Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Είναι να μην είσαι φιλάνθρωπος


Ρε Αλουμύλ, κάνε λίγο κράτει.

Λαμπάδα ζήτησε να του ανάψουμε ο απαράμιλλος, αλλά μειλίχιος Αλουμύλειος Μυλωνάς, διότι «δίνει δουλειά σε τόσο κόσμο». Για την ψυχή της μάνας του, προφανώς. Διότι μόνο στην ιδέα ότι οι συνάνθρωποί του δεν τρώνε ούτε ψωμί, πόσο μάλλον παντεσπάνι, δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια. Οπότε είπε να κάνει καμιά πρόσληψη, να κολλήσει κανένα ένσημο στον κόσμο, έτσι για τη «φάση» μπας και ηρεμήσει (ο ίδιος).

Ο ιδιοκτήτης της Alumil και πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, κ. Γεώργιος Μυλωνάς δεν είναι καινούργιο φρούτο.

Πάραταύτα, ο ιδιοκτήτης της Αλλου-φαν-μύλ (που έχει σαρώσει τα πάντα και έχει συσσωρεύσει βαλκανικό-ανατολικοευρωπαϊκό πλούτο με το τσουβάλι), αξίζει την στοργή και την κατανόησή μας. Άλλωστε, όπως δήλωσε, έχει κυριολεκτικά πετσοκόψει την αμοιβή του ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αλουμύλ, κατά 50%. Χώρια τα μειωμένα μερίσματα. Καταστροφή. Ίσα που βγάζει τον μήνα.

Δεν ξέρω για λαμπάδα, αλλά ένα κεράκι θα το ανάψω. Εσείς;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Μυλωνάς είναι μεγάλη καρδιά.Απέλυσε και κάποιους εργαζόμενους επειδή του το ζήτησαν ευγενικά.

Ρόι Τάρπλεϊ
Μέγας φαν φιλολαϊκού blog

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοια βλέπω και ανάβω κεράκια στην παναγία που ευτυχώς δεν με έκανε βιομήχανο... Γλίτωσα από μεγάλα βάσανα...

αριστερό εξτρέμ είπε...

Είναι λίγο ψευτάκος ή μου φαίνεται; Δε ζήτησε κανένας την απόλυσή του και μόλις αυτό έγινε γνωστό τα μάσαγε. Αρκετά με τους αγράμματους που λένε ότι «από μένα ζουν τόσες οικογένειες». Ρε κεφτέ οι εργάτες σου σε ζουν, αλλιώς θα είχες αλουμινάδικο σε καμιά υπόγα.
Ρόσεαν προσωπικά βάζω αιρκοντίσιον μόνος μου. Πες με βλάκα, αλλά εκτός του ότι νοιώθω ότι βγάζω το ψωμάκι μου (και το τυράκι το καλοκαίρι) με τον κόπο μου, δεν εκμεταλλεύομαι κανέναν. Το αποτέλεσμα είναι να είμαι αυτός που είμαι (σαν εσένα και την παρέα μας) και να κοιμάμαι σαν πουλάκι (τσίου τσίου) σε αντίθεση με το Μυλωνά που «δεν κοιμάμαι τώρα πια τα βράδια σβήνω στο ουΐσκυ τα δικά σου τα σημάδια (του Παλαιοκώστα)». Αν η δουλειά δεν ήταν μιλημένη, τουλάχιστον αυτά τα λεφτά τα κλαίει. Επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου...

Ανώνυμος είπε...

που πηγε το αρθρο για τον νεο ερωτα? ΝΑΡ + ΣΕΚ = .L.F.E.(αντικαπιταλιστικά πάντα) το ειδαμε και δαυτο

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Δεν ήταν άρθρο, ένα σύντομο σχόλιο ήταν, μάλλον άκαιρο, γι' αυτό και το απέσυρα. Θα επανέλθω με πλήρες κείμενο σύντομα.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Σωστός, laiko stroma.
Αλλά κεράκι για μας ποιός θα ανάψει;
Άν δεν ανάψεις κερί, πάντως μην στεναχωριέσαι. Ο ΣΕΒ έχει..

Μου ήταν αγαπητός ο Β.Ραφαηλίδης. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω και να μιλήσουμε πολλές φορές, όταν εξέδιδε τα βιβλία του στην "ΘΕΩΡΙΑ". Εκεί ήταν κάθε Σ'αββατο πρωί.
Την καλησπέρα μου.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Το ξέρω ότι διαφωνούμε, σε αρκετά ίσως, αλλά δεν μπορώ να διαφωνώ και εκεί που συμφωνώ, απόλυτα μαζί σου.
Έστω, επί των διαπιστώσεων, αν θες.

Αλλά για τον Β.Ραφαηλίδη, δεν μπορούσα να μην μιλήσω.
Με αυτόν ενηλικιώθηκα. Είχε και μία καταπληκτική εκπομπή στο ραδιόφωνο, παλιά για την τέχνη.