστας» σε όσους τολμήσουν να βγάλουν Ελληνική σημαία στο μπαλκόνι τους; (Αυτοί θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα;)

Και τέλος το χειρότερο απ’ όλα:

- Γιατί μονοπωλούν ανήθικα και άπληστα τους αγώνες ενός ολόκληρου λαού

Δεν ρίχνεις μορταδέλα καλύτερα;

Gas είπε...

@ανωνυμος...γιατι αγορακι μου δεν βαζεις κ ονοματακι???αλλα ετσι ειστε οι χρυσαυγιτες...μια ζωη πισω απο μασκες!!!


@IMAGINOS...φιλαρακι ειδες κανα αλβανο-πακιστανο-μπαγκλαντεζιανο γιατρο???γιατι εγω οχι...οπως ουτε και ελληνα γιατι ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΨΗ!!!!μ'αυτους πρεπει να τα βαλεις οχι με τους ξενους!!

@Aneprokopos...ενα ενα θα τα παρω να σου απαντησω...

- Γιατί λένε έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ; (αλλά θέλουν και ευρωβουλή;)

ναι ρε φιλε γιατι μπαινουμε στην βουλη για να ακουγεται αυτο που ζηταει ο εργατης...καλυτερους μισθους, καλυτερες συνθηκες εργασιες, καλυτερες συνταξεις κλπ...


- Γιατί δεν δείχνουν από που παίρνουν φράγκα; (μπας κι είναι μαύρα;)


δεν παλευει το ΚΚΕ 90 χρονια τωρα για να ερθεις εσυ ενα ρεμαλι του internet να πεις για μαυρα χρηματα...τα της τυποεκδοτικης κ συγχρονης εποχης τα ελέγχουν συχνα πυκνα κ δεν βρισκουν τπτ!!!τα του κομματος δεν θα τα μαθετε ποτε γιατι ειναι τα λεφτα των φιλων και οπαδων του κομματος...
ΥΓ:θα σου κανω εγω δωρο απο την Σ.Ε. μπας κ ξεστραβωθεις....


- Γιατί δεν δείχνουν από που παίρνουν φράγκα; (μπας κι είναι μαύρα;)


για πες μας για ποια παιδια μιλας ρε γενικολογε της δεκαρας...λασπολογε...η κορη της αλεκας που το εχετε κανει σημαια δουλευε κ πληρωνε το κολλεγιο οχι σαν εσενα που καθεσε κ ηυνεσε στο PC κ δεν εχεισ πιασει σφυρι στο χερι σου...


- Γιατί κάποτε μιλούσαν για ανεξάρτητη Μακεδονία; (Σήμερα τα τσεπώνουν άλλοι για τον ίδιο σκοπό)

γιατι φερνεις ενα ζητημα του 1920 στο 2009???για σημερα εχουμε πει τις θεσεις μας!!!Ονομα με γεωγραφικο προσδιορισμο για να μην εχουν βλεψεις οι ομοϊδεατες σου της ΠΓΔΜ αλλα ουτε κ εσεις για εκει...


- Γιατί μιλάνε για βασικό μισθό 1400 ευρώ ενώ στους υπαλλήλους τους δίνουν μισθούς πείνας; (τα βασικά δηλαδή) και σου λέει "είναι υποχρέωσή σου να προσφέρεις στο κόμμα" (εδώ γελάμε)

και συ που το ξερεις???δουλευεις στην τυποεκδοτικη μηπως???


- Γιατί οι συγκεντρώσεις της ΚΝΕ δεν διαφέρουν σε τίποτε από τις συγκεντρώσεις της κάποτε Ναζιστικής νεολαίας; (ναι οκ, ήταν λιγότερο στρατόκαυλοι)

δεν διαφερουμε ε??καλο κ αυτο!!!σωστα γιατι το φερνω τον εργατη στην εξουσια κ το φερνω 10 μαλακες στην εξουσια κ τους διαφορετικους τους εξοντονω δεν εχουν διαφορα....

- Γιατί αντί να πούνε εργοστάσιο λένε «φάμπρικα» και αντί να πούνε διαφήμιση λένε «ρεκλάμα»; (και όλες τις άλλες ελληνικές λέξεις που αντικαθιστούν με σλάβικες για να δείχνουν πιο cool)

ρε κουμαντο κ στο λεξιλογιο???μα ελεος δηλαδη!!!και τι να κανουμε φαμπρικα το λενε το γαμιδι απο τοτε που υπαρχει στην ελλαδα!!!

- Γιατί οραματίζονται κουμουνιστικό καθεστώτα Κίνας σε Ελληνική έκδοση; (εκεί δουλεύουν 12 ώρες και χωρίς ρεπό – πως θα το κάνεις αυτό συντρόφισσα Αλέκα;)

περαν του οτι αμφισβητω το οτι δουλευουν 12ωρο δεν μενω εκει...ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ το ΚΚΕ δεν ειπε οτη η Λ.Δ.Κινας ειναι κομμουνιστικη ή εστω σοσιαλιστικη!!!κ προφανως δεν επιζητουμε κτ τετοιο...

- Γιατί ψάχνεις να βρεις Ελληνική σημαία με το τουφέκι στις συγκεντρώσεις – ομιλίες τους;

γιατι αμα εχεις την ελληνικη σημαια γινεσε ποιο ελληνας???και να σου πω ρε μαλακα...που ηταν ο παπους σου το 40???το 45???το 67-73???γιατι εμενα το 40 κ το 45 πολεμαγε εναντια σε ιταλους κ αγγλους αντιστοιχα κ το 67-73 σαπιζε στα υπογεια της ΕΑΤ-ΕΣΑ!!!

- Γιατί κρεμούν ταμπέλες όπως «φασίστας» σε όσους τολμήσουν να βγάλουν Ελληνική σημαία στο μπαλκόνι τους; (Αυτοί θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα;)

εισαι βλακας ή το παιζεις???ποτε το ειπε το κομμα αυτο???

- Γιατί μονοπωλούν ανήθικα και άπληστα τους αγώνες ενός ολόκληρου λαού

ρε φιλε μας κοροϊδευεις???το ΚΚΕ ποτε δεν ειπε να οι αγωνες του ΚΚΕ λεει κ μιλαει κ στηριζει για τους αγωνες του εργαζομενου λαου που βρικαν μπροσταρη κ συμπαραστατη το ΚΚΕ!!!

Δεν ρίχνεις μορταδέλα καλύτερα;

ΕΣΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ Κ ΜΠΕΙΚΟΝ ΡΙΞΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Χρυσαυγή-Χρυσαυγή, να πιάσει τόπο.

Δεν πιστεύω να θες σοβαρά να σου απαντήσω για όλες αυτές τις ανοησίες.

Η μάλλον θα σου απαντήσω.

1. βλακεία χιλιοαπαντημένη. μην παριστάνεις τον ανίδεο.

2. φράγκα παίρνουμε από το τις συνδρομές μας, το 2ευρω ή το 5ευρω του εργάτη και τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Γκέ-γκε;

3. δεν στέλνουμε τα παιδιά μας στα ιδιωτικά γιατί δεν έχουμε τόσα φράγκα. αλλά και όσοι τα στέλνουν καλά κάνουν. και στο σπίτι μου κάθε πάσχα και χριστούγεννα τρώμε και ψαρονέφρι που έχει 12 ευρώ το κιλό. μήπως σε πειράζει κι αυτό;

4. το ΚΚΕ ποτέ δεν τα τσέπωσε. κόψε τις ηλιθιότητες.

5. στην Τυποεκδοτική, ισχύουν οι συλλογικές συμβάσεις όλων των ειδικοτήτων. και στο ΚΚΕ δεν έρχεται ο κόσμος για να αυγατίσει, έρχεται για να προσφέρει. εσείς οι επαγγελματίες εθνο-«χριστιανοί» παρεπιπτόντως πότε δώσατε το τελευταίο σας πουκάμισο (χιτώνα) σε κανέναν;

6. οι συγκεντρώσεις της ΚΝΕ είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτές των ναζιστών, σε περιεχόμενο, στα πάντα! κόψε τις χαζαμάρες.

7. τώρα γιατί λες συνειδητά ψέματα. και μάλιστα τρίτης διαλογής. και μάλιστα πασπαλισμένα με «σλάβικες» κλπ και άλλα τινά.

8. δεν οραματιζόμαστε καμία κίνα, άλλωστε ποτέ δεν μίλησε κανείς για «κομμουνισμό» στην κίνα ή οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη.

9. καραμπινάτη χαζομάρα σου. ένα σωρό ελληνικές σημαίες υπάρχουν στις συγκεντρώσεις (όχι ότι αν δεν υπήρχαν θα άλλαζε κάτι), αλλά βρε ξεφτέρι το «Ε» στο ΚΚΕ σημαίνει «Ελλάδας», και υπάρχει σε όλες τις σημαίες.

10. ταμπέλες τέτοιες βάζουν οι αναρχικοί και οι συνασπισμένοι και αυτό επίσης το ξέρεις αλλά καταλαβαίνω ότι βαριέσαι να σκέφτεσαι. (όχι πάντως ότι είναι και πατριώτης ο κάθε «καμένος» που θυμάται την Ελλάδα κάθε 25η και 28η)

και

11. Το μεγαλύτερο ψέμα που ειπώθηκε ποτέ σχετικά με το ΚΚΕ, δεν μονοπωλούμε τίποτα, μπαίνουμε μπροστά με στόχο να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του.

ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, που θα καθιστούσε τις παραπάνω περιττές.

Το Σάββατο 6/6 το βράδυ, κοίτα το πορτοφόλι σου. Αν αυτά που έχει μέσα φτάνουν για να περάσεις τον μήνα, τότε ΜΗΝ ψηφίζεις ΚΚΕ...

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Ωπ, με πρόλαβε ο Gas, και συμφωνώ μαζί του.

Gas είπε...

@laiko stroma...


kai na tou ftanei k na mhn tou ftanei pali XA 8a pshfisei gt...FTAINE OI ALVANOI!!!ma den to katalavaineis??? einai poly aplo!!!

........


ti na sou pw re "aneprokope" m'aresei pou to paizete k xristianoi!!!
to "agapate allhlous" to exeis 3anakousei???re mastora to thrw egw pou den pisteyw k den to threite eseis pou lete k or8odo3ia h 8anatossssss!!!!

Aneprokopos είπε...

Απαγορεύονται οι διαφορετικές απόψεις;
Μήπως να ζητήσω και συγνώμη;
Θα παρακαλούσα απαντήσεις χωρίς προσωπικές επιθέσεις.
Δεν με ξέρετε – δεν σας ξέρω.

1. Πως ζητάει το ΚΚΕ καλύτερες συνθήκες εργασίας, μισθούς, συντάξεις όταν δεν θέλει να ελεγχθεί η μετανάστευση; Εγώ έχασα την δουλειά μου από αλλοδαπό που δούλευε 2 βάρδιες χωρίς ασφάλιση με 750 ευρώ/ημέρα και χωρίς ρεπό. Γίνε σκλάβος ή χάσε την δουλειά σου. Καλό παιδί, χρυσό, αλλά το κακό έγινε.

2. Βροχή προσωπικών επιθέσεων και χωρίς να με ξέρετε καν. Το να ζητάς διαφάνεια είναι τιμή όχι ντροπή. Η Αλέκα από μόνη της είπε στο deb8 πριν λίγες μέρες, ότι δεν αφήνει εισαγγελέα να ελέγξει τον Περισσό. Μήπως να την ρωτήσει κι από πάνω; Τι να λέμε τώρα. Τι κι αν είναι χρήματα φίλων ή οπαδών; Διαφάνεια για όλους. Όχι στις εξαιρέσεις σύντροφοι - επαναστάτες!!!

Πάντως είναι αλήθεια ότι από την δημιουργία των ΜΚΟ και μετά, το ΚΚΕ έχασε πολύ κρατικό χρήμα.

3. Δεν εννοούσα το οικονομικό σκέλος αλλά το ιδεολογικό. Τι σόι ιδεολόγος και αγωνιστής είσαι όταν ζητάς από τον έλληνα να βγει στους δρόμους για να το άρθρο 16 και εσύ στέλνεις το παιδί σου σε ιδιωτικό.

Gas αγόρι μου με ξέρεις κι από χθες; Μήπως να σου δώσω κινητό, διεύθυνση, όνομα και Μητρώο ΙΚΑ να δεις αν σταμάτησα να δουλεύω από τα 16. Εσύ τα έκλεισες τα 16;;

4. Gas, ο παππούς σου πολέμησε και έζησε πολλές αδικίες. Να ξέρεις όμως όλα αυτά είναι αγώνες του παππού σου και όχι δικοί σου. Καλά κάνεις και πρέπει να νιώθεις περήφανος. Βλέπεις, ο πατριωτισμός, ο φιλελευθερισμός καθώς και άλλοι «ισμοί» περνάνε από τον παππού στον πατέρα και από τον πατέρα στον γιο. Να γιατί ρώτησα για το 1920. Γιατί τόσο αγαπούσαν οι μερικοί ΚΚΕδες την Ελλάδα τότε, τόση αγάπη για την πατρίδα πέρασαν και στα πεδιά τους. ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξαιρέσεις πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.

Για ακόμη μία φορά, Gas, την ιδεολογία μου δεν την ξέρεις, όπως δεν ξέρεις κι εμένα. Για τον παππού μου θα σου απαντήσω λίγο πιο κάτω.

5. Κι αν σας πω ότι δουλεύω στην Τυποεκδοτική θα αλλάξει κάτι; Πάλι στο ιδεολογικό κομμάτι αναφερόμουν. Πως ζητάς από τον κόσμο να διαδηλώσει για καλύτερους μισθούς όταν εσύ δίνεις το μίνιμουμ. Βγάλε 5 αφίσες λιγότερες βρε αδερφέ! Το κόμμα πρέπει να υπηρετεί τον πολίτη και όχι ο πολίτης το κόμμα.

Και μιας που μιλήσαμε για χιτώνες και γίνανε ερωτήσεις για παππούδες….

Ο παππούς μου ο επαγγελματίας εθνο-χριστιανός ως δήμαρχος έδινε τακτικά «συνεισφορά για το κόμμα». Μέχρι που μια μέρα αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα και τα έδωσε σε μια φτωχή μικρασιάτικη οικογένεια στο χωριό του (τότε πολλοί μικρασιάτες δεν ξέρανε καν να μιλήσουν Ελληνικά δε λέμε που και πως ζούσαν). Το κόμμα ως αντάλλαγμα τον έστειλε για εκτέλεση. Τον έσωσε την τελευταία στιγμή ένας κουμουνιστής, ως αντάλλαγμα, γιατί και ο παππούς μου με την σειρά του, τον έσωσε από μια ομάδα «δημοκρατικών» (μην ξεράσω) χωρικών που θέλανε να τον ξυλοκοπήσουν έως θανάτου.

Βλέπετε λοιπόν ότι «εντάξει» τύποι υπάρχουν και στην αντίπερα όχθη.

6. Σου λέω πως τα έχω δει με τα μάτια μου στις συγκεντρώσεις ΚΝΕ-Οδηγητή… Ναι ρε μάγκες… ήμουν κι εγώ εκεί.

Α! Να μην ξεχάσω…. Με αηδιάζει ο όρος «οδηγητής». Εσάς;

7. Ίσως το παρατράβηξα αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχω κάποιο δίκιο. Κουμάντο στο λεξιλόγιο δεν κάνω αλλά ενδείκνυται να μιλάμε και να γράφουμε Ελληνικά. Έχω δικαίωμα να σου απαντήσω στα Πολωνικά (που τα γνωρίζω αρκετά καλά ) αλλά θα σας κάνω να ψάχνετε λεξικό.

8. Ουδέν σχόλιο. Ίσως να έχετε δίκιο σε αυτό.

9. Οι πατριώτες φέρουν τη σημαία και όχι η σημαία τους πατριώτες. Ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν τα κράτη εταιρίες και απαξιούν να φέρουν σημαία στις συγκεντρώσεις του κόμματος. Ας μην ξεχνάμε ότι τουλάχιστον μέχρι να αναλάβει ο Αλαβάνος τον Συνασπισμό, το ΚΚΕ ήταν αυτό που επίσημα κρατούσε το λάβαρο του διεθνισμού στην Ελλάδα.

Gas, κι ο παππούς μου εκεί ήταν. Δίπλα στον δικό σου ή απέναντι (ανάλογα). Πάντως ήταν εκεί.

Aneprokopos είπε...

10. @laiko stroma, συμφωνώ.

11.Μη το λέτε….
Για παράδειγμα το ΚΚΕ μονοπώλησε την αντίσταση στον β’ παγκόσμιο. Να σημειωθεί ότι αποφάσισε να λάβει μέρος μόνο όταν οι Ναζί επιτέθηκαν στην Σοβ. Ένωση. Έως τότε που ήταν φιλαράκια με τον Στάλιν όλα μέλι-γάλα.
Επίσης το ΚΚΕ μονοπώλησε το Πολυτεχνείο αν και τους έφαγε κομμάτι της πίτας το ΠΑΣΟΚ (είμαστε οι αγοραστές της Ελληνικής αριστεράς όπως κάποτε είχε πει ο Ανδ. Παπανδρέου)


Να τελειώσω την απάντηση λέγοντας ότι δεν θεωρώ κακό να είναι κάποιος αριστερός. Απλά διαφωνώ με την άποψη ότι αν είσαι αριστερός, πρέπει να ψηφίσεις ΚΚΕ.

Συγνώμη αν κούρασα.
Καλή συνέχεια ;

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Καλή ψήφο, δαγκωτό ΚΚΕ, μπας και φάει ο λαός ψωμί!

Τα λέμε από Δευτέρα.

Ανώνυμος είπε...

Exw Anti8eth apopsh...
Oriste

1) Νέα Δημοκρατία
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


2) ΠΑΣΟΚ
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


3) ΚΚΕ
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Το κόμμα των εργατών που εκφράζει αντικειμενικά και παλεύει για τα συμφέροντα και των μικρομεσαίων αγροτών και μικροκαταστηματαρχών, αυτοαπασχολούμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Έχει καθαρή θέση απέναντι στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και προτείνει την πάλη εναντίον της έως την αποδέσμευση και τον Σοσιαλισμό, χωρίς να αφήνει την καθημερινή αντίσταση και αγώνα. Καλεί την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που ξεπατώνεται από την πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ να στηρίξει το ΚΚΕ παρά τις τυχόν επιμέρους διαφωνίες και από το πρωί της 8ης Ιουνίου θα βρίσκεται πάλι στους δρόμους.

4) ΣΥΡΙΖΑ
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


5) ΛΑΟΣ
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


6) Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κίνημα - ΑΣΚΕ
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


7) Κόμμα Φιλελευθέρων
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


8) Έλληνες Οικολόγοι
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


9) ΕΕΚ-Τροτσκιστές
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


10) Φιλελεύθερη Συμμαχία
Κραγμένοι αστοί, νεοφιλελεύθεροι που θέλουν ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα των πάντων και έχουν απροκάλυπτα θατσερικό-ρηγκανικό πρόγραμμα ξεπατώματος των εργαζομένων.

11) Ένωση Κεντρώων
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.

12) Χρυσή Αυγή
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


13) Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο - ΠΑΜΜΕ
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


14) Κοινωνία
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.

15) Λευκό
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


16) Μ-Λ ΚΚΕ
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


17) Ουράνιο Τόξο
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


18) Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


19) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)
Kai kati gia na paizoume...xwris trotskes einai bareto...

20) Πατριωτικό Ανθρωπιστικό Κίνημα - ΠΑΝΑΚ
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.

21) Κόμμα Νέων
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


22) Δράση
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


23) Οικολόγοι Πράσινοι
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


25)χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.


26) Ελληνική Ενότητα - ΕΛΕΝ
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.

27) Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
χωρίς λόγω ύπαρξης. Κάποιος να τους το πει.

Ανώνυμος είπε...

@ Laiko Stroma

Έκανες ένα λάθος στην αρχή του post.

Το ΠΑΣΟΚ είναι παλιότερο από τη Νέα Δημοκρατία. Ιδρύθηκαν στις 3/9 και στις 4/10 του 1974 αντίστοιχα.

Ανώνυμος είπε...

Η σταλινικη σχολη πλαστογραφιας ξαναχτυπησε , το ΕΕΚ δεν ητο χειροκροτητης του Γκορμπατσοφ , οι χειροκροτητες τους ητο καποιοι που απεχωρησαν απο το ΕΕΚ , το '89 και εισχωρησαν μαζι με τους οφισιαλ σταλινικους και λοιπους στην αστικη κυβερνηση σωτηριας του συστηματος.