Σάββατο 24 Μαΐου 2008

ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ


Αυτό είναι το χέρι μου.

Τώρα θα σας πω μια ιστορία.

Την Πέμπτη 22/05/2008, μετά από Γενική Συνέλευση στις σχολές ΣΤΕΦ και ΣΤΕΤΡΟ-Δ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, υπερψηφίστηκε το αγωνιστικό πλαίσιο της Πανσπουδαστικής που προέβλεπε μονοήμερη κατάληψη της σχολής την Παρασκευή 23/05 και συμμετοχή στην συγκέντρωση-πορεία στις 12.30 την ίδια μέρα.
Αμέσως μετά τη λήξη της ΓΣ της ΣΤΕΦ, οι ΔΑΠίτες της σχολής, που με επικεφαλής τον αρχιαλήτη πρόεδρο του ΔΣ είχαν προσπαθήσει να διαλύσουν τραμπούκικα τη συνέλευση, άρχισαν να φωνάζουν στους διαδρόμους όλου του ΤΕΙ, ότι «η συνέλευση είναι παράνομη», «δε θα περάσει ο φασισμός του ΚΚΕ», φέρατε κόσμο από το ΑΠΘ» κλπ, με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους σπουδαστές και να δημιουργήσουν κλίμα σύγκρουσης.
Ήμουν μπροστά, όταν ο γνωστός αλήτης είπε: «Καλά, θα δούμε αύριο ποιος θα κλείσει τη σχολή, θα φέρουμε 50 άτομα να σας σπάσουμε στο ξύλο».
Εμείς, τα μέλη της ΠΚΣ και ανένταχτοι σπουδαστές απευθύναμε τότε δημόσιο κάλεσμα, να ‘ναι όλοι εκεί την επόμενη μέρα (Παρασκευή) στις 8.00 για την περιφρούρηση της κατάληψης. Στο μεταξύ, οι ΔΑΠίτες, περικύκλωναν κατά ομάδες, μεμονωμένους σπουδαστές που είχαν ψηφίσει το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΚΣ και τους εκφόβιζαν με το γνωστό νταβατζίδικο ύφος «Κάτσε καλά», «Ίσιωσε το κορμί σου» και τα συναφή. Μετά από μισή ώρα διαπληκτισμών η έντασή «εκτονώθηκε» και σταδιακά αποχωρήσαμε από το ΤΕΙ.
Το βράδυ πληροφορήθηκα, ότι στην μικρότερη σχολή ΣΤΕΤΡΟ-Δ, είχαν συμβεί την Πέμπτη το μεσημέρι, περίπου τα ίδια, από ομάδες τραμπούκων της ΔΑΠ και «αγανακτισμένους» πλην ευτραφείς, «σπουδαστές».
Την επόμενη μέρα, λίγο μετά τις 8, βρήκαμε στο ΤΕΙ ΔΑΠίτες και «ΔΑΠίτες» κάθε καρυδιάς και συμμορίας της νύχτας της πόλης.
Λίγο πριν τις 9, και ενώ ήμασταν παρατεταγμένοι στην είσοδο της ΣΤΕΤΡΟ-Δ, κατέφθασε ο συρφετός των νταβατζήδων και των «αγανακτισμένων» υπό τη συνοδεία όλης της σκατόκρεμμας των μεγαλοστελεχών αρχιαλητών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙΘ. Αμέσως άρχισαν τους προπηλακισμούς, βρισίδια, σπρωξίματα κλπ
Δυο-τρεις απ’ αυτούς τρύπωσαν μέσα στο κτήριο.
Βλέποντας ότι δεν αξίζει να διακινδυνεύσουμε την ακεραιότητα των περίπου 50 άσχετων σπουδαστών (κυρίως γυναίκες) που ήταν στο χώρο, ανακοινώνουμε ότι ανοίγουμε την αλυσίδα, και όποιος θέλει μπορεί να μπει.
Αρχίζουμε να αποσυρόμαστε από την κεντρική είσοδο.
Ξαφνικά ακούω πίσω μου, μέσα στο κτήριο, 3 τραμπούκους να χτυπάνε τον σύντροφο Τάδε. Γυρίζω και βλέπω ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ, ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΞΕΡΙΖΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ, ΣΠΑΝΕ ΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΝΕΡΟ.
Φωνάζω με όλη μου τη δύναμη «ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ;»
Αμέσως μετά, μπουκάρουν μέσα με ιαχές
40 ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΤΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της Νέας Δημοκρατίας και δέχομαι ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ απανωτά χτυπήματα. Με περικυκλώνουν καμία 10αριά από αυτούς και μετά από ξύλο με πετάνε στην ΤΖΑΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ. Κομμάτια γυαλιού μπαίνουν 5 πόντους μέσα στο κρέας και το αίμα αρχίζει να ποτίζει το δάπεδο. Σάρκα, δέρμα και αίμα γίνονται ένα κουβάρι στον αγκώνα μου.
Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, αφού έχουν χτυπήσει και άλλους συντρόφους, οι φασίστες ταγματαλήτες με τα μπλε σταματούν το εντεταλμένο έργο τους και αποσύρονται με ιαχές «Και Α και Ου και ΔΑΠ-ΝουΔουΦουΚου». Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΣΤΕΦ είχε το θράσος να το κάνει αυτό μπροστά στο πρόσωπό μου ενώ άλλοι με ξετσιπωσιά γκάριζαν ότι «ΜΟΥ ΛΕΡΩΣΑΤΕ ΤΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΣΑΣ».

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ευτυχώς βρέθηκε αυτοκίνητο, πήγα στα επείγοντα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Αγγειοχειρουργός και 3-4 ειδικευόμενοι γιατροί πάλευαν 1,5 ώρα για να σταματήσουν την αιμορραγία και να αποκαταστήσουν τα δεκάδες σπασμένα αγγεία και φλέβες. «Στο τσάφ ήταν, να δημιουργηθεί μεγαλύτερη ζημιά, αλλά ευτυχώς δεν άγγιξε το νεύρο». (με την ευκαιρία, ευχαριστώ τους εργαζόμενους του ΑΧΕΠΑ που παλεύουν μέρα-νύχτα σε δύσκολες συνθήκες, να ‘ναι καλά οι άνθρωποι).

Με κόπο γράφω ακόμα και αυτές τις γραμμές, δεν μπορώ να λυγίσω το δεξί μου χέρι και πονάω στο πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης αν κάνω γρήγορες κινήσεις.
Ας είναι. Ας χάσω μερικές μέρες ύπνου από τους πόνους. Άξιος ο μισθός ,άξιοι οι τρομονταβατζήδες ταγματασφαλίτες της ΔΑΠ, της Κουτσίκου, του Στυλιανίδη, του Καραμανλή, της αστικής τάξης εν τέλει.


Η τρομοκρατία των πουλημένων τομαριών και των οργάνων τους ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Να είστε καλά. Ελπίζω να «γιάνω» γρήγορα, για να βρεθώ πιο ενεργά πάλι στους αγώνες και στα μπλόγκ.
Πάντως, τα λέμε αύριο στον Χαρίλαο. Είμαι αυτός με τον δεμένο αγκώνα...

18 σχόλια:

Ελ Μακαρόνιους είπε...

Αφού είναι μουνόπανα τι περίμενες;
Τέλος πάντων, μικρό το κακό, ευτυχώς.
Θα τα πούμε.

Turdus Merula είπε...

laiko stoma,απο το '59 στη σχολή είσαι;Δεν πήρες σύνταξη ακόμα;...

elf είπε...

Περαστικά, φιλολαϊκέ, αυτό δεν είναι πληγή είναι παράσημο. Εύχομαι ειλικρινά, την επόμενη φορά, τα παράσημα να κοσμούν τα χέρια και τα μούτρα των άλλων.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε ο αριστερισμός πια (ΕΑΑΚ), δεν είναι η παιδική αρρώστια του Κομμουνισμού όπως έλεγε ο μεγάλος Λένιν,αλλά το δεξί χέρι των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στα ΑΕΙ ΤΕΙ. Περαστικά ολόψυχα...

Run Boy Run είπε...

Περαστικά Αδελφέ και γρήγορα ξανά κοντά μας :)

Ανώνυμος είπε...

Sorry δεν ήξερα..
Θέλουν ουσιαστική απάντηση οι κυρίες της ΔΑΠ. ΑΕΙ τύπου -τουλάχιστον όπως τα θυμάμαι τα πράγματα. Είναι γκέτο το ΤΕΙ είναι γεγονός, και τα πράματα δύσκολα.
Ψηλά το κεφάλι ωστόσο..

Ανώνυμος είπε...

Αφορμή για ανάπτυξη των δυνάμεών μας να το δείτε αυτό. Μετά τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους. Περαστικά και είναι παράσημο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Καλή δύναμη σ/φε!

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά και ενθαρρυντικά λόγια όλους σας. Να 'στε καλά για να βαράμε μαζί στο ίδιο αμόνι.

@ΜΖ
Είπα να κάτσω ν+800 χρόνια στη σχολή για να δίνω άλλοθι στις κατά καιρούς κυβερνητικές ρυθμίσεις περί αιωνίων.

@δημοσία αιδώ
Συγνώμη για τις απρεπείς εκφράσεις του post

Υ.Γ.
Βρήκα πως η ΠΚΣ θα ξαναγίνει πρώτη δύναμη σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και μάλιστα σύντομα. Σκέφτομαι να κάνω αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, να μην με πλησιάζει κανένας ΔΑΠίτης σε απόσταση 500 μέτρων. Μετά θα αρχίσω να περιδιαβαίνω τις σχολές ανά την χώρα. Έτσι δεν θα μείνει κανένας τους στα πανεπιστήμια.

Rizobreaker είπε...

Σ/φια αφήστε τους να δείχνουν τη "δημοκρατία" τους! Μη μασάτε!! Η σπορά μένει και θα θερίσουμε σύντομα!!

Ανώνυμος είπε...

Δε λέω, ωραίο είναι το χέρι σου κι εγώ θέλω να το βλέπω πρώτο-πρώτο κάθε πρωί που ξυπνάω και ανοίγω το μπλογκ. Αλλά δε νομίζεις ότι πρέπει να γράψεις κάτι άλλο; Ή τουλάχιστον συνέχισε με φωτογραφίες, αλλά πιο αποκαλυπτικές, με άλλο σημείο του σώματος

Ανώνυμος είπε...

Oκ, ξέρω ότι έχεις βαρεθεί με τα αστειάκια για ιντίλκα, τόνι άντονι γι' αυτό δεν τα αναπαράγω, αν και τα σκέφτηκα κι εγώ. Πρέπει όμως να αναφέρω τον προβληματισμό μου για τη μη ξεκάθαρη ταξική τοποθέτηση του μπλογκ σου. Τι πάει να πει λαϊκό στρώμα; Οκ, ξέρω ότι κατά βάθος μπρεζνιεφικό απολίθωμα είσαι κι εσύ όπως όλοι μας και γι' αυτό γουστάρεις και υπερασπίζεσαι το παλλαϊκό κράτος ως πρόταση συνεπή από επαναστατική άποψη, που πατάει πάνω στις ανάγκες και τις ποδοπατά χαιρέκακα μέχρι στραγγαλισμού της λογικής. Ο Μαρξ βέβαια ήδη ένανα αιώνα πριν την μπρεζνιεφική μετεξέλιξή του είχε αποκηρύξει τις αηδίες περί παλλαϊκού κράτους, αλλά τις δικές του αιτιάσεις τις έχεις καταρρίψει πολύ εύστοχα στο κορυφαίο σου πόνημα "ίσα μωρή Γκότα..."

Η δική μου ένσταση λοιπόν έγκειται περισσότερο στον τίτλο του Μπλογκ "φιλολαϊκό". Αναμφισβήτητα η φοβερή κομμουνιστική ανακάλυψη "φίλοι του λαού" έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της μαρξιστικής επιστημονικής σκέψης και ανήκει στα βασικά προσδιοριστικά χαρακτηριστικά κάθε ατόμου (μαζί με την αριστοτελική ενδελέχεια και κάποια ακόμα, που δεν είναι εδώ η ώρα κι η στιγμή να τα αναλύσουμε σύντροφοι).
Αν όμως δικαίως συγκαταλέγεσαι στα όσα αναλύει ο Λένιν στην μπροσούρα του "τι είναι οι φίλοι του λαού" τι σε κάνει να πιστεύεις ότι 10-15 χρόνια μετά δεν θα ήσουν στην ακόμα εκπληκτικότερη σταλινική ανακάλυψη "εχθροί του λαού" κι ότι θα γλίτωνες την τουρνέ στο βλαδιβοστόκ. Ναι ξέρω είναι αντιδιαλεκτικό και δεν συμμαζεύεται, αλλά φαντάζεσαι ότι θα την γλιτώναμε στην εσσδ; εδώ τώρα και κοντέυει να ξανανοίξει το λονγκ άιλαντ μόνο για πάρτη μας.

Ελ Μακαρόνιους είπε...

ΕΕΕ, ΑΝΩΝΥΜΕ

ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.......... ΧΟΧΟΧΟΧΟ

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Λαικοστρωματικός-συσπειρωτικός είμαι. Άμα είναι να πάρω την εργατικοταξική μου χλαπάτσα και να την πετάξω στην οθόνη του κάθε υπολογιστή, πάει το χάσαμε. Μου θυμίζει τα ΑΕΜ του ΝΑΡ και δε συμμαζεύεται. Έχει και άλλα εκμεταλλευόμενα στρώματα ο καπιταλισμός. Ξέρω, οι εργάτες είναι η πρωτοπορία, άλλά δεν ξέρω πόσους "καθαρούς" πιστοποιημένους ορυκτελαιωμένους προλετάριους μπορώ να πετύχω να σερφάρουν και να μπλογκάρουν στο Internet.

Ανώνυμος είπε...

αδερφέ μιλήσαμε σήμερα στο τει,μου έδειξες τα "παράσημα",ήθελα να σε ρωτήσω γιατί δεν τα λες εδω
http://www.teithes.com/
?

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

για να μεινουν οι μπράβοι...

Λαϊκό Στρώμα είπε...

@ Απάντηση (καθυστερημένη), στον πραγματικό Ανώνυμο (όχι αυτόν με τα κεφαλαία)

Αρχηγέ, δεν νομίζω ότι θα βγει κάτι, πέρασε άλλωστε και καιρός. Άλλωστε, και συγνώμη γι' αυτό που θα πω, αυτά τα forums τύπου Τειθες είναι τόπος αργοσχολίας, λάιτ χαζομάρας και φοιτητοχαβαλεδιακού τύπου.
Το ζήτημα δεν είναι ατομικό. Το ζήτημα είναι πότε θα συνειδητοποιήσει ο κόσμος πέντε-δέκα πράματα να τους πάρει φαλάγγι, τους νταβατζήδες κλπ

@ απάντηση στον Ανώνυμο με τα κεφαλαία

Φίλε, σου απάντησε ο κανονικός ανώνυμος, δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω παρά μόνο το ότι ο βιαστής και η κοπέλα που βιάζεται δεν είναι το ίδιο πράγμα. Δεν δικαιούται κανένας "ουδέτερος", ούτε από άγνοια, να φωνάζει από μπαλκόνι στη βιασθείσα ότι "με ξύπνησαν οι φωνές σου". Συγνώμη αλλά οι κραυγές των σφαγιασμένων παιδιών στο Ιράκ δεν είναι το ίδιο πράγμα από άποψη ντεσιμπέλ με τις κραυγές των δυνάμεων κατοχής, την ώρα που πραγματοποιούν την έφοδο.