Τρίτη 13 Μαΐου 2008

ΤΥΡΙ ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΚΑΙ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ.


Σήμερα, στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης όπου φοιτώ, ένα ίδρυμα χάλι μαύρο, ήρθε στην εργαστηριακή (ο θεός να την κάνει) αίθουσα που είχα μάθημα, ένας εκ των τριών υποψηφίων προέδρων, ντεμέκ προοδευτικός και «έχω κάνει αγώνες για τη δημόσια παιδεία» και τα ρέστα. Οι δε «αγώνες» του για την δωρεάν παιδεία έχουν να κάνουν με το αντιπροεδριλίκι που είχε στην νυν Γαλαζοπράσινη (κυρίως γαλάζια) ξετσίπωτη διοίκηση ενός στελέχους της ΝΔ που αποκαλούσε τους αγωνιζόμενους σπουδαστές «μαλλιάδες, άπλυτους, παράνομους κλπ».
Αφού τέλειωσε τα καλοπιάσματα για το γαμάτο δικαίωμα να τον εκλέξουν οι σπουδαστές άμεσα σαν πρόεδρο, μοίρασε με τους παρατρεχάμενους καθηγητές της κλίκας του ένα φυλλάδιο με πισίνες, σάουνες, γήπεδα γκολφ, μπάντζι τζάμπιγκ, υποθαλάσσιες ντουζιέρες, πολυτελές UFOδρόμιο, αυτόγραφα της Βανδή, εκθεσιακούς χώρους και τα κέρατά του τα τράγια. Όλα για την «αναβάθμιση» των σπουδών μας και , ω ναι!, για την ενίσχυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Όταν τον ρώτησα, όταν και εάν και με όποιον στο διάολο νεοπλαισίτικο τρόπο εκλεγεί, αν σκοπεύει να εναρμονιστεί με τις Οχτακόσιες χιλιάδες αποφάσεις σπουδαστικών συλλόγων και το πανεκπαιδευτικό-παλλαϊκό κίνημα του Μαηούνη '06-Γεναροφλεβάρη '07 για απόσυρση-κατάργηση του νόμου-έκτρωμα, μου απάντησε:
«Είναι νόμος του κράτους και πρέπει να τον εφαρμόσουμε».
Είχα δύο επιλογές. Να του πω «Καλά κρασιά» ή «Δε μας χέζεις ρε Νταλάρα».
Επέλεξα μια τρίτη, και του είπα:
«Τότε κύριε καθηγητά, όπως λέει και ο Ξυλούρης: Καταλαβαινόμαστε τώρα. Δεν χρειάζονται περισσότερα.»
Ρώτησε αν έχουμε κάτι άλλο να τον ρωτήσουμε («όρεξη» τον είχαμε), μας ευχαρίστησε και έφυγε.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό λοιπόν ΑΠΟΧΗ !

Ανώνυμος είπε...

Τον κόβω να εκλέγεται

Λαϊκό Στρώμα είπε...

@ regimientocinqo

Τι σου άρεσε περισσότερο; Το UFOδρόμιο;

Ανώνυμος είπε...

Κοίταξε, το UFOδρόμιο είναι κούλ αλλά αχρείαστο αφού ΟΛΟΙ μας ξέρουμε ότι τα UFO έχουν τις δικές τους βάσεις στην Ανταρκτική, τα νησιά του Πάσχα και στα Πριόνια στον Όλυμπο, οπότε τί να μασήσουμε.
Αντιθέτως οι υποθαλάσσιες ντουζιέρες είναι κλάσεις πιο εντυπωσιακό γιατί πάντα όταν κάνεις μπάνιο στη θάλασσα μετά κάνεις ντους για να ξεπλυθείς απ'τ'αλάτι, οπότε έτσι γλυτώνεις χρόνο. Και χρήμα γιατί ο χρόνος είναι χρήμα.

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Και να φανταστείς ότι είχα Ζιζανιολογία. Στο συγκεκριμένο μάθημα έπρεπε να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα βλήτα! Ναι, δεν κάνω πλάκα. Πού να τα ξεχωρίσω ο έρμος, τόσο δυσδιάκριτα που είναι; Ειδικά όταν ενδύονται την προβιά του ανθρώπου.

Ανώνυμος είπε...

Ζιζανιολογία? ΣΤΕΓάρα είσαι ρε?

Για τη ΣΤΕΓ ειδικά, το γήπεδο γκόλφ είναι ό,τι πρέπει. Για εμπόδια μπορείτε να βάλετε ό,τι καλλιέργια σας γουστέρνει! Άσε που είναι και λαϊκό άθλημα...

Ψηφίστε τον ρε, μην είσαστε μαλάκες και ακούτε τους κομμουσιστάς...

Χαιρετίσματα στον Λεοντάρ' δώσε.

Λαϊκό Στρώμα είπε...

@ athlios

Καλός λίτης είσαι, όλα τα βρήκες...
Ρε, ο Λ.Λ. δε σκαμπάζει από internet κλπ., άμα του πω χαιρετίσματα από "άθλιος", θα καταλάβει;

Ανώνυμος είπε...

Δε θα εφαρμοστεί.....
Θα μείνει στα χαρτιά...
Έχει απονομιμοποιηθεί ο ν.πλ....
και άλλα πολλά που λέγονταν για να κλείσουν κινήματα έρχονται στο
μυαλό μου και μου θυμίζουν τι μ.....α έκανα που τα ψήφιζα!
Πώς θα σπάσει αυτή η διαδικασία, οέο??

Ανώνυμος είπε...

ωωω ρε τι μας περιμενει εμας του απθ?????!!!!δεν εμεινε τιποτα να μας ταξουν!!!!γκομενους θα μας βρουν οι κυριοι προεδροι??? τι νομος πλαισιο και μαλακιες εκει ειναι η ουσια να κανεις τον φοιτητη σου ευτυχισμενο!! αγαπη...