Σάββατο 17 Μαΐου 2008

ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ


«Προσχωρήσατε στην KNE το 1990. Mε ποια αισθήματα και ιδέες γίνεται κανείς Kνίτης το 1990; Tο ρωτώ, όχι για να αμφισβητήσω τις δημοκρατικές σας αρχές (πράγμα που θα έκανα σίγουρα το 1990), αλλά για να συνεχίσω με ένα ακόμη ερώτημα: Γιατί ολόκληρη η ελληνική αριστερά μοιάζει καταδικασμένη να προέρχεται από το KKE; Kαι πώς θα απελευθερωθεί από αυτό το βαρύ και καταστροφικό παρελθόν; Το ΚΚΕ ήταν και είναι ιστορικά αντιδημοκρατικό κόμμα, είναι ένας αυταρχικός και σκοτεινός θεσμός όπως η εκκλησία».
ερώτηση μιας ξετσίπωτης, καμμένης και απάλευτης Σώτης Τριανταφύλλου στην νεοταξίτικη οικοφιλελεύθερη φυλλάδα Athens Voice, προς τον Αλέξιο Τσίπρα (μιλάμε... τον στρίμωξε τον άνθρωπο, τον ξεπάτωσε).

Θέλω σχόλια

Το δικό μου: Βρεγμένη σανίδα.

22 σχόλια:

Run Boy Run είπε...

Συγνώμη και πάλι συγνώμη αλλά αρνούμαι επιδεικτικά να σχολιάσω ερώτηση μιας αστής υπερεκτιμημένης κουλτουριάρας και την απάντηση του Θείου Βρέφους της ευρωαριστεράς Call me Alexis. Όχι ρε παιδιά μην τους κάνουμε την χάρη.

aliatas είπε...

Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να είναι τόσο βλάκες;

Ανώνυμος είπε...

Όταν παρακάλαγε η κυρία ο αντιδημοκρατικός και σκοτεινός αυτός μηχανισμός να δημοσιέψει τα πρώτα της βιβλία το '86 τα πράγματα ήταν διαφορετικά ε;
Άλλα όμοιος στον όμοιο. Τα παιδάκια του μηχανισμού τα σπρώχνουν αντίστοιχα παιδάκια του μηχανισμού..

Ανώνυμος είπε...

Λογική ερώτηση από τέτοιο συνεργάτη τέτοιου περιοδικου !!!
Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω και την ... απάντηση του Mr. Alexis.

Λαϊκό Στρώμα είπε...

@fare

Τσιπραπάντηση: Tο 1990 ήταν πολύ φυσικό για ένα μαθητή που ενδιαφερόταν για τα κοινά να μπει στην KNE. Yπάρχει άλλωστε η ιστορία, το βάρος των αγώνων, οι θυσίες. Kάποια στιγμή όμως καταλαβαίνει κανείς ότι ο φετιχισμός της θυσίας –που θυμίζει λίγο την αντίληψη περί μαρτύρων στις θρησκείες– συχνά υποκρύπτει συντηρητισμό, αμυντική διάθεση. H λογική είναι να αλλάξουμε τον κόσμο και όχι να κατακτήσουμε μια θέση στο ηρώο. Aφού στην Eλλάδα δεν υπήρξε ιστορικά σοσιαλιστική συνιστώσα της αριστεράς όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μοιραία σχεδόν όλοι προερχόμαστε από το KKE, είτε διαχωριστήκαμε το ’68 ή το ’79 ή το ’90. H ιστορία του KKE δεν βρίσκεται στα αρχεία και στα υπόγεια του Περισσού. Eίναι η ιστορία των εκατοντάδων χιλιάδων Eλλήνων κομμουνιστών. Δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν.
ολοκληρο το φιλοτέχνημα: http://www.athensvoice.gr/articles/av,15197,TI_ΠPEΠEI_NA_KΑΝΟΥΜΕ.html

@regimientocinqo

"Όταν παρακάλαγε η κυρία ο αντιδημοκρατικός και σκοτεινός αυτός μηχανισμός να δημοσιέψει τα πρώτα της βιβλία το '86 τα πράγματα ήταν διαφορετικά ε;"
Με ενδιαφέρει να μάθω για το θέμα, αν ξέρεις κάτι παραπάνω. Πάντως εγώ την κυρία τούτη, πρώτη φορά την ακούω, δεν ήξερα ότι ανήκει στη φάση τσίμας και σία.

elf είπε...

Η Σ.Τριανταφύλλου είναι συγγραφέας κι επειδή ζει απ' αυτό αρθρογραφεί για να καταθέτει την αποψή της στο κοινό της (φαντάζομαι) και να πληρώνει το νοίκι της (είμαι σίγουρη). Είναι γραφιάς με πολιτική άποψη και γράφει πολιτικά βιβλία, συμφωνείς-διαφωνείς πρέπει να της το αναγνωρίσεις. Και δεν μασάει τα λόγια της. Τα πρώτα της βιβλία βγήκαν από τη Σύγχρονη Εποχή.
Ο Τσίπρας είανι ...ο Τσίπρας. Και δεν μ' ενδιαφέρει η άποψή του γιατί δεν έχει κάτι να μου πει, είναι πολύ λίγος για τις πολιτικές μου ανάγκες.
Από κει και πέρα, αγαπητέ μου, η αλήθεια είναι πως ο σοβαρός κόσμος το '90 έφευγε από την ΚΝΕ, και θα στο επιβεβαιώσει όποιος κομμουνιστής ρωτήσεις (όχι ο πεθερός μου ή ο παππούς μου, κανένας πιο ειλικρινής και ανοιχτόμυαλος). Ήταν μια αμήχανη εποχή για το Κόμμα, που έχασε πολλά αξιόλογα στελέχη και αρκετούς παπάρες. Ευτυχώς για όλους, οι αξιόλογοι ξαναγύρισαν, εντός ή επί τα αυτά. Οι άλλοι καλώς έμειναν εκεί που πήγαν.
Είναι μεγάλη ιστορία η δεκαετία του '80-'90 για τους παλιούς ΚΝίτες. Και τους πιο ευαίσθητους τους πονάει ακόμα. Μη βιάζεσαι να τους κρίνεις, μόνο αυτό θέλω τελικά να πω. Και σόρι για το "κήρυγμα" -είναι κουσούρι των 30, μου βγαίνει αυθόρμητα. Καλό ΣΚ.

Ανώνυμος είπε...

Τι να πει κανείς? Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Τέτοιοι άνθρωποι δεν θα συμμετείχαν ποτέ σε αγώνες και θυσίες, για την ελευθερία, όπως κάνανε οι Κομμουνιστές σε όλη την διάρκεια της ύπαρξης του ΚΚΕ.

Εδώ είναι περήφανος που έβαλε βύσμα στον στρατό για να καλοπεράσει. Τις θυσίες που έκαναν οι Κομμουνιστές θα έκανε?

Τι να χαρίσει και σε ποιον λοιπόν ο αλέξης? Ποια ιστορία να χαρίσει? Αυτή που συκοφαντεί? Αυτή που δεν γουστάρει? Αν θέλει να χαρίσει κάτι, αυτή είναι η ιστορία του οπορτουνισμού. Να την χαίρεται.

Μ' αρέσει όμως που παρόμοια ερπετά (πρώην ΚΚΕ) που προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από το ΚΚΕ και την ιστορία του, αλλά συνεχώς προβάλουν την πρώην ιδιότητά τους και ασχολούνται συνέχεια με το ΚΚΕ και γίνονται "επιστήμονες" ΚΚΕδολόγοι.

Ελ Μακαρόνιους είπε...

"Το ΚΚΕ ήταν και είναι ιστορικά αντιδημοκρατικό κόμμα"

Αυτό τα λέει όλα.
Δείχνει την αντίληψη που έχει η αστική διανόηση για τα κομμουνιστικά κόμματα και για τον κομμουνισμό. Μένει προσκολλημένη στο 1789, τις ατομικές ελευθερίες και ότι η διακήρυξε η Γαλλική Επανάσταση.
Αυτό που ζητάει είναι να κατακτηθούν ξανά οι αστικές ελευθερίες και δικαιώματα, οπως αυτές διακηρύχτηκαν πριν 200 τόσα χρόνια, αφού το αστικό κράτος για να επιβιώσει, τις έχει πάρει σε μεγάλο βαθμό κι αυτές πίσω. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι αυτό είναι αδύνατο, και ότι θα προσέκρουε στα συμφέροντα των αστών. Έχει αυτήν την ψευδαίσθηση, (πολλές φορές βέβαια έχει και κάποιο κέρδος απο το αστικο κρατος, διότι του είναι απαραίτητη για αποπροσανατολισμό)
Την υποταγή του ατομικού στο συλλογικό, που είναι σήμερα η μεγαλύτερη ανάγκη για την εξέλιξη της κοινωνίας, την βλέπει σαν καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι ως απελεθέρωση και εξύψωση του ανθρώπου. Και γι' αυτό ακριβώς γίνεται αντιδραστική, άσχετα αν και η ίδια θα είχε όφελος από αυτό.

Λαϊκό Στρώμα είπε...

@elf

Να 'σαι καλά για τις παρατηρήσεις σου, όντως δεν την είχα ακουστά την Σ.Τ. Βέβαια αν πρόσεξες, δεν την έκρινα από τη σκοπιά "α, έφυγε το '90 η πουλημένη" κλπ. Την έκρινα από το, κατ' εμε, γλοιώδες αντικομμουνιστικό στυλάκι που είδα στην συνέντευξη.
Έχω γνωστούς-φίλους που έφυγαν εκείνη την περίοδο '89-'91 και σέβομαι τους λόγους που πολλοί-πάρα πολλοί, όντως έφυγαν τότε. Για να είμαι ειλικρινής σέβομαι αυτούς που έφυγαν το '89 "προς τα αριστερά" (δηλαδή όχι τους Ανδρουλακιστές), άσχετα από το εάν επανέκαμψαν ή όχι. Και όσο για πόνο; Υπάρχει με το τσουβάλι, εκατέρωθεν. Όταν όμως διαπιστώνω αντί για πόνο, αγοραίο ,τύπου "είδα το φως το αληθινό" μηδενισμό, τότε μου ανάβουν τα λαμπάκια.

Λαϊκό Στρώμα είπε...

@ελ μακαρόνιους

Είναι της μόδας τα τελευταια 10-15 χρόνια, να "ανανήπτει" πολύς κόσμος και να "ανακαλύπτει" πράματα και θάματα. Πόσους και πόσους έχω ακούσει να λένε, "πω πω τι κάναμε τόσα χρόνια, και μαύρο φίδι που μας έφαγε, και κακιά σκουριά πιάσαμε κλπ". Εδώ το έκαναν συγκατηγορούμενοι του Μπελογιάνη, η Σώτη θα ξέφευγε. Ο κάθενας νομίζει ότι θα βρει την "αυτοπραγμάτωση" και την "ολοκλήρωσή" του μέσα από την ελευθερία να γουστάρει τον καπιταλισμό με πασπαλισμένη οικολογική-αριστερούτσικη άχνη. Δε λέω να τη βρεί όπου τη γουστάρει, ας γίνει και βουδιστής, μόνο μη μας λέει ότι στέναζε στα γρανάζια και στα αντιδημοκρατικά ντεμέκ και τάχαμ δήθεν.

elf είπε...

Συμφωνώ απόλυτα και υποκλίνομαι στον τρόπο που γράφεις και σκέφτεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, οι πρώην είναι οι πλέον αντικομμουνιστές (εδώ μιλάμε για αντικομμουνισμό, όχι μόνο για αντιΚΚΕ, εκτός και πιστεύει κανείς ότι υπερασπίζεται την Μ-Λ θεωρία, δικτατορία του προλεταριάτου κτλ).
Ανήκει στην ηττημένη γενιά. Είμαι σίγουρος ότι θα ανήκε σε αυτούς που τότε θα καταδίκαζαν του μαλλιάδες και τους ροκάδες, όσους άκουγαν ρεμπέτικο, θα άκουγε μόνο έντεχνη, σαφέστατα θα σιχτίριζε τον Στάλιν (τώρα και τον Λένιν)...γιατί η αστική δημοκρατιά την βόλεψε. Το ΚΚΕ, η αλήθεια είναι, ότι με την αστική δημοκρατία έχει προηγούμενα (εξορίες, εκτελέσεις, καθόλα δημοκρατικά όλα αυτά...).
Αυτά όμως είναι λιγο και για να σιχτιρίζουμε εμείς. Το ζουμί είναι στα όσα λέει ο Τσίπρας, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του κόμματός του. Εντάξει, να ξεπουλάμε, αλλά να ξεπουλάμε τα πάντα σε καλή τιμή ρε αδερφέ!

Ανώνυμος είπε...

δικό τους παιδί ειναι ο Τσίπρας

Τέλος

www.intersolidarity.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

των αστών το παιχνίδι παίζει

Ελ Μακαρόνιους είπε...

Δε θέλω το εξωτερικών γιατί δεν είμαι καλή συνδικάλα...
Θέλω το παιδείας και θρησκευμάτων............!!!!!!!

elf είπε...

Δεν ψηφίζω γιατί δεν πήρα ούτε μία θεσούλα στη νέα κυβέρνηση! Θα πάω στο κόμμα του ΝΙΚ-ΠΑΚ! (βλ.a8liothtes.wordpress.com/)

Λαϊκό Στρώμα είπε...

@ελ μακαρόνιους
Θα προβώ στις απαραίτητες ενέργειες για τη μετακόμισή σου στο επιτροπάτο Λαϊκής Παιδείας και Διαφώτισης. Ο τομέας θρησκευμάτων καταργείται.

@elf
Αγαπητή elf. Στον αγώνα μας κανείς δεν περισσεύει. Αν δεν θέλεις επιτροπάτο, υπάρχουν και άλλα μετερίζια για να βάλεις τα λιθαράκια σου.

Ανώνυμος είπε...

Ελάτε ρε παιδιά, ένας ακόμα καλομαθημένος μικροαστός είναι ο άνθρωπος !!!
Αφήστε που έχει καβαλήσει και το ... καλάμι και άντε ... πιάστονε !!!
(αν και σ΄αυτό δεν φταίει αυτός - είναι κάποιοι που μη δουν κανέναν "αρπαγμένο" τον κάνουν ...).
Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να είδε το ... φως το ... αληθινό σε καμιά ανάσταση εκεί στας ... ευρώπας που κάνει πάσχα !!!
Αν και δεν χρειάζεται για το μεγάλο άλμα από το Κομμουνιστικό Κίνημα στον Καπιταλισμό παρά μια χούφτα ... δολλάρια - κάποιοι το κάναν και για μία ... πίτσα !!!
(αυτό μπορεί και να μην τον αφορά κιόλας, αλλά σίγουρα αφορά άλλους...)

Ανώνυμος είπε...

Σ ευχαριστώ Θεικέ ΣΤΑΛΙΝ που δεν μ'εκανες-οπουρτουνιστή!

Ανώνυμος είπε...

E, θα γράψεις τίποτα;
το κοινό σου πονάει..Πού είναι "ο αποστάτης Σνίτσελ;" Έστω "οι σκέψεις πάνω στον τάπητα;".
Ή τέλος πάντων -σκέψη ρίχνω - μια βιογραφία του θέσει κολλητού σου Τόνυ Άντονυ;

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Με ένα χέρι (αριστερό) δύσκολα γράφεις, ακόμα και στο πληκτρολόγιο, όντας δεξιόχειρας.
Σε λίγες ώρες-μέρες επανέρχομαι.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

εγω εχω ακούσει για αυτη τη γκόμενα, ότι μπήκε στην ΚΝΕ για έναν γκόμενο ο οποίος φυσικά και δεν της έκατσε..ηταν μέλος κανα τρίμηνο και απο τότε όπου σταθεί και όπου βρεθεί μας βρίζει!Ούτε ο φαράκος τέτοιο μίσος!