Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΜΙΣΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Μισάνοιχτη Επιστολή προς τον κύριο Γ. Τράγκα συζ. Μπορζουαζία

Σε άρθρο σας στην αξιότιμη εφημερίδα σας «Χώρα της Κυριακής» της 24ης Αυγούστου σημειώνετε με έμφαση: «Δε χρειάζεται να προβάλει και να αναδείξει ο κ. Αλογοσκούφης ως μείζον το πρόβλημα της οικονομίας. Το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες. Το διαπιστώνουν καθημερινά στην αγορά και στην τσέπη τους (...) αυτό που χρειάζεται είναι η κοινωνική συσπείρωση και η σύγκλιση για να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη και να ξεπεράσουμε με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες τη δύσκολη καμπή».

Ε, όχι λοιπόν κύριε Τράγκα, λυπάμαι που σας χαλάω τη μέρα αλλά «Μπα, δεν παίζει» να συσπειρωθούμε κοινωνικά εγώ και εσείς για δώσουμε καμία μάχη.

Δεν είμαστε ίσα και όμοια.

Εσείς είστε εκπρόσωπος της αστικής τάξης, αυτών δηλαδή που βγάζουν φράγκα βάζοντας άλλους να δουλεύουν γι’ αυτούς.
Εσείς είστε αυτός που κράζετε, με την ομολογουμένως ...αισθαντική φωνή σας, από τα παράθυρα της τηλεόρασης για «Σοβιετίες», «κουκούλια», «ΝτεΝτεΑρ» κάθε φορά που κάποιος σοβαρός άνθρωπος (εργάτης, φοιτητής κλπ) εκφράζει τα λαϊκά αιτήματα για το ψωμί, τη δουλειά, τα δικαιώματα των εργαζομένων, την δωρεάν παιδεία και υγεία, την πάλη ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Εμείς οι υπόλοιποί (δεν) τα βγάζουμε πέρα με 300-400-600 ευρά. Κάποιοι τρώνε τα νιάτα τους στα ντελίβερι προσπαθώντας να σπουδάσουν. Κάποιοι μεγαλώνουν παιδιά με 700 ευρώ και απλήρωτες υπερωρίες. Στους περισσότερους μας κλέβουν τα ένσημα. Οι γιαγιάδες μας πληρώνουν 25% συμμετοχή στα φάρμακα με τις πενιχρές συντάξεις των πεθαμένων πρόωρα, λόγω σακατοσύνης, παππούδων μας.
Θέλετε κύριε Τράγκα να συνεχίσω και άλλο το «μελό»;

Κύριε Δελατράγκα, άμα η οικονομία σας περνάει «φάσεις», «καμπές», «στροφές», «διαβάσεις» και «διόδια», αδιαφορώ.
Πουλήστε κανένα κότερο, μειώστε τα πούρα ανά σεκόντ τετράγωνο, φάτε μωβ χαβιάρι αντί για μαύρο, αγοράστε 36’’ οθόνη Plasma αντί για 42’’, στην τελική, πιείτε Johnnie Green Label αντί για Blue.

Προσωρινά όλα αυτά.
Όσο προλαβαίνετε.
Γιατί μία μέρα θα γίνουμε Σοβιετία.
Και δεν εγγυώμαι τίποτα.

laiko stroma

5 σχόλια:

make love not work είπε...

Όχι ρε σύντροφε το Johny Walker. Έλεος. Ας σκοτώσουμε τον Τράγκα στην τελική. Όχι το Johnny Walker

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια επιστολή (ανοιχτή ή ... μισάνοιχτη, αδιάφορο), ελπίζω μόνο να την πάρει !
Αν και με συγχωρείς δεν νομίζω να καταλάβει τίποτα ο συγκεκριμένος (και όλοι οι άλλοι ομοτράπεζοί του) δήθεν δημοσιογράφος !!!
Όμως καλά του τα έσουρες !

gabriel marcus είπε...

i.k. o teo eimai des kai to diko mou blog

gabriel marcus είπε...

einai brujack666.blogspot.com kai filodoxi na ginei enas naos tis erasitexnikis kalitexnikis dimiourgias. Grapse ekei ta poiimata sas i ta logotaxnika sas keimena. Tous agonistikous mou xeretismous se olous

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες σύντροφε...αλλά αν σ΄ακούσει...γράψε μου...:-)