Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Αυτή είναι η Επόμενη Ανάρτηση.



1. Τί είναι αυτά τα μπλε βιβλία;

Τα τρία αυτά μπλε βιβλία, είναι το «Κεφάλαιο» του Μαρξ (άνευ Υπεραξίας), ανέλπιστό δώρο του συνασπισμένου αφεντικού στην αποθήκη βιβλίων που δούλευα, έκτακτος, τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, προφανώς για να κατανοήσω τον αδογμάτιστο μαρξισμό και να ξεφύγω από το «σταλινικό», «δογματικό» ΚΚΕ σύμφωνα με παραίνεση του ιδίου αφεντικού.

Συνασπισμένος-ξεσυνασπισμένος, το δώρο δε με χάλασε καθόλου πάντως.




2. Ποιός είναι αυτός που μου είπε «Άργησα λίγο γιατί πήγα να πάρω μια προλεταριακή σοκοφρέτα»;

Την εξυπνάδα αυτή (γελάσαμε πάλι) την είπε ο ίδιος πασόκος (συνασπισμένος) μετά την επιστροφή του από εξωτερική δουλειά, κρατώντας μια σοκοφρέτα ΙΟΝ, στην προσπάθεια του να αστεϊστεί, την ώρα που δουλεύαμε non-stop 12ωρα και βάλε.



3. Πώς βγήκε το σύνθημα: «Μία η ντουντούκα, τέσσερις εμείς»;

Σύμφωνα με τον επιφανή πλέον συνασπισμένο (φερόμενο και ως πασόκο) αφεντικάνο το σύνθημα βγήκε τέλη της δεκαετίας του ’70. Συγκεκριμένα: Διεξάγετο πορεία της ΕΦΕΕ στη Θεσσαλονίκη η οποία είχε προσωρινά σταθμεύσει παραπλεύρως του Λευκού Πύργου, όταν ο Αφεντικάνος (κνίτης, τρομάρα του, τότε και σύνεδρος στην ΕΦΕΕ), άκουσε πίσω του από το μπλοκ της Α.Α.Σ.Π.Ε. (Αντιφασιστική Αντιιμπεριαλιστική Σπουδαστική Παράταξη Ελλάδας, ΕΚΚΕ)έναν ΑΑΣΠίτη να τεστάρει την ντουντούκα και να χαριεντίζεται με του συντρόφους του, λέγοντας χαμηλόφωνα «μία η ντουντούκα, τέσσερις εμείς». Οι λιγοστοί αλλά $#@βλωμένοι ταλιμπάν όμως του ΕΚΚΕ, νόμισαν πως είναι νέο πρωτοφανέρωτο σύνθημα και ξεκίνησαν εν χορώ «Μία η ντουντούκα, τέσσερις εμείς».



4. Γιατί ο Ελ Μακαρόνιους μου είπε: «Να δεις που στο τέλος θα μας κόψουν κανένα «χρεωστικό» και θα πληρώσουμε κι από πάνω»;

Διότι ο Ελ Μακαρόνιους (μαζί δουλεύαμε) ήξερε, όπως και ‘γω, ότι στην αποθήκη εφαρμόζετο, μεταξύ άλλων αντεργατικών διατάξεων, ο νόμος «περί διευθέτησης του χρόνου εργασίας», που βολεύει την εργοδοσία να αφήνει απλήρωτες υπερωρίες και να κάνει διάφορες τσιριτζάντζουλες.
Τελικά ο συνασπισμένος τα πλήρωσε όλα σύμφωνα με τις συλλογική σύμβαση Βιβλίου-Χάρτου. Αυτό δα έλειπε.

1 σχόλιο:

spiti tou laou είπε...

Συγχαίρω το σ. Laiko Stroma για τη χρήση της λέξης τσιριτζάντζουλες. Για όλα τα υπόλοιπα, κρατώ τις επιφυλάξεις μου.