Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Το Φάντασμα της Σαπουνόπερας


Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα. Το φάντασμα της, ακόμα και με αστικούς όρους, πολιτικής αμετροέπειας του Συνασπισμού.

«Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ (...) όλες οι δυνάμεις (...) ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία (...) η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του ΚΚΕ».

Τέτοιου εγκελσομαρξικού βεληνεκούς ήταν το φληνάφημα που εξετόμισε (εκστόμισε, τέλος πάντων) ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν. Χουντής.

Και να ‘ταν κανένας ανανεωτής τύπου Παπαγιαννάκη, πάει και έρχεται. Θα λέγαμε προφανώς κάπου σε καμιά συνεστίαση θα πέτυχε τίποτα σκονισμένα βιβλία των κλασσικών και θα του έκανε εντύπωση η ρήση, μετά τα 50 άλλωστε ο Μαρξ πέφτει βαρύς. Αλλά αυτός ο Χουντής, ντούρος αριστερός, αριστερός του αριστερού και όχι οιουδήποτε τυχάρπαστου ρεύματος μέσα στον Συνασπισμό, από χρόνια εμβριθής μαρξοδίφης, δεν συναισθάνθηκε το ουρανόμηκες ύψος της «φαντασμαγορικής» κοτσάνας που πέταξε;

υ.γ. Ένα περί «ενότητας» feed που ξε-feed-ρωσε χτες και περιλαμβάνει δήθεν το Φιλολαϊκό και άλλα Red Blogs, είναι προφανώς κακόγουστη, συνασπισμένης έμπνευσης, φάρσα χωρίς την συναίνεση κανενός.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σάς φέγνουν από δεξιά. Σας φεύγουν απο αριστερά. Σας φεύγουν προς το σύστημα . Σας φεύγουν προς την πλατεία Κοτζιά. Σας φεύγουν προς τα Χαυτεία.
Θα αναρωτηθήτε τι φταίει? Η θα μείνει μόνος να αναρωτηθεί ο Κολλοσός του Μαρξισμου-Λενινισμού Δημήτρης Γόντικας

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Δύο πράματα.
Ή έχεις τίποτα κρυφές δημοσκοπήσεις από την Αμερικανική Πρεσβεία ή έχεις επαφή και "αφουγκράζεσαι" τους εργάτες.
Επειδή το δεύτερο αποκλείεται γιατί μάλλον ξημεροβραδιάζεσαι σε κανένα "σχήμα" και το πρώτο είναι εξαιρετικά απίθανο διότι σε προλαβαίνει ο Παπαχελάς, τότε μάλλον τα περί "φευγιού" είναι αποκυήματα της φαντασίας σου.

υ.γ.Τουλάχιστον εμείς δε φωνάζουμε τους Σεκίτες να μας κάνουν παρέα...

gortynios είπε...

Το πλεον πετυχημένο συνθημα των τελευταίων ημερων είναι το...

Κορ
Κον
Εας

στο αφιερώνω...

Υ.Γ: Καλύτερα με τους ΣΕΚίτες (που ποτέ δεν τους πήγαινα) παρα με την Κανέλλη, τους μπάτσους, το ΛΑΟΣ και τον Καραμανλή.

Εθελεντές μπάτσοι...

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Τότε τράβα ψήφισε κανένα Πασόκ σε κάνα δεύτερο γύρο να γουστάρεις, που έχεις και θράσος να μιλάς για "εθελοντές μπάτσους"...

Αυτόκλητοι Πασόκοι.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ φιλολαϊκέ,
τί δίνεις τοίχο να κατουράνε τα κοπρόσκυλα;