Κυριακή 11 Μαΐου 2008

ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΞΥΔΙ !


Ο ένας «κόπωση», ο άλλος «κύκλοι του Περισσού», ο άλλος «αναδιατάξεις», ο άλλος «αναδιαρθρώσεις», «επιχωματώσεις, «εκτελούνται μεταφορές», ο άλλος «οι σκληροί του κόμματος», το «απολίθωμα», το ντεμέκ , το έτσι, το αλλιώς, κάποιος άλλος «η Αλέκα έχει ζάχαρο, διαβήτη, μοιρογνωμόνιο, νόσο του Χάιζενμπεργκ». Από κοντά και κανένας καλοπροαίρετος (?!) με «αναταράξεις», με «τρόμο προκαλεί ο Τσίπρας» και δεν συμμαζεύεται.
Ποτέ δεν ήμουν οπαδός της θεωρίας ότι όλοι ασχολούνται με το ΚΚΕ, όμως τα τελευταία χρόνια το αστικό -του μικροαστικού μη εξαιρουμένου- πολιτικοδημοσιογραφικό σκυλολόι έχει λυσσάξει κυριολεκτικά. Με ναυαρχίδα την Ελευθεροτυπία και άλλες (πασοκοειδείς ως επί το πλείστον) να ακολουθούν κατά πόδας.
Κουραστικός; Ίσως. Γραφικός; Μπορεί. Αλλά για εξακοσιοστή ογδοηκοστή όγδοη φορά θα διαπιστώσω: Τους ενοχλεί η ρημάδα η δράση του Κόμματος, τους ενοχλεί με τα μπούνια.
Δε λέω, κύριε, θες να φιλοτεχνήσεις το πορτραίτο του νέου, ωραίου με μοτοσακό και περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Κάνε το. Θες επίσης να τον αποδομήσεις -λιγάκι- επειδή ενδέχεται να τα ξαναβρείς με το Γιώργο. ΟΚ, μέσα. Αλλά είναι ανάγκη να συκοφαντείς και να πολεμάς έντεχνα το ΚΚΕ προσπαθώντας να βγάλεις απ’ τη μύγα ξύγκι. Άστοχη ερώτηση εκ μέρους μου. Προφανώς και είναι.
Στην Θεσσαλονίκη, συνηθίζουμε να λέμε ότι «όποιος δεν μπορεί... Σταυρούπολη» (διάσημο τρελλάδικο, εφάμιλλο του Δαφνίου). Όποιος, λοιπόν δεν αντέχει τη δράση του ΚΚΕ και των μαζικών φορέων που στηρίζει στο λαϊκό κίνημα (εργατικό, φοιτητικό κλπ.), ας πιει ξύδι (με 18% λιπαρά, «σταλινικές» συνιστώσες και ιχνοστοιχεία, με ISO από την ΕΕ και, τώρα σε τιμή-έκπληξη με αυτόνομο υπουργείο περιβάλλοντος).

10 σχόλια:

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Τώρα το είδα, οι άνθρωποι είναι απίστευτοι! Σημερινή ελευθεροτυπία http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=38396600. Ακουσ' εκεί "Κ. Θεοδόση"! Ούτε τις γαλιφιές σας δεν μπορείτε να κάνετε σωστά. Ε, ρε γλέντια!

aliatas είπε...

Φοβούνται μην ανέβει ο καθοδηγητικός ρόλος του Κόμματος.

Φοβούνται μην δυναμώσει η πολιτική και ιδεολογική του επιρροή.

Φοβούνται μην φτάσει η φωνή του Κόμματος σε περισσότερα εργοστάσια, και επιχειρήσεις.

Φοβούνται την ευρύτερη, ισχυρή συσπείρωση των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Φοβούνται μην αναδειχτεί το ΠΑΜΕ ως βασικός πόλος ανώτερου συντονισμού και συσπείρωσης των εργαζομένων και των αγώνων τους.

Φοβούνται… Φοβούνται… Φοβούνται…

Και έχουν δίκιο που φοβούνται

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν τον κόσμο τον καλό
τον χιλιομπαλωμένο
βρε ράβε ξήλωνε ράβε ξήλωνε
δουλειά δουλειά δουλειά να μη σου λείπει

Αυτόν τον κόσμο τον καλό
άλλοι τον είχαν πρώτα
βρε γέλα φίλε μου γέλα φίλε μου
δεν είναι δεν είναι δεν είναι και για λύπη

Αυτόν τον κόσμο τον καλό
σ' εμάς τον παραδώσανε
βρε τρέχα φίλε μου τρέχα φίλε μου
και μη και μη και μη βαριά το παίρνεις

Αυτόν τον κόσμο τον καλό
άλλοι τον καρτεράνε
βρε σκέψου φίλε μου σκέψου φίλε μου
την ώρα την ώρα την ώρα που θα φεύγεις

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Πολύ καλό Λάμπρε.
Δικό σου είναι; (rhetorical question)

Καταλαβαινόμαστε τώρα.
Δεν χρειάζονται περισσότερα.

Ανώνυμος είπε...

'Άσε μας ρε laiko stroma που ο νούμερο 1 κίνδυνος του αστικού συστήματος είναι το ΚΚΕ... Δε μας λες και μας τι πράγμα φοβήθηκε;;;;;
τις θηριώδεις γενικές-μαζικές απεργίες διαρκείας του ΠΑΜΕ;;;;( αχαχαχαχαχαχα!) Τις άψογα περιφραγμένες πορείες-μαντριά;;;;Η τακτική σας είναι τόσο επικίνδυνη όσο και το 90χρονο πτωμα που κουβαλάτε.

Ελ Μακαρόνιους είπε...

στον ανώνυμο

Αν νομίζεις ότι οι πορείες μας είναι μαντριά δε σε υποχρεώνουμε να συμμετέχεις κιόλας. Άμα θες που λέει και το λαικό στρώμα.

Τώρα όσο για το πτώμα, από τον χυδαίο αντικομμουνισμό που βγάζεις νομίζω πως σου έγινε έμμονη ιδέα. Τόσο φοβιτσιάρης είσαι, να φοβάσαι ένα πτώμα, εκτός και αν έχεις μεταφυσικές ανυσηχίες πολύ τραβηγμένες. Πάντως σε κάτι άτομα σαν εσένα, αυτό το πτώμα στοιχιώνει τα όνειρα σου.

Λαϊκό Στρώμα είπε...

"Η τακτική σας είναι τόσο επικίνδυνη όσο και το 90χρονο πτωμα που κουβαλάτε.:"

Ρε ανωνυμόφιλε, αν έχεις καμμιά νεοπαγή, νεότευκτη, νιογέννητη τακτική που να 'ναι καλύτερη από του ΚΚΕ πες την και σε μας μπας και πάρουμε κανένα 18άρι.
Αν δεν έχεις, άσε το "90χρονο κουφάρι" να παλεύει για το ψωμί και το ένσημο του εργάτη και, κυρίως, για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και εσύ αιθερόβαινε αγόγγυστα, ανέμελα και ανώνυμα ανά τα blog της υφηλίου "ξεσπαθώνοντας" κατά του ΚΚΕ.
Τσάμπα είναι.
Συνταγογραφίες "Γαμάτων Τακτικών από Ανώνυμους - ΓΑ.Τ.Α." δεχόμαστε ώρες γραφείου.

Ανώνυμος είπε...

Σας κάνουν και μαθήματα μαντικού υλισμού στο κόμμα;;; μπράβο το βρήκες. Αυτό κάνω. Αιθεροβαίνω στο internet βρίζοντας το ΚΚΕ... Ειλικρινά τώρα κι αν θες μου απαντάς. Γιατι πιστεύεις ότι αυτή την στιγμή ο νούμερο 1 φόβος της Ελλ αστικής τάξης είναι το ΚΚΕ; Στο ξαναλέω. Όχι σε θέματα στρατηγικής(που ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει) αλλά στην τακτική του.

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Πουθενά στο παραπάνω κείμενο, αφού σ’ αρέσει το «ξεψείρισμα», χωρίς όμως να είσαι καλός και σ’ αυτό, δεν αναφέρω ότι ο υπαριθμ.1 κίνδυνος είναι το ΚΚΕ. Τετράγωνη και επιστημονικότατη διαπίστωση κάνω ότι τα media έχουν λυσσάξει στον αντιΚΚΕδισμό παντός είδους, πράγμα απόλυτα δικαιολογημένο από την καθημερινή δράση του κόμματος.
Άντε, λοιπόν και το ΚΚΕ δεν είναι. Ποιός είναι;
Ο ολικά αστοποιημένος Συνασπισμός, αποκούμπι της πλουτοκρατίας σε δήμους-συνδικάτα και πάει λέγοντας; Οι «αριστερές» μέχρι τα μπούνια συνιστώσες του σύριζα που θεωρούν ότι όπου να ‘ναι τον αλώνουν απ’ τα μέσα και τον ριζοσπαστικοποιούν; Το αγνωστικιστικό ΝΑΡ που αλλού πατά και αλλού βρίσκεται και νομίζει ότι από στιγμή σε στιγμή «σπάμε το αστικό μπλοκ εξουσίας»; Το τσιριγώτειο Μ-Λ κκε που χειροκροτεί κάθε πασοκική πρωτοβουλία σε δασκάλους-καθηγητές; Το φτωχό πλην τίμιο κκε μ-λ του «ταμπουρωνόμαστε» στο «όχι» και θεωρούμε κάθε «κιχ» πέρα απ΄αυτό σαν βούτυρο του ρεφορμισμού; Το πασοκοΣΕΚ που ανάγει το «Κάτω η χούντα του καραμανλή» και τον ...σεξισμό σαν τα ζητήματα αιχμής; Οι ΕΕΚ-Εργ.Εξουσία; οι ΟΚΔΕς; Οι κάθε λογής «ανασυντάξεις» και «ανασυνθέσεις» οι ολικά ασαφαλιτόπαιδες της δρομοκαΐζουσας ΟΑΚΚΕ; Στην άλλη μπάντα, οι αναρχοειδείς της ΑΚ; τα μπάχαλα κάθε είδους, βαλτά ή μη αδιάφορο; Μήπως κάποιος άλλος;
Κουράστηκα.
Και τελικά, τι νομίζεις ότι θα αποτελούσε φόβο στο σήμερα; Υπάρχει καμμία γκρούπα από τη χρυσή αυγή έως το πιο τελειωμένο «φρικιό» που έχει στην τακτική του την έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα; (δε μιλάω για ντεμέκ «ντου, στα υπουργεία»). Και άντε και κάποιος από τους παραπάνω, ή όποιος άλλος, έχει το ντουφέκι στο προσκέφαλό του. Συνιστά αυτό «γαμάτη» και «τρομακτική» τακτική που θα «ξεπατώσει» αύριο το πρωί το σύστημα; «Τρόμος», κατ’ εσέ, προς την αστική τάξη, στην παρούσα στιγμή, είναι ότι αναγκάζεται να συντηρεί 10 διμοιρίες standbye σε δυο γειτονιές Αθήνας και Θεσ/νίκης; Τρίζει κανένα αστικό δόντι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές; Αυτό που είπα και επαναλαμβάνω είναι ότι το ΚΚΕ τους φοβίζει γιατί έχει την πιο σωστή τακτική συσπείρωσης των λαϊκών μαζών, την τακτική που «πατάει» καλύτερα στις ανάγκες του λαϊκού κινήματος σε κάθε του έκφανση. Ναι, το, και καλά, «πουλημένο», «αποστεωμένο», «αποφλοιωμένο» και «απανθρακωμένο» ΚΚΕ.
Κουράστηκα (2η φορά).
Ξέρω-ξέρω, θα μου πεις ότι κανένας από τους παραπάνω δεν θα φέρει την άνοιξη και όλοι δογματικοί είναι, αλλά ο κόσμος από τα κάτω χωρίς καπελώματα και ταμπέλες κλπ κλπ και ότι έχω κατηχηθεί και τα ρέστα. Ίσως να μου πεις ότι έχεις φίλους και σε κάποιες από τις παραπάνω οργανώσεις και τους λες τα ίδια.
Είναι εύκολο να κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία του άμωμου, αμόλυντου και τάχαμ δήθεν αδέσμευτου υπέρτατου κριτή. Άλλωστε, είτε περιδιαβαίνεις τα "κόκκινα" blog, είτε ήρθες εδώ από σπόντα, για να ειρωνευτείς το ΚΚΕ και τον μπλογκοκκουκουετζή, ήρθες.
Το ΚΚΕ ούτε έχει το «κληρονομικό χάρισμα», ούτε το μεταβιβάζει σε μυστηριώδεις ελευσίνιες τελετές στα μέλη του, όπως ειρωνεύτηκες. Αυτό όμως δεν μου αφαιρεί την δυνατότητα ούτε να κάνω -βάσιμες- υποθέσεις εργασίας, ούτε να έχω δομημένη και συγκροτημένη άποψη για το τι συμβαίνει γύρω μου.
Τετρακοσάευρος είμαι, με εφτακοσάευρο ημι-σακατεμένο πατέρα. Δεν κάνω την πλάκα μου, ζω.

υ.γ. Να με συγχωρήσουν οι αναγνώστες του blog για το τσαμπιονλίγκειο σεντόνι.

Ανώνυμος είπε...

Να το πούμε και με παραδείγματα από το πρόσφατο παρελθόν: πήγε και ο Τσίπρας στην Μανωλάδα. Ούτε ξύλο έπαιξε με τους ΣΥΡΙΖΑίους, ούτε αντισυγκέντρωση έκαναν οι της Υρμίνα και μιλάμε για καπιταλιστές, όχι για αγρότες μεσαίους ξέρω κι εγώ τί.
Πέρα από αυτό, σε πόσους και πόσους χώρους δουλειάς δεν έχουν κάνει ντου οι του ΠΑΜΕ και έχουν αναγκάσει την εργοδοσία να ανακαλέσει απολύσεις; δεν έχει σταματήσει αυτή η δουλειά εδώ και έξι μήνες. πού το είδες από άλλη δύναμη αυτό; και δεν λέω ότι τρέμουν το ΚΚΕ σήμερα. Αλλά είναι το μόνο που έχει ταξική πολιτική, το μόνο που παλεύει ΤΑΞΙΚΑ και για αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ επικίνδυνο. Για αυτό και η λάσπη, για αυτό και η εξαφάνιση των κινητοποιήσεών του από τα ΜΜΕ, για αυτό και όλα. Ε, δεν συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ή ξέρω κι εγώ ποιόν αυτό.